-
Λυσεις υπαρχουν. Αρκει να υπαρχουν σοβαροι εργοδοτες και ανεξαρτητη, ανεξαρτητη αρχη επιθεωρησης εργασιας. Ουτε το ΚΚΕ στην πυλη, ουτε επερωτησεις στην βουλη, ουτε λοιπες παπατζες.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για παράδειγμα σκεφτείτε, πως μπορεί ένας ενοικιαζόμενος να πάρει μία μέρα άδεια;
Πάντως στις τράπεζες ήταν πανεύκολο, οι "ενοικιαζόμενοι" ακολουθούσαν ακριβώς την ίδια διαδικασία με το κανονικό προσωπικό. Αίτηση στον δντη διεύθυνσης και εφοσον εγκρινόταν όλα ΟΚ. Δεν ασχολούταν η εταιρεία ενεοικιάσεως παρά μόνο ότι έχει καταναλωθεί όλο το υπόλοιπο αδείας, τίποτε άλλο. Και με ασθένεια το ίδιο, στην τράπεζα όλα.
Σε τράπεζα σήμερα:
Κανονικός υπάλληλος θέλει μία μέρα άδεια γιατί πρέπει να πάει το παιδί του στο νοσοκομείο.Μπαίνει στην ψηφιακή πλατφόρμα του HR δηλώνει άδεια όποτε γουστάρει, πάει το αίτημα ηλεκτρονικά στον δ/ντή του τομέα και το εγκρίνει, γιατί είναι κανονικός υπάλληλος και ποτέ δεν λένε ΟΧΙ σε κανονικό υπάλληλο. Είναι της συντεχνίας. Ούτε ερωτήσεις, ούτε μα, ούτε μου...ούτε σουξουμούξουτου...Ενοικιαζόμενος υπάλληλος θέλει μία μέρα άδεια γιατί πρέπει να πάει το παιδί του στο νοσοκομείο. Σηκώνεται από το γραφείο, πάει στον δ/ντή του τομέα και ακολουθεί ο διάλογος:
-Κώστα θέλω μία μέρα άδεια την Παρασκευή να πάω το παιδί στο νοσοκομείο. Μας βάλανε έκτακτο ραντεβού.
-Ρε συ Βαγγέλη την Παρασκευή που γίνονται όλες οι δουλειές; Δεν μπορεί να το πάει άλλος;
-Όχι, η σύζυγος πρέπει να κάτσει σπίτι με την πεθερά μου.
-Δεν γίνεται έτσι ρε Βαγγέλη. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Άδεια θα πρέπει να ζητάτε 10 μέρες πριν, για να οργανώσουμε τις δουλειές.
-Μα οι άλλοι ρε συ Κώστα, παίρνουν άδεια χωρίς να ρωτάνε κανέναν. Δηλώνουν, εγκρίνεται και τέλος. Εγώ γιατί πρέπει κάθε φορά να ρίχνω τα μούτρα μου; Και που να ξέρω πριν 10 μέρες ότι θα μου δώσουν έκτακτο ραντεβού;
-Βαγγέλη όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Όλοι βάζουμε πλάτη για την τράπεζα. Και εγώ θέλω να πάω το παιδί στο νοσοκομείο, αλλά όπως βλέπεις κάθομαι εδώ 12 ώρες κάθε μέρα.
-Μάλιστα. Κατάλαβα. Άστο Κώστα, θα κανονίσω να το πάει ο πεθερός μου.
-Είδες ρε συ Βαγγέλη, λύσεις υπάρχουν... Και την Παρασκευή τα Project τρέχουν. Αφού βλέπεις τι γίνεται. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.Ο διάλογος αληθινός...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Κατάλαβες , @antonmone και @gatoz;
Γιατί το έχω φάει και εγώ στη μάπα αυτό και ήμουν υποτίθεται κανονικός υπάλληλος.....αλλά μικρός.
Όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι αλλά τελικά δεν βραζουν.
@antonmone Η φράση αυτή είναι που με τσιγκλησε και μου άναψε τα λαμπάκια, όχι εσύ.
-
This post is deleted! -
Φίλτατε @lap κράτα ορισμένα πράγματα για τον εαυτό σου γιατί δεν θέλει και πολύ εδώ μέσα να σου την πέσουν επειδή δεν έσκυψες και κ@λο να σου την φορέσουν...φαρδιά, πλατιά...
