-
-
Τώρα, θα συμπληρώνουν:
"Που θα φουρτίστει;"
"Θα σ' φτάσ' η μπαταρία;"
"Αα γιαμ, φέρτου σαδώ απ κατ' απ ντ καρυά, να σ' πιτάξου ντ μπαλατέζα"Μαζί με τα πεσκέσια, να περς και κανιά διακουσαριά χιλιόμετρα...
(ξέρουν αυτοί, για ποιους λέω...)
-
@elvet said in Που θα περασετε το Πασχα ; Ακολουθειτε τα εθιμα;:
To πάσχα κανονικά πρέπει να το περάσουμε στο χωριό του otso, με τα μπαμπάτσικα πρόβατα (ποια αρνιά στη Ρούμελη!) των 28 κιλών στη σούβλα, μέσα στον λάκκο με τις κλιματσίδες. Αλλά, μας τρώει το φιλότιμο και θα πάμε στο χωριό με τους παππούδες...
Αγαπητε εν Χριστω αδελφε ελβετε
Η Ρουμελη που μνημονευεις ανηκει πλεον στους θρυλους και τα παραμυθια .
Ο πραγματικα τελευταιος χρησμος της πυθιας ειναι«Είπατε τω βασιλήι, χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά, Ουκέτι Φοίβος έχει καλύβαν και κοπαδι ου μαντίδα κανναβι, ου παγάν λαλεούσαν, απέσβετο και οβελιας»
Βεβαια πραγματικα ζηλευω τους γαμπρους που ερχονται στα χωρια με αδειο αμαξι και φευγουν με τα φωτα να χτυπανε στα αστερια . Στο χωριο μου λεμε για τον γαμπρο γενναει και ο κοκκορας.
Και καλα πες αντε τα 2 πρωτα χρονια αλλά 35 χρονια μετα να μην φερνουν ουτε μαρουλι και να περιμενουν να φανε αρνι απο την αγροτικη συνταξη της πεθερας (θεια μου). Ζηλευω γιατι και εγω θα ηθελα να το ειχα ζησει αυτο εστω μια φορα στην ζωη μου , γιατι εγω τις λιγες φορες που βρεθηκα φιλοξενουμενος επρεπε να πληρωσω διαμονη , τροφη και στο τελος να πλενω και πιατα .
Αυτα για τις Βορειες κοινωνιες που θαυμαζετε.
Οσο για τον Αλεξ , αυτα ειναι τα αποτελεσματα του να εχεις στρατους με μολυβενια στρατιωτακια , κανονακια τανκς και μικρους τυμπανιστες πιτσιρικας , εμεις που μεγαλωσαμε με χειποποιητα καροτσια , καταληξαμε με καροτσια (σιτροεν) και μεγαλοι. -
Υποθέτω οτι θα πάμε οικογενειακός στην εκκλησία για την Ανάσταση, το μόνο σίγουρο είναι οτι σε σχέση με άλλες χρονιές θα περάσω αρκετό χρόνο με τα παιδιά!
Η αρχή θα γίνει σήμερα απόγευμα που η σύζυγος θα πάει στην εκκλησία και εμείς θα πάμε βόλτα κάπου.
Το κακό είναι οτι τις εργάσιμες ημέρες θα φάμε αγγούρι για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες που ανοίγουν. -
Υ.γ.(Αν και παίζει πένθος φέτος στην οικογένεια, οπότε θα πέσει δίαιτα, δε βαριέσαι, έτσι είναι η ζωή).
-
@otso said in Που θα περασετε το Πασχα ; Ακολουθειτε τα εθιμα;:
To πάσχα κανονικά πρέπει να το περάσουμε στο χωριό του otso, με τα μπαμπάτσικα πρόβατα (ποια αρνιά στη Ρούμελη!) των 28 κιλών στη σούβλα, μέσα στον λάκκο με τις κλιματσίδες. Αλλά, μας τρώει το φιλότιμο και θα πάμε στο χωριό με τους παππούδες...
