-
Ένα Σάμινα βυθίστηκε έξω από το λιμάνι της Πάρου, στις 10 το βράδι της 25ης Σεπτεμβρίου του 2000 και χάθηκαν 81 άνθρωποι.
Στην ανοιχτή θάλασσα, βράδυ, σε ένα ψαροκάικο που είναι στοιβαγμένοι άνθρωποι σαν σαρδέλες, ακόμη και πλοίο να το προσεγγίσει για παροχή βοήθειας μπορεί να το βυθίσει από τον κυματισμό.
Είναι σαν να παίρνει κάποιος το αυτοκίνητό του, να το γεμίζει με επιβάτες γυναικόπαιδα, να έχει λιωμένα λάστιχα και να κατεβαίνει Λιμανάκια να το "στρίψει στα όρια". Πως θα αποκαλούσε το φόρουμ αυτόν τον άνθρωπο;
Διασώσεις στην θάλασσα δεν είναι εύκολες υποθέσεις. Ούτε καν κοντά σε παράλια.
-
Άρα εμείς πήγαμε να βοήθησουμε σε διεθνή ύδατα και φαγαμε πόρτα. Που φταίμε λοιπόν?
-
@megane98hp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άρα εμείς πήγαμε να βοήθησουμε σε διεθνή ύδατα και φαγαμε πόρτα. Που φταίμε λοιπόν?
χμμμ... μάλλον δεν κατάλαβες. Δεν φταίμε εμείς. Ο Μητσοτάκης φταίει. Για όλα φταίει ο Μητσοτάκης...
-
Αν πηγαίναμε ΠΡΙΝ βυθιστεί να παράσχουμε βοήθεια τώρα η ρωσική και τουρκική προπαγάνδα θα είχε γεμίσει τα διεθνή ΜΜΕ με βιντεάκια που το αλιευτικό θα βυθιζόταν με τα ελληνικά σκάφη του λιμενικού δίπλα του και τίτλους οι αιμοδιψείς σατανάδες Έλληνες βυθίζουν πλοία με μετανάστες για να τα εμποδίσουν να προσεγγίσουν την ΕΕ ...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
6 χιλιάρικα το κεφάλι. Μία οικογένεια 4 άτομα, δηλαδή 24 χιλιάρικα. Στην Ελλάδα μόνο πλούσιοι θα έδιναν 24 χιλιάρικα για να φύγουν άρον-άρον. Εκτός αν οι κατατρεγμένοι στην Ελλάδα έχουν 24 χιλιάρικα στις τράπεζες.
Δεν μπαίνω στα υπόλοιπα γιατί δεν γνωρίζω. Βέβαια έχουμε πάλι συγκεντρώσεις και δηλώσεις εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης η οποία πάλι κάτι δεν έκανε και πάλι κάπου φταίει.
Για το άλλο όμως που γράφεις δεν ισχύει. 6Κ το κεφάλι δεν έχει κανεις τους να δώσει προκαταβολικά, θα έρθουν σε καποια ευρωπαϊκή χώρα και θα δουλέψουν ποιος ξέρει πόσο για να ξεπληρώσουν (24Κ όπως λες για μια οικογένεια). Φαντάζομαι επίσης ότι τα ποσά εξακολουθούν και ισχύουν (παρόλο που βούλιαξε το καράβι) αν καταφέρεις να φτάσεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα και αρχίσεις να δουλεύεις.
Μιλάμε για κανονικό δουλεμπόριο, εγώ για να πω την αλήθεια θα μπουζούριαζα με την μία την τύπισα με την οποία επικοινωνούσαν από το καίκι (μια μαροκινή στην Ιταλία όπως λέγεται) για να την ανακρίνω και να πει το τι και το πως. Εδώ έχουμε λογικά εκατοντάδες νεκρούς, θα περάσει έτσι αυτό;
-
Εξαιρετικά ανακλαστικά τουλάχιστον και όπως πάντα επιλεκτικά.
-
Τελικά το καράβι μάλλον δεν ξεκίνησε από την Λιβύη αλλά από την Αίγυπτο...
Αιγύπτιοι οι διακινητες...
Ομοίως Αιγύπτιοι είναι αρκετοί εκ των διασωθέντων... Ήτοι μετανάστες και όχι πρόσφυγες.
Μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται ο αριθμός 750... Οι φωτογραφίες δείχνουν γεμάτο το κατάστρωμα, διασωθέντες και νεκροί είναι λιγότεροι από 200, αλλά οι ΜΚΟ ήξεραν από την αρχή για 750 άτομα...
Συγγενείς των αγνοουμένων έχουν έρθει στην Καλαμάτα λένε τα ρεπορτάζ... Από πού ήρθαν δεν το μαθαμε ακομα...
Ας κρατήσουμε πισινή για τα πραγματικά γεγονότα... Η ιστορία της μικρής Μαρίας είναι πρόσφατη... -
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για αυτό η ΝΔ θα φτάσει στο 50%.....
-
Χ…..α για τη ΝΔ…περισσότερο η κατάντια μας με ενδιαφέρει…
Και από την άλλη έχεις τον Mr Monopoly εκ Στρασβούργου να πετάει τις κοτσάνες του πίνοντας τον cafe au lait δίπλα στην Cathedral…. -
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό είναι που έχει σημασία, οι ανθελληνες ζαιοι αποκαλύφθηκαν για άλλη μια φορά, νομίζω πως τελικά ίσως να βοηθήσουν και προεκλογικά οι θάνατοι, ως μια υπενθύμιση στους πατριώτες πως γλιτώσαμε από τις ορδές λάθρο στα παράλια μας με την Τουρκία.
Το 42-43% κλείδωσε σίγουρα, ήταν ανέλπιστο δώρο το ναυάγιο για την ΝΔ.
-
Πότε νοιάστηκαν για την Ελλαδίτσα μωρε? Πως να της βγάλουν τα μάτια είναι οι τσιριζαίοι. Θα ξαναγυρίσουν σύντομα στο 3%.
-
Το συμβάν θα ξεχαστεί. Όπως ξεχάστηκαν και τα παλιότερα. Καλοκαίριασε, έφτιαξε ο καιρός, θα έρθουν κι άλλοι. Θα γίνουν κι άλλα.
Σε μας τι μένει? Μια αίσθηση για τον τρόπο που επεμβαίνει και λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός σε τέτοιες περιπτώσεις. Και για τη στάση που κράτησαν τα πολιτικά κόμματα.
Ο Αλ6 είδα στην TV μάλωσε το λιμενικό. Ο Παπαδημούλης μάλωσε όλη τη χώρα. Την κατήγγειλε δημοσίως. Οι Ζαίοι γενικώς μάλωσαν και κατήγγειλαν και τη χώρα και το λιμενικό και τον Κυριάκο και την ΠτΔ και την ΕΕ.
Γενικά οι Ζαίοι τα έβαλαν με όλους και με όλα, επί δικαίω και αδίκω. Γιατί, τι ζητάνε, τι θέλουνε? Φαντάζομαι ούτε οι ίδιοι ξέρουν. Λένε για να λένε, γιατί αυτό ξέρουν, αυτό μπορούν, αυτό κάνουν. Αυτό έμαθαν τόσα χρόνια και συνεχίζουν το τροπάρι.Κάθε μέρα με τους Ζαίους, είναι μια νέα απογοήτευση.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό είναι που έχει σημασία, οι ανθελληνες ζαιοι αποκαλύφθηκαν για άλλη μια φορά, νομίζω πως τελικά ίσως να βοηθήσουν και προεκλογικά οι θάνατοι, ως μια υπενθύμιση στους πατριώτες πως γλιτώσαμε από τις ορδές λάθρο στα παράλια μας με την Τουρκία.
Την περίμενα αυτή την απάντηση. Ζούμε στην εποχή που ότι και αν κάνει μία δεξιά κυβέρνηση πάντα θα φταίει. Αυτό στηλιτεύω. Ξέρετε ο ανθρωπισμός δεν είναι αγκαζέ με την αριστερά.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Την περίμενα αυτή την απάντηση. Ζούμε στην εποχή που ότι και αν κάνει μία δεξιά κυβέρνηση πάντα θα φταίει. Αυτό στηλιτεύω. Ξέρετε ο ανθρωπισμός δεν είναι αγκαζέ με την αριστερά.
