-
Αφού τελειώσω με την προστατευτική αλοιφή θα πάρει ppf σε φώτα infotainment και νανοκεραμικές μεμβράνες πέριξ υαλοπινάκων εκτός του εμπρός. Θεωρώ το τερμάτισα!
ΥΓ: @fanis75 κάτσε να το δεις υπό το φως του ήλιου και βράδυ με όλα τα led ενεργά. Τώρα χάνει γιατί σήμερα είχε σκατόκαιρο. Κλασσικά εγώ ότι αμάξι παραλάβω βρέχει την ημέρα της παραλαβής. Η ενιαία ledόμπαρα στο video που τράβηξα ακόμα και την ημέρα μοιάζει φοβερή. Για το χρώμα και τις 18αρες νιώθω πολύ τυχερός για την ακύρωση της παραγγελίας καθώς έδωσαν πολύ στο αμάξι.
-
Μία μέρα detailing? Αν θες πες μας τι θα κάνει και με τι κόστος, γιατί είναι πολύ λίγο. Ασχέτως που είναι ολοκαίνουριο, θα χρειαστεί σίγουρα διόρθωση τουλάχιστον ενός σταδίου και μετά ότι προστατευτικό περάσει (κεραμικό, κερί, whatever) συν ο χρόνος για το cure.
Μόνο το πλύσιμο της προετοιμασίας θέλει 6-8 ώρες γεμάτες και ανεβαίνουμε εάν έχει ζητηθεί να γίνουν και ζάντες/θόλοι.
Γενικά ένα πλήρες πακέτο με διόρθωση, κεραμική ολούθε και ppf στα σημεία είναι συνήθως 5 εργάσιμες και κόστος από 6-7 κατοστάρικα έως και 1600 στα μεγάλα μαγαζία.
-
Είχα πει σε προηγούμενο post ότι δεν θα κάνω τελικά κανονικό detailing. Θα καθαριστεί καλά, θα περάσει 2ου επιπέδου αλοιφή και μετά κερί. 200€ και ανανέωση ανά έτος. Το πλήρες πακέτο τρώει τα εργοστασιακά βερνίκια κοστίζει 1800€ και το ήθελε μια εβδομάδα, όπως σωστά είπες. Προτιμώ την ήπια περιποίηση ανά έτος στα 200€. Τα ppf και οι μεμβράνες nano έξτρα θα μπουν την επόμενη εβδομάδα λόγω έλλειψης χρόνου.
-
@stefan147 said in VW Tiguan 2024:
Γενικά ένα πλήρες πακέτο με διόρθωση, κεραμική ολούθε και ppf στα σημεία είναι συνήθως 5 εργάσιμες και κόστος από 6-7 κατοστάρικα έως και 1600 στα μεγάλα μαγαζία.
Πολύ λιγότερο είχα αφήσει το δικό μου στον Πλάτωνα. Και η εμπειρία μου (όταν τα έκανα μόνος μου), ειναι ότι είναι υπερβολικοί οι χρόνοι που λες, με επιφύλαξη για ππφ, γιατί δεν έχω κάνει.
Καλό πλύσιμο με πυλό μόνο μου, ήθελα 3 ώρες (χωρίς θόλους και ζάντες). Προστασία ήθελα περίπου 4-5 ώρες, γιατί ειχα fast curing της Zaino (εξτρα το πλήρωνες) όπου σου επέτρεπε να περάσεις επιπλέον στρώμα στην 1 ώρα περίπου. Άρα σε μια μέσα δικιά μου (πρωί με βράδυ) τα είχα κάνει όλα στο Μίνι.
-
εμένα όλα αυτά μου φαίνονται υπερβολικά, για λαμαρίνες μιλάμε.
