-
@aenima said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ πήρα το μαύρο γιατί όταν πήγα δεν ήξερε καν το χρώμα η αντιπροσωπεια! Το έκλεισα 30800 με το κλειδί στο χέρι.
Με το καλό να σου έρθει.
- Νέα υλικά στο σημείο ένωσης της οροφής μειώνουν τον θόρυβο από βροχή και δρόμο, ενώ πρόσθετη επένδυση στην περιοχή των πίσω αεραγωγών μειώνει τους κραδασμούς.
Αυτό δεν το παίρνει η active plus. Είναι από τη Style και πάνω.
@leonidas26 said in Toyota Corolla Cross:
@supergeorge said in Toyota Corolla Cross:
@leonidas26 said in Toyota Corolla Cross:
Από ασήμι που το είχα πάρει άλλαξα χρώμα και το πήρα σε αυτό το καινούργιο που το διαφημίζουν και ονομάζεται MASSIVE GREY με κωδικό 1L6.
Πέρα των εξωτερικών εμφανισιακών διαφορών τα έξτρα που παίρνει το facelift στην έκδοση Active PlusΚαι εγώ σε αυτό το χρώμα το πήρα. Είναι μπλε-γκρι.
Είναι το αμερικανικό Storm Cloud.
Εδώ μπορείς να δεις πως θα φαίνεται
*Η Active Plus όπως θα είδες λογικά δεν παίρνει ούτε τα νέα led μπροστά.
Καλορίζικο φίλε! Με το καλό να μας έρθει!
Οχι δυστυχως δεν τα παίρνει τα led ημέρας αλλά πρακτικά μόνο εμφανισιακο είναι το θέμα και όχι ουσιαστικό.
Γιατί έτσι κι αλλιώς τα φώτα ταξιδιού είναι led και στην Active Plus που αυτό είναι το ουσιαστικό ζήτημα για ταξίδι το βράδυ.
Συν του ότι πλέον από Active Plus σε Style η διαφορά ανέρχεται στα 2,500€ ενώ πριν έχω την εντύπωση ότι ήταν στα 2,000€.
Θεωρώ ότι είναι πολλά τα λεφτά σε σχέση με αυτά τα έξτρα που σου δίνει η Style.
Τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο ως πατέρας 3 μωρών που γνωρίζω εξ αρχής ότι θα το ταλαιπωρήσουν το αυτοκίνητο στα πίσω καθίσματα (και όχι μόνο) δεν ήθελα να πάω σε παραπάνω έκδοση και να το λυπάμαι το αυτοκίνητο για με το παραμικρό…. Ήδη η Active Plus θεωρώ ότι είναι πληρέστατη έκδοση!Με το καλό! Προσωπικά πιστεύω η Style αξίζει τη διαφορά, έχει αρκετά πράγματα παραπάνω, αλλά και η Active Plus είναι οκ, έχοντας και όλα τα συστήματα ασφαλείας.
-
Λοιπόν, το μόνο ωραίο που είναι τα όμορφα μπροστά λεντοποιημένα φανάρια, δεν το βάζουν στην active plus, για να μη ζηλεύουμε εμείς με τη προ φεησλιφτ.
Είναι τα ίδια φανάρια που φοράει το τρέχον RAV ;Επειδή εγώ δεν έχω κόλλημα με καμιά μάρκα και θέλω να δίνω και το θετικό και το αρνητικό φιντμπακ, να πω πως σήμερα έγινε η πρώτη εντός εγγύησης επιδιόρθωση.
