-
Το αγόρασε ένας συνάδελφος πριν ένα μήνα. Πήρε το 1.2 platinum MY24 προ fl δλδ. 20.000€ απλό χρώμα. Είχε για 20 χρόνια ένα getz και ήταν ευχαριστημένος σε σημείο που κοιτούσε μόνο Hyundai Kia. Δεν ήθελε turbo γιατί είναι του διαβόλου , το bayon δεν του άρεσε και ο i30 ξέφευγε από το budget, οπότε.....
Η πιο εύκολη αναζήτηση που έκανα
Ευτυχώς με άκουσε και πήρε το platinum αντί για optimum, ήταν κρίμα για 1000€ περίπου.
Έχει καλύτερες επενδύσεις στο σαλόνι, προβολείς, φώτα led και adas. -
@fanis75 said in Kia Stonic:
@downhill said in Kia Stonic:
Πήγα και είδα το καινούριο Kia Stonic.Είναι στην 3η σειρά επιλογής μου για καινούριο αμάξι.Μ΄ενδιαφέρει το Renault Capture LPG,και σήμερα θα έκανα test drive.Πήγα και είδα όμως και το Stonic και μου άρεσε!Επιπλέων ειναι οικονομικότερο,και έχει και πρόγραμμα με 5 χρόνια δωρεάν σερβις.
Το έχει κάποιος;Έχει να αναφέρει πιθανά προβλήματα;To μεγαλύτερο μειονέκτημα του Στόνικ είναι η ανάρτηση (δεν ξέρω εαν το διόρθωσαν στο Φ/Λ). Ειναι αχρειάστα σκληρή και ο πίσω ημιάκαμπτος κοπανάει ενοχλητικά.
Εχει σχέση με το τι expectations εχεις οταν αγοράζεις ενα από τα πιο φτηνα μικρα bsuv (bayon-stonic)
αν τα expectation είναι μικρά και αντικαθιστάς ενα πολύ παλιο αμάξι το Stonic είναι πολύ καλό και θα σου φανει υπεροχο. Αν τωρα πας σε συγκριση με αλλα πιο ακριβα στην κατηγορια ή με το τι παίρνεις σε ενα χαμηλο full hybrid οπως το MG3 με τα ιδια χρηματα ε, εκει μπορει να απογοητευτεις λίγο
δεν σημαινει αυτο ότι το stonic είναι ασχημο φτηνο αμαξακι. Εμενα τιμιο μου φαίνεται
-
@cirus said in Kia Stonic:
@fanis75 said in Kia Stonic:
Πήγα και είδα το καινούριο Kia Stonic.Είναι στην 3η σειρά επιλογής μου για καινούριο αμάξι.Μ΄ενδιαφέρει το Renault Capture LPG,και σήμερα θα έκανα test drive.Πήγα και είδα όμως και το Stonic και μου άρεσε!Επιπλέων ειναι οικονομικότερο,και έχει και πρόγραμμα με 5 χρόνια δωρεάν σερβις.
Το έχει κάποιος;Έχει να αναφέρει πιθανά προβλήματα;To μεγαλύτερο μειονέκτημα του Στόνικ είναι η ανάρτηση (δεν ξέρω εαν το διόρθωσαν στο Φ/Λ). Ειναι αχρειάστα σκληρή και ο πίσω ημιάκαμπτος κοπανάει ενοχλητικά.
Εχει σχέση με το τι expectations εχεις οταν αγοράζεις ενα από τα πιο φτηνα μικρα bsuv (bayon-stonic)
αν τα expectation είναι μικρά και αντικαθιστάς ενα πολύ παλιο αμάξι το Stonic είναι πολύ καλό και θα σου φανει υπεροχο. Αν τωρα πας σε συγκριση με αλλα πιο ακριβα στην κατηγορια ή με το τι παίρνεις σε ενα χαμηλο full hybrid οπως το MG3 με τα ιδια χρηματα ε, εκει μπορει να απογοητευτεις λίγο
δεν σημαινει αυτο ότι το stonic είναι ασχημο φτηνο αμαξακι. Εμενα τιμιο μου φαίνεται
Ακριβώς...και στον συνάδελφο του φάνηκε αμαξαρα σε σχέση με το getz που είχε και τα παιδάκια του ξετρελαθηκαν και το πορτμπαγκάζ των 350 λίτρων του φάνηκε μεγάλο σε σχέση με του getz.
-
Εαν κινείσαι περισσότερη εθνική οδό και γενικά κανείς κάτω από 15000 χιλ το χρόνο, συμφέρει το stonic! Άσε που θα ειναι και φθηνότερο! Αλλα αυτο με τα 100 άλογα, όχι το αλλο το ψόφιο!
