-
Δεν κατάλαβα.... Δεν σου δίνουν ενημερότητα;
-
@lap said in TESLA FORUM:
Δεν κατάλαβα.... Δεν σου δίνουν ενημερότητα;
οχι για εισπραξη εαν εχεις εστω και ΜΗ ληξιπροσθεσμες οφειλες
-
Αϊντεεεεε
-
Σε αυτό;;;
https://www.taxheaven.gr/circulars/17918/pol-1274-2013
@vagkirk εσύ που τα ψάχνεις, για πες... Θέλω να διαβάσω λεπτομέρειες
-
@lap said in TESLA FORUM:
Σε αυτό;;;
https://www.taxheaven.gr/circulars/17918/pol-1274-2013
@vagkirk εσύ που τα ψάχνεις, για πες... Θέλω να διαβάσω λεπτομέρειες
Ναι όπως τα λέει ο Γάτος είναι .
Αν θέλεις να εισπράξεις από το στενό Δημόσιο τομέα παρακρατουνται τα πάντα, και τα μη ληξηπροθεσμα και τα ρυθμισμένα.Το ίδιο ίσχυε και για πώληση ακινήτων μέχρι προχθές και σταμάτησε ώστε να αφορά μόνο οφειλές που έχει λήξει η προθεσμία τους.
Η νέα ηλεκτρονική γραφειοκρατία ομως που εισήγαγαν εδώ και μια εβδομάδα καταργώντας την παρουσία στις ΔΟΥ ξεπερνά κάθε διατροφική φαντασία.
Μέχρι προχθές εβγαζες ενημερότητα ηλεκτρονικά με 2 κλικ , και μόνο για είσπραξη από το δημόσιο ή μεταβίβαση ακινήτου με χρέη να εστελνες ένα ηλεκτρονικό αίτημα στη ΔΟΥ και να καθυστερουσες μια δυο μέρες.
Τώρα μπορεί να σπάσεις το πληκτρολόγιο και να σε αφορησει ο παπάς της ενορίας σου από τα καντήλια που θα κατεβάσεις μπροστά στη νέα εφαρμογή των φωστήρων του τρίο στουτζες του ΥΠ ΟΙΚ
-
Λοιπόν, τέτοια λέτε και χάνω τον ύπνο μου διότι δεν μπορούσα να βρω τι και πώς αλλά........βρήκα. Το ευχαριστήθηκα αν και κάηκε ο εγκέφαλος μου
Το πώς θα γίνεται η πληρωμή οφειλών στο δημόσιο καθορίζεται από τον κώδικα εισπράξεων των δημοσίων εσόδων. Οκ καλά ως εδω. Στο άρθρο 83 που χρονολογείται αν δεν κάνω λάθος από το 1974, αυτά θα τα ξέρουν οι νομικοί, προστέθηκε μια μικρούλα τόσο δα πρόταση μέσω του άρθρου 15 του νόμου 3888/2010, όπου στην παράγραφο 2 αναφέρει περιγραφικά και όχι με τον όρο μη ληξιπρόθεσμα*, τον οποίο όρο, σχετικά με τις δημόσιες οφειλές, τον βρήκα μονάχα σε άρθρο με τις εξαιρέσεις που δύναται να επιφέρει ο εκάστοτε αρμόδιος υπουργός, το εξής:
"Στο τέλος της παρ. 3 του άρθρου 83 του ΚΕΔΕ, προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Ομοίως δύναται να αντιταχθεί σε συμψηφισμό και απαίτηση βεβαιωμένη ακόμη και αν δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη.»"Κατάλαβες @gatoz. Αυτή η τόσο δα γραμμή που θεσπίστηκε στις αρχές των μνημονίων σου κάνει τη ζωή δύσκολη
Μου χαλάσατε τον ύπνο μου! Πάω να κοιμηθώ.
*Δεν ξέρω αν αυτή η μικρή διαφοροποίηση στην διατύπωση αφήνει τίποτα παραθυράκια, αυτά είναι χωράφια δικηγόρων.
Παρακαλώ όλους όμως να σταματήσει εδώ το off-topic. {Admin}
-
Κανονικά έπρεπε να τα γράφουμε στο γενικό νήμα ηλεκτροκίνησης καθώς το ελληνικό κράτος εμποδίζει έτσι την εξάπλωση της.
