-
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
το "μπορεις" το ξερεις?
Δεν υπάρχει "μπορείς", μόνο θες ή δεν θες. Το μπορείς είναι απλά μια δικαιολογία. Όλα ειναι θέμα επιλογών.
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
το "μπορεις" το ξερεις?
Δεν υπάρχει "μπορείς", μόνο θες ή δεν θες. Το μπορείς είναι απλά μια δικαιολογία. Όλα ειναι θέμα επιλογών.
οταν υπαρχουν - δεν γεννηθηκαμε ολοι προνομοιουχοι
-
Δεν λέω για προνομιούχους, αν και ορισμένοι γίνατε με την αξία σας και μπράβο σας!! όλα ειναι θέμα επιλογών....θες και δουλεύεις, δεν σε υποχρεώνει κανείς.
To "μπορώ/δεν μπορώ" είναι μόνο θέμα βιολογίας, π.χ. δεν μπορώ να πετάξω. Όλα τα άλλα ειναι θέμα "θέλω" ή όχι, έναντι προφανώς κάτι άλλου, απλά πράγματα. Το "μπορώ" δεν υφίσταται, είναι ανθ΄ρωπινη επινόηση για δικαιολογία των θέλω.
-
@famas said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Σε έχω.
Αυτή θα έπρεπε να ήταν μία υποχρεωτική διαδικασία για όλους τους εργαζομένους. Αυτά θα έπρεπε να φτιάξουν οι γιδοβοσκοί της ΝΔ.
Στην Ελλάδα ακόμη σε πάρα πολλές εταιρείες πολλοί υπάλληλοι ζητάνε άδεια στο προφορικό και υποχρεώνονται να πούνε τι θα κάνουν στην άδειά τους και μετά τα προσωπικά των υπαλλήλων κρεμιούνται στους "πίνακες ανακοινώσεων".
-
από τη νομοθεσία προβλέπεται η διαδικασία και πρέπει να υπάρχουν και τα ανάλογα αποδεικτικά.
όμως στη πράξη, στις μικρομεσαίες κυρίως, το κριτήριο είναι οι σχέσεις επιχείρησης - προσωπικού αλλά και των εργαζομένων μεταξύ τους καθώς τα διαστήματα πρέπει να διέπονται από λογικούς κανόνες, πχ δεν παιρνουν ολοι αδεια 15αυγουστο και κανενας ιουλιο αλλα οσοι παιρνουν τη μια χρονια να μην παιρνουν το ιδιο διαστημα την επομενη κλπ. -
Η άδεια είναι ξεπερασμένος νεοφιλελέδικος θεσμός. Πότε θα περάσει η μόδα της ?
Εγώ κάθομαι μόνο την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου ήτοι 4 εργάσιμες ημέρες και αυτό γιατί δεν κινείται τίποτα στην αγορά.
Arbeit macht frei ! -
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εγώ κάθομαι μόνο την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου ήτοι 4 εργάσιμες ημέρες και αυτό γιατί δεν κινείται τίποτα στην αγορά.
Arbeit macht frei !το αυτο καθομαι και εγω
αντε και καποια λιγα σουκου, συνηθως σου ή κου -
αντε και καποια λιγα σουκου, συνηθως σου ή κουΣου δουλεύουμε κανονικά και με τον νόμο, τα Κου είναι αρκετά σπάνια.
Είναι αστείο όταν σου λένε ότι όποτε θες φεύγεις και το κλείνεις. Στην πραγματικότητα ελάχιστες φορές μπορείς να φύγεις και αυτές θα έχεις ένα καράβι έννοιες στο μυαλό σου, ειδικά αν απασχολείς προσωπικό και θες να είναι όλα τακτοποιημένα και οι συνεργάτες σου ευχαριστημένοι. -
αντε και καποια λιγα σουκου, συνηθως σου ή κουΣου δουλεύουμε κανονικά και με τον νόμο, τα Κου είναι αρκετά σπάνια.