Για κάποιο όντως μυστήριο λόγο, η ζαμφορ είχε πάει μονόπατα προς τα αριστερά και σε δεξιές κατηφόρες κάποιες φορές τερμάτιζε κι ακουγόταν τρίξιμο. Μετά και τις μετρήσεις του ειδικού που διαβεβαίωσε πως οι μετρήσεις ευθυγραμμισης ήταν τέλειες κι απέκλεισε χτύπημα ή οτιδήποτε τέτοιο, ήρθε καινούρια ζαμφορ και βάσεις. Διαπιστώθηκε πως τα παλιά ελαστικά παρεμβύσματα παρα-ειχαν μεγάλη διάμετρο κι αρχικά σήμερα αλλάχτηκαν αυτά, καθώς η νέα ράβδος είναι πανομοιότυπη με την εργοστασιακή, για να αποφύγουμε λύσιμο της γέφυρας.
Οριστική διάγνωση επίλυσης από βδομάδα...Κάνα δυο βδομάδες πριν έκανα και το πρώτο σέρβις.
Επέμεινα για 5λιτρο 0W-16 που μετά την έκπτωση χρέωσαν λίγο πάνω από 100€.
Συνολικά κοντά στα 220€.Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν υπάρχει θέμα εγγύησης για δικά μου λάδια.
Βρίσκω Λικουη Μολι 37€ 4λιτρο... -
πολλά ομορφο και το καινούργιο και το παλιο
-
οι εκδόσεις του cc εχουν αφαιρεθεί από το σαιτ της τογιοτα? λογω της ανανεωσης του μοντελου?
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
οι εκδόσεις του cc εχουν αφαιρεθεί από το σαιτ της τογιοτα? λογω της ανανεωσης του μοντελου?
Ναι αναμένουμε τα καινουργια
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Επέμεινα για 5λιτρο 0W-16
Γιατί επέμεινες; Εκείνοι τι είχαν σκοπό να κάνουν δηλαδή;
-
@sargus said in Toyota Corolla Cross:
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Επέμεινα για 5λιτρο 0W-16
Γιατί επέμεινες; Εκείνοι τι είχαν σκοπό να κάνουν δηλαδή;
0W-20 λογικά.
-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
πολλά ομορφο και το καινούργιο και το παλιο
Που το βρήκες αυτό ρε σιρους βαιρους ;
-
Εγώ πήρα το μαύρο γιατί όταν πήγα δεν ήξερε καν το χρώμα η αντιπροσωπεια! Το έκλεισα 30800 με το κλειδί στο χέρι. Μέχρι στιγμής έχουμε
- Εξωτερικά η active plus παίρνει μόνο την μάσκα και κρατάει το ίδια φώτα μπρος πίσω.
- Εσωτερικά αλλάζει η κεντρική κονσόλα με τον καινούργιο λεβιέ, την ασύρματη φόρτιση, το συρόμενο κουτί αποθήκευσης και τα θερμαινόμενα καθίσματα.
- Νέα υλικά στο σημείο ένωσης της οροφής μειώνουν τον θόρυβο από βροχή και δρόμο, ενώ πρόσθετη επένδυση στην περιοχή των πίσω αεραγωγών μειώνει τους κραδασμούς.
Αυτό αφορά παραγγελία για το νέο μοντέλο; Το 1.8? Χρόνο παράδοσης πότε έδωσαν;
-
Εγώ πήρα το μαύρο γιατί όταν πήγα δεν ήξερε καν το χρώμα η αντιπροσωπεια! Το έκλεισα 30800 με το κλειδί στο χέρι. Μέχρι στιγμής έχουμε
- Εξωτερικά η active plus παίρνει μόνο την μάσκα και κρατάει το ίδια φώτα μπρος πίσω.
- Εσωτερικά αλλάζει η κεντρική κονσόλα με τον καινούργιο λεβιέ, την ασύρματη φόρτιση, το συρόμενο κουτί αποθήκευσης και τα θερμαινόμενα καθίσματα.
Αυτό αφορά παραγγελία για το νέο μοντέλο; Το 1.8? Χρόνο παράδοσης πότε έδωσαν;
Ναι για το facelift 1.8 active plus. Αναμένω αρχές Σεπτέμβρη.
