Μετά από 1,5 χρόνο που έχω στην κατοχή μου το αυτοκίνητο (Renault clio 1.0 turbo lpg) πρέπει να πω ότι το ' χω αγαπήσει για την οικονομία του και την απόκρισή του.
Αθήνα-Γιάννενα διαδρομή με σταθερή ταχύτητα γύρω στα 130 και 3000 στροφές, καίει περίπου 27 ευρώ (ενίοτε βέβαια το πατάω και 150/60 με 3500 στροφές). Οδηγικά είναι πολύ άνετο και η κύλισή του ομαλή.
Το μόνο που με ενοχλεί είναι, επειδή έχω την έκδοση με τις 17ρες ζάντες, ότι μέσα στην πόλη, στους καταπληκτικούς δρόμους που έχουμε γεμάτους λακούβες κοπανιέται.
Έχω την έκδοση με τρεις οδηγικές επιλογές my sense-eco-sport χωρίς navigation που το αναπληρώνω με καλώδιο και κινητό.
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Best posts made by geo-yfa
-
RE: Renault Clio V
-
Παιδιά να ενημερώσω ότι το θέμα με το wastegate rattle (κροταλισμα τουρμπο σε χαμηλές στροφές) επιλύθηκε από τη Renault. Αρχικά ο μηχανικός κάτι έκανε προσωρινά και δεν ακουγόταν το κροτάλισμα και μετά από δυο βδομάδες ήρθε το ανταλακτικό (από Γαλλία μου είπαν) και μου το έφτιαξαν. Πλέον δεν ακούγεται τίποτα. Ήταν μέσα στην εγγύηση και όλα κομπλέ.
Εκείνο που έχω καταλάβει είναι πως πρέπει να διεκδικούμε σθεναρά τις αυτονόητες επιδιορθώσεις που οφείλει μια μεγάλη εταιρεία όπως η Renault να κάνει από μόνη της, όταν παρουσιάζονται οριζόντια θέματα. -
@yem said in Renault Clio V:
@geo-yfa said in Renault Clio V:
Φαντάζομαι δεν θα το παίξουν κινέζοι ότι πρώτη φορά το ακούνε. Θα σας ενημερώσω.
Εννοείται ότι δεν θα το έχουν ξανα-ματα-συναντήσει ποτέ αυτό το πρόβλημα ( τουλάχιστον την μέρα που θα πας , για τις άλλες μέρες δεν ορκίζονται )
Λοιπόν, πήγα σήμερα και μου είπαν αμέσως ότι πρόκειται για το wastegate και ότι είναι θέμα σ' όλα τα turbo Renault και Duster, ότι δεν προκαλείται από κάποιο μηχανολογικό θέμα, αλλά από τον ήχο που παράγει το πορτάκι του τούρμπο που είναι μεταλλικό και χτυπάει σ έναν σωλήνα και ότι περιμένουν οριζόντιες οδηγίες αντιμετώπισης από τη Renault.
Δεν το έπαιξαν κινέζοι αλλά το θέμα είναι ότι ο θόρυβος παραμένει. Ενδεχομένως εάν δεν δώσουν λύση άμεσα να πρέπει να κινηθούμε νομικά στη λογική ότι υπάρχει οριζόντιο πρόβλημα και υπάρχει εγγύηση σε ισχύ. -
Και αυτά εδώ τα βιντεάκια είναι ενδιαφέροντα για κάποιον που δεν έχει ψάξει αρκετά το αμάξι του
Youtube VideoΕγώ έχω κάνει 14.000Km και ευελπιστώ να τα 100στήσω
-
@dimosthenispap said in Renault Clio V:
@fanis75 said in Renault Clio V:
@konstantinos253gate7 said in Renault Clio V:
και ρωτάω τώρα εγώ.....δεν είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύση από την στιγμή που παραλαμβάνεις ένα άρτιο αυτοκίνητο και σου δίνουν 5 χρόνια εγγύηση να παραμένει άρτιο καθόλη την διάρκεια της εγγύησης?
Φυσικά και είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύση, εφόσον αυτό είναι κάτι εκτός του φυσιολογικού και ειδικά εαν επηρρεάζει την λειτουργία του αυτοκινήτου. Οπότε ή θα βρούν λύση (το πιθανότερο) ή απλά θα πουν μια βλακεία ότι είναι "φυσιολογικός θόρυβος λόγω της τάδε λειτουργίας" και θα το κάνουν γαργάρα (το θεωρώ σχεδόν απίθανο όμως).
