-
Το clio με έχει εντυπωσιάσει με την ποιότητα κύλισής του. Και δεν εντυπωσιάζομαι εύκολα, γιατί το α3 σ' αυτό το θέμα είναι απλά κορυφαίο. Δεν ξέρω τι έκανανοι Γάλλοι, αλλά μπράβο τους.
-
Εχω καλα και κακα νεα. Τα καλα ειναι οτι επιτελους η εφαρμογη myrenault ειναι διαθεσιμη για κατεβασμα. Τα κακα νεα ειναι οτι οταν παω να το συνδεσω με το δικτυο μου γραφει πως για ωρες ειναι για οσους η αδεια κυκλοφοριας ειναι μεταγενεστερη της 17/02/2022. Δηλαδη το μουνι της μανας τους. Το περιμενα τοσο καιρο, το να μπορω να ξερω που ειναι το αμαξι ανα πασα στιγμη στο κινητο μου ηταν ενας απο τους λογους που κατεληξα στο κλιο. Στο μυαλο μου αυτη η εφαρμογη το κανει λιγοτερο στοχο κλεφτων αν εχω καταλαβει καλα πως λειτουργει. Ισως να κανω και λαθος βεβαια.
Και μιας και λεμε για κλεφτες, εχει νοημα να απενεργοποιησω το handsfree στην καρτα ωστε να τους δυσκολεψω λιγο ή παπαρια;
Υγ. 10 σελιδες για τα εργοστασια κατασκευης, και πως βρισκουμε που κατασκευαστηκε ακομα δεν καταλαβα..
-
@saltaro said in Renault Clio V:
Δηλαδη το μουνι της μανας τους.
Το είχαμε πει, η εφαρμογή είναι για κλάματα.
Δεν νομίζω αυτά που ονειρεύεσαι/μαι θα λειτουργούν ακόμα και στα καινούρια, εδώ εμένα μου βγάζει λάθος και την διάρκεια της εγγύησης@saltaro said in Renault Clio V:
Και μιας και λεμε για κλεφτες, εχει νοημα να απενεργοποιησω το handsfree
Όχι γιατί?
Εκτός και αν μένεις σε μονοκατοικία παρκάρεις μπροστά στο σπίτι και το κλειδί το αφήνεις στα 2μ, αλλά και πάλι πάρε ένα φάκελο/πουγκί /κουτί /κλωβό Φάραντεϊ και το βράδυ πέτα μέσα την κάρτα. -
Υπερέχει σε χώρους και ποιότητα το Clio...
Το κυρίως «πιάτο» και στα δύο αυτοκίνητα, είναι το πόσο κοστίζουν στον οδηγό τους σε καύσιμο. Οι τεχνολογίες που διαθέτουν είναι τελείως διαφορετικές, ωστόσο εν τέλει είναι ισόπαλα με ένα μικρό προβάδισμα του Renault...
Υβριδικοί....σας έχουμε
-
@antoniokon said in Renault Clio V:
Το κυρίως «πιάτο» και στα δύο αυτοκίνητα, είναι το πόσο κοστίζουν στον οδηγό τους σε καύσιμο. Οι τεχνολογίες που διαθέτουν είναι τελείως διαφορετικές, ωστόσο εν τέλει είναι ισόπαλα με ένα μικρό προβάδισμα του Renault...
Υβριδικοί....σας έχουμε
Κουβέντα να γίνεται
Με αυτόματο κιβώτιο και το κλιο ισοπαλία θα είναι στην κατανάλωση?
-
@gtsartsal said in Renault Clio V:
Υβριδικοί....σας έχουμε
Κουβέντα να γίνεται
Με αυτόματο κιβώτιο και το κλιο ισοπαλία θα είναι στην κατανάλωση?
Υποθέτω πως ναι...
Πάντως εάν η έκδοση αυτή έβγαινε σε αξιόπιστο αυτόματο, θα το προτιμούσα έναντι του χειροκίνητου..
-
Κανονικά έπρεπε να συγκριθει η υβριδικη έκδοση του Κλιο.Αλλα εκεί η τιμή είναι αλλού.
-
Υβριδικοί....σας έχουμε
Το Yaris πιο ευέλικτο, μέρα με την νύκτα σε επιδόσεις , σε ευκολία οδήγησης δεν το συζητάμε και άντε να δεχτώ το 4,5 μέση κατανάλωση τεστ ... 4,5 πρέπει να το πήγαιναν σφαίρα!
-
Βλεπεις τη καμπινα του κλιο, τα καθισματα, το design, και μετα βλεπεις του yaris και τι να πω…… δε ξεπερνιεται ευκολα ολο αυτο συγγνωμη!
-
Δεν είναι συγκρίσιμα, αφού το Γιάρις είναι μόνο αυτόματο και το Κλιό μόνο χειροκίνητο. Απευθύνονται σε άλλο κοινό. Χειροκίνητο για μέσα στην πόλη είναι αυτοκοτονία, όσο οικονομικό και εαν είναι.