-
To 1.8 με την ηλιοροφή το fl ξέρουμε πόσο βγαίνει?
Επίσης η style έχει αισθητήρες παρκαρίσματος ή μόνο η ακόμα πιο ακριβή έκδοση έχει; -
Επίσης η style έχει αισθητήρες παρκαρίσματος ή μόνο η ακόμα πιο ακριβή έκδοση έχει;Πάντως επειδή με προβληματιζαν πολύ και μένα οι αισθητήρες κι είχα συμφωνήσει να μου βάλουν αφτερ μάρκετ, τελικά ο συνδυασμός θέσης κάμερας και μεγέθους κι ανάλυσης οθόνης είναι τόσο βολικός που τους κάνει άχρηστους, δεν συντρέχει λόγος για το ενοχλητικό μπιπ μπιπ (κι από χόρτα κλπ). Σε δύο μέρες θα έχεις την ίδια αίσθηση.
-
Πολλοί το λένε αυτό αλλά μάλλον δεν είχαν ποτέ τους αυτοκίνητο με μπρος-πίσω αισθητήρες συν (τουλάχιστον) πίσω κάμερα. Δε μπορεί να ισχύει γιατί η κάμερα είναι συμπληρωματική των αισθητήρων και όχι το αντίστροφο. Επίσης πολλοί ξεχνάνε ή δε γνωρίζουν ότι οι αισθητήρες πλέον είναι ενεργοί και θα σου φρενάρουν και το αμάξι σε μία απροσεξία. Η κάμερα όχι.
Αν είχα να επιλέξω μεταξύ κάμερας και αισθητήρα, θα επέλεγα μακράν γύρω γύρω αισθητήρες και καθόλου κάμερα. Ούτε 360 ούτε τίποτα. Στο Kuga έχω κατ επιλογή μπροστινή κάμερα κι ανάθεμα αν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ γιατί απλούστατα κάνουν όλη τη δουλειά οι αισθητήρες. Ο μόνος λόγος που έχει επικρατήσει η κάμερα είναι επειδή είναι φθηνότερη για τον κατασκευαστή.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Πολλοί το λένε αυτό αλλά μάλλον δεν είχαν ποτέ τους αυτοκίνητο με μπρος-πίσω αισθητήρες συν (τουλάχιστον) πίσω κάμερα. Δε μπορεί να ισχύει γιατί η κάμερα είναι συμπληρωματική των αισθητήρων και όχι το αντίστροφο. Επίσης πολλοί ξεχνάνε ή δε γνωρίζουν ότι οι αισθητήρες πλέον είναι ενεργοί και θα σου φρενάρουν και το αμάξι σε μία απροσεξία. Η κάμερα όχι.
Αν είχα να επιλέξω μεταξύ κάμερας και αισθητήρα, θα επέλεγα μακράν γύρω γύρω αισθητήρες και καθόλου κάμερα. Ούτε 360 ούτε τίποτα. Στο Kuga έχω κατ επιλογή μπροστινή κάμερα κι ανάθεμα αν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ γιατί απλούστατα κάνουν όλη τη δουλειά οι αισθητήρες. Ο μόνος λόγος που έχει επικρατήσει η κάμερα είναι επειδή είναι φθηνότερη για τον κατασκευαστή.
Στο άλλο μου αυτοκίνητο έχω πλήρες κάμερα κι αισθητήρες μπρος πίσω.
Πιο εύκολα κινούμαι πλέον με το τογιότα γιατί το εμβαδόν της οθόνης είναι στην ουσία σχεδόν 4πλασιο με σωστή ανάλυση κι εικόνα, κινούμενες γραμμές, αλλά βασικά, επειδή ο πίσω προφυλακτήρας φαίνεται μέσα στην εικόνα κι έρχεσαι κυριολεκτικά στο χιλιοστό.