Αυτό το τελευταίο είναι κατάντια. Πως το έχουν καταφέρει και το έχουν καρπωθεί είναι απίστευτο. Αυτοί που δεν θα διστάσουν να κάψουν το αυτοκίνητο μου επειδή ήταν στο πέρασμα τους, θα σπάσουν τη βιτρίνα μου επειδή ήταν στο πέρασμά τους, επειδή έτσι γουστάρουν, να κουνάνε το δάχτυλο για ανθρωπισμό. Καλά εγώ είμαι δεξιός. Πόσους μετανάστες έχω σπίτι μου και τους δίνω ένα πιάτο φαί? ΜΗΔΕΝ. Πόσους έχουν αυτοί? ΜΗΔΕΝ
-
Ερμη Αριστερα. Τι σου εμελε να ζησεις? Κατα τον Σκουρλετη και Ηλιοπουλο καλως τα ορκ επιτεθηκαν στην ΠΔ. Ποσο πιο κατω πια? Ποσο?
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ερμη Αριστερα. Τι σου εμελε να ζησεις? Κατα τον Σκουρλετη και Ηλιοπουλο καλως τα ορκ επιτεθηκαν στην ΠΔ. Ποσο πιο κατω πια? Ποσο?
Εν τω μεταξύ, όποτε βλέπω τον Σκουρλέτη μου θυμίζει κάτι μπράβους που είχαμε στην πόρτα του Priviledge…καλά, ο Ηλιόπουλος ούτε για παρκαδόρος δεν θα έκανε….
-
Έχουν κάνει μάγκα το Μητσοτάκη που δεν τον θέλουν ούτε οι δεξιοί. Φαντάσου για πόσο αστροπελέκια μιλάμε. Καλά για "στελέχη" τύπου Σκουρλέτη, Παπασπιτουλη κτλ μιλάμε. Δεν έχουμε και απαιτήσεις. Για αυτό ο πάτος δεν έχει όριο πλέον.
-
πω πω τι αντανακλαστικά πυροδότησε το Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο και ειρωνικό σχόλιο μου για το 50% της κυβέρνησης μητσοτάκη!
Με το δάχτυλο στην σκανδάλη να πυροβολήσετε ακόμη και αριστερή γάτα που θα περάσει απο το thread αυτό!
Δεν είχα αναφερθεί πουθενά στην ... δεξιά κυβέρνηση μέχρι εκείνη την στιγμή.
Δύο πόστ είχα κάνει, ένα που ίσως άφηνε να εννοηθεί για ενδεχόμενες ευθύνες των αρχών για ένα΄τόσο μεγάλο ναυάγιο σε ήρεμα και ζεστά νερά ενώ τόσες ώρες ήταν γνωστή η κατάσταση στην οποία βρισκόταν και για τα σχόλια κάποιων στα μέσα ενημέρωσης για λάθρο και την σχετική ρητορική τους.
Εκεί πολύ όμορφα ο @storm έκανε μια δική του τοποθέτηση - άσχετα αν διαφωνώ σε κάποια- και για το θέμα των ευθυνών έφερε ένα ωραίο παράδειγμα για το Σάμινα δίπλα στις ακτές που και πάλι ήταν πολύ δύσκολη η διάσωση κλπ.
Και το δέυτερο πόστ ήταν απάντηση στον @monman2 που διαφώνησα με την άποψη του πως ήταν κτήνη οι επιβαίνοντες και πως βούλιαξαν σκόπιμα το καράβι κλπ
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΘΙΞΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!!
Πασχίζατε να κρατήσετε τα προσχήματα για να βρίσετε την αριστερά πάλι για τις διαμαρτυρίες και το περιστατικό με την ΠτΔ και σας έδωσα την αφορμή να ξαλαφρώσετε!!!!
ΕΞΗΝΤΑΤΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΟΙ ΖΑΙΟΙ ΤΡΙΑΤΑΚΑΤΩ , και μπράβο σας , αλλά θα σας παρακαλόυσα να μην πιάνετε στο στόμα σας την αριστερά με ανάλογα σχόλια όπως το δικό σου @elteo
Πότε νοιάστηκαν για την Ελλαδίτσα μωρε?
Είναι προσβλητικό και διχαστικό.
-
ε μωρε, εχουν μαζευτει πολλοι νουΔΟΥΛΟΙ
που κατα τα αλλα ΔΕΝ ειναι λεει νουδου.... -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ε μωρε, εχουν μαζευτει πολλοι νουΔΟΥΛΟΙ
που κατα τα αλλα ΔΕΝ ειναι λεει νουδου....Το να είναι κάποιοι απλά με το μέρος της κοινής λογικής να φανταστώ ότι δεν σου πέρασε καν από το μυαλό….
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2