-
@dimsabas said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
Μία άδεια ταξί στην Αθήνα κοστίζει 100-105 χιλιάρικα. Τη νοικιάζεις σε πρακτορείο ταξί με έσοδα 700-800€ τον μήνα, χωρίς να κάνεις τίποτα. Δεν έχεις καν δικό σου ταξί.
Θεωρητικά αν έχεις αγοράσει τρεις άδειες, κονομάς πάνω από 20Κ τον χρόνο.Βέβαια, υπάρχει ανασφάλεια. Αν αύριο η κυβέρνηση προχωρήσει σε έκδοση νέων αδειών, η τιμή των παλιών θα πέσει. Και το μηνιαίο μίσθωμα. Και βέβαια, είναι το θέμα της αυτόνομης οδήγησης.
μια αδεια ταξι πλεον κοστιζει 140 αν βρεις....
-
@red_monster said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
Ποιος έχει όνειρο να μπει στο δημόσιο με αυτούς τους μισθούς που δίνουν πλέον ;
ΚΑΙ ΟΜΩΣ οσο οξυμορο και να είναι , ειναι παρα πολλοι που ακόμα αυτό ονειρεύονται
μη με ρωτας γιατι δεν ξερω. Αν εξαιρεσεις τους δασκάλους/καθηγητες/γιατρους και κάποιες αλλες εξαιρεσεις που το αντιλαμβανομαι.
οι δασκαλοι καθηγητες γιατι αυτό θελουν να κάνουν στην ζωη τους και ειναι σεβαστο (δεν βαζουν τα χρηματα πάνω από ολα αλλα να ακολουθησουν αυτο που θελουν να κάνουν στην ζωη τους παρα τις αντιξοοτητες)
και οι γιατροι για να πάρουν εμπειρια πριν ανοιξουν δικο τους ιατρειο ή δουλεψουν επειτα σε ιδιωτικες κλινικές ή εξωτερικο. Τα δημοσια νοσοκομεια ειναι μεγιστα σχολεια για εμπειρια οποτε και αυτό αντιληπτό
τωρα για τις υπολοιπες δεν καταλαβαινω γιατι αυτο να ειναι το ονειρο ζωης κάποιου αλλα βλεπω ότι ειναι
-
@cirus said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
τωρα για τις υπολοιπες δεν καταλαβαινω γιατι αυτο να ειναι το ονειρο ζωης κάποιου αλλα βλεπω ότι ειναι
Easy Money....τεμπέληδες, να πληρώνονται βρεξει-χιονίσει χωρίς να κάνουν τίποτα.
-
ΚΑΙ ΟΜΩΣ οσο οξυμορο και να είναι , ειναι παρα πολλοι που ακόμα αυτό ονειρεύονται
μη με ρωτας γιατι δεν ξερω. Αν εξαιρεσεις τους δασκάλους/καθηγητες/γιατρους και κάποιες αλλες εξαιρεσεις που το αντιλαμβανομαι.
οι δασκαλοι καθηγητες γιατι αυτό θελουν να κάνουν στην ζωη τους και ειναι σεβαστο (δεν βαζουν τα χρηματα πάνω από ολα αλλα να ακολουθησουν αυτο που θελουν να κάνουν στην ζωη τους παρα τις αντιξοοτητες)
και οι γιατροι για να πάρουν εμπειρια πριν ανοιξουν δικο τους ιατρειο ή δουλεψουν επειτα σε ιδιωτικες κλινικές ή εξωτερικο. Τα δημοσια νοσοκομεια ειναι μεγιστα σχολεια για εμπειρια οποτε και αυτό αντιληπτό
τωρα για τις υπολοιπες δεν καταλαβαινω γιατι αυτο να ειναι το ονειρο ζωης κάποιου αλλα βλεπω ότι ειναι.
Γιατι η ζωη ειναι λιγη να την περασεις μεσα στο αγχος και την ανασφαλεια , γιατι εχεις ανθρωπινο ωραριο , γιατι μπορεις να λειψεις οποτε θελεις , γιατι και ο προισταμενος θα σε καλυψει γιατι συναδελφος , γιατι και το χερι να βαλεις στο βαζο με το μελι , εδε απο συναδελφους δηλ. πεη . γιατι και να σκοτωσεις ο μισθος θα πεφτει και στην φυλακη , γιατι εκτος του μισθου υπαρχουν ακομα διαφορα επιδοματα που δεν σου τα λενε , γιατι καταπατουν εκτασεις κανουν συνεταιρισμους και τα μοιραζονται για εξοχικα κτλ γιατι κανεις δεν θα πει σε γυναικα μην κανεις παιδια και θα εχει μειωμενο ωραριο 5 χρονια και το κυριοτερο μολις την κοπανησεις απο την δουλεια της ημερας δηλ ξυσιμο , αρχιζει η πραγματικη ζωη , οτι χομπι θελεις αρκει να εχεις ορεξη , ζωγραφος γλυπτης αναριχητης αλεξιπτωτιστης κανοε καγιακ καντηλαναφτης , δημοσιογραφος ειδικου τυπου και δοκιμαστης αυτοκινητων με οπαδισμο προς τα τεσλα . Διακοπες οποτε θελεις , βολτες για ψωνια στο μιλανο και την εβδομαδα μοδας στο παρισι , ιεροκηρυκας στην αφρικη .