-
Όχι αλλά έχω δει χέρια αχρηστευμένα από τον καρπό νέων ανθρώπων που τους τα πήρε εκτυπωτική μηχανή και δεν ξαναδούλεψαν ποτε.Έχω δει δάχτυλο περασμένο από ιμάντα κίνησης που από την τριβή έμεινε μόνο το κόκκαλο και μετά από 4,5 χρόνια δεν έχει επανέλθει εμφανισιακά μετά από φροντίδα του καλύτερου χειρούργου του Ιασο,και με αυτό κρατάω το τηλέφωνο που σου γράφω.Οδηγεί πουθενά αυτή η αυτό θυματοποίηση και αυτή η εγωκεντρική λογικη;Έχει νόημα το ποιος την έχει μεγαλύτερη τη δυστυχία;Το λίγο ως πολύ και το σε διαφορετικές θερμοκρασίες το διάβασες;Είμαστε οφτοπικ ,το τοπικό των εργασιών είναι το κατάλληλο.
-
Φαρμάκι έχω στην Ψυχή
Φέρνει μαυρίλα θολερή
Στα στήθια μου
Νύχτα αξημέρωτη ξανά
Με το πιοτό της με κερνά
Εβίβα μου
Σκοτάδι πίνω για πιοτό
Πω πω πω πω
πω πω πω πω
Ντέφι της λύσσας μου κρατώ
Πω πω πω πω
πω πω πω πω
Και το μυαλό μου είναι θολό
Πω πω πω πω
πω πω πω πω…..
ΠωΤιμολέων Φανφάρας
Σορρυ αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί το 10χρονο που κρύβω μεσα μου!
-
Μα η κριτική ήταν στην φράση πως λίγο πολύ όλοι στο ίδιο καζάνι βράζαμε στην κρίση.
Προφανώς δεν ισχύει αυτό. Αυτό λέω.
Τεσπά. Περαστικά εύχομαι.
-
Αγαπητέ @storm διάβασα την απάντησή σου στο ερώτημά μου παραπάνω και τη σέβομαι απόλυτα. Όπως και την προσωπική σου επαγγελματική κατάσταση. Οπότε θα τοποθετηθώ μόνο γενικά και πολιτικά.
Σε άλλες δυτικές χώρες υπάρχουν ακόμα πιο ελαστικά καθεστώτα εργασίας. Στην Αγγλία π.χ. που ζει μια ξαδέρφη μου, μου εξηγούσε τη σύμβαση μηδενικών ωρών εργασίας και δεν το πίστευα. Τι είναι? Μπορεί μια εταιρεία να σου κάνει σύμβαση, ότι θα σε απαχολεί από 0 ώρες. Και μπορεί για ένα μήνα να μη σε χρειαστεί καθόλου, να έχεις έσοδα ΜΗΔΕΝ.
Δε γκρινιάζουν οι Άγγλοι. Δεν ασχολούνται καθόλου με το θέμα. Γιατί? Βρίσκουν δουλειές, δεν τους νοιάζει. Απλώς σε κάτι τέτοια περίεργα με συμβάσεις μηδενικών ωρών, πάνε φαντάζομαι τίποτα απελπισμένοι.
Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αν θα κυβερνήσει αύριο ο Λένιν και θα πετσοκόψει τις εταιρείες. Και θα τους κόψει τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα η διαπραγματευτική θέση του εργαζόμενου είναι μειωμένη γιατί δεν υπάρχουν δουλειές.
Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με ανάπτυξη. Όσο περισσότερες οι δουλειές, τόσο ενισχύεται η διαπραγματευτική θέση του εργαζόμενου. Αλλιώς όσους περιορισμούς και να βάλεις, όσους νόμους και να ψηφίσεις, δεν γίνεται τίποτα. Εδώ είναι που δεν μπορεί να δώσει απάντηση η αριστερά. Ενώ κακά τα ψέματα, η δεξιά δημιουργεί περισσότερες προσδοκίες βελτίωσης στον κόσμο.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μα η κριτική ήταν στην φράση πως λίγο πολύ όλοι στο ίδιο καζάνι βράζαμε στην κρίση.
Προφανώς δεν ισχύει αυτό. Αυτό λέω.