-
@zaxosm said in Renault Clio V:
Βλεπεις τη καμπινα του κλιο, τα καθισματα, το design, και μετα βλεπεις του yaris και τι να πω…… δε ξεπερνιεται ευκολα ολο αυτο συγγνωμη!
#mono_gia_anomalous
Για να παρεις γιαρι ή δεν σου τα εφερε καλα η ζωη ή σε δερνανε στο σχολειο μικρο ή νοιωθεις μια ελξη για τον κουμπαρο ή η χοντρη σου βγηκε οπαδος του μαρκησιου.
#katantua_shistomatiki -
@gatoz said in Renault Clio V:
@zaxosm said in Renault Clio V:
#mono_gia_anomalous
Για να παρεις γιαρι ή δεν σου τα εφερε καλα η ζωη ή σε δερνανε στο σχολειο μικρο ή νοιωθεις μια ελξη για τον κουμπαρο ή η χοντρη σου βγηκε οπαδος του μαρκησιου.
#katantua_shistomatikiΚι αν πάρεις κορόλλα?
-
@dimosthenispap said in Renault Clio V:
@pikpik said in Renault Clio V:
Καλησπέρα,
Renault Clio LPG 2021, όταν αφήνω το γκάζι (χωρίς να βγάλω την ταχήτητα) ακούγεται ένας θόρυβος, σαν να γυρνάει ενα γρανάζι.
Όταν ξανα πατήσω γκάζι, σταματάει.
Αν βγάλω την ταχύτητα, πάλι σταματάει.Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι είναι κάποιος συγχρονισμός, έχει ενημερωθεί η Renault και ψάχνει λύση.
Το έχει αντιμετωπίσει άλλος αυτό ;;
Το ίδιο έχουν πει και σε έμενα είναι ο ήχος από το wastegate του turbo. Είπαν πως ίσως να βρεθεί λύση μέχρι τον Μάρτιο Απρίλιο του 2023.
Νομίζω αντιμετωπίζω το ίδιο θέμα. Σου βρήκαν λύση τελικά; -
@konstantinos253gate7 said in Renault Clio V:
To ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ Renault Clio 0.9 TCe 2020 με τα 100 άλογα, θόρυβος σαν να τρίζει αλουμίνιο και είπε ότι είναι από το τούρμπο και περιμένουν από την renault αν και εφόσον δώσει λύση.Με το που πάω να φύγω έρχεται μια κοπέλα με ένα παρόμοιο με το ίδιο ακριβώς θέμα. Με λίγα λόγια είσαι αναγκασμένο να ακούς αυτόν τον σπαστικό θόρυβο σε καινούργιο αυτοκίνητο. και ρωτάω τώρα εγώ.....δεν είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύση από την στιγμή που παραλαμβάνεις ένα άρτιο αυτοκίνητο και σου δίνουν 5 χρόνια εγγύηση να παραμένει άρτιο καθόλη την διάρκεια της εγγύησης?
Σου βρήκαν λύση τελικά; Θα το πάω και εγώ την Παρασκευή για σέρβις και έχει το ίδιο θέμα.
-
@fanis75 said in Renault Clio V:
και ρωτάω τώρα εγώ.....δεν είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύση από την στιγμή που παραλαμβάνεις ένα άρτιο αυτοκίνητο και σου δίνουν 5 χρόνια εγγύηση να παραμένει άρτιο καθόλη την διάρκεια της εγγύησης?
Φυσικά και είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύση, εφόσον αυτό είναι κάτι εκτός του φυσιολογικού και ειδικά εαν επηρρεάζει την λειτουργία του αυτοκινήτου. Οπότε ή θα βρούν λύση (το πιθανότερο) ή απλά θα πουν μια βλακεία ότι είναι "φυσιολογικός θόρυβος λόγω της τάδε λειτουργίας" και θα το κάνουν γαργάρα (το θεωρώ σχεδόν απίθανο όμως).
Τελικά βρέθηκε κάποια λύση; Ή θα οδηγούμε και θα γυρίζουν οι περαστικοί να κοιτάνε τι ήχος είναι αυτός που ακούγεται;
-
@geo-yfa said in Renault Clio V:
και ρωτάω τώρα εγώ.....δεν είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύση από την στιγμή που παραλαμβάνεις ένα άρτιο αυτοκίνητο και σου δίνουν 5 χρόνια εγγύηση να παραμένει άρτιο καθόλη την διάρκεια της εγγύησης?