-
Κι όμως τόσο κάνουν όλοι γιατί συνήθως τρέχουν 2-3 αμάξια παράλληλα ανάλογα το μαγαζί και τη χωρητικότητά του. Diy παίρνει ακόμα περισσότερο και σου φεύγει και η παναγίτσα γιατί ότι εξοπλισμό και να έχεις δεν συγκρίνεται με του επαγγελματία. Προσωπικά θέλω κοντά μία ώρα κάθε τροχό/θόλο βάλε βγάλε, άλλη καμιά ώρα μοτέρ και μετά αφροποιητή και πινέλο όλες τις λεπτομέρειες, μετά ξέπλυμα και μετά ξανά αφρο-σφουγγάρι ή ότι χρησιμοποιεί ο καθένας και τέλος ξέπλυμα /στέγνωμα. Παλιά μόνο το στέγνωμα ήθελε μισή ώρα με τα πανιά, τώρα ας είναι καλά τα leaf blowers.
Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για δουλειά που είναι θαύμα αν μπορεί κάποιος να την κάνει μία φορά το χρόνο. Ούτε ο χρόνος υπάρχει, συνήθως ούτε ο χώρος και το βασικότερο σου κόβεται η μέση. Πυλό τον έχω κόψει γιατί είναι τόσο καθαρά τα αμάξια μου που ποτέ δε μαζεύει τίποτα και αφήνει και ολογράμματα.
Μετά ξεκινάει το καλό και τις διορθώσεις...
-
Τι εννοείς τροχό βάλε βγάλε ;;;;
-
@i-hasu said in VW Tiguan 2024:
Δεν έχουμε όλοι την ίδια σχέση με το αυτοκίνητο. Για κάποιους είναι χόμπυ, για άλλους αναγκαίο κακό.
-
Δεν έχουμε όλοι την ίδια σχέση με το αυτοκίνητο. Για κάποιους είναι χόμπυ, για άλλους αναγκαίο κακό.
μια χαρά αγαπάω τα αμάξια μου αλλά με υπηρετούν δεν τα υπηρετώ.
-
@lap said in VW Tiguan 2024:
βγαζεις τους τροχους για να τους καθαρισεις απο μεσα.
-
Βγάζεις τροχο, καθαρίζεις-προστατεύεις θόλο και μηχανικά μέρη, καθαρίζεις-προστατεύεις ζάντα, ξαναβάζεις τροχό. Μία ωρίτσα εύκολα και με power tools. Χειροκίνητα ακόμα παραπάνω.
-
A! Να σου πω. Έχεις βάλει ποτέ αυτό το σπρέι το αντισκουριακο που μοιάζει με πίσσα; Κάνει δουλειά;
-
A! Να σου πω. Έχεις βάλει ποτέ αυτό το σπρέι το αντισκουριακο που μοιάζει με πίσσα; Κάνει δουλειά;
δεν χρειαζοντε τετοιο τα μοντερνα αυτοκινητα, παλι 50 χρονια πισω εισαι. σκουριες στην Αθηνα ειναι σπανιες.
-
Φροντίδα περιουσίας εμένα μου φαίνεται. Κανείς δεν υπηρετεί τις "λαμαρίνες" όπως λες. Όπως φροντίζω και συντηρώ το σπίτι μου ώστε να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, το ίδιο κάνω-ουμε με το αμάξι. Κατά τα άλλα δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε.
-
Φροντίδα περιουσίας εμένα μου φαίνεται. Κανείς δεν υπηρετεί τις "λαμαρίνες" όπως λες. Όπως φροντίζω και συντηρώ το σπίτι μου ώστε να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, το ίδιο κάνω-ουμε με το αμάξι. Κατά τα άλλα δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε.
κι εγώ την άποψή μου είπα.
-
Καλο ειναι το πλυσιμο ειναι και καλη γυμναστικη να βαζεις κερί. Αλλα θελει χωρο και χρονο.
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
https://ibb.co/TvSrSb8
https://ibb.co/qCkHtxK
https://ibb.co/1JQt1m0
https://ibb.co/3pnPZFyΈφτασε η ευλογημένη ώρα. Τα μόνα που πρόλαβα να κάνω είναι να το γεμίσω καύσιμα και να ρυθμίσω κάθισμα καθρέπτες. Με μισή καρδιά του άφησα για μποτέ και θα το πάρω αύριο το απόγευμα.
Πρώτες εντυπώσεις; Τι να πω εξαιρετικές. Απίστευτα ήσυχο, πολύ ευρύχωρο και αναπάντεχα ευκολοδήγητο. Δεν πρόλαβα να καταλάβω και πολλά.