Γιατι κανενας ανθρωπος δεν γεννηθηκε για να δουλευει για την καυλα του αφεντη .
Ακομα και για σπιτια απ οτι ξερω παιρναν ατοκα δανεια . Γιατι μονο στο δημοσιο μπορεις με μεταπτυχιακο του κωλου απ την βουλγαρια χωρις να εχεις πατησει το ποδι σου με μερικα χιλιαρικακια , εχεις αλλη ανελιξη και μισθολογιο η μηπως δεν εχετε γνωστους να το εχουν κανει ;
Κολητος μου σε υπουργειο προσληφθεις ηλεκτρονικος με διπλωμα του κωλου και μεταπτυχιακο του κωλου , παει χαρτια στο φωτοτυπικο οταν τελειωσουν , ιντερνετ και τηλεφωνα σε φιλους να περασει η ωρα στο γραφειο και στο τετραωρο επιστροφη στην ιδιοκτητη μονοκατοικια του με το γερμανικο αμαξακι του , το απογευμα σε λεσχες μπριζ και η ζωη κυλαει ανεφελα και αβιαστα .
Κανονικα πρεπει να τον λυπαμαι ; -
@otso said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
τωρα για τις υπολοιπες δεν καταλαβαινω γιατι αυτο να ειναι το ονειρο ζωης κάποιου αλλα βλεπω ότι ειναι.
Γιατι η ζωη ειναι λιγη να την περασεις μεσα στο αγχος και την ανασφαλεια , γιατι εχεις ανθρωπινο ωραριο , γιατι μπορεις να λειψεις οποτε θελεις , γιατι και ο προισταμενος θα σε καλυψει γιατι συναδελφος , γιατι και το χερι να βαλεις στο βαζο με το μελι , εδε απο συναδελφους δηλ. πεη . γιατι και να σκοτωσεις ο μισθος θα πεφτει και στην φυλακη , γιατι εκτος του μισθου υπαρχουν ακομα διαφορα επιδοματα που δεν σου τα λενε , γιατι καταπατουν εκτασεις κανουν συνεταιρισμους και τα μοιραζονται για εξοχικα κτλ γιατι κανεις δεν θα πει σε γυναικα μην κανεις παιδια και θα εχει μειωμενο ωραριο 5 χρονια και το κυριοτερο μολις την κοπανησεις απο την δουλεια της ημερας δηλ ξυσιμο , αρχιζει η πραγματικη ζωη , οτι χομπι θελεις αρκει να εχεις ορεξη , ζωγραφος γλυπτης αναριχητης αλεξιπτωτιστης κανοε καγιακ καντηλαναφτης , δημοσιογραφος ειδικου τυπου και δοκιμαστης αυτοκινητων με οπαδισμο προς τα τεσλα . Διακοπες οποτε θελεις , βολτες για ψωνια στο μιλανο και την εβδομαδα μοδας στο παρισι , ιεροκηρυκας στην αφρικη .
Γιατι κανενας ανθρωπος δεν γεννηθηκε για να δουλευει για την καυλα του αφεντη .
Ακομα και για σπιτια απ οτι ξερω παιρναν ατοκα δανεια . Γιατι μονο στο δημοσιο μπορεις με μεταπτυχιακο του κωλου απ την βουλγαρια χωρις να εχεις πατησει το ποδι σου με μερικα χιλιαρικακια , εχεις αλλη ανελιξη και μισθολογιο η μηπως δεν εχετε γνωστους να το εχουν κανει ;
Κολητος μου σε υπουργειο προσληφθεις ηλεκτρονικος , παει χαρια στο φωτοτυπικο οταν τελειωσουν , ιντερνετ και τηλεφωνα σε φιλους να περασει η ωρα και στο τετραωρο επιστροφη στην ιδιοκτητη μονοκατοικια του με το γερμανικο αμαξακι του , το απογευμα σε λεσχες μπριζ και η ζωη κυλαει ανεφελα και αβιαστα .
