-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η κριτική των ανθρώπων που αγωνίζονται στο πεδίο από τις δροσιές και την άνεση του γραφείου είναι εύκολη πάντα. Όμως ρε σεις - χωρίς καμία απολύτως διάθεση ξεκατινιάσματος:
Η συστηματική εμφάνιση ως έκφρασης αριστείας του επιτελικού κράτους των εντολών εκκένωσης αδιακρίτως (όχι επιλεκτικές εκκενώσεις πχ ευπαθών αλλά καθολικές, ολόκληρων οικισμών) με το επιχείρημα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής μέχρι που θα φτάσει? Η κινδυνοφοβία για την απώλεια ζωής του ενός με πόσα 100δες στρέμματα καμένης γης, απώλειας κεφαλαίου και αποδιοργανωμένων οικοσυστημάτων αντισταθμίζεται?
Πάντα θυμάμαι στις καλοκαιρινές φωτιές στο χωριό να δουλεύουν οι λίγοι δασοπυροσβέστες (τοτε) μαζί με τους ντόπιους και τα εργαλεία τους στις κατασβέσεις - μέχρι και τα μεγαλύτερα παιδιά κόβαμε κλάρες και κοπανάγαμε τις καύτρες περιμετρικά παρέα με τους ενήλικες "για να μαθαίνουμε". Τώρα πλέον με την πρώτη καπνιά το κράτος σαλπίζει άτακτη υποχώρηση με αποτέλεσμα τεράστιες καταστροφές σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο αφού οι υπηρεσιακές δυνάμεις απλά ΔΕΝ επαρκούν όπως προκύπτει εκ τους αποτελέσματος.
Από τότε που θυμόμαστε εμείς "το χωριό" οι νέοι που υπήρχαν τότε και καλλιεργούσαν την γή δεν υπάρχουν σήμερα. 'Εχουν γίνει ρουμς του λετ και σουβλατζήδες. Την γη πλέον την φροντίζουν (και καθαρίζουν) και την ξέρουν λίγοι.
Η Μεσόγειος είναι όπως λένε όλοι στο μάτι της κλιματικής αλλαγής. Καμία σχέση οι "παλιές" φωτιές με τις τωρινές, το ότι στο Μάτι κάποιος τράβαγε την φωτιά να έρχεται και την μετέδιδε στο twitter και μετά από μια ώρα κάηκε, θα έπρεπε να μας λέει κάτι.
Συνδυάζοντας αυτά τα δύο αντιλαμβάνεται κάποιος εύκολα ότι αν αφήσεις τους κατοίκους να σβήσουν την φωτιά, εύκολα θα είχαμε νεκρούς σε κάθε πυρκαγιά. Το "επιτελικόν κράτος" γνωρίζει λοιπόν την ανεπάρκειά του και κάνει πολύ καλά που προσπαθει να σώσει τις ανθρώπινες ζωές.Προφανώς όμως χρειάζεται άλλου τύπου αντιμετώπιση. Από όλες τις μεσογειακές χώρες βέβαια αφού το μοντέλο "νοικιάζω κάθε χρόνο επιπλέον αεροσκάφη" δεν αποδίδει. Τι αντιμετώπιση θα είναι αυτή δεν ξέρω. Κομάντος που θα πέφτουν απο ελικόπτερα σε χαράδρες; Τακτικές συνεκπαιδεύσεις κατοίκων (όσων έχουν μείνει και ασχολούνται) με την πυροσβεστική; Αλλαγή του δόγματος ότι και κάποιος να πεθάνει δεν πειράζει μπροστά στο να σωθεί το δάσος; Και βέβαια πολύ περισσότερα χρήματα; Είναι σαφές πάντως ότι το τρέχον δόγμα είναι ανεπαρκές ως προς το περιβάλλον και αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα μείνει τίποτα. Ως ποδηλάτης έχω γνωρίζει όλα τα βουνά της Αττικής και των πέριξ. Από το 10 μετράω μείον την Ανατολική πλευρά του Υμηττού, το Τατόι, τα μισά Γεράνεια και τον μισό Πατέρα.