Ωστόσο ρε παιδιά οι αντιπροσωπείες είναι άχρηστες τελείως. Του λέω του πωλητή από την προηγούμενη εβδομάδα να τους βάλει να περάσουν updates. Μόλις το καβάλησα 7 διαθέσιμα updates λέει. Τεσπά έχω πολλά να κάνω, θα γίνει και αυτό.
Πόνεσε η καρδιά μου όταν το άφηνα, περιττό να σας το πω. Το οδήγησα 5' απόσταση μέχρι να βάλω καύσιμα και να τον αφήσω αλλά τι ένιωθα προέκταση του σώματος μου, σαν το Octavia που οδηγούσα 19 χρόνια. Το λες και εξαιρετική αρχή...
Η συνέχεια τις επόμενες ημέρες. Έβγαλα και vd όταν το έβγαζαν από την έκθεση αλλά δεν ξέρω πως να σβήσω την πινακίδα ώστε να το κάνω upload.
ΥΓ: Για τον φίλο που ρώτησε. Όχι δεν έχει ξεχωριστό padding τύπου rest για τον δεξιό γόνατο του οδηγού αλλά έτσι θυμάμαι και το R-line. Ας μας πουν οι κάτοχοί του αν έχει έξτρα επένδυση κάπου εκεί.
Καλορίζικο φίλος. Καλοτάξιδο, καλά και ασφαλή χιλιόμετρα και απίστευτες οδηγικές απολαύσεις.
Μετά από 9.500 χλμ σε 4,5 μήνες, δεν το χορταίνω. Ακόμα δεν το ξέρεις το αυτοκίνητο. Όσο πιο πολλά χλμ κάνεις με τον καιρό, τόσο θα το μαθαίνεις και φυσικά θα το απολαμβάνεις όλο και περισσότερο.
-
Περίμενα να παραλάβεις
Πανέμορφο είναι!
Καλοτάξιδο με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα
Ολόψυχα σου εύχομαι να χαίρεσαι την οικογένεια και τις βόλτες που θα κάνετε
-
Καλοταξιδο να είναι να το χαρείτε με υγεία.
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
https://ibb.co/TvSrSb8
https://ibb.co/qCkHtxK
https://ibb.co/1JQt1m0
https://ibb.co/3pnPZFyΈφτασε η ευλογημένη ώρα. Τα μόνα που πρόλαβα να κάνω είναι να το γεμίσω καύσιμα και να ρυθμίσω κάθισμα καθρέπτες. Με μισή καρδιά του άφησα για μποτέ και θα το πάρω αύριο το απόγευμα.
Πρώτες εντυπώσεις; Τι να πω εξαιρετικές. Απίστευτα ήσυχο, πολύ ευρύχωρο και αναπάντεχα ευκολοδήγητο. Δεν πρόλαβα να καταλάβω και πολλά.
Ωστόσο ρε παιδιά οι αντιπροσωπείες είναι άχρηστες τελείως. Του λέω του πωλητή από την προηγούμενη εβδομάδα να τους βάλει να περάσουν updates. Μόλις το καβάλησα 7 διαθέσιμα updates λέει. Τεσπά έχω πολλά να κάνω, θα γίνει και αυτό.
Πόνεσε η καρδιά μου όταν το άφηνα, περιττό να σας το πω. Το οδήγησα 5' απόσταση μέχρι να βάλω καύσιμα και να τον αφήσω αλλά τι ένιωθα προέκταση του σώματος μου, σαν το Octavia που οδηγούσα 19 χρόνια. Το λες και εξαιρετική αρχή...
Η συνέχεια τις επόμενες ημέρες. Έβγαλα και vd όταν το έβγαζαν από την έκθεση αλλά δεν ξέρω πως να σβήσω την πινακίδα ώστε να το κάνω upload.
ΥΓ: Για τον φίλο που ρώτησε. Όχι δεν έχει ξεχωριστό padding τύπου rest για τον δεξιό γόνατο του οδηγού αλλά έτσι θυμάμαι και το R-line. Ας μας πουν οι κάτοχοί του αν έχει έξτρα επένδυση κάπου εκεί.
#kavla
#kalotrexto
VW Tiguan 2024