-
@red_monster said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@polioan said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Εμείς είμαστε ήδη διακοπές στην Χαλκιδική στον όρμο της Παναγιάς με την υπέροχη θάλασσα στην τρανή αμμουδα.
Φυσικά δύσκολα βρίσκεις Έλληνα εδώ, οι περισσότεροι Ρουμάνοι, Σέρβοι καί όλα τα ΒαλκάνιαΟύτε στον εχθρό μου διακοπές στην βόρεια Ελλάδα παρέα με Βαλκάνια ορκ
Ειχα παει σκιαθο το 21 με το κρου, ο κοσμος ηταν σαπιλα.
-
Εμείς είμαστε ήδη διακοπές στην Χαλκιδική στον όρμο της Παναγιάς με την υπέροχη θάλασσα στην τρανή αμμουδα.
Φυσικά δύσκολα βρίσκεις Έλληνα εδώ, οι περισσότεροι Ρουμάνοι, Σέρβοι καί όλα τα ΒαλκάνιαΟύτε στον εχθρό μου διακοπές στην βόρεια Ελλάδα παρέα με Βαλκάνια ορκ
Χαχαχα... Ανάλογα ποια μπλοκ θέλεις να προτιμήσεις!
Βρίσκεις και διαλέγεις.... -
@ntinaras said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Σκιάθο έχει απευθείας (είχε τουλάχιστον είχε απευθείας με UK). Καλύτερα Σκόπελο ή Αλόννησο.
-
Εφέτο έχω λιώσει στα νησιά για δουλειά αλλά μου μένουν τα νοικιασμένα σπίτια το καλοκαίρι
-
Σκιάθο έχει απευθείας (είχε τουλάχιστον είχε απευθείας με UK). Καλύτερα Σκόπελο ή Αλόννησο.
Οδικώς είχαμε πάει.
Πραγματικά δεν είχα ξαναδεί ποτέ τόσες πολλές άσχημες γκόμενες μαζεμένες. -
@nickthetrib said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Ναι αλλά εμεις χρειαζόμαστε τα 20 δις.
Να κοιμηθείτε στο αυτοκινητο και να πάτε σε παραλίες που δεν έχει τουρίστες.
Έχουμε το πατρικό του πεθερού μου!
Αυτή τη στιγμή στα Βατερά είναι το 1/4 του κόσμου που έχω δει να μαζεύεται!
Η Μυτιλήνη είναι νησί που έχει αποφασίσει να μην δώσει βάρος στο τουριστικό κομμάτι της οικονομίας της!(οτι έρθει καλως να ορίσει, αλλά ανάπτυξη τύπου Μύκονος κλπ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ!!!)
Έχει άλλους οικονομικούς τομείς που βασίζεται η ανάπτυξή της (τα προϊόντα πρωτογενούς τομέα που παράγει το νησί και τα γύρω από αυτά)!Το προβλημα ειναι οτι το νησι ειναι μακρια, και τα ακτοπλοικα απαραδεκτα ακριβα.
True, αλλά και να μην ήταν,
ισχύει ότι έγραψα παραπάνω!
Βασικά το ίδιο ισχύει σε όλα τα νησιά από ενα μέγεθος και πάνω -
Ναι αλλά εμεις χρειαζόμαστε τα 20 δις.
Να κοιμηθείτε στο αυτοκινητο και να πάτε σε παραλίες που δεν έχει τουρίστες.
Έχουμε το πατρικό του πεθερού μου!
Αυτή τη στιγμή στα Βατερά είναι το 1/4 του κόσμου που έχω δει να μαζεύεται!
Η Μυτιλήνη είναι νησί που έχει αποφασίσει να μην δώσει βάρος στο τουριστικό κομμάτι της οικονομίας της!(οτι έρθει καλως να ορίσει, αλλά ανάπτυξη τύπου Μύκονος κλπ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ!!!)
