-
Καλά εντάξει υπάρχουν και κάτι μαστορια που σου λένε άλλαζε κάθε 5000 και βάλε φθηνό λάδι! Δηλαδή η ποιότητα του λαδιού είναι πολύ σημαντική!
-
Το λαδι ειναι το σημαντικοτερο συστατικο μεσα στον κινητηρα οπου συμβαλλει στην καλη λειτουργια του και προφανως στην μακροζωια του. Δε λεμε να βγαζει προβλημα σχεδιαστικα το μοτερ...
Προσωπικα σε οτι οχημα ειχα/εχω πανω απο 10Κ δεν αφηνα λαδια. Καλα σε μοτοσυκλέτες ουτε πανω απο 5Κ.
Το μεγαλο μου μοτο εχει 105Κ χλμ με κινητηρα που στροφαρει κοντα στις 14Κ.
Ακομα βγαζω τα λαδακια του σαν καινουρια παροτι το ξυλο που εχει φαει κοντα 20 χρονια τωρα. Ετσι και στα αυτοκινητα...και ας μην στροφαρουν σε αυτα τα νουμερα.
Τωρα αν καποιος εχει leasing ή αλλαζει ανα 5ετια βαρια οχημα πολυ πιθανο να μην τον ενδιαφερουν αυτα. -
@chrisk6 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Το λαδι ειναι το σημαντικοτερο συστατικο μεσα στον κινητηρα οπου συμβαλλει στην καλη λειτουργια του και προφανως στην μακροζωια του. Δε λεμε να βγαζει προβλημα σχεδιαστικα το μοτερ...
Προσωπικα σε οτι οχημα ειχα/εχω πανω απο 10Κ δεν αφηνα λαδια. Καλα σε μοτοσυκλέτες ουτε πανω απο 5Κ.
Το μεγαλο μου μοτο εχει 105Κ χλμ με κινητηρα που στροφαρει κοντα στις 14Κ.
Ακομα βγαζω τα λαδακια του σαν καινουρια παροτι το ξυλο που εχει φαει κοντα 20 χρονια τωρα. Ετσι και στα αυτοκινητα...και ας μην στροφαρουν σε αυτα τα νουμερα.
Τωρα αν καποιος εχει leasing ή αλλαζει ανα 5ετια βαρια οχημα πολυ πιθανο να μην τον ενδιαφερουν αυτα.συμφωνω απόλυτα
HONDA CBF 1000 αλλαγή λαδιών κάθε 6000χλμ (ο κατασκευαστής λεει κάθε 12000) 170.000χλμford cmax μέχρι 10000 (ο κατασκευαστής λέει 20.000)
μικρό το κακό στη τσέπη, κερδισμένος μακροπρόθεσμα
-
@dimitrioskosmas said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Αν τα κρατήσεις πολύ. Αν όχι..........
-
@i-hasu said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Και δεν θέλει η BMW να πληρώσεις 2 σέρβις αντί του 1? Δεν στέκει.
Στέκει γιατι δεν την ενδιαφέρει το σερβις αλλα οι εταιρικες πωλησεις, οπου και το 1 σερβις (αντι 2) κανει πιο δελεαστικη την αγορα του. Τα λεφτα θα τα παρει μετα απο τις βλαβες (που θα ειναι και πιο πολλες με τοσο αραια σερβις), ειναι ολα μελετημενα.
-
@i-hasu said in Νέα BMW 1 Series 2019:
@dimitrioskosmas said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Αν τα κρατήσεις πολύ. Αν όχι..........
αυτοι που τα εκαναν ληζιγκ που ειναι και η πλεοψηφια των πωλησεων δεν αλλαζαν καθολου λαδι στα 3 χρονια που ηταν τα χρονικα διαστηματα του ληζιγκ οποτε εβγαλε δωρεαν σερβις ωστε να αλλαζουν λαδι και να μπορεσει και να τα ξαναπωλησει μετα. Αυτα γυρω στα τελη του 90 αρχες 2000. Το δωραν πακετο σερβις υπηρχε στην ελλαδα μεχρι το 2019 νομιζω η καπου εκει οποτε δεν τους συμφερε να αλλαζουν καθε χρονο και το εβαλαν καθε 2 χρονια σαν εναν συμβιβασμο.
