-
Καλησπέρα.
Τράκαραν τη γυναίκα μου από πίσω και έχει πάθει μικροζημιές ο προφυλακτήρας. Ο άλλος παραδέχεται ότι φταίει, ήρθαν οι ασφαλιστικές, κανόνισαν ότι πρέπει και έφυγαν.
Την επόμενη ημέρα ασχολήθηκα εγώ. Πήρα την ασφαλιστική μου, μου είπαν (αν θυμάμαι καλά) ότι μπορώ να πάω να τον φτιάξω σε ένα συνεργείο της επιλογής μου ή σε ένα από τα 2 συνεργαζόμενα (μαζί τους) συνεργεία της περιοχής μου. Επέλεξα να πάω σε ένα από τα συνεργαζόμενα ώστε να είναι η διαδικασία όσο πιο ανώδυνη γίνεται.
Πήγα στο ένα από τα 2, είδαν τον προφυλακτήρα και μου είπαν ότι χρειάζεται όλος βάψιμο. Λέω ΟΚ, πότε θα το κάνουμε; μου λένε θα κλείσουμε ένα ραντεβού τις επόμενες ημέρες να φέρετε το αμάξι να το αφήσετε. Λέω ΟΚ.
Με παίρνουν μετά από μερικές ημέρες από το συνεργείο να μου πουν ότι "η ασφαλιστική δεν αποζημιώνει όλο το βάψιμο του προφυλακτήρα αλλά θα πρέπει να βάλετε και εσείς ένα ποσό από την τσέπη σας γιατί ίσως (;) ο προφυλακτήρας έχει και άλλες ζημιές".
Μου ήρθε νταμπλάς! Και εδώ ξεκίνησε ο σουρεαλισμός καθώς αδυνατούσαν (κατά λάθος ή επίτηδες) να μου πουν τι και πως ακριβώς. Τελικά μετά από 2 ημέρες και άπειρα τηλεφωνήματα (ναι άπειρα!) προς την ασφάλεια (και 1-2 επαναληπτικά στο συνεργείο) κατάφερα να καταλάβω τι εννοούσαν ακριβώς: Το συνεργείο χρεώνει το φτιάξιμο του προφυλακτήρα 300 ευρώ και η ασφάλεια αποζημιώνει μόνο 200+ΦΠΑ (ναι για κάποιο λόγο οι ίδιοι άνθρωποι μου έλεγαν τα 2 ποσά διαφορετικά, το ένα "+ ΦΠΑ" και το άλλο σύνολο ).
Στις απανωτές ερωτήσεις μου για ποιο λόγο γίνεται αυτό, μου επαναλάμβαναν συνεχώς ότι καλύπτουν 200+ ΦΠΑ. Παραδέχτηκαν κάποια στιγμή ευτυχώς ότι δεν έχει κάποια προηγούμενη ζημιά ο προφυλακτήρας.
Από όταν ξεκαθάρισα τα ποσά, ξεκίνησα να προσπαθώ να μιλήσω με τον υπεύθυνο της ασφάλειας (τον "διακανονιστή" όπως μου τον είπαν) ώστε να ρωτήσω που είναι το πρόβλημα, γιατί δε μου καλύπτουν όλο το ποσο, το κάνουν σε εμένα μόνο για κάποιο λόγο ή είναι η ταρίφα τους για βάψιμο προφυλακτήρα κτλ. κτλ. Δεν έχω καταφέρει από τότε και άπειρα ξανά τηλέφωνα να μιλήσω με τον υπεύθυνο καθώς όλο "μιλάει" και όλο θα του αφήσουν μήνυμα κτλ. κτλ.
(κάποια στιγμή επίσης που του είχα μιλήσει τότε που επαναλάμβανε το "εμείς καλύπτουμε 200 + ΦΠΑ" μου είπε ότι μπορούν να μου δώσουν τα λεφτά χωρίς παραστατικά και ότι το κάνουν σε πολλούς πελάτες τους....δεν ξέρω γιατί το είπε αυτό, δεν ξέρω που κολλάει, δεν κατάλαβα τίποτα και δεν τον ρώτησα παραπάνω γιατί προσπαθούσα τότε να καταλάβω τα ποσά καθώς μιλούσαν με γρίφους αντάξιους του Enigma στον Β ΠΠ!)Τι γίνεται ρε παιδιά; Παίζει αυτό; Με τράκαραν από πίσω, παραδέχτηκε ο άλλος το σφάλμα του και θα πληρώσω έστω και κάτι από την τσέπη μου;
Πως σας φαίνεται η παραπάνω ιστορία; Τι μπορώ να κάνω;
(Λέμε όνομα ασφαλιστικής; να τους κράξω ελεύθερα;) -
@sargus said in Είναι λογικό να μη μου καλύπτει η ασφάλεια όλο το βάψιμο του προφυλακτήρα;:
(κάποια στιγμή επίσης που του είχα μιλήσει τότε που επαναλάμβανε το "εμείς καλύπτουμε 200 + ΦΠΑ" μου είπε ότι μπορούν να μου δώσουν τα λεφτά χωρίς παραστατικά και ότι το κάνουν σε πολλούς πελάτες τους....δεν ξέρω γιατί το είπε αυτό, δεν ξέρω που κολλάει,
Σαργέ, έδειξες μόνο σου τη λύση. Πάιρνεις τα λεφτά, υπογράφεις δήλωση ότι δεν έχεις αξίωση και φτιάχνεις προφυλακτήρα χωρίς τιμολόγιο/απόδειξη/ φόρο, πληρώνοντας τη δουλειά από τα λεφτά της ασφάλειας.
