-
Μεσήλικες πάντα άξιοι και ικανοί,δουλευταράδες και ολιγαρκείς vs νέοτερων που νομίζουν ότι έχουν τραβήξει τα πάνδεινα και το μόνο που δεν τους έχει συμβεί είναι να τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι σαν τον αυτοκράτορα στον Αστερίξ.
Φυσικά οι μεν για τους δε είναι βολεμένοι,σώγαμπροι της Ελισσαβετ,κληρονόμησαν τον θείο που περίμενε να πεθάνει και η Βλαχοπούλου,που όλα τους ήρθαν δεξιά,σε εργασιακές συνθήκες που λίγο απέχουν από τον παράδεισο.
Αντιστρόφως οι νέοι για τους πιο παλιούς,είναι φυσικά τεμπέληδες που δεν θέλουν να δουλέψουν,παρτακηδες που τρώνε τα λεφτά του μπαμπά,κακομαθημένοι που δεν σηκώνονται από το κρεββάτι τους χωρίς υψηλό κασέ σαν την Λιντα Εβαντζελίστα(ήταν αγέννητοι τότε),και που φυσικά τίποτα δεν είναι όπως τον παλιά χρόνια γιατί….,έτσι!
Δεν μου κάνει πλέον εντυπωση αλλά είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι ((γονείς ))κατηγορουν τα ((παιδια)) τους και το αντίστροφο.
Που πραγματικά λίγο πάνω λίγο κάτω ενώ βράζουμε σχεδόν όλοι στο ίδιο καζάνι,με διαφορετικές θερμοκρασίες ισως,αλλά βράζουμε σίγουρα,περισσεύει κακόπιστη κριτική πάντα όμως για τους άλλους.
Θα γράψω λίγο με μισθολογικά νούμερα βιομηχανιών έτσι για να ξεφύγουμε από τους κομπιουτεράδες λιγάκι. -
Όχι δεν είναι έτσι.
Για να βγει το αφήγημα σου βάζεις μια σειρα όμορφα γραμμένα επιχειρήματα και καταπίνεις το 65% ανεργίας και 300-500 / μηνα μισθό.
Αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν ήταν οι νέοι και η γηραιότεροι που αν έχαναν την εργασία τους δεν έβρισκαν εύκολα όπως και πολλοί ε.ε
Οχι δεν είναι ετσι. Είπαμε εύχομαι να μη το ζησουν τα παιδιά σας και φύγουν στο εξωτερικό.
Κανένας σωγαμπρος, κληρονόμος, δημ υπάλληλος με έναν μικρό μεν αλλά μισθό δε δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα. Απλά νομίζει ότι καταλαβαίνςι.Θα αλλάξετε όλοι το αφήγημα σας αν σας συμβεί είτε σε εσάς είτε στο περιβάλλον σας.
-
Αυτά κατάλαβες ;
-
-
Ναι αυτό. Δεν βραζαμε στο ίδιο καζάνι.
Εγώ και άλλοι 600χιλ τουλάχιστον δεν έβραζαν στο ίδιο καζάνι με τον σωγαμρπο τον κληρονομο και τον δημόσιο υπάλληλο με τα 1000 ευρώ καθαρά αντί για 1500.
Έχεις ζήσει ποτέ σε οικονομία με 65% ανεργία;
-
Έχεις ζήσει 2,5χρονια ανεργίας χωρίς εισόδημα με 3 παιδιά και γυναίκα άνεργη επισης;
-
-
-
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχεις ζήσει 2,5χρονια ανεργίας χωρίς εισόδημα με 3 παιδιά και γυναίκα άνεργη επισης;
Όχι άλλα εχώ ζήσει αντίστοιχα δύσκολα στην κρίση
Οπότε δεν μπορείς ούτε εσύ φαντάζομαι να πεις πως ήσουν στο ίδιο καζάνι με πχ έναν δημόσιο υπάλληλο ή ζευγάρι δημ υπαλλήλων, ή κληρονόμο με σπίτια κλτ αλλά με σταθερή εργασία. Σωστά;;;;
Όταν θα σου λέει πως περάσαμε δύσκολα ως δημ υπάλληλοι και εσύ θα τους λες πως ήσασταν άνεργοι....είναι το ίδιο και το αυτό.
Οι φωτογραφικές με την προσπάθεια χλεύης το μόνο που κάνουν είναι να σε υποβαθμίζουν. Εάν νιώθεις καλά που τα κάνεις, ολόκληρος μεσήλικας με παιδιά. Κάντο.
