-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Μερσεντακια! Μη πέφτεις στην παγίδα! Κληρονόμοι είναι! Και περιουσιών και γνωριμιών!
Οχι ότι δεν είναι άξιοι, άλλο ζήτημα αυτό! Δεν ισχυριζόμαστε κάτι τέτοιο!
Αλλά οι γιοι τους και οι ίδιοι είναι κληρονόμοι !
Αυτό πρέπει να το έχεις κατά νου όταν τους διαβάζεις! Τότε μονάχα θα αντιληφθείς τον κόσμο τους!
Lap έχω βαρεθεί ακούω από τους ' insider 'του κάθε επαγγέλματος ιστορίες τρόμου ή ουτοπίες. Κατά βάση απέχουν από τη πραγματικότητα. Πιάσαμε τώρα το Πολυτεχνείο....... Πριν το εγκαταλείψω έψαξα και ρωτούσα για αυτό που εν τέλη πήγα. Όλοι μου λέγανε μπαρουφες, άλλοι γιατί πριν καν σπουδάσεις σε έβλεπαν σαν μελλοντικό ανταγωνιστή και άλλοι γιατί είχαν φάει όσα μπορούσαν και μη τις καλές εποχές και τότε τους κακοφαινονταν. Anyway πλέον οι ίδιοι είναι σε φάση απέναντι μου ' ξέρεις πλέον ότι σου είπαμε πολλές μλκιες κάποτε,μην βρίζεις '.
-
Γιατί "μαλωνετε" αφού το ίδιο λέτε;
Γύρω στο χιλιάρικο τη βδομάδα μικτά με μπλοκάκι, θα αφήσουν σαν καθαρό εισόδημα μετά τους φόρους και εισφορές και έξοδα, τα μισά το πολύ.
Και δεν θα έχει και καμιά έννοια ο εργοδότης, που θα πληρώσει μόνο τις καθαρές ώρες που τον χρειάζεται, ούτε ασφάλιση, μεταφορά, άδειες, κλπ. -
Είχα πέραση σε γυναίκες της αρχιτεκτονικής! Τι μου θύμισες!
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@w202-amg said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Με δεδομένο ότι έφυγαν άπειροι μηχανικοί και έχει επέλθει μια κάποια κανονικότητα, πλέον κάνουμε αμάν να βρούμε νέους μηχανικούς με λογικά βαλάντια < 3k καθαρά, οπότε το τελευταίο σχόλιο είναι μάλλον άστοχο.
Τι άστοχο με δουλεύεις?! Δεν βρίσκετε με 2-3000€?! Εγώ δηλαδή όσους ξέρω με 1500€ είναι χαζοί που απλά δουλεύουν αφιλοκερδώς. Μη λέμε ότι θέλουμε
Για στειλε και από εδώ 2-3 μηχανικούς πολυτεχνείου με 1500 € !
Με τόσα εργοτάξια ανοιχτά πλέον δεν βρίσκουν ούτε τεχνικούς ασφαλείας με 23-28 €/h, τι να λέμε τώρα !Παίρνουν και 23-28€ την ώρα?! Για να το ληξουμε εδώ επειδή έχω επαφές με πάρα πολλούς από τους συμφοιτητές μου τότε ,οι μισθοί είναι από 1000+ έως 2000-2000+ με τα οφέλη. Για μια τέτοια σχολή οι μισθοί αυτοί είναι αστείοι και με ωράριο λάστιχο συχνά πυκνά. Μακάρι να υπήρχαν τα 3000+ .
Οι τεχνικοί ασφαλείς είναι με μπλοκάκι εξού και το 23-28 €/ωρα, αλλά καταλάβαμε πόσο επαφή έχεις με το σπορ !
Στείλε 2-3 με 1500-2000 βρε άνθρωπε, τι περιμένεις ;;Αν πιστεύεις ότι ο μέσος μισθός των μηχανικών είναι στα 3000+€ όση επαφή έχεις εσύ άλλη τόση έχω και εγώ .
