-
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
@alexandros-a-92 said in Toyota Corolla Cross:
Το κάνει και σε άλλον αυτό; Είναι πολύ σπαστικό αυτό το μπιπ μπιπ που κάνει συνέχεια για τις πινακίδες ορίου ταχύτητας
Νομιζω καποια τετοια θεματα ασφαλειας ειναι υποχρεωτικο οταν σβηνει και αναβει το αμαξι να γινονται reset και να τα απενεργοποιεις χειροκινητα καθε φορα που μπαινεις μεσα καθαρα για λογους ασφαλειας. Δεν ξερω αν το συγκεκριμενο υπαγεται σε αυτο.
Ωχ λες να είναι feature δλδ το ότι δεν κλείνει μόνιμα; Τραγικό Θα το λουζομαστε μια ζωή...
Δεν απενεργοποείται αυτό
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
@moysatos said in Toyota Corolla Cross:
Ας συνεχίσω το off topic.
Για μένα οι εκδόσεις με δέρμα είναι deal-breaker.
Καίγεται ο κώλος σου το καλοκαίρι, παγώνει τον χειμώνα, θέλει έξτρα φροντίδα.Εντάξει, άμα τρώνε πιτόγυρα τα παιδιά πίσω , πάω πάσο.
Ίσως είναι μια λύση για τις ηλικίες αυτές και τους ευαισθητους γονείς, τα ταξιτζήδικα καλύμματα δερματινης που δεν χαλάνε ποτέ και κοστίζουν όσο οι μεμβράνες στα παράθυρα, νομίζω βγαίνουν έτοιμα για εφαρμογή στα είδη αυτοκινήτου.
Πετσετες μεγαλες θαλασσης πανω στην ταπετσαρία
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Πετσετες μεγαλες θαλασσης πανω στην ταπετσαρία
Απαπαπ....χάλια!! Σαν Κορτίνα του 1970 είναι.
-
Εμένα που είναι από το πρώτα CC έχει επιλογή μόνο οπτική ή μόνο ηχητική, όχι και τα 2 (το έχω στην οπτική).
-
@tasos-1 said in Toyota Corolla Cross:
Ρε παιδια μια βοηθεια για το NAVI πως αλλαζει απο μιλια σε χλμ?
Προσπαθησα απο τις ρυθμισεις αλλα δεν τα καταφερα!Διάφορα που έχουν ακουστεί:
Αν έχεις την κόκκινη εφαρμογή της Toyota στο κινητό κάνε logout και σβήσε την. Κράτα μόνο την μαύρη.
Στις ρυθμίσεις του multimedia στις μονάδες βάλε Ελληνικά και απενεργοποίησε τις αυτόματες ρυθμίσεις (manual επιλογή ltr/100)
Σε εμένα με αυτά γύρισε σε μέτρα ο χάρτης και μετά που το έβαλα ξανά Αγγλικά όπως το ήθελα, έμεινε η ρύθμιση σωστή για τα μέτρα.Εγώ πάλι άλλο θέμα έχω. Αλλάζω την ρύθμιση για αναγνώριση πινακίδων ώστε να είναι μόνο οπτική , χωρίς ήχο και δεν μου την κρατάει αυτή τη ρύθμιση. Όταν βάζω μπρος ξανά έχει γυρίσει πάλι σε "οπτική και ήχο". Το κάνει και σε άλλον αυτό; Είναι πολύ σπαστικό αυτό το μπιπ μπιπ που κάνει συνέχεια για τις πινακίδες ορίου ταχύτητας
Ευχαριστω για την βοηθεια! Τελικα οταν σημερα πηγα να το αλλαξω ειχε γυρισει απο μονο του σε μετρα! Οσο για την ενδειξη που λες και μενα το ιδιο κανει γυριζει απο μονο του. Πολυ ενοχλητικο αυτο το μπιπ-μπιπ.
-
Τελικά είναι θέμα της ευρωπαϊκής οδηγίας το να ΜΗΝ απενεργοποιείται μόνιμα η ηχητική ειδοποίηση όταν ξεπερνάς το όριο ταχύτητας αλλά να επανέρχεται κάθε φορά που βάζεις μπρος
Και ο ήχος είναι η ελάχιστη απαίτηση! Οι άλλες επιλογές είναι δονήσεις, αυτόματη μείωση ταχύτητας κι άλλα τέτοια υπέροχα , οπότε πάλι καλά να λέμε.
Manufacturers can fit cars with four different ISA systems (sound warnings, vibration warnings, feedback through the accelerator pedal or a direct speed control function), which are intended to prevent the driver from exceeding the detected speed limit. Regardless of the system chosen by the manufacturer, the new law states that it must activate automatically each time you start your car and can’t be permanently deactivated.