Κανονικα πρεπει να τον λυπαμαι ;Αντιλαμβανομαι αυτά που λες απλά δεν μπορω να τα εστερνιστω για μενα.
Δεν ηταν ποτε το ονειρο μου να καθομαι να τα ξυνω για ένα μισθουλάκο
Εβγαλα 19,9 στο λύκειο και μπορουσα να μπω απευθειας σε πυροσβεστικό σώμα ή Λιμενικο (ειχε βγει αναλογη ανακοινωση από το κράτος για αυτούς με μεγαλες βαθμολογίες) και παραλληλα να έχω αδεια να τελιωσω το πανεπιστημιο ενω πληρωνομαι. Ο θειος μου, μου ουρλιαζε που του είπα οτι αυτά μου φαινονται μαλακιες επιλογές και δεν με νοιαζει καθολου να παω στο δημόσιο. Μου ειπε είσαι Χαζος? θα μετανιωσεις πικρα αργοτερα και θα είναι αργα!!!! Δεν το μετανιωσα τελικα αν και υπηρχε εποχη που έπαιρνα τον βασικο και βαραγα 10ωρα-12ωρα και ελεγα στον εαυτο μου ότι ίσως να έκανα μ@λακια όντως. Ομως τα καταφερα στο τελος να κάνω κάτι που μου αρεσει και να βγαζω περισσότερα χρηματα από ότι θα έβγαζα ποτέ στο δημόσιο. Μικρομεσαιος και πάλι αλλα κάνω αυτό που μου αρέσει τουλαχιστον και βγαζω και περισσότερα χρηματα . Δεν μαρεσει να πηγαινω χαρτια στο φωτοτυπικο και να σκοτωνω την ώρα μου περιμενοντας να σχολάσω (τουλάχιστον οχι κάθε μερα γιατι υπάρχουν φυσικα και μερες που το θέλω.) Προτιμω να κάνω κάτι που μου αρεσει και να αισθανομαι παραγωγικός και σημαντικοςΣου δινω δικιο 100% για τις γυναικες που έχουν να αναθρεψουν και παιδια εκτος ολων των υπολοιπων και ενα ανθρωπινο ωραριο που υπάρχει στο δημοσιο μαζι με ολες τις δυσκολίες είναι μαλλον καλύτερη επιλογη από το να πας στον ιδιωτικο και να μην προλαβαινεις να αφιερώνεις οσο χρονο θέλεις στα παιδια σου. Ειναι κλισε αλλα είναι αληθεια.
-
Το εχω ξαναγραψει , στο χωριο μου ξεχωριζουν οι ΔΥ απο 2 πραγματα , τα εκκλησακια στον κηπο και η Ελληνικη σημαια σε ιστο .
Τα εκκλησακια ειναι γιατι δεν μπορει να το χωνεψουν ποσο μαλακες ειναι ολοι οι αλλοι που δουλευουν στα χωραφια και αυτοι με λιγο γλυψιμο ζουν στον παραδεισο και το ριχνουν στην θεικη παρεμβαση
Ο θεος τους ξεχωρισε και ειναι οι εκλεκτοι.
Και η σημαια να ζησει για παντα το ελληνικο κρατος που κρατος ειναι αυτοι .
Και βεβαια οχι μονο στο χωριο μου , οπου δειτε εκκλησακι και σημαια κατι τρεχει . Σιγα μην ειναι αγνοι χριστιανοι και πατριωτες . -
Χαχαχαχα. Το τελευταίο ποστ είναι εξαιρετικό. Πλακα πλάκα έτσι ειναι.
-
@otso said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
Το εχω ξαναγραψει , στο χωριο μου ξεχωριζουν οι ΔΥ απο 2 πραγματα , τα εκκλησακια στον κηπο και η Ελληνικη σημαια σε ιστο .
Τα εκκλησακια ειναι γιατι δεν μπορει να το χωνεψουν ποσο μαλακες ειναι ολοι οι αλλοι που δουλευουν στα χωραφια και αυτοι με λιγο γλυψιμο ζουν στον παραδεισο και το ριχνουν στην θεικη παρεμβαση
Ο θεος τους ξεχωρισε και ειναι οι εκλεκτοι.
Και η σημαια να ζησει για παντα το ελληνικο κρατος που κρατος ειναι αυτοι .
