-
Μια ερώτηση για όσους γνωρίζουν κάτι σχετικό.
Ενδιαφέρομαι να πουλήσω ένα αμάξι, με παίρνει τηλ υποψήφιος αγοραστής και μου ζητάει το εξής.
Θέλει να αγοράσει το αμάξι στο όνομα της μητέρας του. Μου πρότεινε να του κάνω εξουσιοδότηση, σαν πωλητής δηλ, με σκοπό εκείνος να πουλήσει το αμάξι (αντί για εμένα) στη μητέρα του. Μένουν επαρχία, γι αυτό και δεν μπορεί να έρθει η μητέρα του.
Δεν έχω ξαναπουλησει αυτοκίνητο, και δεν ξέρω τις διαδικασίες, οπότε κάθε γνώμη δέκτη (άσε, που κάτι δεν μου κολλάει στην όλη πρόταση που μου έκανε) -
Και γιατί να μην του κάνει η μάνα του εξουσιοδότηση ως αγοραστή; Ούτε εμένα μου πάει καλά...
-
@tgd said in Ερώτηση για πώληση αυτοκινήτου:
Και γιατί να μην του κάνει η μάνα του εξουσιοδότηση ως αγοραστή; Ούτε εμένα μου πάει καλά...
Αυτό του πρότεινα και μου είπε, ότι ξέρει πως δε γίνεται.
-
….μακριά….
-
τι άλλο θα σκεφτούν τα λαμόγια.....
-
Και να δεν σου φέρει τα λεφτά θα φαίνεται αυτός ως πωλητής και εσύ ως τι;
-
@lap said in Ερώτηση για πώληση αυτοκινήτου:
Και να δεν σου φέρει τα λεφτά θα φαίνεται αυτός ως πωλητής και εσύ ως τι;
Εννοείται ότι θα είχα πάρει ήδη τα λεφτά, πρίν ξεκινήσει η διαδικασία
-
Μακριά
Λαμόγιο -
Η μεταβίβαση δεν γίνεται online στο gov πλέον.;
-
@limited_one said in Ερώτηση για πώληση αυτοκινήτου:
Δεν το γνωρίζω, πρώτη αγοραπωλησία μου είναι.
-
Ναι. Όλα ηλεκτρονικά μπορούν να γίνουν. Ας έχει τους taxis κωδικούς της μητέρας του.
-
Η εφευρετικότητα των απατεώνων έχει πάει σε άλλο επίπεδο και είναι τόσα πολλά τα κόλπα που ακόμα και έμπειροι ή και επαγγελματίες του χώρου την πατάνε….ίσως να χρειαστεί κάποιος διεκπεραιωτής για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
-
@antonakis said in Ερώτηση για πώληση αυτοκινήτου:
Ναι. Όλα ηλεκτρονικά μπορούν να γίνουν. Ας έχει τους taxis κωδικούς της μητέρας του.
Σημαντικό αυτό, δεν το γνώριζα.
-
Δεν ξέρω τον τρόπο (αν είναι εξουσιοδότηση ή κάτι άλλο) αλλά η απάτη στην περίπτωση αυτή μου φαίνεται ότι θα μπορούσε να παίξει ως εξής:
-Εσύ ως κάτοχος του αυτοκινήτου εξουσιοδοτείς εκείνον να πουλήσει το αυτοκίνητό σου (και δεν αναφέρεις τίμημα αλλά και να αναφέρεις δεν σου δίνει φράγκο-τον πας δικαστικά, αυτός όμως χεσ^#κε κιόλας γιατί το κάνει συστηματικά έχει μαζέψει χρήματα και μην τον είδατε).
-Εκείνος πουλάει το αυτοκίνητό σου στη μητέρα του έναντι συμβολικού τιμήματος και γίνεται η μεταβίβαση
-Εσύ παίρνεις είτε το συμβολικό τιμημα ή τίποτα και το αυτοκινητό σου έχει μεταβιβαστεί με τη συγκατάθεσή σου αφού τον έχεις εξουσιοδοτήσει για αυτό.Δηλαδή, μακριά και αλάργα!
Θα μπορούσες να τους πεις βέβαια να το πουλήσεις σε αυτόν και αν θέλει ύστερα να το μεταβιβάσει στη μητέρα του, αλλά αφού σου προτείνει κάτι παράλογο δεν ασχολείσαι...
-
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Συμπέρασμα, μακριααα... -
Αν μου επιτρέπεις, κάποιες μικρές συμβουλές γιατί κυκλοφορεί πολύ πράμα εκεί έξω…..
Αν κλείσεις ραντεβού με κάποιον να δει το αυτοκίνητο οπωσδήποτε να πας με κάποιο φίλο. Για να βάλεις κάποιον μέσα στο αμάξι να ζητήσεις ταυτότητα. Αν είναι όντως σοβαρός δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Φυσικά άκυρο σε αγοραπωλησία από μακριά, αγοραστές για τη φουκαριάρα τη μάνα τους κλπ. Μόνο αυτοπρόσωπη συναλλαγή….και σε κανέναν δεν δίνεις λεπτομέρειες τράπεζας,λογαριασμών κλπ. Και προκαταβολή να σου δώσει κάποιος θα ελέγξεις μέχρι και τα χαρτονομίσματα αν είναι με μετρητά. -
@kkostask said in Ερώτηση για πώληση αυτοκινήτου:
Αν μου επιτρέπεις, κάποιες μικρές συμβουλές γιατί κυκλοφορεί πολύ πράμα εκεί έξω…..
Αν κλείσεις ραντεβού με κάποιον να δει το αυτοκίνητο οπωσδήποτε να πας με κάποιο φίλο. Για να βάλεις κάποιον μέσα στο αμάξι να ζητήσεις ταυτότητα. Αν είναι όντως σοβαρός δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Φυσικά άκυρο σε αγοραπωλησία από μακριά, αγοραστές για τη φουκαριάρα τη μάνα τους κλπ. Μόνο αυτοπρόσωπη συναλλαγή….και σε κανέναν δεν δίνεις λεπτομέρειες τράπεζας,λογαριασμών κλπ. Και προκαταβολή να σου δώσει κάποιος θα ελέγξεις μέχρι και τα χαρτονομίσματα αν είναι με μετρητά.άσχετο αλλά γιατί κάποιος να μπει μέσα στο αυτοκίνητο σου? δέχεσαι μόνο να το πάμε παρέα σε συνεργείο ή αντιπροσωπεία και τέλος...
μιλάω πάντα για ιδιώτη έτσι? δεν αναφέρομαι σε ανταλλαγές με επίσημους εμπόρους...
όσο για τον φίλο με μανάδες και πατεράδες κλπ...μακριά... τα πράγματα είναι απλά... το αγοράζει αυτός και μετά ας το κάνει ότι θέλει..ας του βάλει και φωτιά... -
@gv2000 said in Ερώτηση για πώληση αυτοκινήτου:
άσχετο αλλά γιατί κάποιος να μπει μέσα στο αυτοκίνητο σου?
Για να το δει;
-
Για να φτερνιστει και να σκουπίσει τα χέρια του στο τιμόνι
-
@lap said in Ερώτηση για πώληση αυτοκινήτου:
Για να φτερνιστει και να σκουπίσει τα χέρια του στο τιμόνι
Και να κλάσει το κάθισμα….
Ερώτηση για πώληση αυτοκινήτου