-
-
@nasosto said in Hyundai Kona 2023:
Ooops φίλε @tkin73 τζάμπα γκρίνιαζες, τώρα το είδα αυτό:
"Το επιτυχημένο SUV της Hyundai, το Kona πέρασε στη νέα γενιά του και η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα από την οποία ξεκινά η πορεία του στην Ευρώπη".
Από το caroto.
Αυτό δλδ πως προκύπτει; επειδή το γράφει το... Καροτο;
Δλδ στις υπόλοιπες χώρες που εχει βγει τιμή εδώ και 3-4 μήνες δεν έχει ξεκινήσει την πορεία του; απλά ανακοίνωσαν τιμές; -
@tkin73 said in Hyundai Kona 2023:
Αυτό δλδ πως προκύπτει; επειδή το γράφει το... Καροτο;
Δλδ στις υπόλοιπες χώρες που εχει βγει τιμή εδώ και 3-4 μήνες δεν έχει ξεκινήσει την πορεία του; απλά ανακοίνωσαν τιμές;Τι να σου πω, δεν ξέρω. Στο YouTube πάντως δεν βρήκα κάποιο τεστ στην Ευρώπη.
-
Θεσσαλονίκη δεν έχουν έρθει αμάξια για test drive. Αθήνα υπάρχουν;
-
@fotonios said in Hyundai Kona 2023:
Έμαθες ποτέ θα φέρουν Θεσσαλονίκη;
-
Όχι συγκεκριμένη απάντηση. Για την ερχόμενη εβδομάδα περιμένουν να έρθουν. Λογικά τουλάχιστον το ένα θα είναι hybrid.
-
Όχι συγκεκριμένη απάντηση. Για την ερχόμενη εβδομάδα περιμένουν να έρθουν. Λογικά τουλάχιστον το ένα θα είναι hybrid.
Αρα σε κάνα 15ημερο θα είναι Θεσσαλονίκη στην καλύτερη μέχρι να βγάλουν και τα χαρτιά.
-
@jamesd said in Hyundai Kona 2023:
2.6cm μεγαλύτερο μεταξόνιο έχει το κονα παρότι είναι 11cm κοντύτερο συνολικά.
Από κατανάλωση το τούρμπο κονα σε σχέση με το υβριδικό διλιτρο στην πόλη θα καίει τα διπλά. Στο ταξίδι όμως στα 120-130 η διαφορά θα μειώνεται πολύ.
Στα υβριδικά με το 1.8 140 θα πρέπει να γίνει η σύγκριση.
To κκ βγαίνει λίγο φθηνότερο και είναι μάλλον πιο σβελτο.
Βέβαια το κκ έχει παράδοση +12 μήνες ενώ το κονα λένε για 2. Φυσικά άμα αρχίσει να φορτώνει παραγγελίες θα αλλάξουν και εδώ οι χρόνοι.Το 5.6λτ ανά 100κμ των 4τ για το υβριδικό κονα δεν είναι λίγο υψηλό; Υπολογίζω γυρω στα 2λτ διαφορά κατανάλωσης με το χιλιάρι 120 ίππων, και αν συνυπολογισεις και ταξίδια δεν ξέρω αν θα κάνει κάποιος απόσβεση τα λεφτά του full hybrid kona σε λιγότερο από 8-10 χρόνια…
Ανάλογα που κινείσαι. Αν κάνεις πολλά ταξίδια η διαφορά θα είναι κάτω και από 2λτ. Στην πόλη όμως σε κίνηση το ένα θα καίει 5 το άλλο 8-9. Επίσης το συμβατικό έχει ημιάκαμπτο πίσω που στα ταξίδια θα μειονεκτει σε σχέση με το υβριδικό.
Και στην πόλη μειονεκτεί ο ημιάκαμπτος: ειδικά στις εγκάρσιες.
-
@npapanik said in Hyundai Kona 2023:
2.6cm μεγαλύτερο μεταξόνιο έχει το κονα παρότι είναι 11cm κοντύτερο συνολικά.
Από κατανάλωση το τούρμπο κονα σε σχέση με το υβριδικό διλιτρο στην πόλη θα καίει τα διπλά. Στο ταξίδι όμως στα 120-130 η διαφορά θα μειώνεται πολύ.
Στα υβριδικά με το 1.8 140 θα πρέπει να γίνει η σύγκριση.
To κκ βγαίνει λίγο φθηνότερο και είναι μάλλον πιο σβελτο.
Βέβαια το κκ έχει παράδοση +12 μήνες ενώ το κονα λένε για 2. Φυσικά άμα αρχίσει να φορτώνει παραγγελίες θα αλλάξουν και εδώ οι χρόνοι.Το 5.6λτ ανά 100κμ των 4τ για το υβριδικό κονα δεν είναι λίγο υψηλό; Υπολογίζω γυρω στα 2λτ διαφορά κατανάλωσης με το χιλιάρι 120 ίππων, και αν συνυπολογισεις και ταξίδια δεν ξέρω αν θα κάνει κάποιος απόσβεση τα λεφτά του full hybrid kona σε λιγότερο από 8-10 χρόνια…
Ανάλογα που κινείσαι. Αν κάνεις πολλά ταξίδια η διαφορά θα είναι κάτω και από 2λτ. Στην πόλη όμως σε κίνηση το ένα θα καίει 5 το άλλο 8-9. Επίσης το συμβατικό έχει ημιάκαμπτο πίσω που στα ταξίδια θα μειονεκτει σε σχέση με το υβριδικό.