Και βεβαια οχι μονο στο χωριο μου , οπου δειτε εκκλησακι και σημαια κατι τρεχει . Σιγα μην ειναι αγνοι χριστιανοι και πατριωτες .να σαι καλά γελασα πολύ με το ποστ, θεικό χαχαχαχα
δεν συμφωνω οτι αυτό είναι παραδεισος αλλα γαμάτο
ειδικα το: "Ο θεος τους ξεχωρισε και ειναι οι εκλεκτοι" με πέθανε
-
Οι φιλοδοξιες και οι απαιτησεις των ανθρωπων διαφερουν, αλλοι κοιταζουν τη σιγουρια, αλλοι τη λουφα, αλλοι θελουν ενα ανωτερο βιοτικο επιπεδο. Εξαιρεση του κανονα η ιατρικη στην οποια στο δημοσιο αποκτας γρηγορα εμπειριες, λιγοι εκπαιδευτικοι και λιγοι στα σωματα ασφαλειας.
-
Γενικά άλλο πράγμα το λειτούργημα και άλλο οι αργομισθίες
-
Γενικα καλο θα ηταν να μην ξεφτιλιζουμε τοσο το επαγγελμα του ΔΥ καταρχας για σεβασμο απεναντι σε συμφουριτες μας που ειναι ΔΥ και 2ον γιατι παντου υπαρχει το ασπρο και το μαυρο που οι περισσοτεροι μπορει να μην το ξερουμε.Ναι υπηρχαν και υπαρχουν λαμογια ,τεμπεληδες βολεψακηδες αλλα υπαρχει και κοσμος που δουλευει ,που δεν πληρωνεται αρκετα,που ειναι μακρυα απο τον τοπο του και πολλα πολλα αλλα.
Αποψη μου παντα. -
@alex-mix said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
Γενικα καλο θα ηταν να μην ξεφτιλιζουμε τοσο το επαγγελμα του ΔΥ καταρχας για σεβασμο απεναντι σε συμφουριτες μας που ειναι ΔΥ και 2ον γιατι παντου υπαρχει το ασπρο και το μαυρο που οι περισσοτεροι μπορει να μην το ξερουμε.Ναι υπηρχαν και υπαρχουν λαμογια ,τεμπεληδες βολεψακηδες αλλα υπαρχει και κοσμος που δουλευει ,που δεν πληρωνεται αρκετα,που ειναι μακρυα απο τον τοπο του και πολλα πολλα αλλα.
Αποψη μου παντα.Και σε ποια δουλειά -δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα- δεν υπάρχει λαμόγιο ή βολεψάκιας? Ζουν ανάμεσα μας….
-
στον ιδιωτικο τομεα σε καποια στιγμη θα σε διωξουν στο δημοσιο ποτε. οι περισσοτεροι ΔΥ το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η μονιμοτητα και οχι αν τους δινουν υψηλο μισθο.
-
Και σε ποια δουλειά -δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα- δεν υπάρχει λαμόγιο ή βολεψάκιας? Ζουν ανάμεσα μας….
Ε ναι ρε φιλε γιατι διαβαζω τα ποστ και δε μου αρεσει.
Υπαρχουν παιδια εδω μεσα που ειναι ηταν ΔΥ και δεν ειναι ωραιο.
Ξερω νοσοκομες που ξυνονται και νομιζουν πως ειναι διευθυντες ξερω ομως και νοσοκομες που κανουν 10 αεροβαπτισεις την ημερα και την αδεια την βαζουν ολη απο την αρχη του ετους τις ημερομηνιες που θα παρουν γιατι δεβ γινεται να λειπουν.
Ξερω Δεη που καθονται ξερω ομως και εναερητες που οταν κοβεται καλωδιο αυτοι θα πανε και με κακοκαιρια.
Ξερω στο πολεμικο ναυτικο κοσμο που δεν εχει μπει καραβι ξερω ομως και αλλων που ειναι 20 χρονια μηχανικος και θα βγει με τη φρεγατα και με 10 μποφορ.
Και πααααααρα πολλα αλλα παραδειγματα.
Οπως μπορω να πω για πολλους του ιδιωτικου -
@wantone said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
στον ιδιωτικο τομεα σε καποια στιγμη θα σε διωξουν στο δημοσιο ποτε. οι περισσοτεροι ΔΥ το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η μονιμοτητα και οχι αν τους δινουν υψηλο μισθο.