Τεσπά. Περαστικά εύχομαι.
Το έσβησες και απάντησα σε κάτι που δεν υπάρχει χαχαχαχ
-
This post is deleted! -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα η διαπραγματευτική θέση του εργαζόμενου είναι μειωμένη γιατί δεν υπάρχουν δουλειές.
Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με ανάπτυξη. Όσο περισσότερες οι δουλειές, τόσο ενισχύεται η διαπραγματευτική θέση του εργαζόμενουΗ λύση στο πρόβλημα λεγόταν κλαδικές συμβάσεις εργασίας...
Βασικός μισθός τουλάχιστον 20% πάνω από τον εκάστοτε κατώτατο , αυξήσεις προϋπηρεσίας ανά 2 ή 3 χρόνια, επιδόματα πτυχίων , παιδιών , ανθυγιεινής, υπολογιστή,ταμείου , ευθύνης κλπ εξειδικευμένα ανά περίπτωση κλάδου εργασίας.
Τα διαλυσαν ολα με αφορμή την... βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας οι δεξιοί πατριώτες με πρώτο βιολί στην ορχήστρα τον Παπαδήμο.
Η οικονομία και φυσικά βελτιώθηκε με την ... απρόσμενη εξοικονόμηση μισθοδοτικου κόστους για τους ολιγαρχες που εξασφάλισαν και τα τρισέγγονα των τρισεγγονων τους.
Τέτοια αρπαχτη δεν είχε καταφέρει κανένας στον πλανήτη εν μια νυκτί...
Μόνο τα απρόσμενα κέρδη των διυλιστήριων και των σουπερμάρκετ το 2022 έρχονται κοντά σε μέγεθος αρπαχτης αλλά αφορούν μια χούφτα ολιγαρχών μόνο.
PS: ξέχασα και τους εφοπλιστές μας που έχουν επίσης απίστευτα απρόσμενα κέρδη από τον Φεβ 2022 από την μεταφορά του ρωσικού πετρελαίου, και συμβάλλουν ουσιαστικά στην χρηματοδότηση της σφαγής του αθώου Ουκρανικού λαού.
Κάτι οπλικά συστήματα, οχήματα , κλπ εξοπλισμός που δίνει ο μεγάλος στους Ουκρανους από την δική μας τσέπη είναι για να κάνουν τα στραβά μάτια οι Ευρωπαίοι ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι Έλληνες εφοπλιστές μας τις δουλειές τους κάνοντας περήφανο τον μέσο ΝΔκρατη ψηφοφόρο - ταρίφα για την αύξηση των κερδών της ...εξωστρεφούς ελληνικής ναυτιλίας!!!! -
Οι κλαδικές συμβάσεις θα επανέλθουν. Είναι θέμα χρόνου. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αυξηθούν οι μισθοί πλην του κατώτατου.
Βέβαια παραλείπετε να αναφέρετε ότι οι αγαπημένοι σας Ισπανοί, ανέστειλαν μόνοι τους τις κλαδικές συμβάσεις το '12 νομίζω. Χωρίς να είναι σε πρόγραμμα στήριξης όπως η Ελλάδα. Μόνοι τους. Και τις επανέφεραν το '19 ή το ΄21 δε θυμάμαι.Για τ' άλλα με τις επιχειρηματικές αρπαχτές και τους εφοπλιστές, δεν μπαίνω καν στον κόπο ν' ασχοληθώ.