Μήπως είναι δάκτυλος των Γερμανώνε, που τα χουν πλακάκια με τους διοικητές του προτεκτοράτου, για να κόβουν πωλήσεις απ τη τεσλα;
Γιατί ακούω ότι αν πάρεις ηλεκτρικο βαγκ, αφαιρείται απ την τιμή η επιδότηση κατευθείαν και τα κανονίζουν αυτοί να εισπράξουν απ τα υπουργεία. -
@gatoz said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
@gatoz said in TESLA FORUM:
@famas said in TESLA FORUM:
@civil357 said in TESLA FORUM:
@famas said in TESLA FORUM:
@civil357 said in TESLA FORUM:
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Πότε έβαλαν και το ΑΦΜ του φορέα;, πριν κανένα μήνα πρέπει να "έβγαλα¨. Αν παρόλα αυτά επιμένει να γράψεις το ΑΦΜ του φορέα , τότε δυστυχώς αυτό θα το βρείς μόνο στα αναλυτικά έντυπα pdf , της Πρόσκλησης του Προγράμματος , εκεί κάπου θα γράφει το φορέα διαχείρισης και χρηματοδότησης του Προγράμματος , μέσα από τη σελίδα του αντίστοιχου Υπουργείου. Εκτός και αν το έχει κάνει κάποιος ήδη και ενημερώσει.
Γιατί όμως ; τι λάθος είχε το προηγούμενο σύστημα; Γιατί να μας "παιδεύει¨ με το ΑΦΜ του φορέα που θα κατατεθεί; Σιγά το ¨κρατικό" μυστικό η ενημερότητα.... Μάλλον κάτι θα μου διαφεύγει , είμαι και εκτός θέματος....
Έδωσε για πρώτη φορά τη δυνατότητα να εκδίδεις φορολογική ενημερότητα ΜΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ χωρίς να χρειάζεται να κλείνεις ραντεβού και να πηγαίνεις στη ΔΟΥ.
https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1528527/forologiki-enimerotita-me-ena-klik-pos-leitoyrgei-i-nea-ypiresia/παντα μου εκαναν συμψηφισμο στις ΜΗ ΛΗΞΙΠΡΟΣΘΕΣΜΕΣ
και ακομη κανουν συμψηφισμο και δεν μου δινουν ενημεροτητα εαν εχω ΜΗ ΛΗΞΙΠΡΟΣΘΕΣΜΕΣ, δηλαδη δεν χρωσταω κατι που εχει ληξει αλλα παιρνουν και απο αυτα που θα ληξουν στο μελλον. δηλαδη για να εισπραξει το δημοσιο νωριτερα απο οσο πρεπει. οτι εχουν προεισπραξει και ογδοντατακατω προκαταβολη ενα χρονο νωριτερα, στα παπαρια τους
λαμογιαΑυτό είναι απο τα άγραφα!
Με ΜΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ οφειλές δεν μπορεις να βγάλεις ενημερότητα κεντρικής διοίκησης. Είναι να απορείς ΓΣΠ κάνουν διαχωρισμό μεταξύ ληξιπρόθεσμων και μη. Και μετά ανακοινώνουν ρεκόρ πλεονασμάτωνδεν ειναι το μονο για τον πουτσο - το γραφω ξεκαθαρα και οχι με αρχικα γιατι ετσι ειναι
π.χ. οταν με πληρωσει ας πουμε ο φαμας απο το νοσοκομειο μου κρατανε και επιπλεον προκαταβολη 8% φορο στις υπηρεσιες ή 4% στα υπολοιπα και ας με εχει μεσα το κρατος και μια ολοκληρη προκαταβολη ενα ετος και ας με εξοφλει ο οργανισμος μετα απο μηνες που εχω κοψει το τιμολογιο, εχω πληρωσει φπα και βεβαια το προσωπικο μου για τις υπηρεσιες που εδωσα. και ερχονται μετα και αντι να σε πληρωσουν συμψηφιζουν, περνουν τωρα απο τον 1/2024 φορο εισοδηματος μου, ενω εχω ελαχιστοτατο δημοσιο. μεγαλο γλεντι γινεται και με τον φορο 'δικαιωματων' που πληρωνω οταν εξαγω!!! γενικα αστραφτουν μαλακιες συνεχεια και χωρις λογο. ή μαλλον για συγκεκριμενο λογο
επειδη ΔΕΝ κλεβω - αν κλεβεις, αυτα ειναι μηδενικαΚαι γίνεται και ακόμα καλύτερος αν έχεις όμιλο εταιρειών πχ Ατομική & ΑΕ κλπ.
