-
Και εγώ με το Tiguan μου, ήρθα εδώ για να βρω πληροφορίες και βρήκα... ψυχιατρείο
-
Άπαντες μην ανησυχείτε, θα σκάσει όπου να ναι η Καλδέρα και θα γίνουν όλα μια χαρά.
Έχω πάει 52 και πριν από μερικά χρόνια, κατάλαβα, κατανόησα και αποφάσισα ότι τελικά, δεν μπορείς να φτιάξεις τον κόσμο.
Σταμάτησα να δίνω συμβουλές και την άποψη μου όταν καταλαβαίνω ότι ο συνομιλητής μου, θα κάνει αυτό που νομίζει καλύτερο για τον εαυτό του.
Καλώς ή κακώς θα το κάνει.
Το αυτοκίνητο είναι ένα μέσο μεταφοράς, αλλά από το 198κατι έχει εξελιχθεί σε πολλά πράγματα. Κάποιοι το έχουν σαν αυτό που είναι κατασκευασμενο, άλλοι σαν status χρηματικης και κοινωνικής επάρκειας και ευμεριας.
Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θα πρέπει να ανησυχώ, αλλά μετά τον θάνατο φίλου, έχω αποφασίσει ότι η ζωή είναι μικρή, ανοιγοκλεινεις τα μάτια και έχουν περάσει 10 χρόνια.
Η καταναλωτική τρελα με πλέον πολύ εύκολη χρήση, δεν σε αφήνει να σκεφτείς, σοβαρότερα θέματα της ζωής...
-
Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες είναι πολύ σβαρνιαρες στη χρήση του αυτοκινήτου. Μπορούν να κάνουν πολλές βλακωδεις ζημιές, άθελά τους ίσως αλλά όπως και να το κάνεις εκνευρίζει.
Προχθές ρωτάω την 🩷 αν χωράει να ανοίξει την πόρτα γιατί είχε κάτι πασαλακια, μου λέει ναι, την ανοίγει και κοπαναει τον καθρέφτη, δε το υπολόγισε αλλά κλαιν πρέπει να ήταν επιφανειακό γδαρσιμο, ούτε το κοίταξα.Γενικά αυτό που με ενοχλεί είναι ότι εκνευρίζεται όταν είμαι "προστατευτικός" προς το αυτοκίνητο. Από την άλλη μου λέει να φτιάξω στο δικό της τα γδαρσίματα στα πλαστικά της πόρτας που τα χάραξε με κλειδιά.
Δυστυχώς γυναίκα και αυτοκίνητο στην πένα δεν πάνε μαζί, το παίρνουμε απόφαση και προχωράμε.
Πάντως σκεφτείτε τι θα μπορούσε να γίνει αν κατά λάθος της κάνατε ζημιά σε επίσημο ρούχο
-
Οι γυναίκες εκ φύσεως έχουν περιορισμένη περιφεριακή όραση! Ψάξτε το και θα το δείτε!
Οι άντρες έχουν ως θηρευτές αναπτυγμένη περιφεριακή όραση! Βοηθά στο κυνήγι και να μη γίνονται θήραμα και οι ίδιοι όντας εξερευνητές!
-
Τι άλλες πίπες θα διαβάσουμε αλαχ μου !
-
Μην επιμένετε και μην βάζετε πολιτική/woke χροιά σε ζητήματα κοινής λογικής. Η δική μου σύζυγος παραδέχθηκε ότι άνοιξε την πόρτα ΤΥΦΛΑ. Δεν κοιτούσα είπε, κοιτούσα το μωρό (στο καρεκλακι). Το οποίο μωρό μισοκοιμόταν. Άρα είναι άλλη μια γυναικεία δικαιολογία για να κλειδώσει το μυαλό στο μωρό και να μην αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί απόλυτα.
Επίσης έχω μάρτυρα τον πεθερό μου, ο οποίος είχε βγει να βοηθήσει γιατί του είχε λήψει ο εγγονός, στο γεγονός ότι η γυναίκα μου το μόνο που έλεγε επαναλαμβανόμενα είναι "δεν είδα την κολώνα". Να κάνουνε μήνυση στη ΔΕΗ που πήγε και έβαλε τη κακιά τη κολώνα εκεί; Έχει περάσει 1,5 ημέρα και ακόμα μια συγνώμη δεν έχει ζητήσει! Εχθές στο αποκορύφωμα, καθώς όπως σας είπα προσπαθούσα να την αγνοώ αλλά εκείνη ήθελε κουβέντα προφανώς για να τα γυρίσει όλα τούμπα, είπε και το κορυφαίο. Θα την ταλαιπωρήσω όταν θα πάω να φτιάξω τη ζημιά, την οποία Η ΙΔΙΑ προκάλεσε. Αυτό μόνο μια γυναίκα όπως καταλαβαίνετε θα μπορούσε να το επικαλεστεί καθώς εγώ σαν λογικό άτομο έκλεισα ραντεβού 08:10' το πρωί, ενώ κανονικά έτσι και αλλιώς θα ήμουν στη δουλειά, βάζοντας μια ημέρα άδεια ώστε να αφήσω το αμάξι για όλες τις εργασίες ζητώντας παράλληλα αυτοκίνητο αντικατάστασης.
