-
@elteo said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλά τα λέτε αλλά ο συναγερμός δεν θα σας σώσει ως εναλλακτική. Αν μπει στο μάτι τους το χάσατε ότι και αν έχετε.
Η λογική είναι ότι ο κλέφτης θα πάει σε αυτό που μπορεί να κλέψει ευκολότερα. Αν είχα μια GT3 ναι τότε θα έπρεπε να την βάλω μέσα σε κλουβί.
-
@npapanik said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλά τα λέτε αλλά ο συναγερμός δεν θα σας σώσει ως εναλλακτική. Αν μπει στο μάτι τους το χάσατε ότι και αν έχετε.
Η λογική είναι ότι ο κλέφτης θα πάει σε αυτό που μπορεί να κλέψει ευκολότερα. Αν είχα μια GT3 ναι τότε θα έπρεπε να την βάλω μέσα σε κλουβί.
Έτσι σε συμφέρει να σκεφτεί ο κλέφτης. Δεν σκέφτεται πάντα έτσι όμως αυτό λέω. Ο συναγερμός είναι ένα τίποτα για τον επίδοξο κλέφτη. Έχω δει να παραβιάζονται σε 15 δευτερόλεπτα.
-
Ο καλύτερος συναγερμός είναι η ολική- μερική κλοπή στην ασφάλεια σου. Όλα τα άλλα παραβιάζονται πολύ εύκολα.
Αυτό είναι σαν να λες ότι δεν έχεις πυροσβεστήρα επειδή έχεις ασφάλεια πυρός. Οι καλοί συναγερμοί κάνουν καλή δουλειά. Αυτούς που έχεις δει να παραβιάζονται σε 15'' δεν είναι της προκοπής απλά.
-
@realzeus said in Νεο Hyundai Tucson :
Ο καλύτερος συναγερμός είναι η ολική- μερική κλοπή στην ασφάλεια σου. Όλα τα άλλα παραβιάζονται πολύ εύκολα.
Αυτό είναι σαν να λες ότι δεν έχεις πυροσβεστήρα επειδή έχεις ασφάλεια πυρός. Οι καλοί συναγερμοί κάνουν καλή δουλειά. Αυτούς που έχεις δει να παραβιάζονται σε 15'' δεν είναι της προκοπής απλά.
Καμία σχέση αλλά δεν θα το συνεχίσω γιατί είμαστε off.
-
Ο πυροσβεστήρας χρειάζεται για να σώσεις ζωή.
Συναγερμός που ξεκλειδώνει με το κλειδί του αυτοκινήτου, πλέον παραβιάζεται εύκολα με φθηνό εξοπλισμό ειδικά στα keyless entry (λίγα μόνο δεν είναι ευάλωτα). Ο άλλος ξεκλειδώνει, βάζει μπρος και φεύγει και μόνο το μπιπμπιπ του ξεκλειδώματος ακούγεται.
Gps tracker, μόνο να μάθεις που είναι, αλλά και αυτό φιμωνεται.Αλλά η μόδα πλέον είναι να γδύνεται το αμάξι, είτε επιτόπου, είτε σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο.
Κάντε ότι σας κάνει να νιώθετε καλύτερα.
Υ.Γ. Και μετά σκεφτείτε το βράδυ που κοιμάστε αν ακούσετε ένα συναγερμό, αν μένετε στο κρεβάτι ή αν βγαίνετε έξω να δείτε ποιόν γείτονα κλέβουν.
-
@antonakis said in Νεο Hyundai Tucson :
Ο πυροσβεστήρας χρειάζεται για να σώσεις ζωή.
Συναγερμός που ξεκλειδώνει με το κλειδί του αυτοκινήτου, πλέον παραβιάζεται εύκολα με φθηνό εξοπλισμό ειδικά στα keyless entry (λίγα μόνο δεν είναι ευάλωτα). Ο άλλος ξεκλειδώνει, βάζει μπρος και φεύγει και μόνο το μπιπμπιπ του ξεκλειδώματος ακούγεται.
Gps tracker, μόνο να μάθεις που είναι, αλλά και αυτό φιμωνεται.Αλλά η μόδα πλέον είναι να γδύνεται το αμάξι, είτε επιτόπου, είτε σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο.
Κάντε ότι σας κάνει να νιώθετε καλύτερα.
Υ.Γ. Και μετά σκεφτείτε το βράδυ που κοιμάστε αν ακούσετε ένα συναγερμό, αν μένετε στο κρεβάτι ή αν βγαίνετε έξω να δείτε ποιόν γείτονα κλέβουν.