ΥΓ: Απόσπασμα από την "επίμαχη" εκπομπή με την Ράνια Τζίμα να συφρώνει τα μούτρα της στο δόγμα "πρώτα η ανθρώπινη ζωή".
Ο κ. Λέκκας απάντησε: «Κοιτάξτε, τα δεδομένα είναι πραγματικά έτσι. Κάθε καλοκαίρι θα βλέπουμε καταστροφές από τις δασικές πυρκαγιές –να ευχηθούμε να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα– και το ίδιο πράγμα το βλέπουμε και στην Ιταλία, και στη Γαλλία, και στην Ισπανία. Δηλαδή ουσιαστικά αυτές οι περιοχές στη Νότια Ευρώπη είναι το hotspot της κλιματικής κρίσης».
-
Τα λόγια σου....
@pp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άρα πες μας, τι σχολιάζεις, χωρίς να το έχεις διαβάσει?
Λοιπόν πες μας εσύ που μας ψέγεις, ποια άρθρα υποστηρίζουν αυτό που λες
Διάβασε προσεκτικά τι λέει και θα βρεις και τους χρονικούς περιορισμούς που θα πρέπει να έχει ζήσει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και για ποσό καιρό.
-
Βαρετός. Καταλάβαμε....
Ρε συ διάβασε δέκα λεπτά πριν ξεκινήσεις την κριτική. Ρεζιλευεσαι ολόκληρος άντρας.Τεσπα, τις καλημέρες μου.
-
Σε χαρακτήρισα ως άντρα, ο χαρακτηρισμός είναι το "άντρας". Το ρεζιλευεσαι είναι ρήμα που δηλώνει προσδιορισμό αιτίας
Καλά θα κρατώ για μένα τους χαρακτηρισμούς, όπως θες!
Δεν θα σε ξαναπώ άντρα.Υ.γ ποτέ δεν ήμουν σε κόμμα και ούτε που με ενδιαφέρει, προς το παρόν τουλάχιστον. Θέλω να είμαι ελεύθερος να κρίνω τους πάντες
-
Και η πτώση συνεχίζεται.
Το ουσιαστικό στην συντακτική ερμηνεία των προτάσεων επιφέρει ένα χαρακτηριστικό στο υποκείμενοΆλλο πράγμα η γραμματική επεξήγηση και άλλο η συντακτική ερμηνεία των λημμάτων μέσα σε μια πρόταση.
Πόσο άλλο θα αντέξουμε; Που σας βρίσκουν; Γυμνάσιο δεν βγάλατε;
Άντε μη με τσιγκλας. Βαρέθηκα. Πιάσε και πρήξε κάποιον άλλον
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στο θέμα των πυρκαγιών κάποτε θα πρέπει να ειπωθούν οι αλήθειες.
Και συγκρίσεις με το φάστ τράκ του Ελληνικού που ανήκει στο κράτος, για το Μάτι που ανήκει σε χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες, δεν είναι σοβαρές.
Αλλά οι αλήθειες πονάνε, γιατί πρέπει να τεθούν και οι ευθύνες των τοπικών κοινωνιών και των αυτοδιοικήσεων.
Για το Μάτι οι μάντρες στους αγροτικούς δρόμους των 4 μ. πλάτους, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο.
Τι ειπώθηκε για αυτό ?
Γιατί δεν είναι σοβαρές;
Ποιός ορίζει που θα μπουν οι μάντρες αν όχι το πολεοδομικό σχέδιο; Και γιατί να μην εφαρμοστεί σε έναν οικισμό; Δεν υπάρχει η διαδικασία της εισφοράς σε γη και χρήμα για τη εφαρμογή ενός σχεδίου; Δεν είναι πράξη της κεντρικής κυβέρνησης με ΦΕΚ το πολεοδομικό σχέδιο; Και από πότε το εφαρμόζουμε μόνο σε κρατική έκταση;
Μάλλον αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον πολεοδομικό σχεδιασμό,ο οποίος δεν είναι βούληση των ιδιωτών αλλά μελέτη των τοπικών αναγκών η εφαρμογή της οποίας ανέκαθεν χρηματοδοτούνταν από την κεντρική κυβέρνηση και όλες οι αποφάσεις της, όπως απαλλοτριώσεις και λοιπά δημοσιεύονται σε ΦΕΚ.
