-
Κατα την άποψη μου φοβερο είναι που καποιοι δήθεν ποιοτικοί δίνουν δύο χρόνια μόνο.....Και κάποιοι τους αγοράζουν για το ονομα. Αυτο και αν ειναι ανθυποβολή....
-
@kostis20 said in TOYOTA FORUM:
Κατα την άποψη μου φοβερο είναι που καποιοι δήθεν ποιοτικοί δίνουν δύο χρόνια μόνο.....Και κάποιοι τους αγοράζουν για το ονομα. Αυτο και αν ειναι ανθυποβολή....
Και αυτό για γέλια είναι !
Αλλά τουλάχιστον ξέρεις εξαρχής την κοροϊδία!
Όχι φύκια για μεταξωτές κορδέλες ..... -
''Δίνουμε 11 χρόνια εγγύηση"....κοροϊδία, απάτη, χαζομάρες κτλ.
"Δίνουμε 2 χρόνια εγγύηση''...αυτό μάλιστα, ξέρουμε τί παίρνουμε, δεν μας κοροϊδεύουν τουλάχιστον.
-
@iceman7 said in TOYOTA FORUM:
Είναι φοβερό και δείγμα απίστευτης αυθυποβολής το πώς μια 3ετης εγγύηση έχει ξεχειλωσει στα 11 χρόνια γεμάτη εξαιρέσεις και καλύπτοντας απλά βασικά πράγματα. .
Μια χαρά ειναι η εγγύηση, καλύπτει όλα όσα χρειάζονται και κοστίζουν μια περιουσία. Καλύτερο από τα 2 χρόνια των πρίμιο.
-
Μιλατε για την εταιρια που πριν 30 χρονια χρονια στην μπανανια μας, τοτε και τωρα, εδινε εγγυηση 6 χρονια και την τηρουσε κιολας. Μακαρι οι Ευρωπαιοι κατασκευαστες να προσπαθουσαν να ακολουθησουν εστω και απο χιλιομετρα τις πρακτικες των Ιαπωνων και Κορεατων σε αυτα τα θεματα.
Που να τολμισουν ομως. -
@iceman7 said in TOYOTA FORUM:
@kostis20 said in TOYOTA FORUM:
Και αυτό για γέλια είναι !
Αλλά τουλάχιστον ξέρεις εξαρχής την κοροϊδία!
Όχι φύκια για μεταξωτές κορδέλες .....Δε βλέπω καμία σχέση μεταξύ των δύο καταστάσεων.
-
Επειδή συζητήθηκε στο thread του lbx, ανεβάζω εδώ τρία αρκετά παλιά διαγράμματα (2016) που αφορούν στο υβριδικό σύστημα και δείχνουν πως οι δύο ηλεκτροκινητήρες mg1/mg2 βρίσκονται σε διαφορετικούς άξονες και προσφέρουν και οι δύο ροπή παράλληλα στους τροχούς. Το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τον μεγαλύτερο mg2 (traction motor) αλλά και ο μικρότερος mg1 προσθέτει το μερίδιό του.
Το οτι τελικά δεν μπορούμε να αθροίσουμε τα μέγιστα ονομαστικά μεγέθη των δύο ηλεκτροκινητήρων έχει να κάνει με τις περιορισμένες δυνατότητες της μπαταρίας, Η Τoyota τοποθετεί την μικρότερη δυνατή μπαταρία ώστε η μετάδοση να δουλεύει απροβλημάτιστα και οικονομικά, μια μεγαλύτερη μπαταρία θα μπορούσε να παρέχει μεγαλύτερη ισχύ, καάτι το οποίο απέχει από την φιλοσοφία τους.
-
Η εικόνα αυτή αναφέρεται πάντως στο plug-in hybrid σύστημα.
The system for plugin hybrid vehicles (PHVs) has also been enhanced. A new dual motor drive system allows the electric motor, which was hitherto used only as a generator, to provide direct driving power, resulting in powerful driving, even when in EV mode.
-
@super-t said in TOYOTA FORUM:
Η εικόνα αυτή αναφέρεται πάντως στο plug-in hybrid σύστημα.