-
@atari70 said in Kia Stonic:
Εαν κινείσαι περισσότερη εθνική οδό και γενικά κανείς κάτω από 15000 χιλ το χρόνο, συμφέρει το stonic! Άσε που θα ειναι και φθηνότερο! Αλλα αυτο με τα 100 άλογα, όχι το αλλο το ψόφιο!
Gt Line βγαίνει μόνο το 1000αρι οπότε συγκρίνει τα δύο turbo
-
@chris__7 said in Kia Stonic:
ρε παιδια μη του λετε του ανθρωπου να παρει γαλλικο.Με το ζορι να πληρωνει συνεργεια?
Γαλλικό έχω εδώ και 15 χρόνια μεταχειρισμένο με 352000χλμ τώρα.Στο συνεργείο πηγαίνω μόνο για σέρβις.Οι σοβαρές βλάβες ήταν ελάχιστες και λόγω ηλικίας.Μια αντλία βενζίνης,ένας θερμοστάτης,καρβουνάκια δυναμό,και άλλαξα και ρουλεμάν πριτζντιρέκτ πρόπερσι,και έκανα φλάτζα κεφαλής στις 300.000χλμ.Είχε κάνει φλάτζα και στις 130.000χλμ ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.Το αμάξι δεν έχει προβλήματα,αλλά δε βάζω ό,τι να ΄ναι ανταλλακτικά.Τα καλύτερα after market ή γνήσια.
-
@n-k-9 said in Kia Stonic:
Πάντως αισθητήρες μπροστα-πισω και κάμερα είναι δύο στοιχεία που τα βάζεις και εκ των υστέρων. Οπότε άνετα μπορείς να τα προσπερασεις.
Εάν οι χώροι του stonic σε καλύπτουν και δεν έχεις θέμα με το 3κυλινδρο και οχι ιδιαίτερα οικονομικό μοτέρ των 100 ίππων, τότε προχωρα.
Προσωπικά, αποκλειστικά μεταξύ των δύο και εφόσον μιλάμε για παρεμφερείς τιμές, θα πηγαινα στον γαλλο, κάνοντας την καρδιά μου πέτρα για τις επιδόσεις του, αλλά αναλογιζόμενος την υγεία της τσέπης μου.Δε θέλω after market αισθητήρες και πατέντες.
Δηλαδή πόσο καίει εκτός πόλης το ΚΙΑ;Το εργοστάσιο δίνει κάπου 4,5λ/100.Εγώ να το κάνω 6λ/100,δεν είναι τρομερό ποσό.Ναι,η βενζίνη είναι ακριβή,γι΄αυτό κοίταξα το captur αλλά από την άλλη και το captur όταν λειτουργεί LPG γράφει 7-8λ/100χλμ αέριο.
Επίσης τα 5 χρόνια δωρεάν σέρβις της ΚΙΑ είναι δέλεαρ...Στη Ρενό μου είπαν για 180€ το σέρβις ΄για λάδια φίλτρα. -
@n-k-9 said in Kia Stonic:
Πάντως αισθητήρες μπροστα-πισω και κάμερα είναι δύο στοιχεία που τα βάζεις και εκ των υστέρων. Οπότε άνετα μπορείς να τα προσπερασεις.
Εάν οι χώροι του stonic σε καλύπτουν και δεν έχεις θέμα με το 3κυλινδρο και οχι ιδιαίτερα οικονομικό μοτέρ των 100 ίππων, τότε προχωρα.
Προσωπικά, αποκλειστικά μεταξύ των δύο και εφόσον μιλάμε για παρεμφερείς τιμές, θα πηγαινα στον γαλλο, κάνοντας την καρδιά μου πέτρα για τις επιδόσεις του, αλλά αναλογιζόμενος την υγεία της τσέπης μου.Δε θέλω after market αισθητήρες και πατέντες.
Δηλαδή πόσο καίει εκτός πόλης το ΚΙΑ;Το εργοστάσιο δίνει κάπου 4,5λ/100.Εγώ να το κάνω 6λ/100,δεν είναι τρομερό ποσό.Ναι,η βενζίνη είναι ακριβή,γι΄αυτό κοίταξα το captur αλλά από την άλλη και το captur όταν λειτουργεί LPG γράφει 7-8λ/100χλμ αέριο.