-
Δεν θα λέω τίποτα γιατί δεν συνηθίζω να κλαίγομαι αλλά να προχωράω μπροστά ΑΝ μπορώ ,μπορεί και να μην τα καταφέρω στο τέλος.Σίγουρα δεν θα τα βάζω με όλο τον υπόλοιπο κόσμο ,ούτε θα γενικεύω βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα τσουβαλιάζοντας ανθρώπους,χαρακτηρίζοντας τους κιόλας.Πάντα θα υπάρχει κάποιος που έχει περάσει πολύ πιο δύσκολα από εμάς.Πάω για τα 46 αλλά αισθάνομαι 15 η 107 ανάλογα με την περίπτωση.Δεν σε χλευάζω,έχεις μια επιθετική και μηδενιστική τάση στα γραπτά σου ,όταν κάποιος δεν συμφωνεί με αυτά που έχεις στο μυαλό σου ,οποτε δεν αφήνεις περιθώριο σε εμένα τουλάχιστον να αντιδράσω διαφορετικά και ναι όταν ο διάλογος αποκτά αυτήν την τροπή ναι αισθάνομαι υπέροχα για τις εικόνες που ανεβάζω.Αφού σε πειράζει όμως δεν θα ανεβάσω άλλες.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όχι άλλα εχώ ζήσει αντίστοιχα δύσκολα στην κρίση
Οπότε δεν μπορείς ούτε εσύ φαντάζομαι να πεις πως ήσουν στο ίδιο καζάνι με πχ έναν δημόσιο υπάλληλο ή ζευγάρι δημ υπαλλήλων, ή κληρονόμο με σπίτια κλτ αλλά με σταθερή εργασία. Σωστά;;;;
Όταν θα σου λέει πως περάσαμε δύσκολα ως δημ υπάλληλοι και εσύ θα τους λες πως ήσασταν άνεργοι....είναι το ίδιο και το αυτό.
Οι φωτογραφικές με την προσπάθεια χλεύης το μόνο που κάνουν είναι να σε υποβαθμίζουν. Εάν νιώθεις καλά που τα κάνεις, ολόκληρος μεσήλικας με παιδιά. Κάντο.
γυρε,
προσπαθησε να προσθεσεις στο ρεπερτοριο το να ακους
θα σε οφελησει
και εμας -
Ωχ αυτήν την πα@@ια του δεν κλαίγομαι πως δεν την μπορώ. Αυτή και αν είναι βγαλμένη από ελληνική ταινία
Όχι θα αντιδρω στην κάθε παπάρια πως όλοι περασαν το ίδιο στην κρίση.
-
#anikitos
-
-
Ρε συ @antonmone
Πάντα θα υπάρχει κάποιος που πέρασε πιο δύσκολα. Άρα αυτομάτως δεν βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι.
Εγώ για παράδειγμα είχα αυτοκίνητο, παμπάλαιο μεν, άνω των 22 ετών. Αλλά είχα αυτοκίνητο και μου πλήρωναν ως ένα ποσοστό την βενζίνη.
Θα πω στο φιλαράκι μου με το παπάκι που δούλευε σε voucher που έμενε στο παιδικό δωμάτιο, έλα μωρέ όλοι το ίδιο περάσαμε
Όχι, δεν περάσαμε το ίδιο. Εγώ πέρασα καλύτερα.
-
Όπως τα λέτε είναι με τις εταιρείες ενοικίασης προσωπικού, να προσθέσω μόνο πως επί του συνολικού μισθολογικού κόστους χρεώνουν και 24% ΦΠΑ στον πελάτη τους, που έστω μόνο ταμειακα είναι ένα ποσό που είναι σημαντικό.
Επίσης δεν γλιτώνουν τίποτα από έξοδα διαχείρισης αφού μισθοδοσία, προγράμματα , αλλαγές και αποζημιώσεις απόλυσης βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον πελάτη.
Επίσης κάποιες πολύ μεγάλες εταιρείες προσλαμβάνουν μόνο μέσω αυτων των εταιρειών προσωπικό σε μεγάλο ποσοστό.
(Τα εταιρικά βενζινάδικα πχ υποχρεώνουν τους διαχειριστές τους να προλαμβάνουν μόνο από αυτές τις εταιρείες)Κατά την ταπεινή μου άποψη νομίζω πως γίνεται κάποιου άλλου είδους νταραβερι , με πολιτικές πλάτες φυσικά, τεράστια κονδύλια και λεφτά αλλάζουν χέρια μεταξύ εταιριών.