Τελικά βρέθηκε κάποια λύση; Ή θα οδηγούμε και θα γυρίζουν οι περαστικοί να κοιτάνε τι ήχος είναι αυτός που ακούγεται;
Πριν έναν μήνα που ρώτησα δεν είχαν κάποια ενημέρωση είπαν.. αν έχει κάποιος κάποιο νέο ας ενημερώσει. Ελπίζω το θέμα να λυθεί σύντομα και να διορθωθεί, γιατί σε μια ελαττωματική wastegate δεν είναι μόνο ο ήχος το θέμα.. μελλοντικά τι θα γίνει, θα αναλάβουμε εμείς το κόστος αλλαγής σε κάτι που είναι πρόβλημα εργοστασίου και το έχουμε αγοράσει καινούργιο?
Την Παρασκευή θα το πάω για ετήσιο σέρβις (2 χρόνια) και φυσικά θα τους πω για το θέμα. Φαντάζομαι δεν θα το παίξουν κινέζοι ότι πρώτη φορά το ακούνε. Θα σας ενημερώσω.
-
@pral said in Renault Clio V:
Καλημέρα,
Σκέφτομαι να αγοράσω το Clio lpg 100hp dynamic. Μπορείτε να μοιραστείτε όσοι το έχετε την εμπειρία σας; Πως είναι από θέμα κατανάλωσης και αξιοπιστίας; Διάβασα το νήμα και βλέπω για διάφορα ηλεκτρολογικά που βγάζει. Ποια είναι η γνώμη σας για τα εκθεσιακά αυτοκίνητα που τα χρησιμοποιούσαν για test drive, αξίζει η αγορά τους με 5000 χλμ για να γλιτώσω κάνα 2 χιλιάδες;
Καλημέρα, λοιπόν φίλε εγώ αγόρασα το καλοκαίρι το Clio lpg 100hp dynamic, με 17ρα ζάντα χωρίς gps. Μου παρουσίασε όμως τα εξής προβλήματα: Δεν γινόταν η μετατροπή σε αέριο αυτόματα και μάλιστα στο πρώτο ταξίδι μου επειδή καταλάβαινα πως υπήρχε πρόβλημα με τον ψεκασμό με το αέριο το γύρισα στη βενζίνη. Το πήγα στην αντιπροσωπεία μου άλλαξαν απ΄ όσο κατάλαβα την μπεκιέρα και έκτοτε δεν παρουσίασε πρόβλημα.
Επίσης χθες μετά από καμιά δεκαριά μέρες που είχα να το πάρω "έπεσαν" το ινφοτέινμεντ τα φώτα καμπίνας και ο κλιματισμός. Σήμερα που το πήρα δεν είχε πρόβλημα. Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι αυτό. Θα το πάω στην αντιπροσωπεία. Έχει 5 ετή εγγύηση. Και για να μην λέω μόνο τ αρνητικά θα πω ότι έχει φοβερή κύληση, είναι δυνατό με σωστή οδική συμπεριφορά, διαθέτει όλα τα συστήματα προειδοποίησης, ασφάλειας κτλ και το γεμίζω με 20 ευρώ (το αέριο).Πήγα στην αντιπροσωπεία και ΄μου είπαν ότι η πτώση στο infotainment ktl οφείλεται σε αναβάθμιση του λογισμικού που όντως έγινε το είδα και εγώ. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως συνδέονται τα φώτα καμπίνας ή το κλιματιστικό με την αναβάθμιση...τεσπα
-
Εσένα δεν χτυπάει το πορτάκι του τούρμπο ;
Τι?
Έχει κανένα Νάνο στο τούρμπο και βαράει πόρτες?