Έχει άλλους οικονομικούς τομείς που βασίζεται η ανάπτυξή της (τα προϊόντα πρωτογενούς τομέα που παράγει το νησί και τα γύρω από αυτά)!Το προβλημα ειναι οτι το νησι ειναι μακρια, και τα ακτοπλοικα απαραδεκτα ακριβα.
True, αλλά και να μην ήταν,
ισχύει ότι έγραψα παραπάνω!
Βασικά το ίδιο ισχύει σε όλα τα νησιά από ενα μέγεθος και πάνωΗ κρητη ειναι αρκετα φτηνοτερη παντως.
-
Όλα τα νησία είναι ακριβά και όλα είναι φίσκα μέχρι αηδίας με Έλληνες.
-
Πέρσι την τουριστική περίοδο είχαμε 32 εκατομμύρια τουρίστες. Εμείς είμαστε 10 εκ.
Από εμάς το 50% σύμφωνα με έρευνες δεν πηγε και δεν θα πάει διακοπές.
Δεν βγαίνει μαναμ
-
Πέρσι την τουριστική περίοδο είχαμε 32 εκατομμύρια τουρίστες. Εμείς είμαστε 10 εκ.
Από εμάς το 50% σύμφωνα με έρευνες δεν θα πηγε και δεν θα πάει διακοπές.
Δεν βγαίνει μαναμ
Όντως έχουμε πολλά εκ. τουριστών αλλά στο ποσοστό του 'δεν πάω διακοπές' είναι πολλοί με εξοχικά που θεωρούν οτι αν δεν πάνε και κάπου αλλού δεν κάνουν διακοπές.
-
Υπάρχουν και λύσεις και προορισμοί για όλα τα βαλάντια. Το "δε θα πάω διακοπές" του Έλληνα σημαίνει θα πάω στο εξοχικό/χωριό/χωριό του μπατζανάκη μου και δε θα κάνω 15 μέρες σε all inclusive στο πιο απομακρυσμένο νησί των Δωδεκανήσων.
Πριν 10 μέρες πήγαμε ΣΚ Πύλο και στα πέριξ αυτής. Φοινικούντα μείναμε για την ακρίβεια. Έχει καταλύμματα με 60-70€ τη μέρα αξιοπρεπέστατα. Από Αττική με ένα νορμάλ αμάξι θα κάψεις ένα ντεπόζιτο πηγαινέλα συν κάνα 40αρι πρέπει να είναι τα διόδια.
Αγίου Πνεύματος 3ήμερο Πάρο. Πάμε 2-3 φορές το χρόνο απ' το 2018 λόγω φίλων αλλά δε γίνεται να μας φιλοξενούνε πάντα οπότε έχουμε μείνει σε ότι δωμάτιο και ξενοδοχείο υπάρχει. Έως και τέλη Ιούλιου βρίσκεις ΑΝΕΤΑ με κάτω από 100€ τη βραδιά. Αυτό πχ Αγίου Πνεύματος, τέλη Ιουνίου, είχε 70κατι. Ακτοπλοϊκά οκ δεν τα γλιτώνεις αλλά με loyalty cards κτλ μπορείς να μετριάσεις το κόστος. 2 άτομα και αμάξι 380€ πάντα με το Blue Star Delos. Μακρία από Seajets, δεν κάνει ποτέ την ώρα που υπόσχεται. Για το νησί δε θα πω κάτι γιατί περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Μ΄ αρέσει τόσο που πήγα και παντρεύτηκα εκεί. Έχει επικρατήσει ότι είναι απλησίαστο κτλ αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εκτός απ' το Barbarossa και το Siparos, υπάρχει και το Θαλάμι για να φας με 25€ το κεφάλι και εκτός απ΄ την ξαπλώστρα των 200€ στο Σωρό, έχει και ωραιότατη ελεύθερη Λάγγερη.