Το είχα κάνει κι εγώ παλαιότερα αλλά για μικρότερη ζημία
-
@famas said in Είναι λογικό να μη μου καλύπτει η ασφάλεια όλο το βάψιμο του προφυλακτήρα;:
@sargus said in Είναι λογικό να μη μου καλύπτει η ασφάλεια όλο το βάψιμο του προφυλακτήρα;:
(κάποια στιγμή επίσης που του είχα μιλήσει τότε που επαναλάμβανε το "εμείς καλύπτουμε 200 + ΦΠΑ" μου είπε ότι μπορούν να μου δώσουν τα λεφτά χωρίς παραστατικά και ότι το κάνουν σε πολλούς πελάτες τους....δεν ξέρω γιατί το είπε αυτό, δεν ξέρω που κολλάει,
Σαργέ, έδειξες μόνο σου τη λύση. Πάιρνεις τα λεφτά, υπογράφεις δήλωση ότι δεν έχεις αξίωση και φτιάχνεις προφυλακτήρα χωρίς τιμολόγιο/απόδειξη/ φόρο, πληρώνοντας τη δουλειά από τα λεφτά της ασφάλειας.
Τι να πω ρε φίλε; δηλαδή εντελώς ξεμούρωτα μου προτείνουν να κλέψουμε μαζί το κράτος; για να γλιτώσουν μερικά λεφτά με πιέζουν δηλαδή να συμφωνήσω σε αυτό με το να μη μου αποζημιώνουν όλο το ποσό;
Τόσο ανοιχτά δηλαδή κλέβουμε το κράτος; δεν υπάρχουν ούτε προσχήματα; μήπως χρειάζονται καμιά καταγγελία σε κάποια υπηρεσία;
ΤΙΝΑΙΑΥΤΑΡΕ; -
@famas said in Είναι λογικό να μη μου καλύπτει η ασφάλεια όλο το βάψιμο του προφυλακτήρα;:
Τι να πω ρε φίλε; δηλαδή εντελώς ξεμούρωτα μου προτείνουν να κλέψουμε μαζί το κράτος; για να γλιτώσουν μερικά λεφτά με πιέζουν δηλαδή να συμφωνήσω σε αυτό με το να μη μου αποζημιώνουν όλο το ποσό;
Τόσο ανοιχτά δηλαδή κλέβουμε το κράτος; δεν υπάρχουν ούτε προσχήματα; μήπως χρειάζονται καμιά καταγγελία σε κάποια υπηρεσία;
ΤΙΝΑΙΑΥΤΑΡΕ;ΝΑΙ ξεκάθαρα
τι καταγγελια να κάνεις?
Θα πουν ότι στα δίνουν για ψυχική οδύνη που επαθε ζημια το αυτοκίνητο και δήλωσες οτι δεν εχεις αξίωση όχι για να φτιάξεις τον προφυλακτήρα. Χθεσινοί ειναι?
-
Μήπως δεν καλύπτουν όλο το ποσό λόγω παλαιότητας;
Αυτό ξέρω ότι ισχύει για ανταλλακτικά, για βάψιμο μόνο δεν ξέρω.
-
Τις προάλλες μου τράκαραν το swift όταν βγήκε ένας από ένα στενό.
Η ζημιά ήταν 2 πόρτες και το πλαϊνό φτερό στο πορτ μπαγκαζ.
Πήγα σε συνεργαζόμενο συνεργείο που μου υπέδειξε η ασφαλιστική.
Δε πληρωσα τίποτα ούτε ασχολήθηκα με κάτι.
Sargus πήγαινε σε άλλο συνεργείο.
Αν μάλιστα τυχαίνει να πας και σε συνεργαζόμενο ακόμα καλυτερα -
@gtsartsal said in Είναι λογικό να μη μου καλύπτει η ασφάλεια όλο το βάψιμο του προφυλακτήρα;:
Μήπως δεν καλύπτουν όλο το ποσό λόγω παλαιότητας;
Όχι. Βρίσκουν πάτημα ότι είχε και άλλη ζημιά από πριν ο προφυλακτήρας και σου λένε δεν την καλύπτω εγώ όλη.
