-
@storm said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
@argyn said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Δυστυχώς για τα νέα παιδιά …
Αναφέρεσαι στα νέα παιδιά που μέχρι πριν μερικές μέρες έκαναν ουρές για τα νησιά των Κυκλάδων μέσα στην τρελή χαρά και στα πανηγύρια;
Με τα smartphones ανά χείρας για να αποθανατίζουν τις ξέφρενες στιγμές;
Σε άλλη χώρα ζω εγώ; Μάλλον ναι.
Αυτή είναι, ήταν και θα είναι η φύση των νιάτων τύπε μου. Αλίμονο εάν ήταν διαφορετικά. Ο ίδιος έχω γράψει ότι η μετανάστευση στο εξωτερικό, για το παντεσπάνι και όχι το ψωμί ενός εκάστου, είναι στην πραγματικότητα μια μορφή φυγομαχίας - άλλωστε υπήρξα και ο ίδιος ρίψασπις επί σχεδόν μια 10ετία βρισκόμενος εκτός Ελλάδας.
ΟΜΩΣ πλέον η όλη αυτή κατάσταση της μετά Τεμπών εποχής αποκάλυψε μια γύμνια και ξεφτίλα της χώρας σε βαθμό τέτοιο που πλέον εκπλήττει, νομίζω, και τους πλέον απαισιόδοξους. Μόνη λύση πλέον, σε προσωπικό επίπεδο, η φυγή - ειδικά για τους νεότερους που δεν ανέχονται, όπως όλοι εμείς μπαρμπάδες και γερόντια, την πνιγηρή ατμόσφαιρα μιας χώρας που αργοπεθαίνει.
-
@lap said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Και τι να κάνουν; να μην κάνουν διακοπές;
Ρωτάς εμένα; Καλύτερα να μην απαντήσω γιατί θα θεωρηθώ Κιμ Γιονγκ Ουν με σφυροδρέπανο πάνω από κάθε κεφάλι...
-
Δυστυχώς για τα νέα παιδιά …
Αναφέρεσαι στα νέα παιδιά που μέχρι πριν μερικές μέρες έκαναν ουρές για τα νησιά των Κυκλάδων μέσα στην τρελή χαρά και στα πανηγύρια;
Με τα smartphones ανά χείρας για να αποθανατίζουν τις ξέφρενες στιγμές;
Σε άλλη χώρα ζω εγώ; Μάλλον ναι.
Αυτή είναι, ήταν και θα είναι η φύση των νιάτων τύπε μου. Αλίμονο εάν ήταν διαφορετικά. Ο ίδιος έχω γράψει ότι η μετανάστευση στο εξωτερικό, για το παντεσπάνι και όχι το ψωμί ενός εκάστου, είναι στην πραγματικότητα μια μορφή φυγομαχίας - άλλωστε υπήρξα και ο ίδιος ρίψασπις επί σχεδόν μια 10ετία βρισκόμενος εκτός Ελλάδας.
ΟΜΩΣ πλέον η όλη αυτή κατάσταση της μετά Τεμπών εποχής αποκάλυψε μια γύμνια και ξεφτίλα της χώρας σε βαθμό τέτοιο που πλέον εκπλήττει, νομίζω, και τους πλέον απαισιόδοξους. Μόνη λύση πλέον, σε προσωπικό επίπεδο, η φυγή - ειδικά για τους νεότερους που δεν ανέχονται, όπως όλοι εμείς μπαρμπάδες και γερόντια, την πνιγηρή ατμόσφαιρα μιας χώρας που αργοπεθαίνει.
Νομίζεις ότι στην Ελλάδα του σήμερα οι νέοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη χώρα που ζούνε;
Δεν νομίζω. Εδώ πάντως στο εξωτικό Χαλάνδρι οι νέοι ποιο πολύ σκοτίζονται επειδή έκλεισαν τα Yava...
Και αυτό που γράφω είναι πραγματικότητα. Ήμουν προχθές έξω από τα Yava και γινόταν μικρό συλλαλητήριο. -
This post is deleted! -
Οι ίδιοι μάπες που θυμάμαι ως φαντάρος. Πρόοδος μηδέν. Μια χώρα σε απόλυτη διάλυση τύπε. Δυστυχώς για τα νέα παιδιά …
Τα νέα παιδιά ενθουσιάζονται την μία με τον Τσίπρα την άλλη με τον Κασιδιάρη, τώρα βρήκαν και τον Κασσελάκη.