Κρήτη τα ίδια. 2 άτομα συν αμάξι με καμπίνα, 400κάτι με τα διάφορα εκπτωτικά. Διαμονή άνετα βρίσκεις με 60-70€ το βράδυ κι από κει και πέρα sky is the limit. Καλό είναι να έχεις οικονομικό αυτοκίνητο γιατί οι μετακινήσεις είναι μεγάλες (συνήθως κάνω 1200-1500χλμ σε 7-8 μέρες) και τα καύσιμα ακριβά. Για διατροφή, παραλία κτλ δεν το συζητάμε καν. Όπου ζητάνε λεφτά για ξαπλώστρα το κάνουν με το βλέμμα χαμηλά από ντροπή. Ειδικά στα νότια. Φαγητό παίζει να βρεις και με κάτω από 20€ το κεφάλι και να πάθεις και σοκ από τις μαγειρικές καμιάς γιαγιάς στο καφενείο κάποιου χωριού στο πουθενά.
-
Έχει επικρατήσει ότι είναι απλησίαστο κτλ αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εκτός απ' το Barbarossa και το Siparos, υπάρχει και το Θαλάμι για να φας με 25€ το κεφάλι και εκτός απ΄ την ξαπλώστρα των 200€ στο Σωρό, έχει και ωραιότατη ελεύθερη Λάγγερη.
Τα 25 ευρώ το κεφάλι δλδ 100 ευρώ για μια οικογένεια είναι λίγα?
Κρήτη τα ίδια. 2 άτομα συν αμάξι με καμπίνα, 400κάτι με τα διάφορα εκπτωτικά. Διαμονή άνετα βρίσκεις με 60-70€ το βράδυ
Για δύο άτομα παλεύεται, αλλά για 4 που είναι μία οικογένεια γίνεται 150, πάλι πολλά μου φαίνονται
-
@gtsartsal said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Από εμάς το 50% σύμφωνα με έρευνες δεν θα πηγε και δεν θα πάει διακοπές.
Δεν βγαίνει μαναμ
Όντως έχουμε πολλά εκ. τουριστών αλλά στο ποσοστό του 'δεν πάω διακοπές' είναι πολλοί με εξοχικά που θεωρούν οτι αν δεν πάνε και κάπου αλλού δεν κάνουν διακοπές.
Άντε να το κάνουμε ένα 30% που πάνε στο σπίτι του χωριού και πατρικό ως διακοπές. Οι υπόλοιποι είναι ηλικιωμένοι.
Αυτό που εξετάζουμε είναι το γεγονός πως μέσα σε 3 μήνες οι κάτοικοι της χώρας πολλαπλασιάζονται. Άρα μαθαημτικα είναι αδύνατον να αιτιολογηθεί πως τς νησιά είναι γεμάτα Έλληνες. Απλώς ίσως δεν τους βλέπετε τους ξένους. Εκτός εάν όλοι οι τουρίστες κατα δεκάδες εκατομμύρια πάνε και μένουν στα σπίτια των Ελλήνων στις πόλεις όταν αυτοί πάνε στα νησιά. Ποιος δεν θα ήθελε να μείνει σε ελληνικά διαμερίσματα με καύσωνες.;
-
Έχει επικρατήσει ότι είναι απλησίαστο κτλ αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εκτός απ' το Barbarossa και το Siparos, υπάρχει και το Θαλάμι για να φας με 25€ το κεφάλι και εκτός απ΄ την ξαπλώστρα των 200€ στο Σωρό, έχει και ωραιότατη ελεύθερη Λάγγερη.
Δε θα κρίνω εγώ τι είναι πολλά και λίγα για τον καθένα. Είναι τιμές Αθήνας τέλος πάντων ή για να το θέσω διαφορετικά οτιδήποτε κάτω από αυτό είναι τουλάχιστον σπάνιο για όποιο προορισμό κι αν μιλάμε και εμπιπτει στο θέμα της γενικότερης ακρίβειας που είναι εκτός θέματος.