Νανοασφαλιτης
Δες παλιότερες αναρτήσεις αλλά κάνει έναν ενοχλητικό θόρυβο το "μεταλλικό πορτάκι" του Turbo που υποτίθεται ότι θα επιλυθεί οριζόντια από τη Ρενό αλλά ακόμα τίποτα. Δες και απάντηση που μου έδωσαν σε ερώτημά μου : Να σας ενημερώσω και για την απάντηση που μου έδωσαν σε μέιλ που έστειλα στη Renault:
*Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μία λύση βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης από την RENAULT S.A.S καθώς πρόκειται για θόρυβο λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση δεν επηρεάζεται η αξιοπιστία του αυτοκινήτου και επί του παρόντος δεν προβλέπεται καμία αντικατάσταση εξαρτήματος. Για τη δική σας διευκόλυνση, οι παραπάνω πληροφορίες καθώς και κάθε εξέλιξη για το θέμα είναι άμεσα διαθέσιμες σε όλο το Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Επισκευαστών https://www.renault.com.gr/dealerlocatorTool.html από το οποίο μπορείτε να ενημερώνεστε απευθείας.Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία.
Latest posts made by geo-yfa
-
Λοιπόν εγώ έχω το clio το 1000 lpg dynamic 3 χρόνια τώρα. Θα πω τα εξής:
Στην αρχή μου είχε παρουσιάσει πρόβλημα ο ψεκαστήρας του υγραερίου και ήταν πολύ απογοητευτικό και επικίνδυνο γιατί έσβηνε ακόμα και ο κινητήρας.
Το διόρθωσαν μέσα στην εγγύηση.
Στη συνέχεια ο ήχος από το πορτάκι του τούρμπο που ήταν πολύ ενοχλητικός αλλά μετά από έναν χρόνο το διόρθωσαν ως πρόβλημα οριζόντιο.
Μου έβγαλε ένδειξη για το sos πάνω στον 1.5 χρόνο και μου το άλλαξαν
Η μπαταρία του αυτοκινήτου εξαντλήθηκε στην 3ετία ...170 ευρώ μου κόστισε με λόγω start stop.
Έχω κάνει 40 χιλιάδες χιλιόμετρα και μπορώ να πω ότι σε οδηγικό επίπεδο είμαι πολύ ευχαριστημένος και δεν το συζητώ για την οικονομία.
Απλά ελπίζω όλα τα προβλήματα να μου σκάσουν μέσα στην 5ετή εγγύηση.
Αρχίζω να πιστεύω ότι όλα τα καινούργια αυτοκίνητα είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να είναι ευάλωτα και να μας αναγκάζουν να αγοράζουμε καινούργια . Όσο πιο περίπλοκα συστήματα τόσο πιο εύκολα να μπλοκάρουν. -
Παιδιά να ενημερώσω ότι το θέμα με το wastegate rattle (κροταλισμα τουρμπο σε χαμηλές στροφές) επιλύθηκε από τη Renault. Αρχικά ο μηχανικός κάτι έκανε προσωρινά και δεν ακουγόταν το κροτάλισμα και μετά από δυο βδομάδες ήρθε το ανταλακτικό (από Γαλλία μου είπαν) και μου το έφτιαξαν. Πλέον δεν ακούγεται τίποτα. Ήταν μέσα στην εγγύηση και όλα κομπλέ.
Εκείνο που έχω καταλάβει είναι πως πρέπει να διεκδικούμε σθεναρά τις αυτονόητες επιδιορθώσεις που οφείλει μια μεγάλη εταιρεία όπως η Renault να κάνει από μόνη της, όταν παρουσιάζονται οριζόντια θέματα. -
Εσένα δεν χτυπάει το πορτάκι του τούρμπο ;
Τι?
Έχει κανένα Νάνο στο τούρμπο και βαράει πόρτες?
Νανοασφαλιτης
Δες παλιότερες αναρτήσεις αλλά κάνει έναν ενοχλητικό θόρυβο το "μεταλλικό πορτάκι" του Turbo που υποτίθεται ότι θα επιλυθεί οριζόντια από τη Ρενό αλλά ακόμα τίποτα. Δες και απάντηση που μου έδωσαν σε ερώτημά μου : Να σας ενημερώσω και για την απάντηση που μου έδωσαν σε μέιλ που έστειλα στη Renault:
*Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μία λύση βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης από την RENAULT S.A.S καθώς πρόκειται για θόρυβο λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση δεν επηρεάζεται η αξιοπιστία του αυτοκινήτου και επί του παρόντος δεν προβλέπεται καμία αντικατάσταση εξαρτήματος. Για τη δική σας διευκόλυνση, οι παραπάνω πληροφορίες καθώς και κάθε εξέλιξη για το θέμα είναι άμεσα διαθέσιμες σε όλο το Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Επισκευαστών https://www.renault.com.gr/dealerlocatorTool.html από το οποίο μπορείτε να ενημερώνεστε απευθείας.Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία.
