@niou said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Από όσα διαβάζω έχουμε σχεδόν τα ίδια κριτήρια επιλογής αυτοκινήτου. Αφού απέρριψα πολλά για διάφορους λόγους, έχω περιορίσει τις επιλογές μου στα Tucson, Qashqai, Kuga. Οδήγησα πρόσφατα το Kuga και δυστυχώς κάπως απογοητεύτηκα. Φυσικά το δείγμα ήταν μικρό αλλά για τα δικά μου γούστα το Qashqai ήταν πιο ομαλό και άνετο. Ανέμενα το fl του Tucson, ώστε να το δω και αυτό που εξαρχής ήταν η πρώτη μου επιλογή αφού μου αρέσει πολύ εξωτερικά. Οι τιμές που ανακοινώθηκαν είναι στα επίπεδα των άλλων δυο και ο εξοπλισμός αρκετά καλός στην έκδοση limited. Οπότε και εγώ, αν με ικανοποιήσει οδηγικά, ενδεχομένως να επιλέξω αυτό.
Να σου πω την αμαρτία μου, το έχω δηλώσει δημόσια πολλές φορές, τον tce 160 τον γούσταρα πολύ αλλά ειδικά στα c_suv, πλέον, τον έχουν πνίξει ένεκα ρύπων (Austral, QQ). Παρά ταύτα παραμένει επαρκής για το QQ (το Austral σέρνεται) ενω συνδυάζεται με πολύ αξιόπιστο και καλορυθμισμένο cvt. Ομορφούλη το f/l του QQ αλλά θεωρώ το Tuscon ομορφότερο, πρακτικότερο, σίγουρα με καλύτερες επιδόσεις για αντίστοιχες καταναλώσεις. Δηλαδή στην ίδια τιμή/εξοπλισμένο θα πήγαινα εύκολα στον Κορεάτη.
Αμφότερα προf/l έπασχαν σε αίσθηση τιμονιού, πλεύσεις, ηχομόνωση. Το τελευταίο το ξεχνάμε καθώς τα διπλά ηχομονωτικά κρύσταλλα μπαίνουν μόνο στο e-power του QQ. Στα άλλα είπαν ανωτέρω κάποιοι (και δεν έχω κανένα λόγο να τους αμφιβάλω) ότι στις high end εκδώσεις θα έχει νέο σύστημα διεύθυνσης Tuscon. Προf/l σε σχέση με το QQ η μελέτη μου έδινε το Tuscon λίγο καλύτερα οδηγικά αλλά και σε ηχομόνωση. Το δεύτερο παραμένει σταθερό άρα αναμένουμε να δούμε αν άνοιξε λίγο ακόμα η ψαλίδα για το πρώτο.
Όπως και να έχει αφού κοιτάμε σχεδόν τα ίδια σε κάνω follow γιατί εγώ ξεκινάω γύρα μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου καθώς μέχρι τότε έχω πολλές δουλειές. Λογικά θα τα οδηγήσεις πρώτος οπότε θέλω να διαβάσω τις απόψεις σου.
ΥΓ: Χωρίς να θέλω να κανηβαλίσω το νήμα θέλω πολύ να διαβάσω την ανάλυση σου για το Kuga που λες ότι δεν σε ικανοποίησε σε σχέση με το QQ. Αν την έχεις ήδη γράψει κάπου δώσε ένα link. Αν όχι αναμένω, αν δεν έχεις σκοπό να την γράψεις δημόσια στείλε pm. Το QQ που οδηγησες και σου φάνηκε πιο ομαλό προφανώς το προf/l σωστά; Και Kuga μιλάς για ημιακαμπτο και προf/l;