Βεβαια πραγματικα ζηλευω τους γαμπρους που ερχονται στα χωρια με αδειο αμαξι και φευγουν με τα φωτα να χτυπανε στα αστερια . Στο χωριο μου λεμε για τον γαμπρο γενναει και ο κοκκορας.
Για αυτό μ αρεσει το νέο duster
Επαρχία και ξερό ψωμί.
-
Οι ορθόδοξοι ύμνοι του Πάσχα πρέπει να ναι οι ωραιότεροι ή από τους ωραιότερους
όλων των θρησκειών!Πραγματικά λες και είχαν θεία έμπνευση οι συνθέτες τους!
Από την αλλη απαιτούν εξαιρετικής ικανότητας ψάλτες και φυσικά έναν σωστό ισοκρατη
-
-
-
Ποιο πολύ απ όλους, τα έθιμα και τις χριστιανικες παραδόσεις, τις τηρούν οι Χριστιανοταλιμπαν που εκπροσωπουνται στο κοινοβούλιο πλέον, που θα τους ψηφίσουν κι οι δυσαρεστημενοι άλλων κομμάτων, οι οποίοι νηστευοντες Χριστιανοταλιμπαν εν μέσω σαρακοστής και πριν τη μεγάλο βδομάδα, λένε για πιστούς που θα μοιράζουν σφαλιάρες μέσα στους Πασχαλινους ολο κατάνυξη ναούς, και άλλα τέτοια Χριστιανικά που μυρίζουν ελληνορθόξη Ελλάδα και γλυκύτατο εαρ...
-
Ο άνθρωπος δεν την παλεύει!!!
-
Πόσο χαμηλά πια? Κάποιοι τέτοιες μέρες καταφέρνουν να φτάσουν στον πάτο μα δεν είναι αρκετό. Επισκέπτονται και το υπόγειο που βρίσκεται από κάτω του.
-
Ποιός δεν την παλεύει;Ο μικρός Ευαγγελάτος;
-
@piliourits said in Που θα περασετε το Πασχα ; Ακολουθειτε τα εθιμα;:
Ποιο πολύ απ όλους, τα έθιμα και τις χριστιανικες παραδόσεις, τις τηρούν οι Χριστιανοταλιμπαν που εκπροσωπουνται στο κοινοβούλιο πλέον, που θα τους ψηφίσουν κι οι δυσαρεστημενοι άλλων κομμάτων, οι οποίοι νηστευοντες Χριστιανοταλιμπαν εν μέσω σαρακοστής και πριν τη μεγάλο βδομάδα, λένε για πιστούς που θα μοιράζουν σφαλιάρες μέσα στους Πασχαλινους ολο κατάνυξη ναούς, και άλλα τέτοια Χριστιανικά που μυρίζουν ελληνορθόξη Ελλάδα και γλυκύτατο εαρ...
-
@lap said in Που θα περασετε το Πασχα ; Ακολουθειτε τα εθιμα;:
Επαρχία και ξερό ψωμί.
Eπεισες τα πεθερικα να σου παρουν καινουργιο αυτοκινητο βρε θηριο;
Τσεκ θα τα παρεις η μετρητα , τελευταια μερα η ανημερα πασχα ;
Ελπιζω να τους πας κανα μαρουλι για την σαλατα . -
@lap said in Που θα περασετε το Πασχα ; Ακολουθειτε τα εθιμα;:
Επαρχία και ξερό ψωμί.
Eπεισες τα πεθερικα να σου παρουν καινουργιο αυτοκινητο βρε θηριο;
Τσεκ θα τα παρεις η μετρητα , τελευταια μερα η ανημερα πασχα ;
Ελπιζω να τους πας κανα μαρουλι για την σαλατα .Καμία σχέση, απλά έχουν πολλά πορτοκάλια και λάδι και θέλω χώρο αποσκευών σπηλιά για να πάρω όσα μου δίνουν.