-
@archiezulu said in Renault Clio V:
Στην όπισθεν ένα φως λευκό ανάβει πίσω δεξιά, σωστά; Δεν το είχα παράτησε ποτέ και ένας ντελιβεράς με προσπέρασε όταν έκανα πίσω να παρκάρω και μου είπε ότι δουλεύει το ένα από τα δύο φώτα.
Καλησπέρα στην παρέα έχω κάνει 26000 χιλιόμετρα έχω την έκδοση dynamic lpg με 16αρες ζάντες και 5αρι κιβώτιο , έβαλα έξτρα κεραία καρχαρία, πεντάλ ασημί και υποβραχιόνιο οδηγού που ήταν ψευτιά έσπασε μέσα σε 2 χρόνια τσαμπα το 200αρι.Το έχω από Οκτώβριο του 20 κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής, μια φορά μου έφτασε στο min τη στάθμη του ψυγείου, μου συμπλήρωσαν υγρά μαζι με νερο βρύσης πέρυσι στην αντιπροσωπεία και τώρα είναι στη μέση . Κάτι ψιλοτριξίματα γενικά αλλά κλάΐν , ψιλοχτυπηματακια έχει γεμίσει γενικά και στις ζάντες , αλλά εάν μένεις κέντρο χωρίς πάρκινγκ είναι μεσα στο πρόγραμμα αυτά. Καταναλώσεις με βενζίνη έχω δει 6.5 , και με υγραέριο 8.5 κατά μέσο όρο. Μια φορά επίσης είχα καιρό τη βενζίνη μέσα και ενώ είχα ελάχιστη βενζίνη ,έδειχνε ότι έχω στη μέση.
Εσένα δεν χτυπάει το πορτάκι του τούρμπο ; που έχει τον ενοχλητικό μεταλλικό ήχο;
-
@pikpik said in Renault Clio V:
Φαντάζομαι δεν θα το παίξουν κινέζοι ότι πρώτη φορά το ακούνε. Θα σας ενημερώσω.
Εννοείται ότι δεν θα το έχουν ξανα-ματα-συναντήσει ποτέ αυτό το πρόβλημα ( τουλάχιστον την μέρα που θα πας , για τις άλλες μέρες δεν ορκίζονται )
Λοιπόν, πήγα σήμερα και μου είπαν αμέσως ότι πρόκειται για το wastegate και ότι είναι θέμα σ' όλα τα turbo Renault και Duster, ότι δεν προκαλείται από κάποιο μηχανολογικό θέμα, αλλά από τον ήχο που παράγει το πορτάκι του τούρμπο που είναι μεταλλικό και χτυπάει σ έναν σωλήνα και ότι περιμένουν οριζόντιες οδηγίες αντιμετώπισης από τη Renault.
Δεν το έπαιξαν κινέζοι αλλά το θέμα είναι ότι ο θόρυβος παραμένει. Ενδεχομένως εάν δεν δώσουν λύση άμεσα να πρέπει να κινηθούμε νομικά στη λογική ότι υπάρχει οριζόντιο πρόβλημα και υπάρχει εγγύηση σε ισχύ.https://www.reddit.com/r/Dacia/comments/11mt1sz/to_the_ecog_owners_if_you_have_that_metal_sound/
εδώ λένε για μία μη οριστική λύση, αλλά κάποια "πατέντα" ίσως ;
solution consisting of a spring that holds the rod pressed into the fixing, as well as a new safety in harder material, to avoid deformations at high temperature; the solution consists only in IMPROVING the problem (reduces valve oscillation and rod clicking), not a definitive solution.
ναι όντως μιλάνε για πατέντα που θα βελτιώσει το πρόβλημα και δεν θα του δώσει οριστική λύση. Είναι σοβαρή απάντηση τώρα αυτή; Είναι δυνατόν μια εταιρεία όπως η Renault να μην μπορεί να δώσει λύση σ ένα "μεταλλικό πορτάκι" που τρεμοπαίζει και κοπανιέται;Να σας ενημερώσω και για την απάντηση που μου έδωσαν σε μέιλ που έστειλα στη Renault:
Με εκτίμηση,*
-
@pikpik said in Renault Clio V:
Δεν το έπαιξαν κινέζοι αλλά το θέμα είναι ότι ο θόρυβος παραμένει. Ενδεχομένως εάν δεν δώσουν λύση άμεσα να πρέπει να κινηθούμε νομικά στη λογική ότι υπάρχει οριζόντιο πρόβλημα και υπάρχει εγγύηση σε ισχύ.https://www.reddit.com/r/Dacia/comments/11mt1sz/to_the_ecog_owners_if_you_have_that_metal_sound/
εδώ λένε για μία μη οριστική λύση, αλλά κάποια "πατέντα" ίσως ;
solution consisting of a spring that holds the rod pressed into the fixing, as well as a new safety in harder material, to avoid deformations at high temperature; the solution consists only in IMPROVING the problem (reduces valve oscillation and rod clicking), not a definitive solution.
