-
Στην προοδευτική Ελλάδα προελαύνουν τα τζόβενα.
Ακροδεξιά αγάπη, έρωτας από τους λίγους...
Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια...Καραγκιόζιδες όλου του κόσμου ενωθείτε και πάτε να πνιγείτε.
-
-
@antonakis said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το αρχαιότερο επάγγελμα.
του δικηγορου;
-
Να γράψω και άλλο;
Πρόσφατα, πολύ πρόσφατα έμαθα ότι υπάρχει μία ειδικότητα της Ιατρικής που λέγεται "Ιατρική της Εργασίας & Περιβάλλοντος".
Υπάρχουν δηλαδή κάποιοι γιατροί που παίρνουν αυτή την ειδικότητα. Και αυτοί οι γιατροί εργάζονται σε κάποιες εταιρείες παροχής υπηρεσιών που ελέγχουν εταιρικά περιβάλλοντα περί υγειονομικών θεμάτων των εργαζομένων και διάφορα άλλα.Και πολύ πρόσφατα έμαθα ότι κάποια εταιρεία ελέγχει και μένα υγειονομικά, και κάθε χρόνο κάποιος γιατρός μου παίρνει συνέντευξη για θέματα υγείας και φτιάχνει τον φάκελό μου και μου δίνει υγειονομικές συμβουλές.
Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν έχω γνωρίζει ποτέ τον γιατρό, δεν ξέρω ποιος και τι συμπληρώνει τον φάκελό μου και το καλύτερο είναι ότι κάποιος υπογράφει για μένα, χωρίς εμένα...
Έμαθα όμως ότι κάθε χρόνο κάποιος γιατρός με επισκέπτεται στον εργασιακό μου χώρο, τα λέμε, στο τέλος υπογράφω και το χαρτί...χωρίς την παρουσία μου.
Αυτά, ούτε στις ταινίες δεν γίνονται.
Ελλάδα, η γη της επαγγελίας...
Ιατρός Εργασίας λέγεται η ειδικότητα αυτή και είναι στο πλαίσιο της Υγείας και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους. Στο ευρύτερο αυτό παιχνίδι παίζει μπάλα και ο Τεχνικός Ασφαλείας.
-
@elteo said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ιατρός Εργασίας λέγεται η ειδικότητα αυτή και είναι στο πλαίσιο της Υγείας και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους. Στο ευρύτερο αυτό παιχνίδι παίζει μπάλα και ο Τεχνικός Ασφαλείας.
Είχα πει και στους δύο ότι με έχει πιάσει η μέση μου από τις παλιές καρέκλες στο γραφείο.
Φαντάζεστε τι έγινε. -
Υποτίθεται ότι ως θεσμός πρέπει να λειτουργεί. Εχει επιβληθεί και από την ΕΕ με νομοθεσία κτλ. Τώρα τι γίνεται στην Γραικία άσε ....
-
Ο θεσμός του ιατρού εργασίας είναι υποχρεωτικός για κάθε εταιρεία με αριθμό εργαζόμενων > 50 ή σε εταιρεία που χρησιμοποιούν βλαπτικούς παράγοντες. Η ετήσια συνέντευξη με εργαζόμενο χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος (πχ αλλαγή θέσης εργασίας) δεν είναι υποχρεωτική.
@storm στο έχω ξαναγράψει, όσο αφορά τη συνεχή μιρλα σου στα εργασιακά, έχει περάσει απο το μυαλό σου ότι μπορεί να μην είναι στραβός ο γιαλός ;
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@storm στο έχω ξαναγράψει, όσο αφορά τη συνεχή μιρλα σου στα εργασιακά, έχει περάσει απο το μυαλό σου ότι μπορεί να μην είναι στραβός ο γιαλός ;
Σε κάποια από αυτά που γράφει έχει δίκιο πάντως (σε καμία περιπτωση δεν συμφωνώ σε όλα)
-
@antonakis said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@elteo said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Είχα πει και στους δύο ότι με έχει πιάσει η μέση μου από τις παλιές καρέκλες στο γραφείο.
Φαντάζεστε τι έγινε.Εβαλαν ακομη χειροτερες καρεκλες ; ωστε ολοι εσεις οι εργασιομανεις να σηκωνεστε επιτελους να κανετε καμμια βολτα να ξεπιανεστε ;
-
Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά ακόμη είναι ενεργός ένας νόμος από την περίοδο του Covid που επιτρέπει στον εργαζόμενο και στον εργοδότη να μεταφέρεται η κανονική άδεια του τρέχοντος έτους μέχρι τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους.
Πάντως εγώ ποτέ στα 25 χρόνια που εργάζομαι δεν έχω πάρει όλη την άδεια του έτους και πάντα μεταφέρεται στο επόμενο έτος. Έχω συναδέλφους με 50+ μέρες υπόλοιπο αδείας με απολκορύφωμα την δντρια μου που έχει 103 μέρες υπόλοιπο!! Με τον covid εγινε πιο εύκολο, αλλά πάντα έτσι ήταν στην Ελλάδα. Τώρα που είμαι σε πολυεθνική είναι λίγο καλύτερο το πράγμα σε σχέση με τις τράπεζες που έκαναν ό,τι ήθελαν!
-
Εσύ εργάζεσαι σε εταιρεία και ανήκεις στο οργανόγραμμά της, οπότε έχεις άλλο εργασιακό καθεστώς.