Όποιος πάρει πλέον καινούριο αμάξι στην Ευρώπη θα το έχει αυτό το σύστημα
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Εμένα που είναι από το πρώτα CC έχει επιλογή μόνο οπτική ή μόνο ηχητική, όχι και τα 2 (το έχω στην οπτική).
διαβάζω ότι όσοι έκαναν service και τους έκαναν την αναβάθμιση στο Toyota Safety Sense 3.0 πήραν (μαζί με το PDA) δωράκι και τον ήχο που δεν κλείνει μόνιμα
-
Τελικά είναι θέμα της ευρωπαϊκής οδηγίας το να ΜΗΝ απενεργοποιείται μόνιμα η ηχητική ειδοποίηση όταν ξεπερνάς το όριο ταχύτητας αλλά να επανέρχεται κάθε φορά που βάζεις μπρος
Και ο ήχος είναι η ελάχιστη απαίτηση! Οι άλλες επιλογές είναι δονήσεις, αυτόματη μείωση ταχύτητας κι άλλα τέτοια υπέροχα , οπότε πάλι καλά να λέμε.
Manufacturers can fit cars with four different ISA systems (sound warnings, vibration warnings, feedback through the accelerator pedal or a direct speed control function), which are intended to prevent the driver from exceeding the detected speed limit. Regardless of the system chosen by the manufacturer, the new law states that it must activate automatically each time you start your car and can’t be permanently deactivated.
Όποιος πάρει πλέον καινούριο αμάξι στην Ευρώπη θα το έχει αυτό το σύστημα
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
διαβάζω ότι όσοι έκαναν service και τους έκαναν την αναβάθμιση στο Toyota Safety Sense 3.0 πήραν (μαζί με το PDA) δωράκι και τον ήχο που δεν κλείνει μόνιμα
Θα έχω λογικά και εγώ το safety sense 3 τον Δεκέμβριο που θα το παραλάβω
Ελπίζω μόνο να μην έχει την αυτόματη γραφή ταχύτητας σύμφωνα με τα όρια ταχύτητας.
Πάντα τηρώ τα όρια αλλά έχουμε πολλά σημεία με παλιές πινακίδες με παράλογες ταχύτητες -
Στα CC MY23 και πίσω που πήραν την αναβάθμιση έχεις την δυνατότητα να απενεργοποιήσεις τον ήχο μόνιμα. Προφανώς ο κανονισμός το καθιστά αναγκαστικό μόνο για MY24 οπότε για καλή μας τύχη το εκμεταλλεύτηκε αυτό η Toyota.
-
Ευτυχώς όσοι κάναμε update στο safety sense 3.0 πήραμε το PDA αλλά χωρίς μόνιμη ηχητική προειδοποίηση για όρια ταχύτητας κλπ. Εγώ έχω μόνο οπτική προειδοποίηση ενεργοποιημένη κ μόνιμα απενεργοποιημένη την ηχητική. Επίσης με ενεργοποιημένο το PDA ελαττώνει ταχύτητα όποτε κρίνει ότι είναι απαραίτητο για λόγους ασφαλειας (προπορευόμενο όχημα κλπ.) αλλά όχι όταν υπερβαίνει τα όρια ταχύτητας
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Ευτυχώς όσοι κάναμε update στο safety sense 3.0 πήραμε το PDA αλλά χωρίς μόνιμη ηχητική προειδοποίηση για όρια ταχύτητας κλπ. Εγώ έχω μόνο οπτική προειδοποίηση ενεργοποιημένη κ μόνιμα απενεργοποιημένη την ηχητική. Επίσης με ενεργοποιημένο το PDA ελαττώνει ταχύτητα όποτε κρίνει ότι είναι απαραίτητο για λόγους ασφαλειας (προπορευόμενο όχημα κλπ.) αλλά όχι όταν υπερβαίνει τα όρια ταχύτητας
Και εγώ το ίδιο, έκανα το update αλλά έχω μόνο οπτική προειδοποίηση ενεργοποιημένη κ μόνιμα απενεργοποιημένη την ηχητική. Και δεν μου μειώνει ταχύτητα όταν υπερβαίνω το όριο αλλά σε καμιά στροφή και όταν πλησιάζω προπορευόμενο όχημα.
-
@polioan said in Toyota Corolla Cross:
Μετά από 2 μήνες παραγγελία, με ενημέρωσαν ότι θα εμφανιστεί το όχημα στο λιμάνι Νοέμβριο.
Αν είμαστε τυχεροί και για το τελωνείο Δεκέμβριο θα τοχω στα χέρια μου.Λοιπον αδερφε με το συμπαθειο το αδερφε γιατι ειμαστε συμπασχοντες και αναμενοντες :
Πηγα σημερα αντιπροσωπεια για update και μου απαντησαν 15/11 στον Πειραια αντι για 08/01 και υπολογιστε κανα μηνα στο τελωνειο ! Δεν ξερω τωρα βεβαια αν η παραγγελια σου του Ιουνιου; θα ειναι μεσα, ελπιζω να ειναι και μου ειπε οτι κατασκευαζεται το δικο μου ετσι φαινεται λεει στο συστημα ! Αυτα !
