-
Καλησπέρα!
Θα ήθελα τη γνώμη σας στο δίλημμα του τίτλου.
Προσωπικά έχω οδηγήσει και τα δύο αλλά δυσκολεύομαι να διαλέξω.
Οι τιμές είναι παραπλήσιες, κοντά στα 29.000, ενώ και τα δύο απαλλάσσονται από τέλη κυκλοφορίας.
Το Audi υπερτερεί σε χώρο αποσκευών (380 lit έναντι 300 lit) και πιθανώς κατανάλωση καυσίμου (δική μου εκτίμηση).
Το BMW υπερτερεί λογικά σε επιδόσεις (170 ps, 280 Nm έναντι 150 ps, 250 Nm) και πιθανώς σε σπορ οδική συμπεριφορά. Επίσης έχει πολλαπλούς συνδέσμους πίσω (το A3 νομίζω ότι έχει ημιάκαμπτο σε αυτή την έκδοση, διορθώστε με αν κάνω λάθος).
Η ποιότητα κύλισης νομίζω ότι είναι περίπου ίδια.
Για την άνεση κρατάω μια επιφύλαξη για το Α3, καθώς το κάθισμά του μετά από κάποια ώρα μου φάνηκε κουραστικό (το οδήγησα για αρκετά χλμ).
Η εμφάνιση είναι υποκειμενικό θέμα. Προσωπικά δεν με ενθουσιάζει κανένα από τα δύο μέσα - έξω. Αν έπρεπε να διαλέξω, θα έλεγα ότι προτιμώ εξωτερικά το BMW και εσωτερικά το Audi.
Ποια είναι η γνώμη σας; -
Το πεμβέ.
-
-
Από άποψη εμφάνισης, εσωτερικό και εξωτερικό, προτείνω BMW 120, πιο φρέσκια και σύγχρονη. Το Audi είναι πολύ συντηρητικό.
-
BMW χωρίς συζήτηση πολύ ανώτερο σε όλα, στήσιμο, εξοπλισμό, ποιότητα, οδική συμπεριφορά. Μόνο πορτμπαγκάζ υπερτερεί το Audi όπως αναφέρεις καθώς o άσος χάνει από μπαταρία. Ημιάκαμπτο το Audi έχει μόνο στο 30TFSI.
Είσαι σίγουρος ότι οι τιμές είναι παραπλήσιες; Στο A3 με 150 ίππους, είναι το allstreet που ξεκινάει από 35 και το hatchback αποκλειστικά στη s line που αρχίζει από τις 37 χιλιάδες.
Εκτός και αν πρόκειται για κάποιο ετοιμοπαράδοτο με διαφορετική τιμολόγηση.
-
Είναι φιλολογικό το ερώτημα; Επειδή αναφέρεις ότι δεν σε ενθουσιάζει κανένα από τα δύο μέσα-εξω.
-
Αudi από μένα για τους χώρους και την εμφάνιση. Δε ξέρω αλλά σε αυτή τη τελευταία σειρά 1 κάτι με χαλάει ακόμα και στην Μ pack έκδοση.
-
@green-power said in Audi A3 35 vs BMW 120:
Είσαι σίγουρος ότι οι τιμές είναι παραπλήσιες; Στο A3 με 150 ίππους, είναι το allstreet που ξεκινάει από 35 και το hatchback αποκλειστικά στη s line που αρχίζει από τις 37 χιλιάδες.
Εκτός και αν πρόκειται για κάποιο ετοιμοπαράδοτο με διαφορετική τιμολόγηση.
Σύμφωνα με τον διαμορφωτή, το A3 35 TFSI Inspire κοστίζει 28.980 €.
-
@babisstinson said in Audi A3 35 vs BMW 120:
Είναι φιλολογικό το ερώτημα; Επειδή αναφέρεις ότι δεν σε ενθουσιάζει κανένα από τα δύο μέσα-εξω.
Όχι, δεν είναι φιλολογικό το ερώτημα, σκέφτομαι να αλλάξω αυτοκίνητο.
Γενικά δεν με ενθουσιάζει κανένα μοντέλο της κατηγορίας, αλλά αυτά τα δύο είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλω και σχετικά VFM, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα που οι τιμές έχουν ξεφύγει.
Και για να προλάβω τυχόν προτάσεις, αποκλείω SUV και μοντέλα με πάνω από 35k. -
@scrooge said in Audi A3 35 vs BMW 120:
Γενικά δεν με ενθουσιάζει κανένα μοντέλο της κατηγορίας, αλλά αυτά τα δύο είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλω και σχετικά VFM, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα που οι τιμές έχουν ξεφύγει.