Δεν γράφω κάτι παραπάνω για κατηγορούμαι από πολλά πλέον μέλη ότι χαλάω το κλίμα του φόρουμ σας.
-
Δεν γράφω κάτι παραπάνω για κατηγορούμαι από πολλά πλέον μέλη ότι χαλάω το κλίμα του φόρουμ σας.
Να γράφεις ότι θέλεις παραπάνω γιατί υπάρχουν πολύ περισσότερα μέλη που θεωρούν ότι ΔΕΝ χαλάς το κλίμα του φόρουμ...
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Πάντως εγώ ποτέ στα 25 χρόνια που εργάζομαι δεν έχω πάρει όλη την άδεια του έτους και πάντα μεταφέρεται στο επόμενο έτος. Έχω συναδέλφους με 50+ μέρες υπόλοιπο αδείας με απολκορύφωμα την δντρια μου που έχει 103 μέρες υπόλοιπο!!
Σε έχω.
-
Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά ακόμη είναι ενεργός ένας νόμος από την περίοδο του Covid που επιτρέπει στον εργαζόμενο και στον εργοδότη να μεταφέρεται η κανονική άδεια του τρέχοντος έτους μέχρι τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους.
Πάντως εγώ ποτέ στα 25 χρόνια που εργάζομαι δεν έχω πάρει όλη την άδεια του έτους και πάντα μεταφέρεται στο επόμενο έτος. Έχω συναδέλφους με 50+ μέρες υπόλοιπο αδείας με απολκορύφωμα την δντρια μου που έχει 103 μέρες υπόλοιπο!! Με τον covid εγινε πιο εύκολο, αλλά πάντα έτσι ήταν στην Ελλάδα. Τώρα που είμαι σε πολυεθνική είναι λίγο καλύτερο το πράγμα σε σχέση με τις τράπεζες που έκαναν ό,τι ήθελαν!
άδεια?
Αδεια?
ΑΔεια?
ΑΔΕια?
ΑΔΕΙα?
ΑΔΕΙΑ?αχαχαχαχαχα
-
εγώ που εχω αλλαξει εταιρείες τα τελευταία χρόνια την πέρνω όλη μεσα στο έτος κάποιες φορές καποιες λίγες μέρες μέσα στον Ιανουάριο ή μου την πληρώνουν όταν αποχωρώ (το αποφεύγουν προτιμούν να την πάρω πρώτα)
αρκετα πιο παλιά (πριν 8 χρόνια+) μου την κράταγαν για όσο ήθελα (είχα φτάσει να μου χρωστάνε 35 μέρες)
-
Μου φαίνεται απίστευτο που σας περισσεύουν άδειες και μαζεύονται κιόλας! Εγώ οριακά κρατάω 2-3 για Χριστούγεννα κάθε χρόνο
-
@babisstinson said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Μου φαίνεται απίστευτο που σας περισσεύουν άδειες και μαζεύονται κιόλας! Εγώ οριακά κρατάω 2-3 για Χριστούγεννα κάθε χρόνο
25 εργάσιμες ειναι πολλές. Συνήθως το καλοκαίρι παίρνω 10 μέρες (2 εβδομάδες) και εαν τα καταφέρω παίρνω και μια 3η εβδομάδα. Άρα 15 εργάσιμε. Εεε παίρνω και άλλες 5 εργάσιμες Χριστούγεννα και Πασχα. Άρα μου περισσεύουν 5-10 ημέρες/έτος.
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
άδεια?
Αδεια?
ΑΔεια?
ΑΔΕια?
ΑΔΕΙα?
ΑΔΕΙΑ?αχαχαχαχαχα
Εσύ εισαι τσέος και επιχειρηματίας, οπότε παιρνεις όση άδεια θες ή δεν θές.
-
25 εργάσιμες ειναι πολλές. Συνήθως το καλοκαίρι παίρνω 10 μέρες (2 εβδομάδες) και εαν τα καταφέρω παίρνω και μια 3η εβδομάδα. Άρα 15 εργάσιμε. Εεε παίρνω και άλλες 5 εργάσιμες Χριστούγεννα και Πασχα. Άρα μου περισσεύουν 5-10 ημέρες/έτος.
άδεια?
Αδεια?
ΑΔεια?
ΑΔΕια?
ΑΔΕΙα?
ΑΔΕΙΑ?αχαχαχαχαχα
το "μπορεις" το ξερεις?
-
άδεια?
Αδεια?
ΑΔεια?
ΑΔΕια?
ΑΔΕΙα?
ΑΔΕΙΑ?αχαχαχαχαχα
το "μπορεις" το ξερεις?
με Peugeot τι να την κάνεις έτσι και αλλιώς. Κράτα τες για όταν μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις να πας πουθενα
μόνο μην πάρεις ίδιες μέρες μαζί μου και πας από ασφαλτο. Εναλλακτικά πάρε κυάλια μαζι σου
-
@cirus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
άδεια?
Αδεια?
ΑΔεια?
ΑΔΕια?
ΑΔΕΙα?
ΑΔΕΙΑ?αχαχαχαχαχα
το "μπορεις" το ξερεις?
με Peugeot τι να την κάνεις έτσι και αλλιώς. Κράτα τες για όταν μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις να πας πουθενα
μόνο μην πάρεις ίδιες μέρες μαζί μου και πας από ασφαλτο. Εναλλακτικά πάρε κυάλια μαζι σου
Δεν χρειάζεται,υπάρχει τρόπος!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....