The system for plugin hybrid vehicles (PHVs) has also been enhanced. A new dual motor drive system allows the electric motor, which was hitherto used only as a generator, to provide direct driving power, resulting in powerful driving, even when in EV mode.
Ναι, που δείχνει ότι η μετάδοση μπορεί να "σπρώξει" και με τους δύο ηλεκτροκινητήρες αρκεί να υπάρχει επάρκεια από την μπαταρία.
-
Λοιπόν προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο να δίνει κάποιος 5ψήφιο ποσό και να σου λεέι εγγύηση 2 χρόνια για αυτοκίνητο. Είχα πάει για σκόντα και μου λέει 2 χρόνια, του λέω το βλεπεις το κίνητο μου;, Το έχω πάρει 170 εύρώ και έχει δύο χρόνια εγγύηση και εσένα θα σου δώσω 25.000 ευρώ και θα μου πεις 2 χρόνια; Δεν είπε τίποτα, φταίμε και εμείς σαν καταναλωτές. Σαν κάτοχος της κορολα σε ταξί είμαι πιο ήσυχος με την εγγύηση, αλλά αυτό το 6 χρόνια εγγύηση, ισχύει αλλά με εξαιρέσεις και προυποθεσεις(σίγουρα καλύτερο από το τίποτα). Τώρα αυτό το ρελαξ δεν το έχω καταλάβει, ούτε πως λειτουργεί, ούτε από πότε αλλά βλέπω πιο πολλές καλύψεις από την εκτεταμένη εγγύηση.
Αυτά που έχω καταλάβει εγώ
1)Εγγύηση κατασκευαστή 3χρόνια ή 100.000 χλμ( καλύπτειτα πάντα, μέχρι και λάμπες)
2)Εκτεταμένη εγγύηση, αρχίζει από την λήξη της εγγύησης κατασκευαστή και είναι για άλλα 3 χρόνια ή 180.000 χλμ, ισχύουν όροι και προυποθέσεις.(τα γράφει στο εγχειρίδιο)
3) Ρελαξ, σύμφωνα με την ενότητα 2.1.1: ισχύει ανά πάσα στιγμή μετά τη λήξη της Εγγύησης Κατασκευαστή ή της Εγγύησης Εγκεκριμένου Μεταχειρισμένου ή της Εκτεταμένης Εγγύησης Νέου Οχήματος χωρίς επιπλέον κόστος και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αλλαγή ιδιοκτησίας οχήματος που υπόκειται στους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις. Όμως στην ενότητα 2.2 Κριτήρια επιλεξιμότητας2.2.1 γράφει :Μπορείτε να λάβετε την Εγγύηση Relax μέχρι [10] χρόνια μετά την πρώτη ταξινόμηση του οχήματος ή έως ότου το όχημα συμπληρώσει το όριο των [185,000km] (όποιο προκύψει πρώτο).
Εσείς τι καταλαβαίνετε; Έχω ένα αμάξι στον 4 χρόνο με 120.000 χλμ παώ μόνο αντιπροσωπεία με καλύπτει η εκτεταμένη ή η ρελαξ; Συναδέλφο πριν μια εβδομάδα με 160.000 χλμ και 4 χρόνια κατόχης του αμαξιού τον παρέπεμψαν σε όρους την εκτεταμένης(έχω δει το τιμολόγιο, έχω γράψει σε προηγούμενο ποστ τι έφτιαξε) Ο ίδιος άκουγε ένα "κρα" "κρα" όταν έστεριβε, αλλαγή ημιάξονιου με μπιλιοφόρους(πάνε σετ) κόστος 900 ευρώ, του το καλύψανε.
Σημαντικό, δεν βλέπω τις ίδιες καλύψεις σε εκτεταμένη και ρελαξ. Παράδειγμα στην εκτεταμένη δεν καλύπτει σύστημα αιρ-κοντισιον στην ρελαξ όμως καλύπτει.
Σε καμία περίπτωση η εγγύηση δεν είναι αμελητέα, αλλά προσωπικά έχω μπερδευτεί με το τι ισχύει. Αν ισχύει το ρελαξ μόλις βγεις από την εγγύηση κατασκευαστή είναι πάρα πολύ καλό πακέτο.