Και για να προλάβω τυχόν προτάσεις, αποκλείω SUV και μοντέλα με πάνω από 35k.Απορρίπτεις και διλιτρα;
-
Bmw
Αν είναι να πάρεις πάρε το αυθεντικό όχι το want to be vw
-
@gtsartsal said in Audi A3 35 vs BMW 120:
Απορρίπτεις και διλιτρα;Ναι και τα δίλιτρα είναι εκτός.
Για να συνοψίσω, δεν με ενδιαφέρουν:
SUV, ηλεκτρικά, diesel, > 1.8 lit, > 35k € -
Προφανώς BMW, δεν υπάρχει σύγκριση....είναι αστείο και που το συζητάμε.
-
Και για να προλάβω τυχόν προτάσεις, αποκλείω SUV και μοντέλα με πάνω από 35k.ΟΚ ωραία, γιατί να πάρεις όμως ένα αυτοκίνητο που δεν σε ενθουσιάζει; Δεν υπάρχουν άλλα που να καλύπτουν τα θέλω σου και να σε ενθουσιάζουν; 35Κ για αυτοκίνητο είναι επαρκή. Εκτός αν θες οπωδήποτε κλειδί mercedes/audi/bmw, οπότε πάσο. Και προφανώς τον Άσσο από τα δύο.
Δηλαδή κάτι τέτοιο θα το σκεφτόσουν;
https://www.cupraofficial.gr/carshop/w/summary?id=ePl9IIpVw_Cws2OQj6efq653qLsTiucdfXzAgqZR-oaw6MYSGo6Bun4GPrqBho5AeTdDEwWTUJNQENPUTAEEHAPxhBcxmmsB6Dowmw
Από το Α3 προσωπικά πιο ωραίο μου φαίνεται και έχει και καλούς χώρους.
Καλά αν έβαζες δίλιτρα μέσα στην επιλογή τότε Mazda 3 HB με κλειστά μάτια αλλά οκ.
Η αλήθεια είναι ότι στα hatchback οι επιλογές έχουν περιοριστεί αρκετά. Το Focus πχ πλέον βγαίνει μόνο με 1000αρη κινητήρα και οθόνη laptop στο εσωτερικό. -
Το focus active δεν έχει πολλαπλούς πίσω;
-
ΟΚ ωραία, γιατί να πάρεις όμως ένα αυτοκίνητο που δεν σε ενθουσιάζει; Δεν υπάρχουν άλλα που να καλύπτουν τα θέλω σου και να σε ενθουσιάζουν; 35Κ για αυτοκίνητο είναι επαρκή. Εκτός αν θες οπωδήποτε κλειδί mercedes/audi/bmw, οπότε πάσο. Και προφανώς τον Άσσο από τα δύο.
Δηλαδή κάτι τέτοιο θα το σκεφτόσουν;
https://www.cupraofficial.gr/carshop/w/summary?id=ePl9IIpVw_Cws2OQj6efq653qLsTiucdfXzAgqZR-oaw6MYSGo6Bun4GPrqBho5AeTdDEwWTUJNQENPUTAEEHAPxhBcxmmsB6DowmwΟύτε το Leon μου λέει κάτι, πόσω μάλλον αν κοστίζει 5k πάνω από το Α3 με ίδιο μοτέρ.
Γενικά δεν υπάρχει σήμερα hatchback που να μου αρέσει ιδιαίτερα.
Και όχι, δεν έχω κόλημμα με Audi/BMW/Merc αλλά έλα που τα δύο πρώτα τυχάνει να έχουν καλύτερο VFM από μη "premium" μοντέλα, όπως Peugeot, Opel, Ford κλπ.
Ειδικά η περίπτωση της A-class με κάνει να γελάω, καθώς μετά το facelift η τιμή της εκτοξεύτηκε κατά σχεδόν 40%, χωρίς καν να είναι κάτι ιδιαίτερο σαν αυτοκίνητο... Ειλικρινά, θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει έστω και ένας που την αγόρασε (κανονικά, όχι με leasing).
Θα μου άρεσε μια 3 series ή μια Giulia, αλλά ακόμη κι αν είχα τα χρήματα δεν θα τα έπαιρνα γιατί το θεωρώ κοροϊδία, όταν πριν από λίγα χρόνια μπορούσα να έχω κάτι αντίστοιχο με 30-40% λιγότερα χρήματα.
Οπότε εστιάζω αναγκαστικά σε μοντέλα που δεν κοστίζουν υπερβολικά, με βάση πάντα τη σημερινή πραγματικότητα. -
H αλήθεια είναι ότι ο Άσσος πλέον θεωρείται και value for money. Πού φτάσαμε δηλαδή..!
Audi A3 35 vs BMW 120