Αν το είχες πένα, άλλη κουβέντα. -
Ρε παιδιά το αμάξι είναι πένα και πήγα σε συνεργαζομενο συνεργείο για να αποφύγω τυχόν απρόοπτα.
Τώρα τι κάνουμε; είναι υποχρεωμένοι να μου φτιάξουν όλη τη ζημιά, έτσι δεν είναι; -
Υπάρχει περίπτωση να μην πληρώνουν όλη τη ζημιά επειδή θεωρούν ότι μπορεί να φτιαχτεί με τοπικό βάψιμο του προφυλακτήρα;
-
H δικη σου ασφαλεια στα λεει αυτα ή του αλλου ?
Πες το ονομα της , σιγα μη τους φοβηθουμε -
Ρε παιδιά το αμάξι είναι πένα και πήγα σε συνεργαζομενο συνεργείο για να αποφύγω τυχόν απρόοπτα.
Τώρα τι κάνουμε; είναι υποχρεωμένοι να μου φτιάξουν όλη τη ζημιά, έτσι δεν είναι;Σε καμία περίπτωση δε πληρώνεις παραπάνω.
Από τη στιγμή πχ που δε βάζεις καινούριο προφυλακτήρα και δε συντρέχει λόγος παλαιοτητας δε θα πρέπει να σου πάρει παραπάνω.
Πήγαινε σε άλλο συνεργαζόμενο ή σε δικό σου μαστορα -
@alexandros-k said in Είναι λογικό να μη μου καλύπτει η ασφάλεια όλο το βάψιμο του προφυλακτήρα;:
Πες το ονομα της , σιγα μη τους φοβηθουμεAnytime (Interamerican).
-
@alexandros-k said in Είναι λογικό να μη μου καλύπτει η ασφάλεια όλο το βάψιμο του προφυλακτήρα;:
Πες το ονομα της , σιγα μη τους φοβηθουμεAnytime (Interamerican).
Η δικη σου ή του αλλου τα λεει αυτα ?
-
Πρωτα απο ολα παρε και μια αξιολογηση ζημιας απο διαφορετικο συνεργειο απο τα συνεργαζομενα. Αν και εκει υπαρχει διαφορα τιμης εις βαρος σου οι επιλογες σου ειναι 2, ή πληρωνεις την οποια διαφορα (λογικα υπαρχουν προυπαρχουσες ζημιες τις οποιες σωστα ή λαθος δεν καλυπτουν πλεον οι ασφαλιστικες εταιρειες) ή επισκευαζεις με δικα σου χρηματα τη ζημια και υστερα απευθυνεσαι στην ασφαλεια και πιθανον σε καποιο σχετικο με τετοιες υποθεσεις δικηγορο και περιμενεις να αποζυμιωθεις, στο δικαστηριο θα παρεις τα χρηματα σου.
-
Η δικη σου ή του αλλου τα λεει αυτα ?
Η δική μου.
@ilias-a δεν έχει άλλη ζημιά ο προφυλακτήρας.
Αλλά ίσως πρέπει να πάω να ρωτήσω και σε κάποιο άλλο συνεργείο πόσο χρεώνουν για το βάψιμο του προφυλακτήρα.
Αλλά από την anytime δε μου το σηκώνουν καν τώρα για να συννενοηθώ...χαχαχα -
Τι γίνεται ρε παιδιά; Παίζει αυτό; Με τράκαραν από πίσω, παραδέχτηκε ο άλλος το σφάλμα του και θα πληρώσω έστω και κάτι από την τσέπη μου;
Πως σας φαίνεται η παραπάνω ιστορία; Τι μπορώ να κάνω;
(Λέμε όνομα ασφαλιστικής; να τους κράξω ελεύθερα;)Μου μυρίζει αρπαχτή από το συνεργαζόμενο συνεργείο το οποίο ξέρει φυσικά τη ταρίφα της ασφαλιστικής και προσπαθεί να βγάλει κανά κατοστάρικο εχτρα. ρώτα και σε άλλο φανοποιείο συνεργαζόμενο η μη και στη τελική πάρε τα λεφτά και φτιάχτο σε κάποιον δικό σου, δε νομίζω να σου πάρει περισσότερα
-
Επειδή τα περισσότερα τα έχουν ήδη πει, οι αγαπητοί συμφουρίτες..