Σαφέστατα δεν είναι σοβαρές και κομματικοποιείς την νομοθεσία και αυτό δεν είναι σωστό για την συζήτηση.
Το Ελληνικό είναι μία τεράστια ΔΗΜΟΣΙΑ έκταση, η οποία γίνεται ένα μεγάλο πρότζεκτ. Η μελέτη εκεί δεν δεσμεύεται από ενστάσεις, από αυθαίρετα κτίσματα, από κατακερματισμένη γη.
Ποιες μελέτες λες ? Αυτές που γελάνε όλοι, εκτός από αυτούς που τις πληρώθηκαν και τους γέροντες του ΣτΕ που αποφασίζουν ανεφάρμοστα πράγματα ?
Να σου πω περιπτώσεις που οι δρόμοι δεν πάνε ευθεία σε εντάξεις, γιατί υπάρχουν αυθαίρετα ? Που τα αυθαίρετα αυτά προστατεύονται και επιβραβεύονται πολεοδομικά, σε βάρος αυτών που δεν έχουν χτίσει ?
Που έχουν περάσει 20 χρόνια από ένταξη στο σχέδιο και οικόπεδο που ήταν πριν οικισμός απαλλοτριώθηκε και αυτό που έμεινε μετά τις εισφορές, δόθηκε το μισό και το άλλο μισό δεν έχει πληρωθεί ακόμα, γιατί ο Δήμος θέλει να πας στο δικαστήριο να πεις ότι είσαι εσύ που σε γράφουν στο κτηματολόγιο και να βγάλεις τιμή μονάδος, αλλά ταυτόχρονα και να βγάλεις, ο δήμος δεν έχει λεφτά να σε πληρώσει, γιατί δεν εισέπραξε τις εισφορές σε χρήμα ?
Δεν είναι γνωστό, ότι στα εκτός σχεδίου και στον οικισμό, όλοι χτίζουν μάντρες πάνω στο όριο τους, ελπίζοντας ότι έτσι το κόστος αποζημίωσης θα κάνει ανέφικτη την διαπλάτυνση του δρόμου, για την οποία θα είχαν αυταποζημίωση ?
Δηλαδή είσαι ικανοποιημένος από τις πολεοδομήσεις όπως έχουν γίνει μετά τον 1337/83 ?
-
Σήμερα πάντως κάποιοι ειδικοί, είπαν κάποια πράγματα.
Αλλά σε περιοχές μεγάλου τουρισμού, όπως η Ρόδος και η Κέρκυρα που καίγονται, που μαζεύουν λεφτά, έπρεπε οι τοπικές κοινωνίες να έχουν προνοήσει.
Αυτό πρέπει να ειπωθεί και να κραχτούν όλοι εκεί πέρα.
Γενικά οι τοπικές κοινωνίες και κυρίως οι πλούσιες τοπικές κοινωνίες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Αν χρειάζονται μεγάλες αντιπυρικές ζώνες να γίνουν και για κάθε αγράμματο που πετάγεται και λέει βλακείες στις τοπικές κοινωνίες, να έχουν έτοιμα τα πούπουλα και την πίσσα.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και η πτώση συνεχίζεται.
Το ουσιαστικό στην συντακτική ερμηνεία των προτάσεων επιφέρει ένα χαρακτηριστικό στο υποκείμενοΆλλο πράγμα η γραμματική επεξήγηση και άλλο η συντακτική ερμηνεία των λημμάτων μέσα σε μια πρόταση.