-
Οι ίδιοι μάπες που θυμάμαι ως φαντάρος. Πρόοδος μηδέν. Μια χώρα σε απόλυτη διάλυση τύπε. Δυστυχώς για τα νέα παιδιά …
Ετσι είναι οι ελληνάρες. Κρίνουν πάντα τους άλλους ως γαμάτοι που είναι.
Για γέλια.... -
@zithos said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
τώρα βρήκαν και τον Κασσελάκη.
Η εποχή ηγετών των social media...
Ένα κινητό με κάμερα και η παρλαπίπα πάει σύννεφο...
-
Έτσι ειναι αλλάζουν οι εποχές. Παλιά ήταν τα μπαλκόνια που έβγαζαν ηγέτες, τώρα τα κινητά
-
Αλλάζουν οι εποχές, αλλάζει και το κλίμα και όλοι θα γίνουν αστερόσκονη...
Να δω ποιος θα αποθανατίσει εκείνη την στιγμή να την ανεβάσει στο γιουτουμπ...
-
Χαχαχαχα
-
@zithos said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
τώρα βρήκαν και τον Κασσελάκη.
Η εποχή ηγετών των social media...
Ένα κινητό με κάμερα και η παρλαπίπα πάει σύννεφο...
Μην βγάζουμε και τον εαυτό μας στην απέξω που είμαστε όλη μέρα πάνω στον υπολογιστή, εξαρτάται βέβαια δεν μπορώ να γνωρίζω προσωπικά τον καθένα αλλά ισχύει και για μένα.
-
Εγώ από τις τόσες ώρες που κοιτώ μια οθόνη, δεν μπορώ να μιλήσω σωστά. Ξεχνάω πολυ εύκολα τις λέξεις και έχω φτωχότερο λεξιλόγιο στην ομιλία μου. Αλλά δυστυχώς η δουλειές πλέον είναι μέσω μιας οθόνης και η ξεκούραση ή διάλειμμα από αυτήν πάλι σε μια οθόνη είναι, διότι δεν υπάρχουν λεφτά για εκδρομές.
-
Tα καλλίτερα χρόνια έρχονται @lap
Οι χαμηλές και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες εχουν Χ20 περισσότερη θνησιμότητα απο τις υψηλές και εξαιρετικά υψηλές
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(14)62114-0/fulltext -
Μόνη λύση πλέον, σε προσωπικό επίπεδο, η φυγή - ειδικά για τους νεότερους που δεν ανέχονται, όπως όλοι εμείς μπαρμπάδες και γερόντια, την πνιγηρή ατμόσφαιρα μιας χώρας που αργοπεθαίνει.
Συμφωνώ! Για εμένα είναι λίγο δύσκολο (αν και δεν το έχω αποκλείσει), αλλά τον γιό μου θα προσπαθήσω να τον πείσω να πάει έξωτερικό για σπουδές και να μείνει και εκεί. Ελλάδα μόνο για διακοπές.
-
Ούτε καν για διακοπές, μπορεί να βρεί καλύτερα από τη στρούγκα με τους βλαχο-απατεώνες ντόπιους που χρεώνουν το κάθε κοτέτσι ένα κατοστάρικο το βράδυ (μην πω το κεφάλι) στα νησιά. Μαύρη πέτρα λέμε!
-
@diego1960 said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Ούτε καν για διακοπές, μπορεί να βρεί καλύτερα από τη στρούγκα με τους βλαχο-απατεώνες ντόπιους που χρεώνουν το κάθε κοτέτσι ένα κατοστάρικο το βράδυ (μην πω το κεφάλι) στα νησιά. Μαύρη πέτρα λέμε!
Εντάξει, κάπου ωπα, που αλλού θα βρει μπερζερες και ανάκλιντρα μέσα στη θάλασσα και θα τρέφεται με κλαμπ σάντουιτς και παγωμένο καφέ;
Δεν υπάρχει υποκατάστατο για το γκρικ σαμερ. -
@diego1960 said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Έχει δωρεάν διαμονή για αυτό! χαχαχα
Όπου θέλει ας πηγαίνει....να γυρίσει τον κόσμο να γεμίσει εμπειρίες και να ανοίξει το μυαλό του.
ΥΓ: Πάντως έχουμε και καλά ξενοδοχεία στην Ελλάδα που προσφέρουν αυτό το οποίο πληρώνεις, δεν είναι όλοι κλέφτες.
-
@fanis75 said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Μόνη λύση πλέον, σε προσωπικό επίπεδο, η φυγή - ειδικά για τους νεότερους που δεν ανέχονται, όπως όλοι εμείς μπαρμπάδες και γερόντια, την πνιγηρή ατμόσφαιρα μιας χώρας που αργοπεθαίνει.