-
Fox Village σταθερά μιας και χωριό δεν έχουμε (ευτυχώς) και το γυναικονήσι είναι μακρυά και δουλεύω μέχρι Μ.Σαββατο.
Εκκλησία τα αναγκαστικά με του που δω Άγιο φως στις 11:55 στις 12:05 ρουφάω μαγειρίτσα.
Φέτος δεν βλέπω να μαζευόμαστε πολλοί και δυστυχώς δεν θα σουβλίσουμε τον οβελία αλλά θα τον παϊδιάσουμε.
Δεν είναι το ίδιο, άλλη χάρη έχει η πετσουλα η τραγανή και το κρύο μπούτι την άλλη μέρα για κρύο sandwich (τί μονο Οι Αμερικανοί θα κάνουν τοστ με την κρύα γαλοπούλα?).Κοκορέτσι θα μπει σίγουρα, ίσως και κάνα σπλιναντερο και κάνα γαρδουμπακι στον ξυλοφούρνο με πατάτες γιατί έκανα αιματολογικες και είχα πολύ πεσμένα τριγλυκεριδια...
Θα δούμε έχουμε ακόμα μέρες.
-
@Λαπ, είσαι για Οκταβια, ίσως το πιο ολοκληρωμένο ντίζελ στη δυση της τεχνολογίας αυτή τη στιγμή το δίλιτρο τιντιαη.
Αλλά βγαίνει και σε αέριο, να κάνεις οικονομία οικολογικά και στο βαγκον η απώλεια πορτπαγκαζ είναι αμελητέα...Όσον αφορά στα αρνοκάτσικα, καλή η παραδοσιακή σούβλα (έχουμε καταναλώσει ένα μαντρί ολόκληρο), αλλα κοντοσουβλι, να μη πω γάστρα, πολύ πιο νόστιμο και εύπεπτο...
-
Όσον αφορά στα αρνοκάτσικα, καλή η παραδοσιακή σούβλα (έχουμε καταναλώσει ένα μαντρί ολόκληρο), αλλα κοντοσουβλι, να μη πω γάστρα, πολύ πιο νόστιμο και εύπεπτο...
Όχι ρε φίλε , όχι..... Σα τη σούβλα δεν υπάρχει. Μάλλον είσαι της γραμμής των Κύπριων αδερφών που σούβλα το Πάσχα αποκαλούν ένα είδους κοντοσούβλι ( πιο χοντρά κομμάτια από το δικό μας, καλό αλλά είπαμε... ) .
Η σούβλα θέλει κατάλληλης ηλικίας και πάχους αρνάκια ( ούτε μικρά μικρά , ούτε δεινόσαυροι ) , σωστή φωτιά , αλλαγή στη θέση ( ψηλά και χαμηλά ) και αν γίνεται (δε το κάνω εννοείται πια) , γύρισμα με το χέρι καθώς τα μοτεράκια έχουν μία ταχύτητα. Τέλος δεν πρέπει να "στεγνώσει" αλλά να είναι τραγανό έξω και ζουμερό μέσα. Κόλπα όπως τύλιγμα με αλουμινόχαρτο ή θα το καταστρέψουν ( τουλάχιστον σε όσα , σπάνια έχω δει αυτή τη τσαχπινιά) , ή άλλα όπως φλούδες από έλατο στα πλαϊνά της ψησταριάς απλά είναι ντεκόρ....
Δεν είμαι ψήστης , άχρηστος είμαι το εννοώ , μέχρι σουβλάκια και καμιά πανσέτα είμαι ,αλλά η σούβλα τους κάνει όλους "μάγκες" , αν προσέξουν λίγο.
Κοντοσούβλι το αρνί , δεν .... εγώ μάλιστα, δε το ήξερα μέχρι πριν κάτι χρόνια ( άκου κοντοσούβλι πρόβειο....) . Στεγνό και σκληρό , και η άλλη μόδα με τις προβατίνες ακόμα χειρότερα.