Πόσο άλλο θα αντέξουμε; Που σας βρίσκουν; Γυμνάσιο δεν βγάλατε;
Άντε μη με τσιγκλας. Βαρέθηκα. Πιάσε και πρήξε κάποιον άλλον
Καλά καλά δεν θα σου πω εγώ τι είναι και τι δεν είναι!
Αν δεν το έμαθες στο δημοτικό δεν θα το μάθεις ούτε τώρα!Αν κατάλαβες σωστά, εσύ κάνεις λάθος όχι εγώ.
Οπως κατάλαβες δεν με ενδιαφέρει, αλλά ούτε και τους υπόλοιπους, αν ξέρεις ή αν δεν ξέρεις γράμματα. Όλοι έχουν την άποψη τους σε αυτό.
Δεν υπάρχει άποψη στο συντακτικό προτάσεων τουλάχιστον σε τόσο απλές προτάσεις. Σε πιο πολύπλοκες και δη σε αρχαία κείμενα, οκ υπάρχουν απόψεις. Το συντακτικό έχει τετράγωνη λογική κατα την χρήση του και απαιτεί έως και μαθηματική σκέψη παρόλο που δεν πραγματεύεται αριθμούς
Μπορείς να μας πεις όμως την άποψη σου, για τους δεύτερης, τρίτης, και τετάρτης γενιάς Ελληνες του εξωτερικού αν θα ψηφίζουν, που θα ψηφίζουν, και τι θα ψηφίζουν, στην Ελλαδιτσα μας που θα μας στείλουν στο τέλος στα βράχια?
Την έγραψα την άποψη μου σε 6-7 πόστς, κάποια απο αυτά ηταν και μακροσκελή. Διάβασε τα.
-
Ποια τζιμανια είστε εσείς που έχετε καταλάβει την αδυναμία μου στην γραμματική όταν μάλιστα εγώ σχολιάζω το συντακτικό.
Δεν έχεις κατανοήσει ολόκληρος..... Πίπης, την διαφορά της γραμματικής και του συντακτικού και εκτίθεσαι έτι περαιτέρω!
Τεσπα,
Ναι είπα την άποψη μου. Άνθρωποι που δεν εχουν κανένα έννομο συμφέρον, κανένα οικονομικό συμφέρον, καμία φορολογική δήλωση, καμία λογιστική κίνηση του αφμ τους, ίσως και καμία μνήμη του τόπου αυτού, δεν μπορούν να εξισώνονται με αυτούς που τα έχουν όλα αυτά όσον αφορά το δικαίωμα της ψήφου.
Δεν τους αφαιρεί κάνεις το δικαίωμα να ονομάζονται Έλληνες και να νιώθουν Έλληνες. Κάτα την άποψη μου δεν θα ήταν σωστό να τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να ψηφίζουν για ένα μέρος που δεν ζουν ή δεν συμπληρώνουν τα απαιτούμενα που είπα (ο προηγούμενος νόμος είχε αυτήν την λογική και έθετε περιορισμούς). Όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλους εμας που δεν ψηφίζουμε σε διαφόρους άσχετους δήμους επί την επικράτεια της χώρας όπου δεν έχουμε ζήσει ποτέ ή εγγραφεί εκεί παρά την όποια πιθανή καταγωγή των γονέων μας από αυτούς. Κοινή λογική είναι η άποψη μου η οποία εφαρμόζεται ήδη στους εν Ελλάδι πολίτες κατα τις δημοτικές εκλογές.
Υ.γ έχω και εγώ συγγενείς που γεννήθηκαν στο εξωτερικό ως δεύτερη γενιά. Φυσικά και είναι Έλληνες, φυσικά και τους καμαρώνω αλλά αυτό που λέω είναι πως απαιτείται κάτι περισσότερο από τον τουρισμό που κάνουν για να αποφασίσουν για το μέλλον μιας χώρας στην οποία δεν διαβιούν.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στο θέμα των πυρκαγιών κάποτε θα πρέπει να ειπωθούν οι αλήθειες.