Για ποιον λόγο να σου στείλω εγώ? Πλημμύρισε το φόρουμ με ποστ αντίστοιχων αγγελιών 3000+€ να το ράψω εγώ, να ξεστραβωθουν και αυτοί που δουλεύουν αφιλοκερδώς.Εσυ δεν είπες ότι έχεις Παλαιούς συμφοιτητές που είναι στο 1500 αρη ; Ντρέπεσαι να τους το πεις ; Εχεις και εσυ εγγραφή στο ΤΕΕ ή είσαι σαν τον κωστακη τον Λακαφώση ;
Ρε φίλε αυτό το πράγμα θυμίζει πως λογομαχουσαμε στο δημοτικό ...... Ανέβασε τις αγγελίες να βοηθήσεις και κόσμο που ψάχνει δουλειά ή ψάχνει μια καλύτερη δουλειά.
-
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Γιατί "μαλωνετε" αφού το ίδιο λέτε;
Γύρω στο χιλιάρικο τη βδομάδα μικτά με μπλοκάκι, θα αφήσουν σαν καθαρό εισόδημα μετά τους φόρους και εισφορές και έξοδα, τα μισά το πολύ.
Και δεν θα έχει και καμιά έννοια ο εργοδότης, που θα πληρώσει μόνο τις καθαρές ώρες που τον χρειάζεται, ούτε ασφάλιση, μεταφορά, άδειες, κλπ.Δεν νομίζω ότι μιλάει για 3κ + με μπλοκακι. Αν λέει για μπλοκακι τα ίδια ποσά λέμε και δεν έχει νόημα η όλη κουβέντα
@lap δυνατές ήταν -
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Μερσεντακια! Μη πέφτεις στην παγίδα! Κληρονόμοι είναι! Και περιουσιών και γνωριμιών!
Οχι ότι δεν είναι άξιοι, άλλο ζήτημα αυτό! Δεν ισχυριζόμαστε κάτι τέτοιο!
Αλλά οι γιοι τους και οι ίδιοι είναι κληρονόμοι !
Αυτό πρέπει να το έχεις κατά νου όταν τους διαβάζεις! Τότε μονάχα θα αντιληφθείς τον κόσμο τους!
Lap έχω βαρεθεί ακούω από τους ' insider 'του κάθε επαγγέλματος ιστορίες τρόμου ή ουτοπίες. Κατά βάση απέχουν από τη πραγματικότητα. Πιάσαμε τώρα το Πολυτεχνείο....... Πριν το εγκαταλείψω έψαξα και ρωτούσα για αυτό που εν τέλη πήγα. Όλοι μου λέγανε μπαρουφες, άλλοι γιατί πριν καν σπουδάσεις σε έβλεπαν σαν μελλοντικό ανταγωνιστή και άλλοι γιατί είχαν φάει όσα μπορούσαν και μη τις καλές εποχές και τότε τους κακοφαινονταν. Anyway πλέον οι ίδιοι είναι σε φάση απέναντι μου ' ξέρεις πλέον ότι σου είπαμε πολλές μλκιες κάποτε,μην βρίζεις '.
«Έψαξα και ρωτούσα για αυτό που τελικά πήγα»
Καταλάβαμε σε τι πολυτεχνείο πήγες, μην συνεχίζεις ! -
αυριο εχει γενεθλια, γινεται 28, η μεγαλη κορη ενος πολυ φιλου μου
τελειωσε παραγωγης και διοικησης στα χανια.
το 20 αν θυμαμαι καλα
τραβηχτηκε η κοπελιτσα καποιο καιρο σε δουλειες, κυριως μελετες, με μπλοκακι και εβγαζε καπου στα 1000-1200. οπου επρεπε να αφαιρεσει ταμειο και εφορια.
πλεον, εδω και 3 χρονια, ειναι σε μεγαλη εταιρεια του χωρου των ενεργειακων, την εχουν παλι με μπλοκακι οπως εχουν σχεδον τους παντες, κανει καπου 1500. φυσικα 12 μισθοι, πληρωνει μονη της ασφαλιστικα και εφορια. οποτε καθαρα στα 1100 θα ελεγα, συνθηκες ωραρια νορμαλ.και με την ευκαιρια....
πως διαολο δουλευει το συστημα με τα γαμωμπλοκακια?
δεν απαγορευεται?
δεν ειναι κλοπη στον εργαζομενου?