-
Λεπτομέρειες θα μου πείτε μα τα περισσότερα αυτοκίνητα βγάζουν πλεον θέματα που αφορούν ηλεκτρονικά ή αστοχίες κατασκευαστη στον κινητήρα. Στην bmw αυτά τα θέματα ειναι εξαιρέσεις πλέον. Οχι ο κανονας. Καλο καυσιμο και καθε 5000 χλμ απο ενα καθαριστικο του κυκλωματος καυσης και απαγωγής των καυσαεριων και πρόβλημα κανενα. Στα πολλά χλμ βγαίνουν οι βλαβες των φτηνων επιλογων σε καυσιμο και λοιπά αναλωσιμα. "Η φτήνια τρώει τον παρά". Εχοντας εργαστεί και στο χώρο των καυσίμων και λιπαντικών λεω τα τελευταια.Η Κακη ποιοτητα καυσιμου ειναι πηγή πολλων κακων.
-
Και που να βρεις καλό καύσιμο;;;
-
Diesel power (116d auto). Σε ταξίδι προς Καλαμάτα πριν κάμποσο καιρό, μετάβαση με 100 ΜΩΤ 5.1 lt/100, επιστροφή με 106.6 ΜΩΤ 5.4 lt/100. "Άνοιξε" μάλλον το μοτέρ και βλέπω χαμηλότερες καταναλώσεις.
-
Ναύπλιο- θεσσαλονικη τον Ιούνιο πέρσι, μέση ωριαία ταχύτητα 111,5 με τέσσερα άτομα Φούλ αποσκευές και κλιματισμό, 5.9!!πολύ μικρή ή καθόλου διαφορά
-
Από την εφαρμογή κανοντας ενα ελεγχο για το 2025 συνολο:
304 διαδρομές
Μεση 5,7 lt/100km
1393 km ανα μηνα , μεση χρηση
Μεση ταχύτητα 44km/h
Συνολική απόσταση 5573 kmΤο αμαξι κινείται καθημερινα, κυριως εντος αστικου ιστου αλλά και ΑΟ ενω εχουν παίξει και καποιες μικρες αποδρασεις στην επαρχία.
Οικονομικό στη χρήση με τα παραπάνω να μεταφραζονται σε περιπου 600 ευρω από 1/1/2025 εως και σημερα . Στο 2024 που εγιναν τα περισσοτερα χλμ (17000) η μέση ηταν λιγο καλύτερη. 5,6 . Εκανα ομως σχεδον καθημερινά μεγαλες διαδρομές σε ανοικτό δρομο. Ελάχιστα αστικο ιστο.
Σταθερά βάζω 98αρα. Ποτέ 95αρα.
-
@spi_duster said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Από την εφαρμογή κανοντας ενα ελεγχο για το 2025 συνολο:
304 διαδρομές
Μεση 5,7 lt/100km
1393 km ανα μηνα , μεση χρηση
Μεση ταχύτητα 44km/h
Συνολική απόσταση 5573 kmΤο αμαξι κινείται καθημερινα, κυριως εντος αστικου ιστου αλλά και ΑΟ ενω εχουν παίξει και καποιες μικρες αποδρασεις στην επαρχία.
Οικονομικό στη χρήση με τα παραπάνω να μεταφραζονται σε περιπου 600 ευρω από 1/1/2025 εως και σημερα . Στο 2024 που εγιναν τα περισσοτερα χλμ (17000) η μέση ηταν λιγο καλύτερη. 5,6 . Εκανα ομως σχεδον καθημερινά μεγαλες διαδρομές σε ανοικτό δρομο. Ελάχιστα αστικο ιστο.