Για να εκδόσεις ενημερότητα κεντρικής διοίκησης για την Ατομική (και άρα να πληρωθείς από φορέα του δημοσίου στην ΑΤΟΜΙΚΗ) πρέπει να έχεις εξοφλήσεις τις ΜΗ ληξιπρόθεσμες (δηλαδή αυτές που δεν έχουν ακόμα καταστεί ληξιπρόθεσμες, λαϊκά δεν τις χρωστάς !!) της ΑΕ.Και όλα αυτά αφού έχεις προπληρώσει το 80 % ως προκαταβολή φόρου, αφού σου έχουν παρακρατήσει σε κάθε παραστατικό 3 % ή 20 % (εργολαβικό ή μελετητικό αντίστοιχα) αφού σου έχουν κρατήσει κάτι απίθανες κρατήσεις, 2 k € για δημοσίευση του πρώτου λογαριασμού σε εφημερίδα, 6 %ο υπερ ΕΜΠ
-
Εσείς οι πολυτεχνιτες να πληρώνετε.... Έτσι!!!!
-
Άντε teo. Θα γράψεις τίποτα να θαυμάζουμε οι υπόλοιποι;;;
Που είσαι; -
Ψήνω καφέ κύριε.....δουλευουμε ,δεν κολλάμε μπρίκια
Περισσότερα όταν βρω χρόνο για βόλτα. -
5 χρόνια θα κάνει να κοιμηθεί
-
Ρεκόρ στην laguna seca σε έναν κάκιστο γύρο. Λες και είχε κρύα λάστιχα πήγαινε, μπορεί άνετα το 1.25
-
@piliourits said in TESLA FORUM:
Μήπως είναι δάκτυλος των Γερμανώνε, που τα χουν πλακάκια με τους διοικητές του προτεκτοράτου, για να κόβουν πωλήσεις απ τη τεσλα;
Γιατί ακούω ότι αν πάρεις ηλεκτρικο βαγκ, αφαιρείται απ την τιμή η επιδότηση κατευθείαν και τα κανονίζουν αυτοί να εισπράξουν απ τα υπουργεία.Αναφέρεσαι στην επιδότηση του γερμανικού κράτους; Γιατί στην ελληνική περίπτωση προχθές διάβαζα συνέντευξη, όπου ο ΓΓ Μεταφορών έλεγε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να περνά απευθείας η επιδότηση ως έκπτωση κατά την αγορά στο επερχόμενο πρόγραμμα, πράγμα που προσπίπτει ακόμα σε νομικά κωλύματα.
-
Διαφορά ευρωπαϊκά προγράμματα θα κινηθούν στην ίδια φιλοσοφία από το επόμενο έτος. Για παράδειγμα παρακράτηση φόρου στην πηγή πριν την απόδοση του κονδυλίου
-
Τελικά το ζουμί της υπόθεσης είναι στις πωλήσεις...
Οι τιμές της Tesla αυτή τη στιγμή στην κατηγορία d/d-suv αντικατοπτρίζονται στις ταξινομήσεις του έτους μέχρι τώρα.
Που να σκάσει μύτη και στις μικρότερες κατηγορίες δλδ.
-
Δείγμα ότι γενικότερα οι πωλήσεις επηρεάζονται κυρίως από τα leasing.
Tesla φέρε diesel.....
-
@delorean said in TESLA FORUM:
@piliourits said in TESLA FORUM:
Γιατί ακούω ότι αν πάρεις ηλεκτρικο βαγκ, αφαιρείται απ την τιμή η επιδότηση κατευθείαν και τα κανονίζουν αυτοί να εισπράξουν απ τα υπουργεία.Αναφέρεσαι στην επιδότηση του γερμανικού κράτους; Γιατί στην ελληνική περίπτωση προχθές διάβαζα συνέντευξη, όπου ο ΓΓ Μεταφορών έλεγε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να περνά απευθείας η επιδότηση ως έκπτωση κατά την αγορά στο επερχόμενο πρόγραμμα, πράγμα που προσπίπτει ακόμα σε νομικά κωλύματα.
Όχι, αναφέρομαι στην ελληνική VW, χωρίς να το έχω διασταυρώσει, μου είπαν ότι δίνει τη δυνατότητα να μην καταβάλει ο αγοραστής το ποσό της επιδότησης, αλλά να το εισπράξουν αυτοί.
Φαντάζομαι ότι θα γίνεται με πινακιδωμα του οχήματος (?)Το ίδιο και με ηλεκτρικό C4 στη Σιτροεν, όταν πρωτοβγήκε, στα Τρίκαλα είχαν ένα και το έδιναν 32.000€ μαζί με τον οικιακό φορτιστή (είχαν εισπράξει ήδη την επιδότηση).
-
Καλό μπάνιο....
-
https://choosemycar.com/resources/news/teslas-upcoming-model-2-affordable
Έρχεται, game over man, game over.
TESLA FORUM