Όλα τα βοηθήματα είναι καλοδεχουμενα αλλά δεν αξίζουν τα επιπλέον χρήματα. -
Διαφωνώ με κάθε πιθανό τρόπο. Τη μία φορά που θα σε σώσουν αυτά τα συστήματα θα έχουν κάνει αυτομάτως απόσβεση. Πχ κάλιστα μπορεί να έχεις ξεχάσει μέσα 1η θέλοντας να κάνεις όπισθεν. Ο μπροστα αισθητήρας θα σε κόψει απ' το σκάσεις στο μπροστινό ενώ εσύ περιμένεις να κινηθείς προς τα πίσω. Δεν είναι ότι γλιτώνεις ολική αλλά μία χαζομάριτσα απ' το πουθενά.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Διαφωνώ με κάθε πιθανό τρόπο. Τη μία φορά που θα σε σώσουν αυτά τα συστήματα θα έχουν κάνει αυτομάτως απόσβεση. Πχ κάλιστα μπορεί να έχεις ξεχάσει μέσα 1η θέλοντας να κάνεις όπισθεν. Ο μπροστα αισθητήρας θα σε κόψει απ' το σκάσεις στο μπροστινό ενώ εσύ περιμένεις να κινηθείς προς τα πίσω. Δεν είναι ότι γλιτώνεις ολική αλλά μία χαζομάριτσα απ' το πουθενά.
Αν δεν μπορεις να δεις απο την καμερα και τους καθρεπτες, αν μπερδευεις το εμπρος με το πισω, αν δεν ξερω τι αλλο για να εμπιστευθεις τους αισθητηρες και οχι τις αισθησεις σου μαλλον ηρθε η ωρα να σταματησεις να οδηγεις, εκτος αν διαφωνεις απλα για τη διαφωνια.
-
Επίσης η style έχει αισθητήρες παρκαρίσματος ή μόνο η ακόμα πιο ακριβή έκδοση έχει;Ποια έκδοση;
Φαντάζομαι έχει αισθητήρες γιατί γράφει αυτά
-
Συμφωνώ με τα σχόλια για τους αισθητηρες με δυνατότητα πέδησης.
Τους εχω στο C-HR μου του '21 εμπρός-πίσω και,σε συνδυασμό με το RCTA (Rear Cross Traffic Alert),ειναι σωτήριοι.
Αν δεν το ζήσεις (έστω μια φορά), είναι λογικό να μην μπορείς να καταλάβεις τη σημασία/χρησιμότητα τους. -
Επίσης η style έχει αισθητήρες παρκαρίσματος ή μόνο η ακόμα πιο ακριβή έκδοση έχει;Ποια έκδοση;
αυτο αφορα απο ότι βλεπω στην προ fl μπροσουρα την lounge σωστά? εχει αλλαξει μηπως κατι στο νεο και την πήρε και η style?
Θα συμφωνήσω αισθητήρες που σε φρενάρουν είναι ότι καλύτερο.Το chatgpt μου λεει Style = αισθητήρες & αυτόματο φρένο πίσω ( και για την υφισταμενη και για την νεα εκδοση) . Εχει μπερδέψει τα μπουτια του (κλασικα?)
-
αυτο αφορα απο ότι βλεπω στην προ fl μπροσουρα την lounge σωστά? εχει αλλαξει μηπως κατι στο νεο και την πήρε και η style?
Θα συμφωνήσω αισθητήρες που σε φρενάρουν είναι ότι καλύτερο.Το chatgpt μου λεει Style = αισθητήρες & αυτόματο φρένο πίσω ( και για την υφισταμενη και για την νεα εκδοση) . Εχει μπερδέψει τα μπουτια του (κλασικα?)
Είναι η αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης που είχε η lounge έκδοση, τώρα το έχει και η style, αλλά νομίζω λειτουργεί διαφορετικά από τους αισθητήρες παρκαρίσματα, βλέπει την κίνηση αλλού αντικειμένου που κατευθύνεται προς το αυτοκίνητο.
Toyota Corolla Cross