-
Μπαη φαρ ο τζάηρος!
Δεν ξέρω βέβαια, αν εισάγουμε τα κρέατα -
Η Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα τις επενδύσεις πράσινης ενέργειας του μέλλοντος. Να μπορεί να ρίξει το οριακό κόστος παραγωγής στα επίπεδα του πετρελαίου και αργότερα ακόμα πιο κάτω και να εξάγει καθαρή ενέργεια.
Η φθηνή και καθαρή ενέργεια, απαλλαγμένη από ρήτρες και πρόστιμα είναι ο βασικός λόγος που προσελκύονται οι βιομηχανίες του μέλλοντος με τους αυτοματισμούς και τις μεγάλες γραμμές παραγωγής.
Σήμερα πρέπει να επενδύσουμε για να δούμε απόδοση αργότερα.
Η πράσινη μετάβαση είναι χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα να ξεκινήσει τον αγώνα της στην νέα βιομηχανική επανάσταση του επόμενου αιώνα από καλύτερη θέση από ότι στις προηγούμενες.
Μπορεί να εκμεταλλευτεί πράσινη ενέργεια, χαμηλό οριακό κόστος, εισαγωγή πρώτων υλών και εξαγωγή στα Βαλκάνια για αρχή. Βλέπουμε για αργότερα. Όλα τα Βαλκάνια θα μπουν στην Ευρώπη. Αρα η Ελλάδα θα αποτελέσει ένα μικρότερο οικονομικό κέντρο και τα Βαλκάνια η περιφέρεια της για εξαγωγή προϊόντων χαμηλού κόστους και πράσινης ενέργειας
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μπαη φαρ ο τζάηρος!
Δεν ξέρω βέβαια, αν εισάγουμε τα κρέαταGreek souvlaki, με γύρο 200% εισαγώμενο
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα τις επενδύσεις πράσινης ενέργειας του μέλλοντος. Να μπορεί να ρίξει το οριακό κόστος παραγωγής στα επίπεδα του πετρελαίου και αργότερα ακόμα πιο κάτω και να εξάγει καθαρή ενέργεια.
Έχουμε ένα πρόβλημα με κατι οικολόγους πράσινους.
-
@antonakis said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχω την αίσθηση πως οι οικολόγοι θέλουν την πράσινη μετάβαση.
-
Ναι, αλλά όχι με ανεμογεννήτριες στα βουνά ή στη θάλασσα και φωτοβολταικά στις πεδιάδες.
-
@antonakis said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχω την αίσθηση πως οι οικολόγοι θέλουν την πράσινη μετάβαση.
πηγαινε μια βολτα ευβοια και ξαναπες για πρασινη μεταβαση μετα....
-
Το πράσινο υδρογόνο είναι μια από τις σοβαρότερες προτάσεις. Το που θα είναι οι ανεμογεννήτριες ή όχι θα μπορούσε να αποτελέσει θέμα διαπραγμάτευσης.
Δεν έχουν άδικο αυτοί που διαμαρτύρονται αλλά και η μετάβαση πρέπει να γίνει πριν χάσουμε το τρένο της μετάβασης συζητώντας μεταξύ μας.
-
Έχω την αμυδρά εντύπωση όμως, ότι μάλλον θα είναι φθηνότερη η εισαγωγή της ενέργειας από βορειοαφρικανικές χώρες, παρά από την Ελλάδα. Άλλωστε οι πιο πολιτισμένοι γείτονες είναι ήδη πιο μπροστά από εμάς.
-
Αυτοί έχουν όμως φωτοβολταϊκά χωρίς σταθερή παραγωγή κυρίως το βράδυ
Εμείς πρέπει να επενδύσουμε σε σταθερή παροχή ενέργειας. Το υδρογόνο είναι μια από αυτές.
-
Έψαξα ρε lap hydrogen power station και πρώτο μου έβγαλε της Siemens... ε ρε μίζες από παντού αυτοί οι άθρωποι.
-
This post is deleted! -
Οφτοπικ
Περί υδρογόνου, είδα μια ωραία λύση σε νοσοκομείο στις ΗΠΑ νομίζω, έχει 300 πάνελ πάνω, οσο ρεύμα περισσεύει από την κατανάλωση, πάει σε μονάδα ηλεκτρόλυσης νερού, το οξυγόνο που παράγεται πάει στην παροχή του νοσοκομείου σε θαλάμους χειρουργεία κλπ, το υδρογόνο για θερμανση. -
Έχω πει πολλές φορές ειρωνικά πως γίναμε Κολομβία...
Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τους Κολομβιανούς. -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχω πει πολλές φορές ειρωνικά πως γίναμε Κολομβία...
Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τους Κολομβιανούς.Ώπ ωπ ωπ , τι ανακρίβειες είναι αυτές. Ο ΣΚΑΙ άλλα λέει τουλάχιστον 99,9 % είναι.