ναι όντως μιλάνε για πατέντα που θα βελτιώσει το πρόβλημα και δεν θα του δώσει οριστική λύση. Είναι σοβαρή απάντηση τώρα αυτή; Είναι δυνατόν μια εταιρεία όπως η Renault να μην μπορεί να δώσει λύση σ ένα "μεταλλικό πορτάκι" που τρεμοπαίζει και κοπανιέται; -
Δεν το έπαιξαν κινέζοι αλλά το θέμα είναι ότι ο θόρυβος παραμένει. Ενδεχομένως εάν δεν δώσουν λύση άμεσα να πρέπει να κινηθούμε νομικά στη λογική ότι υπάρχει οριζόντιο πρόβλημα και υπάρχει εγγύηση σε ισχύ. -
@dimosthenispap said in Renault Clio V:
και ρωτάω τώρα εγώ.....δεν είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύση από την στιγμή που παραλαμβάνεις ένα άρτιο αυτοκίνητο και σου δίνουν 5 χρόνια εγγύηση να παραμένει άρτιο καθόλη την διάρκεια της εγγύησης?
Φυσικά και είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύση, εφόσον αυτό είναι κάτι εκτός του φυσιολογικού και ειδικά εαν επηρρεάζει την λειτουργία του αυτοκινήτου. Οπότε ή θα βρούν λύση (το πιθανότερο) ή απλά θα πουν μια βλακεία ότι είναι "φυσιολογικός θόρυβος λόγω της τάδε λειτουργίας" και θα το κάνουν γαργάρα (το θεωρώ σχεδόν απίθανο όμως).
Τελικά βρέθηκε κάποια λύση; Ή θα οδηγούμε και θα γυρίζουν οι περαστικοί να κοιτάνε τι ήχος είναι αυτός που ακούγεται;
Πριν έναν μήνα που ρώτησα δεν είχαν κάποια ενημέρωση είπαν.. αν έχει κάποιος κάποιο νέο ας ενημερώσει. Ελπίζω το θέμα να λυθεί σύντομα και να διορθωθεί, γιατί σε μια ελαττωματική wastegate δεν είναι μόνο ο ήχος το θέμα.. μελλοντικά τι θα γίνει, θα αναλάβουμε εμείς το κόστος αλλαγής σε κάτι που είναι πρόβλημα εργοστασίου και το έχουμε αγοράσει καινούργιο?
Την Παρασκευή θα το πάω για ετήσιο σέρβις (2 χρόνια) και φυσικά θα τους πω για το θέμα. Φαντάζομαι δεν θα το παίξουν κινέζοι ότι πρώτη φορά το ακούνε. Θα σας ενημερώσω.
-
-
To ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ Renault Clio 0.9 TCe 2020 με τα 100 άλογα, θόρυβος σαν να τρίζει αλουμίνιο και είπε ότι είναι από το τούρμπο και περιμένουν από την renault αν και εφόσον δώσει λύση.Με το που πάω να φύγω έρχεται μια κοπέλα με ένα παρόμοιο με το ίδιο ακριβώς θέμα. Με λίγα λόγια είσαι αναγκασμένο να ακούς αυτόν τον σπαστικό θόρυβο σε καινούργιο αυτοκίνητο. και ρωτάω τώρα εγώ.....δεν είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύση από την στιγμή που παραλαμβάνεις ένα άρτιο αυτοκίνητο και σου δίνουν 5 χρόνια εγγύηση να παραμένει άρτιο καθόλη την διάρκεια της εγγύησης?
Σου βρήκαν λύση τελικά; Θα το πάω και εγώ την Παρασκευή για σέρβις και έχει το ίδιο θέμα.