-
@dstou said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Και ο Ευρυπίδης σε Φιλοθέη και Νέα Ιωνία. Ότι ψήνει, το βάζει και σε τυλιχτό: γύρους, ντονέρ, κοντοσούβλια, κοκορέτσι κοκ.
ΤΙ ΜΟΥ ΘΎΜΙΣΕΣ ΤΖΟΛΛΥ ΜΠΕΡΓΚΕΡΖ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ!
Αμα είσαι κοντινός, ίσως θυμάσαι το σουβλάκι του Καραδήμα και το καφτερό στο Χαλάνδρι.
Το καφτερό υπάρχει ακόμα
-
Παλεμαχοι καλοφαγάδες
-
@dstou said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Και ο Ευρυπίδης σε Φιλοθέη και Νέα Ιωνία. Ότι ψήνει, το βάζει και σε τυλιχτό: γύρους, ντονέρ, κοντοσούβλια, κοκορέτσι κοκ.
ΤΙ ΜΟΥ ΘΎΜΙΣΕΣ ΤΖΟΛΛΥ ΜΠΕΡΓΚΕΡΖ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ!
Εμενα για εναν περιεργο λογο μου θυμισε να παιζουμε μπαλα στην πλατεια καραισκακη μετα τις 12 την νυχτα και να πειναμε μετα αλλα να μην βρισκουμε τιποτα , μιας και κλεινανε νωρις τοτε , μονο το πατσατζιδικο του ασλανιδη ηταν ανοιχτο , αλλά τοτε μας βρωμαγε ο πατσας .
Βεβαια πιτσιρικια πιναμε πορτοκαλαδες και οχι ξιδια . -
@otso said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@dstou said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Και ο Ευρυπίδης σε Φιλοθέη και Νέα Ιωνία. Ότι ψήνει, το βάζει και σε τυλιχτό: γύρους, ντονέρ, κοντοσούβλια, κοκορέτσι κοκ.
ΤΙ ΜΟΥ ΘΎΜΙΣΕΣ ΤΖΟΛΛΥ ΜΠΕΡΓΚΕΡΖ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ!
Εμενα για εναν περιεργο λογο μου θυμισε να παιζουμε μπαλα στην πλατεια καραισκακη μετα τις 12 την νυχτα και να πειναμε μετα αλλα να μην βρισκουμε τιποτα , μιας και κλεινανε νωρις τοτε , μονο το πατσατζιδικο του ασλανιδη ηταν ανοιχτο , αλλά τοτε μας βρωμαγε ο πατσας .
Βεβαια πιτσιρικια πιναμε πορτοκαλαδες και οχι ξιδια .Αχιλλέας Ασλανίδης, παιχτούρα πρώτα στον ΠΑΟΚ και μετά στον ΠΑΟ.
-
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@wantone said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@dstou said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Πατάτες στα πιτόγυρα άρχισαν να βάζουν για πρώτη φορά τα σουβλατζίδικα στην Πάτρα στα έιτις, για να χορτάσουν οι φοιτηταί και σπουδασταί. Μετά άρχισαν να εφαρμόζονται παντού.
Το Αιγυπτιακόν Συστηματικόν Κεμπαμπτζίδικον στη Νίκαια ήταν ο ναός του διασημότερου Στριτ φουντ στα νάιντις και ήταν το εγγόνι του αρχικού Αιγυπτιακόν.
Τον κιμαδένιο μοσχαροαρνίσιο γύρο ντονέρ δεν τον κατήργησε η χούντα, αλλά η νδ του κώννου Καραμανλή του ορίτζιναλ γύρω στο '77. Ο λόγος; οι συνεχείς τροφικές δηλητηριάσεις. Ο γύρος τότενες έμενε στη σούβλα ακόμη και 3 μέρες μέχρι να φύγει, δεν πούλαγε όπως πουλάει τώρα. Η απαγόρευση ξεχάστηκε και έμεινε ενεργή μέχρι και πριν από καμιά 15αριά χρόνια, με αποτέλεζμα ο χοιρινός και ο κοτοπουλίσιος γύρος να κυριεύσουν την αγορά.
Το κεμπάπ μοιάζει με το γύρο ντονέρ, αλλά δεν είναι ισάξιο του.
Πάτε στο Σέρκο τον αρμένη στο νοσοκομείο της Νίκαιας απέναντι για μαθήματα σουβλακοιστορίας, γιατί σε λίγα χρόνια ο κοζμάκης θα πιστεύει ότι εν αρχή υπήρχε ο χοιρινός γύρος.