Εάν θέλεις να πας με την κανονική οδό - ένα επίσημο email με την καταγραφή της περίπτωσης (αριθμό φακέλο, όνομα υπευθύνου επικοινωνιών, συνεργείο , κλπ κλπ...) στο κεντρικό τους...ή και έντυπη επιστολή κρατώντας αντίτυπο και αποδεικτικό ότι την παρέδωσες..ίσως δουλέψει!Πέραν του γεγονότος ότι διαφωνώ με τις μαιμουδιές, αν δεχθείς το εμείς σου δίνουμε "τόσα', προσοχή να έχεις αποδεικτικό ότι το έφτιαξες! Αν ου μη γένοιτο στο μέλλον σε χτυπήσουν στον προφυλακτήρα και δεν έχει το σχετικό αποδεικτικό , δεν θα σου καλύψουν την όποια ζημιά , αλλά μέρος της - για τους λόγους που ήδη έχεις αναφέρει (αυτά που έψαχναν και τώρα δλδ)
-
Μου εχει συμβει και εμενα και λόγω ενασχόλησης εχω δει απειρα!
Τα συνεργαζόμενα συνεργεία είναι συνήθως γνωριμίες υψηλα ισταμένων στις ασφλίστικες και γενικά ο χώρος ΖΕΧΝΕΙ!
Στην αρχή επικαλουνται προηγουμενη ζημιά, γιατι ειδικά στον πίσω προφυλακτήρα κατι παντα θα εχει ειδικα αν ειναι καθημερινό αμαξι!
Ακομα και η δική σου ασφάλεια (αν εχεις φιλικό διακανονισμό) θα κοιτάξει να σε ρίξει! Εμενα το έφτιαξαν σωστά επειδή φωναξα στους συνεργάτες στα κεντρικά!!
Κατ αυτους αρχικά ειχε και προηγουμενη ζημια ο προφυλακτηρας επειδή ήταν κολλημενος από τη μια πλευρα. Ωστόσο ηταν τρισαλθλιοι που το ειπαν αυτό γιατί τα yaris ειχαν γνωστή ευαισθησία στη βάση και ξεκουμπωνε συνεχώς, οπότε σε συνεννόηση με το εξουσιοδοτημενο βαλαμε παμπριζόκολλα για να μην ξεκολλάει (αφου ειχαμε αλλαξει 2 βάσεις εντός εγγύσης)...Οπου σε πιάσουν είναι
Το κλεψιμο του ΦΠΑ που προτείνουν ειναι επίσης συνηθες γιατι μέχρι 300 ευρώ μπορούν να τα χρεώσουν ως αποζημιωση ανευ παραστατικών!!
Επίσης το βαψιμο πίσω προυλακτηρα ειναι χονδρικά 200-250+ΦΠΑ στην πιάτσα αρα η ασφάλεια σου παει ξεκάθαρα να σε δαγκώσει!
Επίσης συνηθες να σε δαγκώνουν οπου μπορουν οι ασφάλειες γιατι κόβουν από όπου μπορουν.
Προσφατα μια από τις ξεφτιλισμένες που λειτουργουν δι' αντιπροσώπευσης μου εκοψε 10 ευρώ σε τιμολογημένη αποζημίωση!!!! (από 310 σε 300 ευρώ)Ολη αυτή την πίεση ειδικά στις μικρες ζημιές τη βασίζουν στο ότι δεν θα τους πας για μικρά ποσά δικαστικώς!
Αν ειχες νομική προστασία θα αξιζε να τους πας δικαστικώς να πληρώσουν και δικαστική δαπάνη! Απλά εδω λόγω φιλικου περιπλεκεται το θέμα!Πίεσε να παρεις οσο το δυνατόν περισσότερα ή ρώτα και αλλο συνεργείο..
-
Εμένα με εχουν τρακάρει 2 φορές, αυτοκίνητα +10ετίας και τα 2
Στην 1η περίπτωση το πήγα στο συνεργείο της ασφαλιστικης μου (Anytime) και το φτιάξανε χωρίς μα-μου-σου-του. Επειδή είχε σπάσει και το φανάρι απαίτησα να βάλουν καινούργιο με μοτέρ για τα φώτα και όχι το απλό
Στην 2η περίπτωση το πήγα σε δικό μου συνεργείο και ο μάστορας όταν του ειπαν πως δεν καλύπτουν το βάψιμο σε όλον το προφυλακτήρα γιατί η ζημιά ήταν στο πισω αριστερό σημείο, τους είπε ξεχάστε το και το έβαψε όλο
Και στις 2 περιπτώσεις ήταν με φιλικό διακανονισμό
Η φάση είναι όπου σε πιάσουν -
Ευχαριστώ όλους παιδιά! Πολύ χρήσιμα ποστς (και του Iceman ακόμη παραπάνω)!
Θα πάω και σε άλλο συνεργείο να ρωτήσω αλλά πρώτα θέλω να μιλήσω ξανά με την ασφάλεια να μου τα κάνουν λίγο πιο "ταληράκια" γιατί όλο με αοριστίες μου απαντούσαν.
Είναι λογικό να μη μου καλύπτει η ασφάλεια όλο το βάψιμο του προφυλακτήρα;