Γράφω ως άνθρωπος που είπα από νέος το "δε θα ξημερώσω απόψε " μετά από τόσο αρνί και που η σούβλα ήταν κάτι πολύ κοινό , όχι μόνο Πασχαλινό έθιμο.
Άσε λοιπόν τα αυστριακά που ξέρεις, σε λίγα θα μας γράφεις και σε άλλη γλώσσα ( άκου το αρνί σούβλα δεν είναι ωραίο , που στη Μεσοχώρα το βγάζουν για μεζέ στο τσίπουρο από τις 8 το πρωί).Θα ήθελα στη ζωή μου να φάω σε "καλό" εστιατόριο , το αρνάκι όπως το παρουσιάζουν εκεί ( καρέ και τα λοιπά) , να δω ειλικρινά πως είναι, αλλά ποτέ δεν έτυχε.
-
@civil357 said in Που θα περασετε το Πασχα ; Ακολουθειτε τα εθιμα;:
Όσον αφορά στα αρνοκάτσικα, καλή η παραδοσιακή σούβλα (έχουμε καταναλώσει ένα μαντρί ολόκληρο), αλλα κοντοσουβλι, να μη πω γάστρα, πολύ πιο νόστιμο και εύπεπτο...
Όχι ρε φίλε , όχι..... Σα τη σούβλα δεν υπάρχει. Μάλλον είσαι της γραμμής των Κύπριων αδερφών που σούβλα το Πάσχα αποκαλούν ένα είδους κοντοσούβλι ( πιο χοντρά κομμάτια από το δικό μας, καλό αλλά είπαμε... ) .
Η σούβλα θέλει κατάλληλης ηλικίας και πάχους αρνάκια ( ούτε μικρά μικρά , ούτε δεινόσαυροι ) , σωστή φωτιά , αλλαγή στη θέση ( ψηλά και χαμηλά ) και αν γίνεται (δε το κάνω εννοείται πια) , γύρισμα με το χέρι καθώς τα μοτεράκια έχουν μία ταχύτητα. Τέλος δεν πρέπει να "στεγνώσει" αλλά να είναι τραγανό έξω και ζουμερό μέσα. Κόλπα όπως τύλιγμα με αλουμινόχαρτο ή θα το καταστρέψουν ( τουλάχιστον σε όσα , σπάνια έχω δει αυτή τη τσαχπινιά) , ή άλλα όπως φλούδες από έλατο στα πλαϊνά της ψησταριάς απλά είναι ντεκόρ....
Δεν είμαι ψήστης , άχρηστος είμαι το εννοώ , μέχρι σουβλάκια και καμιά πανσέτα είμαι ,αλλά η σούβλα τους κάνει όλους "μάγκες" , αν προσέξουν λίγο.
Κοντοσούβλι το αρνί , δεν .... εγώ μάλιστα, δε το ήξερα μέχρι πριν κάτι χρόνια ( άκου κοντοσούβλι πρόβειο....) . Στεγνό και σκληρό , και η άλλη μόδα με τις προβατίνες ακόμα χειρότερα.
Γράφω ως άνθρωπος που είπα από νέος το "δε θα ξημερώσω απόψε " μετά από τόσο αρνί και που η σούβλα ήταν κάτι πολύ κοινό , όχι μόνο Πασχαλινό έθιμο.
Άσε λοιπόν τα αυστριακά που ξέρεις, σε λίγα θα μας γράφεις και σε άλλη γλώσσα ( άκου το αρνί σούβλα δεν είναι ωραίο , που στη Μεσοχώρα το βγάζουν για μεζέ στο τσίπουρο από τις 8 το πρωί).Θα ήθελα στη ζωή μου να φάω σε "καλό" εστιατόριο , το αρνάκι όπως το παρουσιάζουν εκεί ( καρέ και τα λοιπά) , να δω ειλικρινά πως είναι, αλλά ποτέ δεν έτυχε.
Έχει ελαφρυντικά ο Πηλίου καλομαθε στο Μονακό που μένει!
Που θα περασετε το Πασχα ; Ακολουθειτε τα εθιμα;