Τέλος, γιατί σπανίζουν τα μαγαζά με γύρο ντονέρ; Κάποια για λόγους χωροταξικούς, απλά δε χωράνε άλλη μία σούβλα. Ουσιαστικά όμως για λόγους οικονομικούς, ο γύρος ντονέρ έχει +50% τιμή χονδρικής σε σχέση με το χοιρινό και πρέπει να φεύγει γρήγορα γιατί αλλοιώνεται ευκολότερα.Τωρα που ανεφερες Πατρα οντως αμυδρα θυμαμαι τα σαντουιτς γεματα με πατατες στα 80ς. Επισης εκεινη την εποχη και λιγο μετα (ερλι 90ς) και το Εβερεστ εκανε μαζικες πωλησεις στα σαντουιτσ με διαφορα υλικα μεσα κατα παραγγελια με πατατες κλπ
Ντονερ δεν το θυμαμαι. Εγω θυμαμαι οτι οταν πηγαινες εξω συνηθως ετρωγες σουβλακια καλαμακι και λιγοτερο πιτες
Το Εβερεστ στην Αθήνα στην Τσακάλωφ είχε ξεκινήσει την έννοια του σάντουιτς.
Μετά είχαν γίνει μόδα τα ντόνατς σε αλμυρό τόστ.Στην Θεσσαλονίκη το γκούντις είχε βάλει αυτό το μπιφτέκι το συμπαγές και μετά το έκανε μπέργκερ.
Στην Αθήνα το πρώτο μπεργκεράδικο, το έλεγαν Τζόλυ και ήταν στην γωνία Ασκληπιού και Αλεξάνδρας.
Επίσης στην πλατεία του Βύρωνα, υπάρχει ένα μαγαζί που έχει πολύ κοντοσούβλι και στο σερβίρει και σε πίττα.
Το Τζολυ δεν το θυμαμαι αλλα εγω δεν πηγαινα ποτε με ποδια σε εκεινο το σημειο περναγα σχεδον καθημερινα με το αμαξι αφου σπουδαζα Στην Στουρναρη.
Παντως θυμαμαι τα Wendys στην Σταδιου στο σημερινο City Link εκεινη την εποχη χαμος. Τωρα που το αναφερω πηγα σε Wendys sto Toronto to 2016 και το μενου ειχε αλλαξει, το παλιο μενου δεν υπηρχε (το οποιο το ειχαν μεχρι το 2005 που εφυγα απο Καναδα το θυμαμαι).
Σουβλακια ειχε κατι μαγαζια στην Ακαδημιας εκει που ειναι τα λεωφορεια και απεναντι.
-
-
-
Τους καθηγητές που διορθώνουν γραπτά;;; Ναι

-
-
@dstou said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Και ο Ευρυπίδης σε Φιλοθέη και Νέα Ιωνία. Ότι ψήνει, το βάζει και σε τυλιχτό: γύρους, ντονέρ, κοντοσούβλια, κοκορέτσι κοκ.
ΤΙ ΜΟΥ ΘΎΜΙΣΕΣ ΤΖΟΛΛΥ ΜΠΕΡΓΚΕΡΖ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ!
Έχει ανοίξει και Ν.Φιλαδέλφεια.
-
Τελικά εκτός από τον γάτο που χάθηκε από το φόρουμ, έχει χαθεί και ο παγωμένος. Σε τέτοιες εποχές δημιουργούνται απορίες...

-
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Στην Αθήνα το πρώτο μπεργκεράδικο, το έλεγαν Τζόλυ και ήταν στην γωνία Ασκληπιού και Αλεξάνδρας.
Ωωω που το θυμήθηκες αυτό!?!?! Εκεί έτρωγα παιδάκι, όταν πήγαινα σε τέτοια, αφού ήταν δίπλα στο σπίτι μου. Τώρα το ίδιο κατάστημα είναι Goody's εδώ και πολλές 10ετίες.
-
Όντως το πρώτο ήταν το Jolly's στη γωνία Αλεξάνδρας και Ασκληπιού. Σε χρώμα κίτρινο!
Επίσης πολλές αναμνήσεις από τα Goody's στη Σόλωνος. Μέσα δεκαετίας 80, πολύ συχνά έπαιρνα αυγά με πατάτες. Ο ορισμός αυτού που οι σεφ λένε τώρα comfort food.
Τα σάντουιτς τα μάθαμε από το Everest στο Κολωνάκι. Θυμάμαι ουρές τις τελευταίες βραδινές ή και πρώτες πρωινές ώρες τα σαββατοκύριακα. -
Οι πατάτες στο πιτόγυρο είναι ότι χειρότερο.
Η πατάτα ρουφάει την υγρασία και γίνεται σαν πουρές.