Και συγκρίσεις με το φάστ τράκ του Ελληνικού που ανήκει στο κράτος, για το Μάτι που ανήκει σε χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες, δεν είναι σοβαρές.
Αλλά οι αλήθειες πονάνε, γιατί πρέπει να τεθούν και οι ευθύνες των τοπικών κοινωνιών και των αυτοδιοικήσεων.
Για το Μάτι οι μάντρες στους αγροτικούς δρόμους των 4 μ. πλάτους, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο.
Τι ειπώθηκε για αυτό ?
Γιατί δεν είναι σοβαρές;
Ποιός ορίζει που θα μπουν οι μάντρες αν όχι το πολεοδομικό σχέδιο; Και γιατί να μην εφαρμοστεί σε έναν οικισμό; Δεν υπάρχει η διαδικασία της εισφοράς σε γη και χρήμα για τη εφαρμογή ενός σχεδίου; Δεν είναι πράξη της κεντρικής κυβέρνησης με ΦΕΚ το πολεοδομικό σχέδιο; Και από πότε το εφαρμόζουμε μόνο σε κρατική έκταση;
Μάλλον αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον πολεοδομικό σχεδιασμό,ο οποίος δεν είναι βούληση των ιδιωτών αλλά μελέτη των τοπικών αναγκών η εφαρμογή της οποίας ανέκαθεν χρηματοδοτούνταν από την κεντρική κυβέρνηση και όλες οι αποφάσεις της, όπως απαλλοτριώσεις και λοιπά δημοσιεύονται σε ΦΕΚ.
Σαφέστατα δεν είναι σοβαρές και κομματικοποιείς την νομοθεσία και αυτό δεν είναι σωστό για την συζήτηση.
Το Ελληνικό είναι μία τεράστια ΔΗΜΟΣΙΑ έκταση, η οποία γίνεται ένα μεγάλο πρότζεκτ. Η μελέτη εκεί δεν δεσμεύεται από ενστάσεις, από αυθαίρετα κτίσματα, από κατακερματισμένη γη.
Δηλαδή είσαι ικανοποιημένος από τις πολεοδομήσεις όπως έχουν γίνει μετά τον 1337/83 ?
Ψάχνω να βρώ την κομματικοποίηση της νομοθεσίας και το λάθος μου , αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Στο θεωρητικό επίπεδο οι νόμοι είναι αποτέλεσμα μιας κομματικής κυβέρνησης , αλλά μάλλον δεν αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο.
Στην πράξη ήταν προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης η άμεση εφαρμογή όλων των απαραίτητων πολεοδομικών πράξεων στην περιοχή. Δεν το ανέφερα τυχαία. Οι ίδιοι τα είχαν εξαγγείλει δεν τα έταξα εγώ , μάλιστα θεωρητικά, θα αποτελούσε πρότυπο πολεοδομικής ανάπλασης.
Αν δεν είχαν υπολογίσει το πολιτικό κόστος σε τοπικό δημοτικό επίπεδο ή σε επίπεδο εθνικών εκλογών δε με απασχολεί.
Όλα τα υπόλοιπα που γράφεις, είναι αποτέλεσμα πολιτικών παθογενειών τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο πλαίσιο.
-
Πιτζιπιτζίδη ζεις
Εσύ μας οδηγείς! -
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φαντάζομαι η μπηχτή πάει για τον @gatoz .