Θα είχε ενδιαφέρον να ξεραμε ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των εταιρειών αυτών και ποια η μετοχική σύνθεση τους. -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θα είχε ενδιαφέρον να ξεραμε ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των εταιρειών αυτών και ποια η μετοχική σύνθεση τους.
Αν τα ψάξεις τα βρίσκεις, στο ΓΕΜΗ τα στοιχεία.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όπως τα λέτε είναι με τις εταιρείες ενοικίασης προσωπικού, να προσθέσω μόνο πως επί του συνολικού μισθολογικού κόστους χρεώνουν και 24% ΦΠΑ στον πελάτη τους, που έστω μόνο ταμειακα είναι ένα ποσό που είναι σημαντικό.
Επίσης δεν γλιτώνουν τίποτα από έξοδα διαχείρισης αφού μισθοδοσία, προγράμματα , αλλαγές και αποζημιώσεις απόλυσης βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον πελάτη.
Επίσης κάποιες πολύ μεγάλες εταιρείες προσλαμβάνουν μόνο μέσω αυτων των εταιρειών προσωπικό σε μεγάλο ποσοστό.
(Τα εταιρικά βενζινάδικα πχ υποχρεώνουν τους διαχειριστές τους να προλαμβάνουν μόνο από αυτές τις εταιρείες)Κατά την ταπεινή μου άποψη νομίζω πως γίνεται κάποιου άλλου είδους νταραβερι , με πολιτικές πλάτες φυσικά, τεράστια κονδύλια και λεφτά αλλάζουν χέρια μεταξύ εταιριών.
Θα είχε ενδιαφέρον να ξεραμε ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των εταιρειών αυτών και ποια η μετοχική σύνθεση τους.βασικοτατος λογος προσληψεων μεσω τριτων ειναι γιατι δεν φαινονται στο προσωπικο και ανεβαζουν τους δεικτες παραγωγικοτητας. οι πολυεθνικες ετσι λειτουργουν, να φανει κατι παραπανω και να γινει φουσκα στη μετοχη. και ο φουκαρας ο εργαζομενος για τη δικη τους φουσκα παιρνει τα δικα τους @ρχιδια@ - το φπα δεν ειναι ρε συ θεμα. για ονομα. οι εταιρειες που κανουν τετοια κολπα εχουν οτι χρηματοδοτηση θελουν απο τις τραπεζες που κεφαλαιοποιησαμε με τα δικα μας λεφτα και τους τα ειχαν ξαναρπαξει αυτοι
-
Και φυσικά ο εργαζόμενος φιμώνεται και δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα απολύτως. Χάνεται κάθε έννοια συλλογικότητας και ομαδικότητας. Δεν μπορεί να διεκδικήσει ούτε καν τα βασικά που πρέπει να έχει ένας εργαζόμενος.
Για παράδειγμα σκεφτείτε, πως μπορεί ένας ενοικιαζόμενος να πάρει μία μέρα άδεια;
Που θα το πει, πως και τι θα πει, ποιους πρέπει να ενημερώσει, ποιος θα την εγκρίνει την άδεια, πότε θα πρέπει να κάνει την διαδικασία, πρέπει να την δικαιολογήσει; Πρέπει να παρακαλέσει; Πρέπει να βγάλει τα προσωπικά του στη φόρα ώστε να τον λυπηθεί αυτός που τον έχει νοικιάσει;Για να μην αναφερθώ σε ασθένεια ή σε άλλο ξαφνικό πρόβλημα.
Εργασιακός μεσαίωνας.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για παράδειγμα σκεφτείτε, πως μπορεί ένας ενοικιαζόμενος να πάρει μία μέρα άδεια;
Πάντως στις τράπεζες ήταν πανεύκολο, οι "ενοικιαζόμενοι" ακολουθούσαν ακριβώς την ίδια διαδικασία με το κανονικό προσωπικό. Αίτηση στον δντη διεύθυνσης και εφοσον εγκρινόταν όλα ΟΚ. Δεν ασχολούταν η εταιρεία ενεοικιάσεως παρά μόνο ότι έχει καταναλωθεί όλο το υπόλοιπο αδείας, τίποτε άλλο. Και με ασθένεια το ίδιο, στην τράπεζα όλα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2