-
Από εμάς το 50% σύμφωνα με έρευνες δεν πηγε και δεν θα πάει διακοπές.
Δεν βγαίνει μαναμ
Όταν λένε δεν πάω διακοπές εννοούν δεν πάνε 15 μέρες στη Σέριφο, παμ παρακάτω
-
Ε ναι. Το να πάνε στο σπίτι του χωριού όλοι μαζί για να δουν τα ξαδέλφια τους είναι ισοδύναμο με 10 ημέρες διακοπών σε νησιά.
Άσε που πληρώνουν και βενζίνη μέχρι το χωριό. Έχουν λεφτά.
Όλο παράπονα οι Έλληνες.
-
Λέγαμε να πάμε το ερχόμενο σκ Παξούς από Θεσσαλονίκη με την σύζυγό.
Θεσσαλονίκη - Ηγουμενίτσα - Θεσσαλονίκη με ταχύτητες όχι υβριδικού θέλω 80 ευρώ.
Πλοίο για 2 και ένα αμάξι 130ε.
Πάμε στο ζουμί. Δωμάτια για 2 βράδια κάτω από 260 δεν βρήκα. Έχει αρκετά στα 300. Αλλά ρε παιδιά τα δωμάτια δεν βλέπονται. Και το λέω εγώ που είμαι άντρας!Οπότε συνολικά μαζί με τα λοιπά γούστα θέλουμε 750 με 800 βαριά.
Μπορώ να τα δώσω. Απλά δεν ξέρω δεν μου πάει η καρδιά...
-
@stefan147 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Δε θα κρίνω εγώ τι είναι πολλά και λίγα για τον καθένα. Είναι τιμές Αθήνας τέλος πάντων ή για να το θέσω διαφορετικά οτιδήποτε κάτω από αυτό είναι τουλάχιστον σπάνιο για όποιο προορισμό κι αν μιλάμε και εμπιπτει στο θέμα της γενικότερης ακρίβειας που είναι εκτός θέματος.
Το σχολίασα γιατί το προηγούμενο καλοκαίρι σε Μάνη και Ναύπλιο, σε ταβέρνες σε χωριά δεν έδωσα πουθενά πάνω από 70 ευρώ.
-
Κρήτη τα ίδια. 2 άτομα συν αμάξι με καμπίνα, 400κάτι με τα διάφορα εκπτωτικά. Διαμονή άνετα βρίσκεις με 60-70€ το βράδυ
Για δύο άτομα παλεύεται, αλλά για 4 που είναι μία οικογένεια γίνεται 150, πάλι πολλά μου φαίνονται
Τα 25 €/κεφάλι είναι για ενήλικες, για μικρά παιδιά είναι λιγότερα.
-
@hountalas said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Λέγαμε να πάμε το ερχόμενο σκ Παξούς από Θεσσαλονίκη με την σύζυγό.
Θεσσαλονίκη - Ηγουμενίτσα - Θεσσαλονίκη με ταχύτητες όχι υβριδικού θέλω 80 ευρώ.
Πλοίο για 2 και ένα αμάξι 130ε.
Πάμε στο ζουμί. Δωμάτια για 2 βράδια κάτω από 260 δεν βρήκα. Έχει αρκετά στα 300. Αλλά ρε παιδιά τα δωμάτια δεν βλέπονται. Και το λέω εγώ που είμαι άντρας!Οπότε συνολικά μαζί με τα λοιπά γούστα θέλουμε 750 με 800 βαριά.
Μπορώ να τα δώσω. Απλά δεν ξέρω δεν μου πάει η καρδιά...
Στην αρχή του καλοκαιριού έψαχνα για διακοπές σε Πάργα ή Συβοτα.
Μέτρια δωμάτια έωσ αθλια από 150 έως 200. Δεν έκλεισα γιατί θα ένοιωθα κορόιδο.
Που θα παμε διακοπες 2024 ;