Σταθερά βάζω 98αρα. Ποτέ 95αρα.
Aπο ποια βενζιναδικα /μαρκες βαζεις και βλεπεις διαφορες στην αποδοση με 98αρα;
Εγω εχω με την αρχικη εκδοση του κινητηρα αυτου, αλλο αμαξι ομως με καποια βαρια εξτρα και χαμηλοτερη ΜΩΤ 7.3 λτ/100 χμ.
-
Βαζω κυριως ΕΚΟ 98, λιγότερο shell v-power και ακομη πιο σπάνια Αvin. Βασική προϋπόθεση να είναι εταιρικό. Αυτή την καταναλωση που περιγράφεις ειχε η Χ1 .
-
Βαζω κυριως ΕΚΟ 98, λιγότερο shell v-power και ακομη πιο σπάνια Αvin. Βασική προϋπόθεση να είναι εταιρικό. Αυτή την καταναλωση που περιγράφεις ειχε η Χ1 .
Φίλε μου τα 44 χλμ μωτ! Δεν είναι αστικός κύκλος! Εκτός και εάν κινείσαι της ώρες μη αιχμής! Εγώ με 70% εκτός πόλης είμαι στα 6,7! Πάντως γενικά το αμάξι είναι σχετικά οικονομικό,για τον κυβισμό του, και για τ βάρος του! Μην ξεχνάμε ότι ξεπερνάει τα 1,4 κιλά!
-
Τα 44 ειναι μεικτό φιλε. Περιεχει τα παντα. Αστικο , ανοικτο δρομο, επαρχιακους κλπ. Το αποτελεσμα είναι αυτό.
-
Εγινε το πρώτο service στον ασσο! Σε εξειδικευμένο συνεργείο Θεσσαλονίκης! Αλλάχτηκαν λάδια bmw professional 5-30, φίλτρο λαδιού, φίλτρο κλιματισμού, φίλτρο αέρα, έγινε και απολύμανση κλιματιστικού! Συμπλήρωσε και παραφλου! Κόστος 255! Σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος!
-
Μια χαρά φίλε. Φθορες σε τακακια ή λοιπά αναλωσιμα, μηπως σε ενημερωσαν αν τυχον υπάρχουν?
-
Μια χαρά φίλε. Φθορες σε τακακια ή λοιπά αναλωσιμα, μηπως σε ενημερωσαν αν τυχον υπάρχουν?
Ότι φθορά υπάρχει την εμφανίζει λέει στην οθόνη! Τις περισσότερες σχεδόν τακάκια θα έρθει ειδοποίηση όταν φθαρούν! Το μόνο που λίγο με προβλημάτισε είναι ότι είπε ότι χρειάζεται αλλαγή και τα μπουζί! Μου φάνηκε περίεργο τόσο νωρίς μπουζί. Το έψαξα λίγο και είδα οτι θελει σε 60.000 η τέσσερα χρόνια! Αλλά άλλοι λένε σε τριάντα! Anyway μένουμε ως είμαστε μέχρι το επόμενο! Πάντως λάδια είπε στον χρόνο ή στα 15000! Τα τριάντα είναι για Γερμανία
-
@atari70 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Πάντως λάδια είπε στον χρόνο ή στα 15000! Τα τριάντα είναι για Γερμανία
Στο ελεγα/με αλλά δεν μας πιστευες . Κανενα λαδι δεν αντεχει τοσο ουτε στην Γερμανια ουτε πουθενα. Για μενα αλλαζε τα καθε 10
-
Μπουζι αλλαγη τωρα που εκανες σερβις? Η του χρονου?
Ποτε σου ειπε να τα αλλαξεις?
Τα λαδια αν κανεις 20Κ/χρονο στα 10Κ αλλαξε τα να εισαι σιγουρος.
Νέα BMW 1 Series 2019