Είναι αστείο όταν σου λένε ότι όποτε θες φεύγεις και το κλείνεις. Στην πραγματικότητα ελάχιστες φορές μπορείς να φύγεις και αυτές θα έχεις ένα καράβι έννοιες στο μυαλό σου, ειδικά αν απασχολείς προσωπικό και θες να είναι όλα τακτοποιημένα και οι συνεργάτες σου ευχαριστημένοι.οκ, ειναι λιγο δυσκολο καποιος να μπει στο πνευμα της αλλης της μεριας, οι απαντησεις περι 'οποτε γουσταρεις' ειναι ευκολακια
-
Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να μην κάθεται καποιος από επιλογή η από τις ανάγκες της εταιρείας του,από το να μην μπορεί να πάρει τη νόμιμη άδεια του ,εξαρτημένος από την καλή διαθεση του ιδιοκτητη,διευθυντή,προσωπάρχη,τμηματάρχη και οποίου άλλου εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία!
Ήδη από τον κορωνοιο υπάρχει διάταξη που έχει πάει την υποχρέωση εξάντλησης των ημερών άδειας από το τέλος του έτους στον επόμενο Μάρτιο.Προσωπικά αν και έχω άριστες έως φιλικές σχεσεις με τον ιδιοκτητη ,κάθε φορά που πρέπει να λείψω υπάρχει η σχετική ξυνιλα,η οποία είναι χαμογελαστή μόνο και μόνο γιατί εξαρτάται τεχνικά προς το παρόν τουλάχιστον.
-
@cirus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@babisstinson said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Μου φαίνεται απίστευτο που σας περισσεύουν άδειες και μαζεύονται κιόλας! Εγώ οριακά κρατάω 2-3 για Χριστούγεννα κάθε χρόνο
25 εργάσιμες ειναι πολλές. Συνήθως το καλοκαίρι παίρνω 10 μέρες (2 εβδομάδες) και εαν τα καταφέρω παίρνω και μια 3η εβδομάδα. Άρα 15 εργάσιμε. Εεε παίρνω και άλλες 5 εργάσιμες Χριστούγεννα και Πασχα. Άρα μου περισσεύουν 5-10 ημέρες/έτος.
άδεια?
Αδεια?
ΑΔεια?
ΑΔΕια?
ΑΔΕΙα?
ΑΔΕΙΑ?αχαχαχαχαχα
Εσύ εισαι τσέος και επιχειρηματίας, οπότε παιρνεις όση άδεια θες ή δεν θές.
το "μπορεις" το ξερεις?
με Peugeot τι να την κάνεις έτσι και αλλιώς. Κράτα τες για όταν μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις να πας πουθενα
μόνο μην πάρεις ίδιες μέρες μαζί μου και πας από ασφαλτο. Εναλλακτικά πάρε κυάλια μαζι σου
Με Peugeot αντί για γονική παίρνει συνεργειακή , να συνοδεύει το "παιδί" στο συνεργείο να ρωτάει την πρόοδο του !
-
οκ, ειναι λιγο δυσκολο καποιος να μπει στο πνευμα της αλλης της μεριας, οι απαντησεις περι 'οποτε γουσταρεις' ειναι ευκολακια
Αυτή ειναι η αλήθεια, όπως είπα επιλογές είναι όλα δηλαδή θέλω/δεν θέλω. Απλά πράγματα. Επιλογή είναι π.χ. να πληρωθούν όλοι στνν ώρα τους αντί για να λείψει το αφεντικό 3 εβδομάδες και να τους πληρώσει 10 μέρες αργότερα - τυχαίο παράδειγμα, απλά για να τονίσω τι σημείνει "επιλογή". ΌΛΑ στην ζωή ειναι επιλογές.
-
Είναι αστείο όταν σου λένε ότι όποτε θες φεύγεις και το κλείνεις. Στην πραγματικότητα ελάχιστες φορές μπορείς να φύγεις και αυτές θα έχεις ένα καράβι έννοιες στο μυαλό σου, ειδικά αν απασχολείς προσωπικό και θες να είναι όλα τακτοποιημένα και οι συνεργάτες σου ευχαριστημένοι.οκ, ειναι λιγο δυσκολο καποιος να μπει στο πνευμα της αλλης της μεριας, οι απαντησεις περι 'οποτε γουσταρεις' ειναι ευκολακια
Εξαρτάται από το αν ενδιαφέρεται κάποιος για την δουλειά του. Αν π.χ. καίγεται ο πελάτης (ή υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις), θα κάτσεις ως τις 2 το πρωί (το έχω κάνει). Αλλά μπορείς απλά να δέχεσαι δουλείες που είναι πιο νορμάλ και να μην σκας για τέτοια.