Φυσικά και είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύση, εφόσον αυτό είναι κάτι εκτός του φυσιολογικού και ειδικά εαν επηρρεάζει την λειτουργία του αυτοκινήτου. Οπότε ή θα βρούν λύση (το πιθανότερο) ή απλά θα πουν μια βλακεία ότι είναι "φυσιολογικός θόρυβος λόγω της τάδε λειτουργίας" και θα το κάνουν γαργάρα (το θεωρώ σχεδόν απίθανο όμως).
Τελικά βρέθηκε κάποια λύση; Ή θα οδηγούμε και θα γυρίζουν οι περαστικοί να κοιτάνε τι ήχος είναι αυτός που ακούγεται;
Πριν έναν μήνα που ρώτησα δεν είχαν κάποια ενημέρωση είπαν.. αν έχει κάποιος κάποιο νέο ας ενημερώσει. Ελπίζω το θέμα να λυθεί σύντομα και να διορθωθεί, γιατί σε μια ελαττωματική wastegate δεν είναι μόνο ο ήχος το θέμα.. μελλοντικά τι θα γίνει, θα αναλάβουμε εμείς το κόστος αλλαγής σε κάτι που είναι πρόβλημα εργοστασίου και το έχουμε αγοράσει καινούργιο?
-
@dimosthenispap said in Renault Clio V:
Πριν έναν μήνα που ρώτησα δεν είχαν κάποια ενημέρωση είπαν.. αν έχει κάποιος κάποιο νέο ας ενημερώσει. Ελπίζω το θέμα να λυθεί σύντομα και να διορθωθεί, γιατί σε μια ελαττωματική wastegate δεν είναι μόνο ο ήχος το θέμα.. μελλοντικά τι θα γίνει, θα αναλάβουμε εμείς το κόστος αλλαγής σε κάτι που είναι πρόβλημα εργοστασίου και το έχουμε αγοράσει καινούργιο?
Την Παρασκευή θα το πάω για ετήσιο σέρβις (2 χρόνια) και φυσικά θα τους πω για το θέμα. Φαντάζομαι δεν θα το παίξουν κινέζοι ότι πρώτη φορά το ακούνε. Θα σας ενημερώσω.
-
Φαντάζομαι δεν θα το παίξουν κινέζοι ότι πρώτη φορά το ακούνε. Θα σας ενημερώσω.
Εννοείται ότι δεν θα το έχουν ξανα-ματα-συναντήσει ποτέ αυτό το πρόβλημα ( τουλάχιστον την μέρα που θα πας , για τις άλλες μέρες δεν ορκίζονται )
-
@yem said in Renault Clio V:
Φαντάζομαι δεν θα το παίξουν κινέζοι ότι πρώτη φορά το ακούνε. Θα σας ενημερώσω.
Εννοείται ότι δεν θα το έχουν ξανα-ματα-συναντήσει ποτέ αυτό το πρόβλημα ( τουλάχιστον την μέρα που θα πας , για τις άλλες μέρες δεν ορκίζονται )
Λοιπόν, πήγα σήμερα και μου είπαν αμέσως ότι πρόκειται για το wastegate και ότι είναι θέμα σ' όλα τα turbo Renault και Duster, ότι δεν προκαλείται από κάποιο μηχανολογικό θέμα, αλλά από τον ήχο που παράγει το πορτάκι του τούρμπο που είναι μεταλλικό και χτυπάει σ έναν σωλήνα και ότι περιμένουν οριζόντιες οδηγίες αντιμετώπισης από τη Renault.
Δεν το έπαιξαν κινέζοι αλλά το θέμα είναι ότι ο θόρυβος παραμένει. Ενδεχομένως εάν δεν δώσουν λύση άμεσα να πρέπει να κινηθούμε νομικά στη λογική ότι υπάρχει οριζόντιο πρόβλημα και υπάρχει εγγύηση σε ισχύ. -
@yem said in Renault Clio V:
Λοιπόν, πήγα σήμερα και μου είπαν αμέσως ότι πρόκειται για το wastegate και ότι είναι θέμα σ' όλα τα turbo Renault και Duster, ότι δεν προκαλείται από κάποιο μηχανολογικό θέμα, αλλά από τον ήχο που παράγει το πορτάκι του τούρμπο που είναι μεταλλικό και χτυπάει σ έναν σωλήνα και ότι περιμένουν οριζόντιες οδηγίες αντιμετώπισης από τη Renault.
Δεν το έπαιξαν κινέζοι αλλά το θέμα είναι ότι ο θόρυβος παραμένει. Ενδεχομένως εάν δεν δώσουν λύση άμεσα να πρέπει να κινηθούμε νομικά στη λογική ότι υπάρχει οριζόντιο πρόβλημα και υπάρχει εγγύηση σε ισχύ.https://www.reddit.com/r/Dacia/comments/11mt1sz/to_the_ecog_owners_if_you_have_that_metal_sound/
εδώ λένε για μία μη οριστική λύση, αλλά κάποια "πατέντα" ίσως ;
Renault Clio V