εναν ειχα μπλοκακια απο δικη του επιλογη και δεν ακουγε και κουβεντα για ικα, κοντα στην συνταξη ηταν - κατι ειχε να κανει με αυτη, και ετρεμε το φυλοκαρδι μου απο την επιθεωρηση εργασιας. και ας του πληρωνα κανονικα τον εφκα και την εφορια σαν να ηταν μισθωτος, προβλεπεται κανονικοτατα απο τον νομο. ειδικα με τα δωρα, τα επιδοματα και τα μπονους δεν υπαρχει πλαισιο, αν ερθουν για αυτα μια και φαινωνται κανονικα στα τιμολογια, δεν εχω ιδεα τι θα πουνε απο την επιθεωρηση και κυριως απο τον ελεγχο γιατι τπυ με αιτιολογια 'δωρο χριστουγεννων' δεν εχω ιδεα τι σημαινει. η αληθεια ειναι βεβαια οτι εχω ελεγχο καθε 3μηνο-4μηνο χωρις παρατηρησεις.
α, μην πειτε σαν λυση να εχεις μπλοκακια που να κοβει σε παραπανω απο 3 εργοδοτες, αυτο λεγεται απατη και υποχρεωση στον αλλο να κοψει τον λαιμο του... -
Το μπλοκάκι είναι παράνομο για εργασία στην οποία ο εργοδότης ορίζει τον τόπο, τον χρόνο και τον τρόπο τέλεσης του καθήκοντος. Μηχανικός παραγωγής δεν υπογράφει πολλά και έχει θέμα και με το ΜΕΚ.
Αν την ενδιαφέρει τεχνικός ασφαλείας/συντονιστης στείλε μου πμ για τα λεφτά που προανέφερα.Αν έχετε δε, μηχ μηχ ή πολ μηχ με 1,5 - 2,0 k , μην ντραπείτε, δεν έχουμε μπλοκάκια !
-
Το μπλοκάκι είναι παράνομο για εργασία στην οποία ο εργοδότης ορίζει τον τόπο, τον χρόνο και τον τρόπο τέλεσης του καθήκοντος.
Ας πληροφορήσει κάποιος και τα ΕΛΠΕ ρε παιδιά, γιατί φίλος μου που δουλειά του είναι να ελέγχει τους εσωτερικούς εργολάβους και την παραλαβή του έργου που παραδίδουν, τον έχουν με μπλοκάκι για πάνω από δεκαετία.
-
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το μπλοκάκι είναι παράνομο για εργασία στην οποία ο εργοδότης ορίζει τον τόπο, τον χρόνο και τον τρόπο τέλεσης του καθήκοντος.
Ας πληροφορήσει κάποιος και τα ΕΛΠΕ ρε παιδιά, γιατί φίλος μου που δουλειά του είναι να ελέγχει τους εσωτερικούς εργολάβους και την παραλαβή του έργου που παραδίδουν, τον έχουν με μπλοκάκι για πάνω από δεκαετία.
Είναι γνωστό ότι πρώτος διδάξας σε αυτή την παρανομία είναι το ελληνικό δημόσιο.
Ο φίλος σου όμως κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι στον ΕΛΠΕ, άσχετα αν χρησιμοποιεί τα γραφεία των μελετών κατασκευών, είναι στην αρχιροδον η οποία τροφοδοτεί τον όμιλο με συμβασιούχους μηχανικούς. -
Μέλη ΤΕΕ κι εγώ (ΗλΜηχ&ΜηχΗ/Υ) και η γυναίκα μου (Αρχιτέκτων) 11+ χρόνια τώρα. Εγώ ευτυχώς στον κλάδο πληροφορικής (software testing) που απασχολούμαι ήμουν εξαρχής μισθωτός. Τα τελευταία 2 χρόνια το γυρίσαμε σε ΕΕ με την σύζυγο, βολεύει πολύ οικονομικά. Στον κλάδο της συζύγου, όλα, μα όλα τα γραφεία έχουν τους πάντες με μπλοκάκι. Μόνο ένα 10% το πολύ (κι αυτό σε όχι όλα τα γραφεία) είναι μισθωτοί. Και εννοείται έχει ακούσει και "σκοπεύεις να κάνεις παιδιά?" σε συνεντεύξεις, και άλλα τέτοια γλαφυρά. Ευτυχώς ανάμεσα στους υπάνθρωπους υπάρχουν και μερικοί καλοί άνθρωποι και επαγγελματίες.