Το δεύτερο χειρότερο, είναι το άθλιο μαρούλι, που συνήθως έχει γεύση χαρτιού! -
τωρα που θυμηθηκαμε το παλιο φαγητο μου εχουν λειψει
pork/chicken souvlaki on a bun
και
california sandwiches veal sandwich -
Η χαρά του Βίγκαν το τοπικό
-
@wantone said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@wantone said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@dstou said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Πατάτες στα πιτόγυρα άρχισαν να βάζουν για πρώτη φορά τα σουβλατζίδικα στην Πάτρα στα έιτις, για να χορτάσουν οι φοιτηταί και σπουδασταί. Μετά άρχισαν να εφαρμόζονται παντού.
Το Αιγυπτιακόν Συστηματικόν Κεμπαμπτζίδικον στη Νίκαια ήταν ο ναός του διασημότερου Στριτ φουντ στα νάιντις και ήταν το εγγόνι του αρχικού Αιγυπτιακόν.
Τον κιμαδένιο μοσχαροαρνίσιο γύρο ντονέρ δεν τον κατήργησε η χούντα, αλλά η νδ του κώννου Καραμανλή του ορίτζιναλ γύρω στο '77. Ο λόγος; οι συνεχείς τροφικές δηλητηριάσεις. Ο γύρος τότενες έμενε στη σούβλα ακόμη και 3 μέρες μέχρι να φύγει, δεν πούλαγε όπως πουλάει τώρα. Η απαγόρευση ξεχάστηκε και έμεινε ενεργή μέχρι και πριν από καμιά 15αριά χρόνια, με αποτέλεζμα ο χοιρινός και ο κοτοπουλίσιος γύρος να κυριεύσουν την αγορά.
Το κεμπάπ μοιάζει με το γύρο ντονέρ, αλλά δεν είναι ισάξιο του.
Πάτε στο Σέρκο τον αρμένη στο νοσοκομείο της Νίκαιας απέναντι για μαθήματα σουβλακοιστορίας, γιατί σε λίγα χρόνια ο κοζμάκης θα πιστεύει ότι εν αρχή υπήρχε ο χοιρινός γύρος.
Τέλος, γιατί σπανίζουν τα μαγαζά με γύρο ντονέρ; Κάποια για λόγους χωροταξικούς, απλά δε χωράνε άλλη μία σούβλα. Ουσιαστικά όμως για λόγους οικονομικούς, ο γύρος ντονέρ έχει +50% τιμή χονδρικής σε σχέση με το χοιρινό και πρέπει να φεύγει γρήγορα γιατί αλλοιώνεται ευκολότερα.Τωρα που ανεφερες Πατρα οντως αμυδρα θυμαμαι τα σαντουιτς γεματα με πατατες στα 80ς. Επισης εκεινη την εποχη και λιγο μετα (ερλι 90ς) και το Εβερεστ εκανε μαζικες πωλησεις στα σαντουιτσ με διαφορα υλικα μεσα κατα παραγγελια με πατατες κλπ
Ντονερ δεν το θυμαμαι. Εγω θυμαμαι οτι οταν πηγαινες εξω συνηθως ετρωγες σουβλακια καλαμακι και λιγοτερο πιτες
Το Εβερεστ στην Αθήνα στην Τσακάλωφ είχε ξεκινήσει την έννοια του σάντουιτς.
Μετά είχαν γίνει μόδα τα ντόνατς σε αλμυρό τόστ.Στην Θεσσαλονίκη το γκούντις είχε βάλει αυτό το μπιφτέκι το συμπαγές και μετά το έκανε μπέργκερ.
Στην Αθήνα το πρώτο μπεργκεράδικο, το έλεγαν Τζόλυ και ήταν στην γωνία Ασκληπιού και Αλεξάνδρας.
Επίσης στην πλατεία του Βύρωνα, υπάρχει ένα μαγαζί που έχει πολύ κοντοσούβλι και στο σερβίρει και σε πίττα.
Το Τζολυ δεν το θυμαμαι αλλα εγω δεν πηγαινα ποτε με ποδια σε εκεινο το σημειο περναγα σχεδον καθημερινα με το αμαξι αφου σπουδαζα Στην Στουρναρη.
Παντως θυμαμαι τα Wendys στην Σταδιου στο σημερινο City Link εκεινη την εποχη χαμος. Τωρα που το αναφερω πηγα σε Wendys sto Toronto to 2016 και το μενου ειχε αλλαξει, το παλιο μενου δεν υπηρχε (το οποιο το ειχαν μεχρι το 2005 που εφυγα απο Καναδα το θυμαμαι).
Σουβλακια ειχε κατι μαγαζια στην Ακαδημιας εκει που ειναι τα λεωφορεια και απεναντι.
Είσαι 60άρης ??