Και στην πόλη μειονεκτεί ο ημιάκαμπτος: ειδικά στις εγκάρσιες.
Το θέμα είναι ότι οι εγκάρσιες καταλάμβάνουν όλο το οδόστρωμα, συνεπώς κι οι δύο τροχοί διέρχονται από την ανωμαλία ταυτόχρονα, οπότε διαφορά πάλι δεν βλέπεις.
-
Για το Euro NCAP γνωρίζουμε αν υπάρχει κάτι ή πότε περνάει (στο site δεν έχει κάτι).
-
Για το Euro NCAP γνωρίζουμε αν υπάρχει κάτι ή πότε περνάει (στο site δεν έχει κάτι).
Ε καλά θα τα πάει με όλη την ομπρέλα ασφαλείας που έχει και με τις λαμαρίνες που δεν τσιγκουνευονται στην χιουνται καλά θα πάει.
Για μένα το μόνο θολό σημείο είναι η επάρκεια του κινητήρα του υβριδικού και αν καταφέρνει να μην ξελιγωνονται οι μπαταρίες. -
-
... δεν άντεξα να δω όλο το βίντεο. Μιλάμε το κονα λαιβ είναι χειρότερο και από τις φώτο του! Γ@₩# το σχεδιαστικό τμήμα της Hyundai, μόνο στο Tuscon πρέπει να τα είχαν τσουξει και να τους ξέφυγε ένα ωραίο σχέδιο ! Το Corolla Cross φαντάζει Tonale μπροστά του, έλεος.
-
@v_a said in Hyundai Kona 2023:
... δεν άντεξα να δω όλο το βίντεο. Μιλάμε το κονα λαιβ είναι χειρότερο και από τις φώτο του! Γ@₩# το σχεδιαστικό τμήμα της Hyundai, μόνο στο Tuscon πρέπει να τα είχαν τσουξει και να τους ξέφυγε ένα ωραίο σχέδιο ! Το Corolla Cross φαντάζει Tonale μπροστά του, έλεος.
Γούστα είναι αυτά, εμένα μου αρέσει περισσότερο από αυτά που ανέφερες.
Λίγο ποιοτικότερο - ομορφότερο εσωτερικό περίμενα σε κάποια σημεία -
@tsofras said in Hyundai Kona 2023:
Λίγο ποιοτικότερο - ομορφότερο εσωτερικό περίμενα σε κάποια σημείαΌτι και πάλι είναι αμαξαρα, δεν το αμφισβητεί κανείς. Την εξωτερική εμφάνιση σχολίασα.
-
@tsofras said in Hyundai Kona 2023:
Λίγο ποιοτικότερο - ομορφότερο εσωτερικό περίμενα σε κάποια σημείαΝομίζω ότι θα μπορούσαν και αρκετά καλύτερα…εκτός αν όλα αυτά γίνονται για να πουλήσει το n-line που είναι καλύτερο οπτικά από τις άλλες εκδόσεις αλλά αρκετά χειρότερο imho από το Kia Niro.
-
Το Νίρο είναι ομορφότερο μάλλον πιο ποιοτικό εσωτερικά, πιο άνετο για τα πόδια των πίσω αλλά και αισθητά πιο ακριβό.
Για εμένα στην εξωτερική εμφάνιση πιο πολύ με ενοχλεί η τοποθέτηση των φώτων μπρος πίσω που είναι άκυρο χαμηλό σημείο κάνοντας τα φανάρια προφυλακτήρα.
Οι οριζόντιες γραμμές λεντ μπροστά πίσω είναι ωραίες αλλά τα υπόλοιπα φανάρια χαλάνε την εμφάνιση.
Αλλά με το κκ που συγκρίνεται δεν έχει και κάνα φοβερό σχεδιασμό και το τογιοτα! Αλίμονο!
Και μέσα το κονα είναι καλύτερο.
Αλλά το κκ έχει εγγυημένο σύστημα υβριδισμού που δουλεύει χωρίς να κρεμάει και είναι πιο σβελτο ακόμα και στην μικρότερη έκδοση του και φυσικά φθηνότερο σε αυτή. -
Γνωριζει κανενας αμα θα βγαλει η ΚΙΑ αντιστοιχο μοντελο σε αυτην την πλατφορμα?οπως με τουσον και αλλα μοντελα
-
@chris__7 said in Hyundai Kona 2023:
Γνωριζει κανενας αμα θα βγαλει η ΚΙΑ αντιστοιχο μοντελο σε αυτην την πλατφορμα?οπως με τουσον και αλλα μοντελα
Έχει αντίστοιχο μοντέλο, το Kia Niro.
-
@chris__7 said in Hyundai Kona 2023:
Έχει αντίστοιχο μοντέλο, το Kia Niro.
Το sportage ειναι μονοδρομος
Hyundai Kona 2023