-
Μάλιστα μάλιστα. Θα θέλατε να έχετε εμπιστοσύνη στο 50%οπως οι Μεξικανοί ή το ποσοστο των Ρώσων στο 45? Ή μήπως καλύτερα των Βραζιλιάνων? Για γέλια μόνο.
Ζητώ συγνώμη από τους Ιταλούς αλλά και τους Κοσταρικανους μα δε τους είχα για τόσο χαπατα. Μπράβο στον Σπύρο Παπαδόπουλο που είπε τη γνώμη του για τον Μητσοτάκη. Είμαστε πολλοί αυτοί που το λέμε αφιλοκερδώς καθώς όλοι οι υπόλοιποι είναι πουθεναδες. Γελω ακόμη με τον άλλο που διάλεξε να αποχωρήσει από το φόρουμ (ότι εξυπνότερο έκανε ποτέ) καθώς θεωρούσε και υποστήριζε θερμά πως αυτή την 4ετια ο κόσμος θα έδινε δεύτερη ευκαιρία στην Αριστερά της αχρηστοσινης και της οπισθοδρόμησης.
Ο Κούλης κατάφερε να γλεντήσει την αριστερά όσο κανείς άλλος πριν από αυτόν. Γιατί? Μα γιατί έδειξε πόσο γελοία μπορεί να γίνει αρκεί να πετύχει το στόχο της να παρασιτεί, μοιράζοντας φανταστικά κεκτημένα και υποσχέσεις. Ευτυχώς που δεν απολαμβάνει πάνω από 26 ή 27 τοις εκατό γιατί εδώ είναι Ελλάδα και ως γνωστόν το 60 τοις εκατό νομίζει πως υπάρχουν λεφτοδεντρα και όσοι έχουν δύο δραχμές τις κλέβουν από τους τεμπέληδες των Εξαρχείων και τους επαγγελματίες αγωνιστές. -
Τελικα δηλαδη νουδιτης? Ε? Στελεχος? Οπως ο κορωνοιος? Φερνεις φτερνισμα να ξερεις, να φυγουν τα μικροβια.
Συ δεν εφωναζες πως δεν?
#spi_pantelis -
Να ζήσουν οι φανατικοί Νεοδημοκράτες να γελάνε παρέα με τον Κουλη και τον Άδωνι εις βάρος της χώρας και των κατοίκων της.
Τα κάστρα δεν πέφτουν.
Μόνο οι στρατιώτες της παράταξης απ τις επάλξεις...Άλλος δεν θα βγει απ τη Νεοδημοκρατικη ντουλάπα;
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τελικα δηλαδη νουδιτης? Ε? Στελεχος? Οπως ο κορωνοιος? Φερνεις φτερνισμα να ξερεις, να φυγουν τα μικροβια.
Συ δεν εφωναζες πως δεν?
#spi_pantelisΑγαπητέ γάτε θα σου απαντήσω αν και έξυπνος καθώς είσαι δε θα πρεπε να πέσεις σε λεκτική παγίδα που πέφτει σήμερα το 99% των αγωνιστών του πληκτρολογίου. Ο Σπύρος δεν είναι ΝΔ. Είπε όμως αυτό που βλέπουμε όλοι ακόμη και αυτοί όπως εσύ που δεν το ομολογανε. Πως οι άλλοι είναι πουθεναδες. Διαφωνείς σε κάτι? Πες το να γελάσουμε. Δευτέρα είναι ακόμη.
Φυσικά και δεν είμαι ΝΔ. Αυτό δε σημαίνει πως δε βλέπω τις διαφορές. Είναι σαν προχθές που έπαιζε η ομάδα μου και την ξεβρακωσε ο Μπαοκ. Μόνο τα χαπατα της 7 εσύ και ο Τσουκαλάς δεν είδατε το ξεβρακωμα. -
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Συ δεν εφωναζες πως δεν?
#spi_pantelisΑγαπητέ γάτε θα σου απαντήσω αν και έξυπνος καθώς είσαι δε θα πρεπε να πέσεις σε λεκτική παγίδα που πέφτει σήμερα το 99% των αγωνιστών του πληκτρολογίου. Ο Σπύρος δεν είναι ΝΔ. Είπε όμως αυτό που βλέπουμε όλοι ακόμη και αυτοί όπως εσύ που δεν το ομολογανε. Πως οι άλλοι είναι πουθεναδες. Διαφωνείς σε κάτι? Πες το να γελάσουμε. Δευτέρα είναι ακόμη.
Φυσικά και δεν είμαι ΝΔ. Αυτό δε σημαίνει πως δε βλέπω τις διαφορές. Είναι σαν προχθές που έπαιζε η ομάδα μου και την ξεβρακωσε ο Μπαοκ. Μόνο τα χαπατα της 7 εσύ και ο Τσουκαλάς δεν είδατε το ξεβρακωμα.Μια διόρθωση….δεν ήταν ξεβράκωμα αλλά ανασκολοπισμός….
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2