-
-
+μαγισσες
-
@red_monster said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@wantone said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@wantone said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@dstou said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Πατάτες στα πιτόγυρα άρχισαν να βάζουν για πρώτη φορά τα σουβλατζίδικα στην Πάτρα στα έιτις, για να χορτάσουν οι φοιτηταί και σπουδασταί. Μετά άρχισαν να εφαρμόζονται παντού.
Το Αιγυπτιακόν Συστηματικόν Κεμπαμπτζίδικον στη Νίκαια ήταν ο ναός του διασημότερου Στριτ φουντ στα νάιντις και ήταν το εγγόνι του αρχικού Αιγυπτιακόν.
Τον κιμαδένιο μοσχαροαρνίσιο γύρο ντονέρ δεν τον κατήργησε η χούντα, αλλά η νδ του κώννου Καραμανλή του ορίτζιναλ γύρω στο '77. Ο λόγος; οι συνεχείς τροφικές δηλητηριάσεις. Ο γύρος τότενες έμενε στη σούβλα ακόμη και 3 μέρες μέχρι να φύγει, δεν πούλαγε όπως πουλάει τώρα. Η απαγόρευση ξεχάστηκε και έμεινε ενεργή μέχρι και πριν από καμιά 15αριά χρόνια, με αποτέλεζμα ο χοιρινός και ο κοτοπουλίσιος γύρος να κυριεύσουν την αγορά.
Το κεμπάπ μοιάζει με το γύρο ντονέρ, αλλά δεν είναι ισάξιο του.
Πάτε στο Σέρκο τον αρμένη στο νοσοκομείο της Νίκαιας απέναντι για μαθήματα σουβλακοιστορίας, γιατί σε λίγα χρόνια ο κοζμάκης θα πιστεύει ότι εν αρχή υπήρχε ο χοιρινός γύρος.
Τέλος, γιατί σπανίζουν τα μαγαζά με γύρο ντονέρ; Κάποια για λόγους χωροταξικούς, απλά δε χωράνε άλλη μία σούβλα. Ουσιαστικά όμως για λόγους οικονομικούς, ο γύρος ντονέρ έχει +50% τιμή χονδρικής σε σχέση με το χοιρινό και πρέπει να φεύγει γρήγορα γιατί αλλοιώνεται ευκολότερα.Τωρα που ανεφερες Πατρα οντως αμυδρα θυμαμαι τα σαντουιτς γεματα με πατατες στα 80ς. Επισης εκεινη την εποχη και λιγο μετα (ερλι 90ς) και το Εβερεστ εκανε μαζικες πωλησεις στα σαντουιτσ με διαφορα υλικα μεσα κατα παραγγελια με πατατες κλπ
Ντονερ δεν το θυμαμαι. Εγω θυμαμαι οτι οταν πηγαινες εξω συνηθως ετρωγες σουβλακια καλαμακι και λιγοτερο πιτες
Το Εβερεστ στην Αθήνα στην Τσακάλωφ είχε ξεκινήσει την έννοια του σάντουιτς.
Μετά είχαν γίνει μόδα τα ντόνατς σε αλμυρό τόστ.Στην Θεσσαλονίκη το γκούντις είχε βάλει αυτό το μπιφτέκι το συμπαγές και μετά το έκανε μπέργκερ.
Στην Αθήνα το πρώτο μπεργκεράδικο, το έλεγαν Τζόλυ και ήταν στην γωνία Ασκληπιού και Αλεξάνδρας.
Επίσης στην πλατεία του Βύρωνα, υπάρχει ένα μαγαζί που έχει πολύ κοντοσούβλι και στο σερβίρει και σε πίττα.
Το Τζολυ δεν το θυμαμαι αλλα εγω δεν πηγαινα ποτε με ποδια σε εκεινο το σημειο περναγα σχεδον καθημερινα με το αμαξι αφου σπουδαζα Στην Στουρναρη.
Παντως θυμαμαι τα Wendys στην Σταδιου στο σημερινο City Link εκεινη την εποχη χαμος. Τωρα που το αναφερω πηγα σε Wendys sto Toronto to 2016 και το μενου ειχε αλλαξει, το παλιο μενου δεν υπηρχε (το οποιο το ειχαν μεχρι το 2005 που εφυγα απο Καναδα το θυμαμαι).
Σουβλακια ειχε κατι μαγαζια στην Ακαδημιας εκει που ειναι τα λεωφορεια και απεναντι.
Είσαι 60άρης ??

γιατι ποτε εφυγε το πολυτεχνειο τελειως απο εκει? αφου ακομα εκει ειναι. τι εγραψες παλι. αυτη την στιγμη στην Πατησιων κανονικα πανε φοιτητες ΕΜΠ, αρα για σενα ειναι 60αρηδες. αν ειναι δυνατον.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]