-
@samronnin said in Toyota Corolla Cross:
Μετά από 2 μήνες παραγγελία, με ενημέρωσαν ότι θα εμφανιστεί το όχημα στο λιμάνι Νοέμβριο.
Αν είμαστε τυχεροί και για το τελωνείο Δεκέμβριο θα τοχω στα χέρια μου.Λοιπον αδερφε με το συμπαθειο το αδερφε γιατι ειμαστε συμπασχοντες και αναμενοντες :
Πηγα σημερα αντιπροσωπεια για update και μου απαντησαν 15/11 στον Πειραια αντι για 08/01 και υπολογιστε κανα μηνα στο τελωνειο ! Δεν ξερω τωρα βεβαια αν η παραγγελια σου του Ιουνιου; θα ειναι μεσα, ελπιζω να ειναι και μου ειπε οτι κατασκευαζεται το δικο μου ετσι φαινεται λεει στο συστημα ! Αυτα !
Χαχαχα μην ανησυχείς καρντασι!
Όλοι εδώ μέσα είμαστε σαν παρέα. Δεν παρεξηγώ.
Εν αναμονή λοιπόν αφού το σύστημα λέει τα ίδια.
Θύμησες μου ποτέ έκανες την παραγγελία; Μάρτιο; -
Θύμησες μου ποτέ έκανες την παραγγελία; Μάρτιο;08/03/24
-
Θύμησες μου ποτέ έκανες την παραγγελία; Μάρτιο;08/03/24
Τι να πω... Δεν νομίζω να είμαι τόσο τυχερός να είναι στην ίδια φουρνιά με το δικό σου.
Θα έχει λογικά αρκετές παραγγελίες.
Πάντως και σένα σου πήρε πολύ καιρό. -
Κατι διαβασα πως θα ανακοινωσει μηδενικο τελος ταξινομισης στα υβριδικα αντι 50% που ειναι τωρα στη ΔΕΘ
-
@alex-mix said in Toyota Corolla Cross:
Κατι διαβασα πως θα ανακοινωσει μηδενικο τελος ταξινομισης στα υβριδικα αντι 50% που ειναι τωρα στη ΔΕΘ
Μην βάλει ΤΤ και στα ηλεκτρικα για να ρεφάρει τα λεφτά που χάνει από τέλη κυκλοφορίας.
-
Μην βάλει ΤΤ και στα ηλεκτρικα για να ρεφάρει τα λεφτά που χάνει από τέλη κυκλοφορίας.
Θα βάλει...
Και αυτό γιατί αναφέρουν ότι υπάρχουν αρκετά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μειώθηκαν τα θερμικά και χάνει φόρους!!! Οπότε το σκέφτονται πολύ σοβαρά... -
Θα έπρεπε να είχε καταργήσει το τελος ταξινόμησης από τα (πραγματικά) υβριδικά εδώ και χρόνια, μήπως και ξεβρωμίζαμε λίγο από τη σαβούρα που κυκλοφορεί.
Τώρα, όμως, που η Toyota πουλάει τα διπλάσια αυτοκίνητα από τον δεύτερο στην κατάταξη πωλήσεων, το θεωρώ πολύ δύσκολο να το κάνει για ευνοήτους λόγους. -
Θα βάλει...
Και αυτό γιατί αναφέρουν ότι υπάρχουν αρκετά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μειώθηκαν τα θερμικά και χάνει φόρους!!! Οπότε το σκέφτονται πολύ σοβαρά...Στην Καλιφορνια συζητείται αυτό που έχει εκατομμύρια EV. Εδώ έχουμε καιρό ακόμα.
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Θα έπρεπε να είχε καταργήσει το τελος ταξινόμησης από τα (πραγματικά) υβριδικά εδώ και χρόνια, μήπως και ξεβρωμίζαμε λίγο από τη σαβούρα που κυκλοφορεί.
Τώρα, όμως, που η Toyota πουλάει τα διπλάσια αυτοκίνητα από τον δεύτερο στην κατάταξη πωλήσεων, το θεωρώ πολύ δύσκολο να το κάνει για ευνοήτους λόγους.Μια διαφοροποίηση στα σωστά υβριδικά και στα απατεωνιστικα mild hybrid έπρεπε οντως να έχει γίνει.
Απλά την κίνηση αυτή ούτε ο τογιοντα δεν θα την έκανε όντας ο μόνος με σωστά υβριδικά.
Πρακτικά σωστά υβριδικά έχει μόνο η Τογιότα. Δεν ξέρω κάτι γαλλικα πως τα πάνε.
Πάντως ούτε τα mild ούτε τα phev είναι πραγματικά οικολογικά.
Toyota Corolla Cross