Επίσης τα 5 χρόνια δωρεάν σέρβις της ΚΙΑ είναι δέλεαρ...Στη Ρενό μου είπαν για 180€ το σέρβις ΄για λάδια φίλτρα.Διαβάζοντας αυτά που γράφεις, θεωρώ ότι σου άρεσε το kia stonic gt Line, αν σε καλύπτουν οι μικρότεροι χώροι του, δεν βλέπω το λόγο να μην προχωρήσεις στην αγορά του.
Τα 2-3000€ που είναι φθηνότερο θα καλύψουν ένα μέρος της διαφοράς σε κατανάλωση καυσίμου. Στην παρούσα χρονική στιγμή, το υγραέριο δεν στοιχίζει ούτε τα μισά της βενζίνης, ενώ καταναλώνει 1,5 φορά περισσότερο ας πούμε.
Κάνεις πάνω από 10-15.000 χλμ το χρόνο;Η Dacia δίνει για το νέο duster μέση κατανάλωση για τον 1000αρι 6,5 με βενζίνη κ 8,1 λίτρα με αέριο, ενώ για τον 1,2 με τα 130 άλογα δίνει 5,5 λίτρα. Πρόσθεσε 1-2 λίτρα ανάλογα με το πόσο βαρύ πόδι έχεις και κάνε τους υπολογισμούς σου.
-
Όχι δεν κάνω πάνω από 15.000χλμ.Και από αυτά το 90% είναι στην Αττική Οδό προς Λαύριο και στην Εθνική οδό προς Μεσσηνία και εκεί στο επαρχιακό δίκτυο.Στην Αθήνα ελάχιστα χιλιόμετρα κάνω κυρίως στα προάστια.Με το 307 τώρα το κομπιούτερ γράφει μια μέση κατανάλωση κάπου 6,5λ/100χλμ.Και είναι και "ψόφιο" 75 άλογα ονομαστικά που λόγω ηλικίας θα έχουν πέσει,δυσκολεύεται σε ανηφόρες και εκκινήσεις στα φανάρια οπότε λογικά καίει περισσότερο.
Οι χώροι του Stonic με καλύπτουν.Είναι μικρότερο από το 307 που έχω τώρα αλλά δε θα έχω πρόβλημα. -
Όχι δεν κάνω πάνω από 15.000χλμ.Και από αυτά το 90% είναι στην Αττική Οδό προς Λαύριο και στην Εθνική οδό προς Μεσσηνία και εκεί στο επαρχιακό δίκτυο.Στην Αθήνα ελάχιστα χιλιόμετρα κάνω κυρίως στα προάστια.Με το 307 τώρα το κομπιούτερ γράφει μια μέση κατανάλωση κάπου 6,5λ/100χλμ.Και είναι και "ψόφιο" 75 άλογα ονομαστικά που λόγω ηλικίας θα έχουν πέσει,δυσκολεύεται σε ανηφόρες και εκκινήσεις στα φανάρια οπότε λογικά καίει περισσότερο.
Οι χώροι του Stonic με καλύπτουν.Είναι μικρότερο από το 307 που έχω τώρα αλλά δε θα έχω πρόβλημα.Αν καταναλώνεις 6,5 με το 307, κατάλαβα είσαι κατηγορία @lap
με το καινούριο θα βλέπεις κάτω από πέντε χαλαρά.@lap για βοήθα λίγο με τους υπολογισμούς, για 15000 το χρόνο πόσα ευρώ με αέριο και πόσα βενζίνη;
-
Δηλαδή ψωνιζες από Λαύριο ψωμί και λάδι από Μεσσηνία;;; Μόνο αυτές τις διαδρομές κανεις;;; Αθήνα ποτέ;;;
Πάντως είναι τραγικά χαμηλά για το 307 τα 6.5 στην Αθήνα. Από 8 και πάνω έπρεπε να ήσουν.
Εγώ στις διαδρομές σου θα ήμουν 4.5 αλλά εγώ το σπρώχνω.
Τι να υπολογίσω;;;;
Θα το δώσεις το 307;;;;
-
@lap said in Kia Stonic:
Δηλαδή ψωνιζες από Λαύριο ψωμί και λάδι από Μεσσηνία;;; Μόνο αυτές τις διαδρομές κανεις;;; Αθήνα ποτέ;;;
Πάντως είναι τραγικά χαμηλά για το 307 τα 6.5 στην Αθήνα. Από 8 και πάνω έπρεπε να ήσουν.