Φίλοι ΜηχΜηχ από την σχολή μόνο μπλοκάκι και συμβάσεις έργου και ψάχνουν να βρουν 2000 καθαρά και δεν βρίσκουν.
Επίσης, επειδή διάβασα ότι είναι παράνομο, είναι πολύ εύκολο να ελεγχθεί, αλλά υπάρχει επιθεώρηση εργασίας? Μάλλον αναζητείται.
Σε μεγάλες εταιρείες πληροφορικής πάντως έπεφτε τηλέφωνο "θα έρθουμε για έλεγχο" για να μην μείνει κανείς μετά τις 18:00 και φάει πρόστιμο η εταιρεία, ενώ κανονικά ήμασταν καθημερινά μέχρι τις 21:00-24:00. -
Ρε σεις, μηχ μηχ με 11+ χρόνια μόνο μπολάκι με 2k και αν ?
Έχει ο Τιταν (ιντερμπετον) μπλοκάκι ?
Η mORE (lpc, coral, moh, konkat κλπ) ?
το αλουμίνιο ?
η χαλκορ ?
pwc ?
ey ?Δεν μιλάμε για μηχανικό/επιστήμονα που μόλις ξεκινάει, εκεί ο μισθός είναι ο μισός από ένα μπαρτέντερ-μιξόλοτζι !
-
Ρε σεις, μηχ μηχ με 11+ χρόνια μόνο μπολάκι με 2k και αν ?
Φίλοι πάντως ηλ. / πολ. μηχ τους έχουν 20+ χρόνια μπλοκάκι (undercover μισθωτούς). Σε αντίστοιχα μεγάλες εταιρείες.
(λογιστικά πόσο βολεύει υπάλληλο/εταιρεία δεν ξέρω, βαριέμαι να το ψάξω) -
Να διευκρινίσω χωρίς να ξέρω ακριβώς το θέμα, ότι πολλοί που δουλεύουν σε εταιρείες, με το μπλοκάκι κάνουν και δικές τους μελέτες σε άδειες κλπ, οπότε βολεύει το όλο σύστημα.
Ειδικά ΠΜ, ΑΜ, ΑΤΜ και ίσως και ΜΜ και ΗΜ.
-
Το μπλοκάκι σε συμφέρει μόνο αν έχεις τη δυνατότητα να έχεις παράλληλα αρκετές συμβάσεις. Δε ξέρω αν υπάρχει κάποιο άλλο όφελος το οποίο δε βλέπω.
Στις περιπτώσεις που είσαι "κρυφός" μισθωτός είναι δύσκολα τα πράγματα. Εκτός του οικονομικού , του φορολογικού και ασφαλιστικού βραχνά ,κρέμεσαι από την καλή τους διάθεση ακόμα και για τις άδειες.
Επίσης πολλές συμβάσεις είναι και ασαφής ως προς το παραγώμενο έργο που σου ζητάνε. Ξεκινάς για ένα έργο και στην πορεία σου φορτώνονται άλλα πέντε.
Μπλοκάκι 3Κ το μήνα ,στην πράξη είναι αμέσως αμέσως περίπου 2100 το μήνα. ( 600 η παρακράτηση 20% και 300 η ασφάλεια) . Ε , αν το αναγάγεις σε 12 μήνες και βάλεις και τη συνολική ετήσια εφορία , πέφτει αρκετά από τα 2Κ το μήνα. -
Ιδιωτικός υπάλληλος (Καυκάς) με 1 παιδί με 1200 μικτά πόσο είναι τα καθαρά ξέρουμε;
-
@i-hasu said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ιδιωτικός υπάλληλος (Καυκάς) με 1 παιδί με 1200 μικτά πόσο είναι τα καθαρά ξέρουμε;
-
@civil357 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το μπλοκάκι σε συμφέρει μόνο αν έχεις τη δυνατότητα να έχεις παράλληλα αρκετές συμβάσεις. Δε ξέρω αν υπάρχει κάποιο άλλο όφελος το οποίο δε βλέπω.