Απαντώ εγώ οτι εφόσον ως μονάδα είναι αδύνατον να διαλύσει το καπιταλιστικό σύστημα αλλά αντίθετα πρέπει να επιβιώσει σε αυτό, τότε προφανώς καλά κάνει και ζεί όσο καλύτερα μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Μόνα όπλα στον καπιταλισμό είναι τα χρήματα, τα ακίνητα και οι γνωριμίες εφόσον δεν υπάρχει safety net και σοβαρές παροχές από την πλευρά του κράτους. Κριτική να του κάνεις αν έχει πολύ περισσότερα και άδικα προνόμια ως κολλητός ή μέλος του κόμματος σε μια σοσιαλιστική κοινωνία οπου γίνεται πολύ δικαιότερος διαμοιρασμός του πλούτου.αγαπητε μαραντονα
ειναι πραγματικα δυσκολο να κατανοηθει απο κακομοιρηδες που εχουν παρει πιπες για μια θεσουλα στο δημοσιο ή δεν κοβουν αποδειξη για 3.47 φπα ή σκουπιζουν τον κωλο του αφεντικου, οτι αν καποιος εχει καταφερει να επιβιωσει στις συνθηκες που οι ιδιοι γουσταρουν να παιρνουν ματι και να εξυμνουν, πως μπορει να εχει αποψη εναντια στα, κατα τη δικη τους θεωρηση, συμφεροντα του....
πιτσιες, για εσας νοιαζομαι, τα χαζουλια, τα σφουγγοκωλαρια τα #koulakia, εγω το προβλημα ξερεις το ελυσα καθως βασικα ποτε δεν το ειχα, δεν ειναι αυτοσκοπος ο πλουτισμος. τωρα που τελειωνει ο μηνας να εχετε και εσεις ζαμπον να βαλετε στο τοστ, να εχετε, οπως εχουν ολα τα καλα του κοσμου, οι συνεργατες μου. -
Πάντως την ωρα που καίγεται η Αττική,η Ρόδος να πηγαίνεις επίσκεψη στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας στη Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και να χασκογελάς σαν ηλίθιος ,κάνοντας και πλακίτσα για την Πελοπόννησο που βγάζει δουλίτσα,την ώρα που συντελείται μια τεραστια οικολογική καταστροφή δείχνει ότι τα χειροτερα της ξεφτίλας δυστυχώς δεν τα έχουμε δει ακόμα!!
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φαντάζομαι η μπηχτή πάει για τον @gatoz .
Απαντώ εγώ οτι εφόσον ως μονάδα είναι αδύνατον να διαλύσει το καπιταλιστικό σύστημα αλλά αντίθετα πρέπει να επιβιώσει σε αυτό, τότε προφανώς καλά κάνει και ζεί όσο καλύτερα μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Μόνα όπλα στον καπιταλισμό είναι τα χρήματα, τα ακίνητα και οι γνωριμίες εφόσον δεν υπάρχει safety net και σοβαρές παροχές από την πλευρά του κράτους. Κριτική να του κάνεις αν έχει πολύ περισσότερα και άδικα προνόμια ως κολλητός ή μέλος του κόμματος σε μια σοσιαλιστική κοινωνία οπου γίνεται πολύ δικαιότερος διαμοιρασμός του πλούτου.αγαπητε μαραντονα
ειναι πραγματικα δυσκολο να κατανοηθει απο κακομοιρηδες που εχουν παρει πιπες για μια θεσουλα στο δημοσιο ή δεν κοβουν αποδειξη για 3.47 φπα ή σκουπιζουν τον κωλο του αφεντικου, οτι αν καποιος εχει καταφερει να επιβιωσει στις συνθηκες που οι ιδιοι γουσταρουν να παιρνουν ματι και να εξυμνουν, πως μπορει να εχει αποψη εναντια στα, κατα τη δικη τους θεωρηση, συμφεροντα του....
πιτσιες, για εσας νοιαζομαι, τα χαζουλια, τα σφουγγοκωλαρια τα #koulakia, εγω το προβλημα ξερεις το ελυσα καθως βασικα ποτε δεν το ειχα, δεν ειναι αυτοσκοπος ο πλουτισμος. τωρα που τελειωνει ο μηνας να εχετε και εσεις ζαμπον να βαλετε στο τοστ, να εχετε, οπως εχουν ολα τα καλα του κοσμου, οι συνεργατες μου.Σιγά τα αυγά ,αν ήσουν καλός εργοδότης και συνειδητοποιημένος κομμουνιστής θα τους είχες καπνιστό fouantre υφαντής!