Τι να υπολογίσω;;;;
Θα το δώσεις το 307;;;;
Έχω εξοχικό δίπλα από το Λαύριο και σπίτι στο χωριό και κτήματα στη Μεσσηνία.Δεν τρέχω δεν με κυνηγάει κανείς.Πριν ένα μήνα κατέβηκα στην Καλαμάτα με μέση κατανάλωση 5,3/100!!! Στην Αθήνα λίγα χιλιόμετα κάνω.Να πάω να ψωνίσω κάποιες φορές πολλά πράγματα.Για το κέντρο χρησιμοποιώ τη μηχανή ή τα ΜΜΜ.
Και όμως 6,5 γράφει το κομπιούτερ.Αν θυμηθώ θα το βγάλω αύριο φωτογραφία να δεις..Ναι το 307 μόλις πάρω το καινούριο θα μπει αγγελία για πώληση.
-
Όλα τα αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει, αλλά μου φαίνονται πολλά τα 24.
Μήπως να σκεφτείς και Γιαρις κρος που είναι αυτόματο κι οικονομικό και πιο μουρατο κι υποτίθεται ως ΤΟΥΟΤΑ αξιόπιστο; Το ίδιο μικρή καμπίνα για τους πίσω αλλά πορτμπαγκάζ ίσως λίγο καλύτερο. Γλυτώνεις και τέλη κυκλοφορίας (προς το παρόν) και κάποια ευρώ καυσίμου.
Και το Νισσαν μου φαίνεται καλό αμαξάκι, αφού κοιτούσες και Ρενω που νομίζω μοιράζονται μηχανικά μέρη.
Πάντως εκτός ΤΟΥΟΤΑ, δύσκολα θα πέφτεις απ τα 6-7λτ. -
@lap said in Kia Stonic:
Τι να υπολογίσω;;;;
Θα το δώσεις το 307;;;;
Έχω εξοχικό δίπλα από το Λαύριο και σπίτι στο χωριό και κτήματα στη Μεσσηνία.Δεν τρέχω δεν με κυνηγάει κανείς.Πριν ένα μήνα κατέβηκα στην Καλαμάτα με μέση κατανάλωση 5,3/100!!! Στην Αθήνα λίγα χιλιόμετα κάνω.Να πάω να ψωνίσω κάποιες φορές πολλά πράγματα.Για το κέντρο χρησιμοποιώ τη μηχανή ή τα ΜΜΜ.
Και όμως 6,5 γράφει το κομπιούτερ.Αν θυμηθώ θα το βγάλω αύριο φωτογραφία να δεις..Ναι το 307 μόλις πάρω το καινούριο θα μπει αγγελία για πώληση.
5.3 με 307;;;;;; Εσύ μας ρεζιλεύεις ;;;; Πως;;;;; Με ποσα πήγαινες;;
-
@lap said in Kia Stonic:
@lap said in Kia Stonic:
Τι να υπολογίσω;;;;
Θα το δώσεις το 307;;;;
90-100χαω
-
Πωωωωω πωωωωωωω.... θα σβήσει πιο χαμηλα
-
Stonic
Κανε ενα δωρο στον εαυτο σου, νοικιασε για 2 μερες ενα Stonic και κυκλοφορησε το, πιστευω οτι ερχομενος απο το 307 το περπατημα του στο δρομο θα σε ξενερωσει.
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/336233982-kia-stonic
Αφήστε τον άνθρωπο να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του, φτάνει πια με το 307
350000χλμ έκανε
Θέλει ωραίο σπορ τιμόνι,
καινούριο ποιοτικό σαλόνι ημιδερμαρτινο,
6αρι κιβώτιο ταχυτήτων,
Full led φώτα
Ωραίες 17αρες ζάντες αλουμινίου@downhill άσπρο να το πάρεις
-
@ilias-a said in Kia Stonic:
Stonic
Κανε ενα δωρο στον εαυτο σου, νοικιασε για 2 μερες ενα Stonic και κυκλοφορησε το, πιστευω οτι ερχομενος απο το 307 το περπατημα του στο δρομο θα σε ξενερωσει.
Λες; Τόσο χάλια είναι @ilias-a ? Ούτε σαν το 20 ετιας 307!!
Έτσι απέκλεισα το 2008, δεν είχα μπει ακόμα στο φόρουμ
Το νοίκιασα μια εβδομάδα και πήγα διακοπές 1000+χλμ και είδα ότι δεν μας φτάνουν οι χώροι του και ο κινητήρας με τα 100 άλογα. -
@lap said in Kia Stonic:
@lap said in Kia Stonic:
Τι να υπολογίσω;;;;
Θα το δώσεις το 307;;;;
Το ψευδώνυμο νομίζω τα λέει όλα.... downhill=κατηφορικός
Kia Stonic