Στις περιπτώσεις που είσαι "κρυφός" μισθωτός είναι δύσκολα τα πράγματα. Εκτός του οικονομικού , του φορολογικού και ασφαλιστικού βραχνά ,κρέμεσαι από την καλή τους διάθεση ακόμα και για τις άδειες.
Επίσης πολλές συμβάσεις είναι και ασαφής ως προς το παραγώμενο έργο που σου ζητάνε. Ξεκινάς για ένα έργο και στην πορεία σου φορτώνονται άλλα πέντε.
Μπλοκάκι 3Κ το μήνα ,στην πράξη είναι αμέσως αμέσως περίπου 2100 το μήνα. ( 600 η παρακράτηση 20% και 300 η ασφάλεια) . Ε , αν το αναγάγεις σε 12 μήνες και βάλεις και τη συνολική ετήσια εφορία , πέφτει αρκετά από τα 2Κ το μήνα.Το μπλοκάκι δεν έχει ωράριο, δεν έχει προσωπικό ατύχημα (βαριά αναπηρία ή θάνατος), δεν έχει δώρα, δεν έχει άδειες, δεν έχει αποζημιώσεις εγκυμοσύνης απόλυσης κλπ, δεν έχει ασφαλιστικές εισφορές, δεν έχει πληρωμή φόρου, δεν έχει εταιρικές παροχές (τηλέφωνο, ιδιωτική ασφάλεια, ΙΧ, διατακτικές σίτισης, συνταξιοδοτικό κλπ κλπ κλπ). Το να λέμε οτι είναι νόμιμο ή ότι βολεύει τον εργαζόμενο είναι τουλάχιστον αστείο !
-
Το μπλοκάκι δεν έχει ωράριο, δεν έχει προσωπικό ατύχημα (βαριά αναπηρία ή θάνατος), δεν έχει δώρα, δεν έχει άδειες, δεν έχει αποζημιώσεις εγκυμοσύνης απόλυσης κλπ, δεν έχει ασφαλιστικές εισφορές, δεν έχει πληρωμή φόρου, δεν έχει εταιρικές παροχές
Eίχα μπλοκάκι σε σύμβαση έργου που ανέφερε ωράριο/αδειες..
Ασφαλιστικές εισφορές και φόρους πως δεν έχει το μπλοκάκι..
Εταιρικές παροχές επίσης είχα.
Δεν χτύπησε κανείς στο πληκτρολόγιο πάνω στο pc του ευτυχώς.
Οι γυναίκες, έπαιρναν κανονικά 9μηνο (τότε) χωρίς διακοπή σύμβασης.
Προφανώς παίζει ρόλο ο εργοδότης.Δεν λέω ότι είναι νόμιμο, καλύπτει παθογένειες του ελληνικού συστήματος.
Καλύτερα μπλοκάκι, παρά μαύρα. -
@antonakis said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το μπλοκάκι δεν έχει ωράριο, δεν έχει προσωπικό ατύχημα (βαριά αναπηρία ή θάνατος), δεν έχει δώρα, δεν έχει άδειες, δεν έχει αποζημιώσεις εγκυμοσύνης απόλυσης κλπ, δεν έχει ασφαλιστικές εισφορές, δεν έχει πληρωμή φόρου, δεν έχει εταιρικές παροχές
Eίχα μπλοκάκι σε σύμβαση έργου που ανέφερε ωράριο/αδειες..
Ασφαλιστικές εισφορές και φόρους πως δεν έχει το μπλοκάκι..
Εταιρικές παροχές επίσης είχα.
Δεν χτύπησε κανείς στο πληκτρολόγιο πάνω στο pc του ευτυχώς.
Οι γυναίκες, έπαιρναν κανονικά 9μηνο (τότε) χωρίς διακοπή σύμβασης.
Προφανώς παίζει ρόλο ο εργοδότης.Δεν λέω ότι είναι νόμιμο, καλύπτει παθογένειες του ελληνικού συστήματος.
Καλύτερα μπλοκάκι, παρά μαύρα.Καλύτερα μπλοκάκι παρά μαύρα αλλά, αν θέλουμε να λέμε οτι έχουμε δυτικό πολιτισμό αυτά πρέπει επιτέλους να τα μαζέψουμε
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....