-
Καλησπέρα σας παιδιά, είμαι καινούργια στο σάιτ και καινούργια γενικά σε ο,τι αφορά αυτοκίνητα κλπ. Αποφάσισα ότι είναι ώρα να πάρω το δικό μου αμάξι αλλά δεν έχω ιδέα που και τι ακριβώς να κοιτάξω. Θέλω να πάρω ένα μεταχειρισμένο έως 3 χιλιάρικα, που να μην έχει μεγάλη μούρη, να μην καίει πολύ βενζίνη...ξέρετε τα κλασσικά, ό,τι θέλουμε όλοι.
Να σημειώσω επίσης ότι είμαι καινούργια οδηγός και γι αυτό θέλω κάτι βολικό (για αυτό το θέλω χωρίς πολύ μούρη), έχω δει για fiat, Hyundai getz 07, αλλά δεν έχω ιδέα τι φάση και αν είναι καλά.Καμία πρόταση για μοντέλο κλπ;
-
Είδα προχθές το βίντεο από το τρακάρισμα στην Αλεξάνδρας.. ένα Opel Astra 15ετιας νομίζω (λέω τώρα, μπορεί και να μην ήταν!) πέρασε με κόκκινο με πολλά, και οι κοπέλες που έστριβαν αριστερά στην άνοδο με ένα Atos έγιναν σμπαραλια..δεν ξέρω τι έγινε τελικά..2 κοπέλες είχαν τραυματιστεί σοβαρά, απλά ένα πολύ μικρό, πολύ φθηνό και πολύ παλιό αυτοκίνητο ίσως δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για νέους οδηγούς..
Αν διπλασιάσεις (σχεδόν, και με 5.000 κάτι θα υπάρχει) τα χρήματα, παίρνεις κάτι πολύ νεώτερο, και τουλάχιστον κατηγορίας Β που είναι καλή μέση λύση μεταξύ ασφάλειας, κόστους, επιδόσεων (ίσως αυτό), δυνατότητας ταξιδίου (και για μπάνιο Σούνιο να κατέβεις από Αμπελόκηπους πάλι ταξίδι είναι, μην υποτιμάτε τις διαδρομές εντός Αττικής).
Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε την χρήση που θα κάνεις και αποστάσεις.
-
Συμφωνώ με τα ανωτέρω του κ. dublin
Πολύ χαμηλό το μπάτζετ και θα πάρεις κανένα χρέπι και μετά θα τρέχεις στους μαστόρους να το μαζέψεις.
Άμα ήθελα κάτι στο 5χιλιαρο θα κοιτάγα σε suzuki swift, yaris κλπ και τα κορεάτικα αξιόπιστα βγήκαν. -
@λιλι said in Δεν ξέρω τι αυτοκίνητο να αγοράσω:
Καλησπέρα σας παιδιά, είμαι καινούργια στο σάιτ και καινούργια γενικά σε ο,τι αφορά αυτοκίνητα κλπ. Αποφάσισα ότι είναι ώρα να πάρω το δικό μου αμάξι αλλά δεν έχω ιδέα που και τι ακριβώς να κοιτάξω. Θέλω να πάρω ένα μεταχειρισμένο έως 3 χιλιάρικα, που να μην έχει μεγάλη μούρη, να μην καίει πολύ βενζίνη...ξέρετε τα κλασσικά, ό,τι θέλουμε όλοι.