Έχω μπερδευτεί πάντως! -
Να ξέρετε ότι τις εγγυήσεις τις έχετε προπληρώσει στην τιμή αγοράς. Δεν λέω ότι είναι κακό, κι εγώ μεγάλη εγγύηση θα ήθελα, απλά δεν είναι δωρεάν όπως νομίζετε.
-
Αυτό ισχύει και στα υπόλοιπα με πολύ μικρές και βασικές εγγυήσεις….πληρώνεις έναν σκασμό λεφτά, χωρίς φυσικά να είναι φθηνότερα από τα περισσότερα με μεγάλες εγγυήσεις και σου λένε ότι δεν ξέρεις να οδηγείς και για αυτό χαλάνε.
-
Είναι εμπορική πολιτική της κάθε εταιρείας. Όταν η μία σου δίνει περισσότερη δύναμη, καλύτερες αναρτήσεις κλπ και η άλλη μεγαλύτερη εγγύηση, εκεί επιλέγει ο αγοραστής.
-
Ειδικά στις εγγυήσεις της Toyota θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη ότι τα σερβις θα πρέπει να γίνονται σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, και επίσης ότι εξαιρούν ως αναλώσιμα ένα κάρο εξαρτήματα, που σημαίνει ότι στην πράξη η εγγύησή τους δεν είναι τόσο καλή ευκαιρία όσο φαίνεται.
-
@realzeus said in TOYOTA FORUM:
Είναι εμπορική πολιτική της κάθε εταιρείας. Όταν η μία σου δίνει περισσότερη δύναμη, καλύτερες αναρτήσεις κλπ και η άλλη μεγαλύτερη εγγύηση, εκεί επιλέγει ο αγοραστής.
Ο συνδυασμός δηλαδή ενός καλού αυτοκινήτου με μια καλή εγγύηση ειναι αδύνατος;
-
@bill_hsd said in TOYOTA FORUM:
Αδύνατος όχι, αλλά σπάνιος. Αν η Toyota δίνει αυτήν την εγγύηση στην Supra ή στο GR Yaris, είναι από αυτές τις περιπτώσεις.
-
@ataim said in TOYOTA FORUM:
Ειδικά στις εγγυήσεις της Toyota θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη ότι τα σερβις θα πρέπει να γίνονται σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, και επίσης ότι εξαιρούν ως αναλώσιμα ένα κάρο εξαρτήματα, που σημαίνει ότι στην πράξη η εγγύησή τους δεν είναι τόσο καλή ευκαιρία όσο φαίνεται.
Ας τις καταργήσει, λοιπόν, τις μακροχρόνιες εγγυήσεις, για να μπορούμε να πηγαίνουμε στα εξειδικευμένα, να γλιτώσουμε κανένα 50ρικο στο service, και αν...
Στην τελική, δεν υποχρεώνει κανέναν να πηγαίνει για 10 χρόνια το αυτοκίνητό του σε εξουσιοδοτημένο.
Αλλά σου λέει ότι αν συνεχίσεις να το πηγαίνεις, εγώ θα σου παρατείνω κάθε χρόνο την εγγυηση. -
@bill_hsd said in TOYOTA FORUM:
Αδύνατος όχι, αλλά σπάνιος. Αν η Toyota δίνει αυτήν την εγγύηση στην Supra ή στο GR Yaris, είναι από αυτές τις περιπτώσεις.
Όλα τα άλλα Toyota δηλαδή ειναι για πέταμα;
Δεν νομίζω να εξαιρεί το Supra και Yaris GR-FOUR, αλλά δεν είμαι σίγουρος. -
Για πέταμα όχι, αλλά δεν είναι driver's cars.
-
@ataim said in TOYOTA FORUM:
Η Toyota ειναι η πρωτη εταιρεια που καλυπτε αυτοκινητα εντος εγγυησης ακομα και αν ειχαν κανει τη συντηρηση σε εξω συνεργεια με γνησια ανταλλακτικα.
Η επεκταση της εγγυησης ειναι αλλο πραγμα.
Τα αναλωσιμα δεν τα καλυπτει η εγγυηση σε καμια εταιρεια, τοτε θα ονομαζοταν δωρεαν σερβις.
TOYOTA FORUM