Και μετά από την έτεροδιαπίστωση και την περιγράφη καταστάσεων όπως κάνουν οι αριστεροί να περάσω στην πρόταση που πρέπει όλοι να παραθέτουν εάν θέλουν να έχουν και μα συμμετέχουν στον δημόσιο διαλογο.
Η πρόταση είναι η εξής γενική και απλη. Εθνική πολιτική δημιουργίας προστιθέμενης αξίας που απευθύνεται στο εξωτερικό. Εμεις πάσχουμε από τα παθητικά ισοζύγια, αυτά μας καταστρέφουν. Ακόμα και ο τουρισμός μας αυξάνει το έλλειμα. Τρέχουμε σαν τα χάμστερ στο ιδιο σημείο.
Πρέπει να εντοπίσουμε τα κενά που έχει η διεθνής αγορά, όλο και κάτι θα υπάρχει που μπορούμε να το κανουμε εμεις καλύτερα από τους άλλους λόγω γεωγραφικής θέσης και ένταξης μας σε τόσα διεθνή κλαμπ.
Εγώ έχω προτείνει εθνική σύμπραξη με το ελληνόκτητο τονάζ για μια σειρά επενδυτικών προτάσεων σε κολοσσούς του εξωτερικού ώστε να γίνουμε το κέντρο παραγωγής των Βαλκανίων, με σκοπό να αποκτήσουμε τεχνογνωσία που σε 20-30 έτη θα την παράγουμε εμείς ως made in greece.
Οι γειτονικές χώρες το έχουν ξεκινήσει αυτό εδώ και δεκαετίες.
Οι τελευταίες επενδύσεις σε εμπορικά hub κινούνται στην σωστή κατεύθυνση. Γίνεται η πρώτη μαγιά στο μυαλό πολλών πως ναι η Ελλάδα οντως μπορεί να είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός για την Ευρώπη. Πρέπει να το εξελίξουμε αυτό και να το ανεβάσουμε στο επειπδο της παραγωγής ώστε τα προιοντα να πάρουν την κοινοτική καταγωγή. Τόσα χρόνια στην Ευρώπη πρέπει να εκμεταλλευτούμε την δυνατότητα αυτήν.
Μια πολιτική που ενισχύει τις μικρές βιοτεχνικές μοναδες διπλα στα λιμάνια και στα hubs, θα ήταν η αρχή
Ένας ακόμα τομέας είναι η καθετοποίηση της αγροτικής παραγωγής. Είχα δημοσιεύσει μια εξαιρετική πρότυπη κάθετη μονάδα της επαρχίας με παραγωγή από πράσινη ενέργεια. Να προωθήσουμε παντού τα προιοντα από πράσινη ενέργεια. Να τα επιβάλουμε στην Ευρώπη. Μας επιβάλουν πράσινα οχηματα που μας διαλύουν τα ισοζύγια μας. Θα τους επιβάλουμε τρόφιμα που παράγονται από πρασινη ενέργεια κάτι το οποίο είναι στο συμφέρον της Ελλάδας με τόση ηλιοφάνεια και τα καθιστά ανταγωνιστικά χωρίς να εισάγουμε ενέργεια για την παραγωγή τους.
Το πράσινο υδρογόνο. Άπειρη θάλασσα, άπειρος ήλιος και αέρηδες.
Κτλ κτλ κλτ
Υ.γ Μη ξεχάσουμε, ηλεκτρονικό χρήμα. Δεν γίνεται να παλεύει η χωρα να σταθεί στα πόδια της και να γίνεται του Κουτρουλη ο γάμος σε διάφορους κλαδους που δεν συμβάλουν στα κοινά βάρη. Για εμένα υπερπατριώτης που φοροδιαφεύγει συστηματικά από δογματισμό είναι υποκριτής. Ούτε πατριώτης είναι, ουτε τίποτα.