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ανησυχία και φόβος υπάρχει όταν άνθρωποι που δεν έχουν επαφή με την χώρα, αποφασίζουν για εμάς (ή έστω επηρεάζουν). Στα άλλα που λες δεν διαφωνώ.
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα που επισημαίνει ο Δίας, αν οι "Γκας Πορτοκάλος" που έχουν μείνει στη δεκαετία του '50 με Καζαντζίδη, εκκλησία κάθε Κυριακή και σεμεδάκια στα έπιπλα στο δυαράκι στην Αστόρια, θεωρούν οτι έχουν γνώση και λόγο να ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές. Βέβαια έχουν επισκεφτεί στα 50-60 τους 3 φορές τη χώρα για καλοκαιρινές βουτιές στο Αιγαίο, κατα προτίμηση Μύκονο αλλά "we are all Greeks, opa!".
Ας μπεί ένα χρονικό όριο τύπου 20-30 χρόνια που έχει φύγει κάποιος και αυστηρά πρώτη γενιά και ας ψηφίζουν. Ή όποιος έχει περιουσία κτλ, πρέπει να μπούν σαφέστατα κριτήρια. Τα υπόλοιπα είναι προσπάθεια αλλοίωσης εκλογικού σώματος ξεκάθαρα. Αν θέλουν πάλι οι ομογενείς να μην τους λέει κανένας τίποτα, να μετακομίσουν εδώ και να φάνε μαζί μας το κaυλί, να ψάχνουν ράντζο σε δημόσιο νοσοκομείο, καρότσα αγροτικού να τους μεταφέρει, να καίγονται τα εξοχικά τους κτλ. Ιδού η Ρόδος. -
-
Για το Μάτι θα το λέει ο ηγέτης!
-
Για το Μάτι θα το λέει ο ηγέτης!
Όχι ρε, δεν μπορεί, αν εννοούσε το Μάτι θα είχε τις παλάμες ρόμβο, όχι τη μία χούφτα μέσα στην άλλη όπως στη φωτογραφία.
-
Πέρασε μπροστά μου στο twitter κάποια στιγμή αυτό...
Αν εκρυβες το όνομα και την φωτό του Μητσοτάκη θα μπορούσες να βάλεις οποιονδήποτε αρχηγό η βουλευτή της αντιπολίτευσης.Δείτε και τις απαντήσεις...
https://twitter.com/kmitsotakis/status/897047229499887617?t=50v3PzmN7ji7y8EjQnO-DA&s=19Ότι λένε σήμερα τα Κουλοκομματοσκυλα για Μάτι και Τσιπρα, λέγανε τότε στον Μητσοτάκη και ΝΔ για τους νεκρούς της Ηλείας τα σκυλιά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ
Γρήγορες σκέψεις...
Η κομματοσκυλιαση είτε από ηλιθιότητα είτε επί χρήμασι είναι ίσως η μεγαλύτερη ντροπή και αμαρτία ακόμη και περισσότερο από κάποια εγκλήματα.Ο αριθμός των νεκρών, και των καταστροφών βαίνει σχεδόν εκθετικά αυξανόμενος με την πάροδο του χρόνου, τίποτα σχετικά δεν βελτιώνεται από κανέναν.
Εκθετικά αυξανόμενα επίσης βαίνουν τα εισοδήματά και οι περιουσίες των ΠΘ , των υπουργών,των στελεχών, δημάρχων , περιφερειαρχών , υψηλά ιστάμενων δημοσίων λειτουργών, που έχουν όλες αυτές τις θέσεις ευθύνης στην βάρδια των οποίων οι καταστροφές και οι θάνατοι βαίνουν αυξανόμενοι.
Σκόρπιες σκέψεις...
Συνεχίστε τώρα να τσακωνεστε ως αντιπερισπασμό για να μένουν αλώβητοι και να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2