Κανένα δυτικό κράτος δεν μπορεί να βάλει χέρι σε νόμιμα και ήδη φορολογημένα ιδιωτικά λεφτά. Κι αν το κάνει, το τίμημα στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον γι' αυτό το κράτος θα είναι βαρύ και δυσβάσταχτο. Οπότε σταματήστε τις αριστερές βλακείες ότι θα πάρετε τα λεφτά των άλλων επειδή σας γυάλισαν. -
Μια δουλεια στην οποια δε μπορεις να λειψεις για κανενα λογο οσο σοβαρος κι αν ειναι, ειναι μια δουλεια τοξικη. Απλα φευγεις. Προφανως περασες και δεν εριξες πενια(και στα εχουν μαζεμενα) ή δουλευεις πολυ περισσοτερο απο οσο πληρωνεσαι και σε θεωρουν μαλακα ή εχουν χασει καθε αισθηση σοβαρης διαχειρισης των εργαζομενων και φυσικα η λεξη ενσυναισθηση δε τους λεει τπτ. Απλα φευγεις. Φευγεις! Δε περιμενεις να ρθει η καταλληλη στιγμη - ευκαιρια. Φευγεις. Κατηγορεις μονο αυτους αν θελεις που με την αντιμετωπιση τους στο προσωπο σου σε απογοητευσαν. Δε κατηγορεις αυτον που σου λεει να φυγεις. Επειδη ντε και καλα δε βρισκεται στο ιδιο καζανι με σενα. Ισως ειδε αναλογες καταστασεις και με καλυτερα αντανακλαστικα κινηθηκε και ξεφυγε απο την λαγουδοτρυπα. Αυτος ειναι ο τροπος. Οχι να μετρας το βαθος της λαγουδοτρυπας. Υπαρχει μια λεξη που συνοδευει τον μεσο εργαζομενο. Ειναι η τελευταια απο οσες εχω αναφερει. Ιδρυματοποιηση. Αυτη που παθαινει καποιος που νομιζει πως δε μπορει να ξεφυγει απο την εργασιακη του φυλακη. Αυτο πρεπει να πολεμα ο καθενας στην εργασια του. Οποιος καταλαβε...
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μια δουλεια στην οποια δε μπορεις να λειψεις για κανενα λογο οσο σοβαρος κι αν ειναι, ειναι μια δουλεια τοξικη. Απλα φευγεις. Προφανως περασες και δεν εριξες πενια(και στα εχουν μαζεμενα) ή δουλευεις πολυ περισσοτερο απο οσο πληρωνεσαι και σε θεωρουν μαλακα ή εχουν χασει καθε αισθηση σοβαρης διαχειρισης των εργαζομενων και φυσικα η λεξη ενσυναισθηση δε τους λεει τπτ. Απλα φευγεις. Φευγεις! Δε περιμενεις να ρθει η καταλληλη στιγμη - ευκαιρια. Φευγεις. Κατηγορεις μονο αυτους αν θελεις που με την αντιμετωπιση τους στο προσωπο σου σε απογοητευσαν. Δε κατηγορεις αυτον που σου λεει να φυγεις. Επειδη ντε και καλα δε βρισκεται στο ιδιο καζανι με σενα. Ισως ειδε αναλογες καταστασεις και με καλυτερα αντανακλαστικα κινηθηκε και ξεφυγε απο την λαγουδοτρυπα. Αυτος ειναι ο τροπος. Οχι να μετρας το βαθος της λαγουδοτρυπας. Υπαρχει μια λεξη που συνοδευει τον μεσο εργαζομενο. Ειναι η τελευταια απο οσες εχω αναφερει. Ιδρυματοποιηση. Αυτη που παθαινει καποιος που νομιζει πως δε μπορει να ξεφυγει απο την εργασιακη του φυλακη. Αυτο πρεπει να πολεμα ο καθενας στην εργασια του. Οποιος καταλαβε...
μπορει
το θεμα ειναι να σε αφηνουν οι συνθηκες
που καθοριζονται απο αναγκες, κυριως οικογενειακες
αλλα και απο την γενικοτερη αγορα εργασιας -
@spi_duster δηλαδη πληρώνεις δάνεια και υποχρεώσεις;;;;
Ωραίος!!!! Ρισπεκτ!
-
Καλα, αμα παιρνεις δανεια καρτες , κανεις 5 παιδια και μετα ψαχνεις να βρεις δουλεια της προκοπης, εισαι αξιος της μοιρας σου.
Γαμας τον εαυτο σου, και γαμας και την πιατσα με το να δεχεσαι το καθε σκουπιδι αφεντικο. -
Την απαντηση την εδωκε ο Ντιναρας. Για οποιον δε καταλαβε εχω αναφερει συγκεκριμενες λεξεις με συγκεκριμενη σειρα. Πιο 50αρακια δε μπορω να το καμω.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ιδρυματοποιηση. Αυτη που παθαινει καποιος που νομιζει πως δε μπορει να ξεφυγει απο την εργασιακη του φυλακη.
-
Γατε ολα με μια σειρα. Οποιος δεν την τηρει μονο κωλοφαρδος ειναι αν τη γλυτωσει με κανα δυο γρατζουνιες.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2