Μπορει μπορει ομως να μην υπηρχε τιποτα για δουλεια και να διαλεξανε να πανε.Μπορει ο πατερας να μην ειχε να σπουδασει το παιδι του και να δηλωσε στρατιωτικες σχολες για να γλυτωσει εξοδα.Ειναι πολλα που δε ξερουμε.Οχι πως δεν συμφωνω με αυτο που λες αλλα δεν ειναι ολοι
Πχ πιο λαμογια απο τους πωλητες μτχ αυτοκινητων δεν υπαρχουν -
Μα υπάρχει πιο βολικό πράγμα από το να κατηγορούμε «τους άλλους» ;
Για όλα !! -
Και σε ποια δουλειά -δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα- δεν υπάρχει λαμόγιο ή βολεψάκιας? Ζουν ανάμεσα μας….
Ξερω νοσοκομες που ξυνονται και νομιζουν πως ειναι διευθυντες ξερω ομως και νοσοκομες που κανουν 10 αεροβαπτισεις την ημερα και την αδεια την βαζουν ολη απο την αρχη του ετους τις ημερομηνιες που θα παρουν γιατι δεβ γινεται να λειπουν.
Ξερω Δεη που καθονται ξερω ομως και εναερητες που οταν κοβεται καλωδιο αυτοι θα πανε και με κακοκαιρια.
Ξερω στο πολεμικο ναυτικο κοσμο που δεν εχει μπει καραβι ξερω ομως και αλλων που ειναι 20 χρονια μηχανικος και θα βγει με τη φρεγατα και με 10 μποφορ.
Οπως μπορω να πω για πολλους του ιδιωτικουρε αλεξ το φρεγατα με τα 10 μποφορ τι το πεταξες; δεν εχω ακουσει ποτε πολεμικο πλοιο να βυθιστει απο καιρο οποτε δεν βλεπω γιατι να ειναι προβλημα
δεν διαφωνω οτι πολλοι ΔΥ δουλευουν και ειναι συνεπεις αλλα η αληθεια ειναι οτι και να μην κανουν τιποτα δεν θα εχει καμμια επιπτωση, το οτι δεν υπαρχει αξιολογηση τους κανει να δουλευουν μονο αν εχουν ορεξη και οποτε θελουν. πας σε ενα νοσοκομειο ετοιμοθανατος και σου λενε σορρυ δεν εχω χρονο. αν θελουν σε βοηθανε αν δεν θελουν στο καλο το ιδιο παντου και αστυνομια και δημ υπηρεσιες πυροσβεστικη κλπ
-
@wantone said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
Οπως μπορω να πω για πολλους του ιδιωτικουρε αλεξ το φρεγατα με τα 10 μποφορ τι το πεταξες; δεν εχω ακουσει ποτε πολεμικο πλοιο να βυθιστει απο καιρο οποτε δεν βλεπω γιατι να ειναι προβλημα
δεν διαφωνω οτι πολλοι ΔΥ δουλευουν και ειναι συνεπεις αλλα η αληθεια ειναι οτι και να μην κανουν τιποτα δεν θα εχει καμμια επιπτωση, το οτι δεν υπαρχει αξιολογηση τους κανει να δουλευουν μονο αν εχουν ορεξη και οποτε θελουν. πας σε ενα νοσοκομειο ετοιμοθανατος και σου λενε σορρυ δεν εχω χρονο. αν θελουν σε βοηθανε αν δεν θελουν στο καλο το ιδιο παντου και αστυνομια και δημ υπηρεσιες πυροσβεστικη κλπ
Είπες μεγάλη κουβέντα....Αξιολόγηση!!
-
ρε αλεξ το φρεγατα με τα 10 μποφορ τι το πεταξες; δεν εχω ακουσει ποτε πολεμικο πλοιο να βυθιστει απο καιρο οποτε δεν βλεπω γιατι να ειναι προβλημα
Δεν θα βυθιστει γιατι αντεχει και για παραπανω .Αλλα ελα να παμε τα 2 μας να βγουμε με φρεγατα στα 10 μποφορ και ας ξερουμε πως δεν βουλιαζει,δεν ξερω για σενα αλλα εγω θα φοραω και θα αλλαξω σιγουρα παμπερς
-
ρε αλεξ το φρεγατα με τα 10 μποφορ τι το πεταξες; δεν εχω ακουσει ποτε πολεμικο πλοιο να βυθιστει απο καιρο οποτε δεν βλεπω γιατι να ειναι προβλημα
Δεν θα βυθιστει γιατι αντεχει και για παραπανω .Αλλα ελα να παμε τα 2 μας να βγουμε με φρεγατα στα 10 μποφορ και ας ξερουμε πως δεν βουλιαζει,δεν ξερω για σενα αλλα εγω θα φοραω και θα αλλαξω σιγουρα παμπερς
Δεν θα τα χρειαστείς τα πάμπερς, από αλλού θα βγαίνουν....
Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?