Να σημειώσω επίσης ότι είμαι καινούργια οδηγός και γι αυτό θέλω κάτι βολικό (για αυτό το θέλω χωρίς πολύ μούρη), έχω δει για fiat, Hyundai getz 07, αλλά δεν έχω ιδέα τι φάση και αν είναι καλά.Καμία πρόταση για μοντέλο κλπ;
λιλη χτυπα ενα παντα για παντα
-
Λίλη τον γάτο άκου, είναι έμπειρος
-
Δυνατή πρόταση το Fiat Panda
Έχουμε ένα στην οικογένεια μοντέλο 2004 βενζίνη 1.2, έχει κανει 240.000 δύσκολα χλμ, τα περισσότερα εντος πολης και δεν έχει ζητήσει κάτι σοβαρό. Νομίζω τον συμπιεστή του κλιματιστικού αλλάξαμε πριν μια 5ετια και κάτι ημιαξόνια. Σερβις ετησιο ευλαβικό όμως με Selenia λιπαντικά κλπ
Ρολάρει τέλεια και το έχουμε περάσει 4 οδηγοί από μια 5ετια ο καθένας. Τανκ κανονικό. -
@dublin said in Δεν ξέρω τι αυτοκίνητο να αγοράσω:
Είδα προχθές το βίντεο από το τρακάρισμα στην Αλεξάνδρας.. ένα Opel Astra 15ετιας νομίζω (λέω τώρα, μπορεί και να μην ήταν!) πέρασε με κόκκινο με πολλά, και οι κοπέλες που έστριβαν αριστερά στην άνοδο με ένα Atos έγιναν σμπαραλια..δεν ξέρω τι έγινε τελικά..2 κοπέλες είχαν τραυματιστεί σοβαρά, απλά ένα πολύ μικρό, πολύ φθηνό και πολύ παλιό αυτοκίνητο ίσως δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για νέους οδηγούς..
https://www.protothema.gr/greece/article/1356818/kavala-diasolinomeni-22hroni-pou-traumatistike-sovara-se-trohaio/
Έχω και γω τις ίδιες σκέψεις και απορίες αν η κοπέλα οδηγούσε ένα καινούριο corsa και όχι αυτό της 20ετιας αν θα πάθαινε αυτό το ατύχημα.
Πιστεύω το esp θα την έσωζε μιας και ήταν βρεγμένο το οδόστρωμα εκείνη τη μέρα. Αλλά και πάλι αν της έφευγε θεωρώ ότι δε θα παραμορφωνόταν τόσο πολύ. Χώρια τους πλευρικούς αερόσακους που το 20ετιας δεν έχει.
Σε εκείνο το κομμάτι με στεγνό περνάω με 70 χλμ.
Αν πας με παραπάνω είναι επικίνδυνο. -
Μεταχειρισμένο εως 3000 € που να είναι αξιόπιστο να καίει λίγο και το κυριότερο να είναι ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .
Σε παρόμοια περίπτωση φίλος πήρε την προηγούμενη εβδομάδα για την Νεα οδηγό κόρη του ενα corsa cdti του 2014, ελληνικό καλομεταχειρισμένο 6500€ .
Πρέπει να ανέβεις λοιπόν στα διπλά € + για να εχεις αυτά που ζητάς και το κυριότερο όπως επεσήμαναν πολύ σωστά και άλλοι να εχεις ESP και αξιόλογη παθητική ασφάλεια.
-
Παρε ενα Ibiza 6L,σαν το δικο μου.Στα λεφτα σου κυμαινεται,και τα κανει ολα σε αρκετα ικανοποιητικο βαθμο.
-
οντως το 6L ibiza-cordoba είναι τιμιο αυτοκινητο, αξιοπιστο με 4 αεροσακους, εχει καλο κουμπωμα στις ταχυτητες και ποιοτητα κυλισης
-
Καλημέρα. Συγνώμη αλλά με τρία χιλιάρικα δεν παίρνεις ούτε scooter. Και εάν υπάρχουν κάποια ,όλα θα έχουν πάνω από 150 η 200 χιλιάδες χιλιόμετρα. Πιθανώς κακοσυντηρημένα. Θα πρέπει να σώσεις σχεδόν αλλά τόσα , για να το συμαζεψεις. Γνώμη μου εάν μπορείς να βάλεις και κάποιες δόσεις. Και να πας λίγο πιο πάνω . Στα έξι με εφτά χιλιάρικα. Κάτι σε Hyundai i10, πενταετίας και βάλε η σε Yaris το Ν2 με τον 1300 με τα 87 άλογα. Η ακόμη σε κάποιο fiat panda. Καλή τύχη.