Οπότε αφήστε τη θεωρία κατά μέρος. Οι γυναίκες για ότι είναι αδιάφορες είναι ικανές να το καταστρέψουν χωρίς ίχνος ντροπής ή να νοιαστούν για τις συνέπειες. Παράλληλα ο άντρας είναι υποχρεωμένος να κάθεται να ακούσει κήρυγμα για ανεβασμένο καπάκι τουαλέτας και ψίχουλα. Και φυσικά να προβαίνει σε όλες τις ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών, ανεξαρτήτως ποιου ευθύνη είναι αυτές, σε χρόνο που δεν επιρρεάζει το οικογενειακό πρόγραμμα.
Κανένας και για κανέναν λόγο δεν πρέπει να κρίνεται για τις πράξεις του κατά το δοκούν ή σύμφωνα με την "πολιτική ορθότητα". Όταν κάνεις μλκια κανείς μλκια. Δεν έκραξα για ζημιά στο αμάξι ούτε το παιδί μου, ούτε κάποιο σκυλί, ούτε κάποιο περιστέρι, ούτε τη φύση που έριξε βροχή και χώμα και μου το λέρωσε. Έκραξα μια γυναίκα/μάνα 35 ετών η οποία διδάσκει παιδιά και μεγαλώνει το δικό μας, απαιτώντας να σέβεται και να προσέχει το αυτονόητο.
Δυστυχώς μετά την απογευματινή μας κουβέντα κατάλαβα πρώτον ότι δεν πρόκειται να βγάλω άκρη γιατί στο μυαλό της το αυτοκίνητο έχει την αξία της χαρτοπετσέτας και την χρησιμότητα της παντόφλας, οπότε είναι σαν να προσπαθώ να συνεννοηθώ με τα πλακάκια του μπάνιου. Δεύτερον συνειδητοποίησα ότι έχω αγοράσει αυτό το όχημα για τον γιο μου. Για να είναι άνετος, ασφαλής και χαρούμενος μέσα σε αυτό. Πράγμα το οποίο επιβεβαίωσα στη πρώτη βόλτα (...) καθώς ξετρελάθηκε γενικά με τον εσωτερικό φωτισμό αλλά και (είμαι σίγουρος) με το γεγονός ότι κοιτούσε μπροστά και ήταν τόσο άνετος όχι σαν το μπουντρούμι το 308. Αν έπαιρνα όχημα για εμένα θα έπαιρνα Cupra Leon, 1 ή καμία Golfο 30yrs anniversary. Όχι C-130, όσο καλό και να είναι!
Επειδή λοιπόν το παιδί μου δεν μπορώ να το "τιμωρήσω" στέλνοντας το στο 308 στις οικογενειακές μετακινήσεις αναγκαστικά είναι αδύνατον να κόψω και την σύζυγο. Άρα το συμπέρασμα είναι "και κερατάς και δαρμένος".
-
@lap said in VW Tiguan 2024:
Οι γυναίκες εκ φύσεως έχουν περιορισμένη περιφεριακή όραση! Ψάξτε το και θα το δείτε!
Οι άντρες έχουν ως θηρευτές αναπτυγμένη περιφεριακή όραση! Βοηθά στο κυνήγι και να μη γίνονται θήραμα και οι ίδιοι όντας εξερευνητές!
Οχι .Αλλά και πάλι επρεπε να ισχύει το αντίθετο.Οι θηρευτες εχουν καλύτερη κεντρική όραση και οι αμυνόμενοι περιφερική.Ετσι συμβαίνει στη φύση.
Ρε παιδια ομως δε σταματατε ΟΛΟΙ?
ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕΙ. -
@kostis20 said in VW Tiguan 2024:
Οχι .Αλλά και πάλι επρεπε να ισχύει το αντίθετο.Οι θηρευτες εχουν καλύτερη κεντρική όραση και οι αμυνόμενοι περιφερική.Ετσι συμβαίνει στη φύση.
ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕΙ.Αν έχετε διαβάσει όλο το νήμα κάπου παραπάνω δέχθηκα συμβουλή να μιλάω ούτε για το ίδιο το αυτοκίνητο για να μην μου το "ματιάζουν". Να σταματήσουμε να μιλάμε γενικά αν είναι. Και αν εσείς πάθετε μια ζημιά μην την συζητήσετε να το βγάλετε από μέσα σας. Πληρώστε και τέλος, σωστά; Τεσπά...
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
@kostis20 said in VW Tiguan 2024:
ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕΙ.Αν έχετε διαβάσει όλο το νήμα κάπου παραπάνω δέχθηκα συμβουλή να μιλάω ούτε για το ίδιο το αυτοκίνητο για να μην μου το "ματιάζουν". Να σταματήσουμε να μιλάμε γενικά αν είναι. Και αν εσείς πάθετε μια ζημιά μην την συζητήσετε να το βγάλετε από μέσα σας. Πληρώστε και τέλος, σωστά; Τεσπά...
Βασικά δεν αναφερόμουν σε σενα .Δε το διατύπωσα σωστα .Νομίζω οποιος ηθελε να σου πει κατι στο είπε.Απο εκει και πέρα εχει ξεφύγει η κουβεντα και εχει γίνει εως και γραφική.
-
Πάντως εγώ που έβαλα μια λωρίδα σκίασης στο εμπρός παρμπρίζ στο Leon δεν είχα θέμα. Εντάξει βέβαια άλλο όλο το παρμπρίζ και η οθόνη και άλλο μια λωρίδα ψηλά μόνο. Επειδή έχουμε ακριβώς ίδια γενιά οθόνη @sabas_thess αυτό που με φοβίζει είναι μην πάθει ποτέ τίποτα η οθόνη και δεν έχουμε ούτε κλιματισμό ούτε τίποτα. Πάντως αριστερά εκεί που παλιά υπήρχε ο κλασικός διακόπτης για τα φώτα τώρα με το πάνελ αφής υπάρχουν μόνο δύο επιλογές για πίσω θέρμανση παρμπρίζ και εμπρός φουλ παρμπρίζ.
-
Οι επιλογές για ξεθαμπωμα εμπρός - πίσω παρμπρίζ είναι και μέσα στο info, κάτω δεξιά σαν short-cuts. Και ναι η εξάρτηση από το info είναι τρομακτική...
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Οι επιλογές για ξεθαμπωμα εμπρός - πίσω παρμπρίζ είναι και μέσα στο info, κάτω δεξιά σαν short-cuts. Και ναι η εξάρτηση από το info είναι τρομακτική...
Που να είχατε Τέσλα παιδιά που όλα γίνονται από την οθόνη.
Αλλά ναι η εξάρτηση από τη οθόνη στα σύγχρονα αμάξια είναι ως και επικίνδυνη γιατί την ακρίβεια κατά τη χρήση των κουμπιών δεν θα την πετύχουν ποτέ όσο μεγάλες και να τις κάνουν τις οθόνες.
Πάσχουν γενικά και όλοι οι legacy κατασκευαστές από interfaces οπότε το αποτέλεσμα ειναι καλό μόνο για το εφέ και όχι στη χρήση. -
Ο VAG είχε άριστους φυσικούς διακόπτες clima. Η κατηφόρα ξεκίνησε με τα sliders επί της ίδιας μονάδας και ολοκληρώθηκε με την σύσταση των infotainment. Τουλάχιστον έστρωσαν το software πλέον...
-
Για την μικροζημια μην τους αφησεις να το βαψουν γιατι θα βαλουν στοκο. Πες τους να την φτιαξουν με PDR, δηλ να την σπρωξουν απο μεσα εστω και αν δεν γινει τελεια.
-
σου λένε απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλ στο αυτοκίνητο (ορθά) και από την άλλη σου βάζουν όλες τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου σε μία οθόνη αφής.
ήθελα να ξερα εκεί στο EURONCAP δεν το έχει πάρει χαμπάρι κανείς? μόνο μπλινκ μπλινκ για την υπέρβαση ορίου ταχύτητας?
άσχετο.
-
Το έχουν πάρει χαμπάρι και έχουν προειδοποίησει για αφαίρεση αστεριών.
-
Το νήμα αυτό άξιζε να είναι πίσω από paywall.
-
Είμαι και εγώ που ήθελα να σας πω, πως το Tiguan έχει 3 διαφορετικά animation για τα φώτα
-
@tiguanos said in VW Tiguan 2024:
Είμαι και εγώ που ήθελα να σας πω, πως το Tiguan έχει 3 διαφορετικά animation για τα φώτα
Τα πίσω. Για τα μπροστά είναι σταθερό.
-
This post is deleted!
VW Tiguan 2024