-
@realzeus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εξαρτάται από το αν ενδιαφέρεται κάποιος για την δουλειά του. Αν π.χ. καίγεται ο πελάτης (ή υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις), θα κάτσεις ως τις 2 το πρωί (το έχω κάνει). Αλλά μπορείς απλά να δέχεσαι δουλείες που είναι πιο νορμάλ και να μην σκας για τέτοια.
Ισως αλλες εποχες, πλεον δεν υπαρχει περιθωριο επιλογης φορτου
-
Η κάθε εργασία είναι διαφορετική. Ξέρω ότι η δική σου, Γάτε. έχει να κάνει με κρίσιμους τομείς του Κράτους, οπότε εκεί δεν έχω κάτι να πω. Αν είχε; όμως μια επιχείρηση που αντί να παραδώσει τα εμπορεύματα την Τρίτη, τα παρέδιδε την Τετάρτη, δεν θα ήταν τόση η πίεση. Κι αν έβλεπες ότι δεν μπορούσες να παραδώσεις στις προθεσμίες, απλά δεν θα δεχόσουν την παραγγελία. Ναι, το απλοποιώ πολύ τώρα, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
Έχει τύχει να πω σε πελάτη που πήρε στις 2 το μεσημέρι και είπε ότι "καίγεται" για ταινίες και stretch film, ότι δεν είμαστε πιτσαρία για να παραδίδουμε σε 45 λεπτά... Δηλαδή δεν έβλεπε από την προηγουμένη ότι δεν έχει αποθέματα για να παραγγείλει από το πρωι;
-
Έχετε νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου. Δεν είναι πάντοτε κακό. Αυτό είναι το σωστό. Να υπάρχουν όρια και ωράρια. Αλλά στον πραγματικό κόσμο και στην αγορά δεν γίνονται τέτοια πράγματα.
Έχω κοντινά άτομα που είναι του δημοσίου. Σταδιακά διαμορφώνουν άλλη νοοτροπία και είναι εμφανές.
-
-
Ενδιαφέρον θα είχε να συνεχιζόταν το βίντεο και να έλεγε ο τύπος πως και με τι φράγκα θα επιβίωνε μετά την παραίτησή του. Αυτό θα είχε ενδιαφέρον και όχι ότι έφυγε στις 10 μέρες. Αυτό είναι εύκολο. Πας, υπογράφεις, φεύγεις και τέλος.
Γιατί η ατάκα, "Έχει ο θεός, υγεία πάνω από όλα" ούτε στεγαστικά δάνεια ξεχρεώνει, ούτε ΕΥΔΑΠ πληρώνει, ούτε ΔΕΗ, ούτε εφορίες, τέλη, κοινόχρηστα, φαϊ, τηλεφωνία, δήμο, ΕΡΤ, θέρμανση, νοσοκομεία, φροντιστήρια, ...κλπ...κλπ...
-
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά ακόμη είναι ενεργός ένας νόμος από την περίοδο του Covid που επιτρέπει στον εργαζόμενο και στον εργοδότη να μεταφέρεται η κανονική άδεια του τρέχοντος έτους μέχρι τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους.
Πάντως εγώ ποτέ στα 25 χρόνια που εργάζομαι δεν έχω πάρει όλη την άδεια του έτους και πάντα μεταφέρεται στο επόμενο έτος. Έχω συναδέλφους με 50+ μέρες υπόλοιπο αδείας με απολκορύφωμα την δντρια μου που έχει 103 μέρες υπόλοιπο!! Με τον covid εγινε πιο εύκολο, αλλά πάντα έτσι ήταν στην Ελλάδα. Τώρα που είμαι σε πολυεθνική είναι λίγο καλύτερο το πράγμα σε σχέση με τις τράπεζες που έκαναν ό,τι ήθελαν!
άδεια?
Αδεια?
ΑΔεια?
ΑΔΕια?
ΑΔΕΙα?
ΑΔΕΙΑ?αχαχαχαχαχα
πονέσαμε τώρα...
-
το "μπορεις" το ξερεις?
πόνεσα δύο φορές...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....