-
Fiat Panda, η καλύτερη επιλογή για τα ζητούμενά σου.
-
Είναι ασφυκτικά τα 3 χιλιάρικα, αλλά θα προτείνω μερικά
Φίατ Πάντα ή Πούντο με τον κινητήρα των 1242 κυβικών.
Χιουντάι Γκετζ ή Άξξεντ
Σιτροέν Ξαρά 1.400
Μιτσουμπίσι Καρίσμα 1.300
Όλα εικοσαετίαςΉ ανέβα λίγο στα 4 χιλιάρικα και τσέκαρε :
Πεζώ 1007 1.400 τρίπορτο ή Νίσσάν Tiida 1.600 5πορτο . Αμάξια νεώτερα, 15-17 ετών εδώ, αξίζει η πολύ μικρή υπέρβαση.Άγραφος νόμος : δεν παίρνεις υγραέριο.
-
Αν είναι να πάρεις τόσο παλιό αυτοκίνητο, κοίτα να δώσεις κάτι τί παραπάνω και πάρε ένα beetle1.4ρι να έχεις να γουστάρεις.
-
@dstou said in Δεν ξέρω τι αυτοκίνητο να αγοράσω:
Είναι ασφυκτικά τα 3 χιλιάρικα, αλλά θα προτείνω μερικά
Φίατ Πάντα ή Πούντο με τον κινητήρα των 1242 κυβικών.
Χιουντάι Γκετζ ή Άξξεντ
Σιτροέν Ξαρά 1.400
Μιτσουμπίσι Καρίσμα 1.300
Όλα εικοσαετίαςΉ ανέβα λίγο στα 4 χιλιάρικα και τσέκαρε :
Πεζώ 1007 1.400 τρίπορτο ή Νίσσάν Tiida 1.600 5πορτο . Αμάξια νεώτερα, 15-17 ετών εδώ, αξίζει η πολύ μικρή υπέρβαση.Άγραφος νόμος : δεν παίρνεις υγραέριο.
σε γυναικα τιντα...
να κοιταχτεις, παρε αντιβιωση -
@teo-mak said in Δεν ξέρω τι αυτοκίνητο να αγοράσω:
beetle1.4ρι να έχεις να γουστάρεις
Τι να γουστάρει από αυτό το πατράκι;
-
Οδηγικά δεν ξεχωρίζει σε κάτι,οπως και τα υπόλοιπα που προτάθηκαν.
Όμως,στο θέμα της σχεδίασης είναι ποιο θηλυκό από τα υπόλοιπα. Μην ξεχνάμε ότι βασίζεται και στο πάτωμα του golf το οποίο είναι στιβαρό και ασφαλές. -
Τα τελευταία φαίνονται πιο αντρίκια
ιδίως απο αυτήν την όψη
τυχαία φωτο απο αγγελία ... έμπαινα! -
@monman2 said in Δεν ξέρω τι αυτοκίνητο να αγοράσω:
Τα τελευταία φαίνονται πιο αντρίκια
ιδίως απο αυτήν την όψη
τυχαία φωτο απο αγγελία ... έμπαινα!Ναι.
Ένα τέτοιο σε χρυσάφι με αντίστοιχη ζάντα ήταν κουκλί.
Αυτό όμως κοστίζει πάνω από 12χιλιαρικα.
Εγώ πρότεινα το "δεύτερης"γενιάς. -
@teo-mak said in Δεν ξέρω τι αυτοκίνητο να αγοράσω:
Ναι.
Ένα τέτοιο σε χρυσάφι με αντίστοιχη ζάντα ήταν κουκλί.
Αυτό όμως κοστίζει πάνω από 12000χιλιαρικα.
Εγώ πρότεινα το "δεύτερης"γενιάς.Όντως 12 εκατομμύρια είναι πολλά λεφτά
Δεν ξέρω τι αυτοκίνητο να αγοράσω