Συμφωνώ! Για εμένα είναι λίγο δύσκολο (αν και δεν το έχω αποκλείσει), αλλά τον γιό μου θα προσπαθήσω να τον πείσω να πάει έξωτερικό για σπουδές και να μείνει και εκεί. Ελλάδα μόνο για διακοπές.
Συνάδελφος τσακώθηκε πολύ άσχημα με το γιο του εξαιτίας αυτού του θέματος. Τελείωσε ένα ΑΕΙ, τον έστειλαν για μεταπτυχιακό στην Αγγλία με σκοπό να μείνει μόνιμα, βρήκε εργασία με τρελά φράγκα σε οργανισμό της ΕΕ (7000euro το μήνα!).
Γύρισε Ελλάδα για το στρατιωτικό και τι έγινε; Γνώρισε γκόμενα και τώρα δεν θέλει να φύγει. Αγάπησε λέει, ερωτεύτηκε και θέλει να παντρευτεί.
Η τύπισσα άνεργη, αυτός στο στρατό μία ευχάριστη ατμόσφαιρα. Αυτή δεν θέλει να αφήσει φιλενάδες, παρέες και Αθήνα να πάει στο εξωτερικό, αυτός έχει μπει στο βρακί της.
Η μάνα του δεν θέλει να χάσει τον γιόκα της, τον κανακάρη.Και γιατί πλακώθηκε με τον πατέρα του; Γιατί βρήκε λέει δουλειά για μετά το στρατό σε ένα ερευνητικό πρόγραμμά της ΕΕ σε κάποιο υπουργείο, με ένα μισθό πείνας κάθε τρεις μήνες. Και τώρα ζητάει από τον πατέρα του χρήματα για νοικιάσει σπίτι να μένει με την γκόμενα, η οποία παραμένει άνεργη. Η μάνα του κάνει ότι μπορεί για να μην χάσει τον κανακάρη της.
Ο πατέρας του είναι σε φάση εγκεφαλικού... και εγώ συμπάσχω...
Πνιγόμαστε, καιγόμαστε, gαμιόμαστε! Που είναι το κράτος;;;;;!
-
Απορώ με τις απορίες σας και την απογοήτευσή σας. Το Ελληνικό κράτος αυτό ήταν και αυτό θα παραμείνει. Αυτές είναι οι δυνατότητές του.
Άντε να κάνει καμιά ψηφιοποιημένη διαδικασία παραπάνω ο Κυριάκος και τελειώσαμε.
Επειδή βρέθηκαν κάποιες κυβρνήσεις, με πρώτο και καλύτερο τον ΑΠ. Και μοίραζαν ξένα λεφτά, που όταν ήρθε η ώρα μας τα ζήτησαν πίσω. Και πήρε ο κόσμος Μερσεντέ και Μπεμπέ. Νομίζουν κάποιοι ότι η Ελλάδα έγινε ή μπορεί να γίνει Γερμανία?
-
@pgs said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
@andya3 said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Νομίζουν κάποιοι ότι η Ελλάδα έγινε ή μπορεί να γίνει Γερμανία?
Δηλαδή η Γερμανία...ήταν πάντα 'Γερμανία';
Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει Γερμανία;Προσπάθησε ποτέ (να γίνει Γερμανία) και απέτυχε;
Επειδή είναι προτεκτοράτο με κοτσαμπάσηδες επικεφαλής που δρουν μόνο για όφελος της κάστας τους και ας γίνει όλη η χώρα μπουρλότο κι ας πάνε να πνιγούνε οι παρακάτω, κι επειδή τα μεγέθη της χώρας δεν της επιτρέπουν να γίνει κάτι παραπάνω.
Θα μπορούσε ίσως να είναι μια καίρια πλούσια επαρχία μιας νεο-Οθωμανικής μεσογειακής αυτοκρατορίας, αλλά αυτό δεν μας αφορά, καθώς εμείς όλοι έχουμε ορκιστεί να πέσουμε μέχρι τον τελευταίο και να αγωνιστούμε μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας για να μην συμβεί αυτό το κακό.
Να ξαναπάρουμε την Πόλη και να γίνει νεο-Βυζαντινή η Αυτοκρατορία, κομματάκι δύσκολο με 2 ελικόπτερα στον αέρα και τα υπόλοιπα στο μουσκιό.Είχαμε πριν 80 χρόνια την ευκαιρία να γινόταν Γερμανία η Ελλάδα και σήμερα να μιλάμε όλοι γερμανικά, αλλά ας όψονται οι Κομμουνισταί κι οι Εγγλέζοι που μας τη στέρησαν...
Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;