για να γελάσουμε λίγο, έχω μια ιδέα που με ΜΗΔΕΝΙΚΟ κόστος , υπάρχει μια πιθανότητα να αποτρέψει την κλοπή:
α. απομονώνουμε μόνιμα το διακόπτη αυξομείωσης της έντασης φωνής από την οθόνη infotainment.
β. πριν σβήσουμε τον κινητήρα, βάζουμε τέρμα την ένταση από το διακόπτη στο τιμόνι και τον καλύπτουμε με ένα φαρδύ ΄σκρατς' δεματικό
γ. σβήνουμε τη μηχανή.
Σε περίπτωση παραβίασης του αυτοκινήτου και στην προσπάθεια να βάλει μπρος ο επίδοξος κλέφτης, θα ακουστεί τέρμα το ραδιόφωνο/στικάκι και για κάποια δευτερόλεπτα ΔΕΝ θα μπορέσει να κάνει κάτι, θα ψάχνει να βρει τρόπο να μειώσει την ένταση και, επειδή πιθανότατα θα καθυστερήσει να καταλάβει τι έχει γίνει, θα πανικοβληθεί και έτσι θα αποτραπεί από το να συνεχίσει την προσπάθεια -
Η ευχαρίστηση ότι ενοχλείτε τον γείτονα με την υπενθύμιση πως έχετε καινούργια αμαξάρα, κάθε φορά που κάγκουρας ή φορτηγό γκαζώνει περνώντας και χτυπάει η σειρήνα σε ώρες ανάπαυσης, είναι πιο σημαντική απ την ψευδαίσθηση ασφαλείας του ίου ίου.
Οπότε να βάζετε συναγερμους με ευαίσθητα αντικραδασμικά πάντα, όχι κινεζιες!
Άλλωστε στο δικό σας αμάξι θα έρθουν μόνο ανεκπαίδευτοι πρωτάρηδες 14 χρονών που στο πρώτο σφύριγμα θα πανικοβληθουν, άντε κάνα πρεζόνι που ψάχνει ξεχασμένες τσάντες, τα οργανωμένα κυκλώματα με συγκεκριμένες παραγγελίες οχημάτων και ανταλλακτικών, που έχουν ειδικά εργαλεία κι εκπαίδευση, αποκλείεται να ασχοληθούν με το καινούριο σας αυτοκίνητο. -
Ρεζέρβα
που με 155 + 10, είναι πολύ καλή τιμή. Συμφωνείτε;
-
Ρεζέρβα
Δες κ εδω.
-
@antonakis said in Νεο Hyundai Tucson :
Μιλούσα για σοβαρούς συναγερμούς, με ξεχωριστά remotes κλπ, που έχουν ένα σωρό λειτουργίες και δεν κάνουν απλά ίου-ίου...
-
και εγώ το ίδιο σε Silky Bronze, αλλά πρόσθεσα ηλιοροφή, SCC, smart key και ασύρματη φόρτιση. Έκανε 9 μήνες.
Ναι, είδα τις φωτό που έχεις ανεβάσει, πολύ ωραίο, το Silky Bronze ήταν η 2η επιλογή μου σαν χρώμα, το οποίο μάλιστα το έχω δει και σε αντιπροσωπεία και στον δρόμο, (το Sunset red μονο σε φωτογραφίες και βιντεο) άλλα δυο χρωματα που μου αρεσαν πολύ ήταν το λευκό και το ασημί.
Ρεζέρβα
Κάτω από τον χώρο του πορτπαγκάζ είναι η 48V μπαταρία, μπορεί να χωρέσει και η ρεζέρβα;
-
@nikos-3 said in Νεο Hyundai Tucson :
και εγώ το ίδιο σε Silky Bronze, αλλά πρόσθεσα ηλιοροφή, SCC, smart key και ασύρματη φόρτιση. Έκανε 9 μήνες.
Ναι, είδα τις φωτό που έχεις ανεβάσει, πολύ ωραίο, το Silky Bronze ήταν η 2η επιλογή μου σαν χρώμα, το οποίο μάλιστα το έχω δει και σε αντιπροσωπεία και στον δρόμο, (το Sunset red μονο σε φωτογραφίες και βιντεο) άλλα δυο χρωματα που μου αρεσαν πολύ ήταν το λευκό και το ασημί.
Ρεζέρβα
Κάτω από τον χώρο του πορτπαγκάζ είναι η 48V μπαταρία, μπορεί να χωρέσει και η ρεζέρβα;
Όχι αλλά σκέφτομαι να την πάω στο εξοχικό μου στην Άνδρο όπου πηγαίνω πολύ σε χώμα γιατί αν γίνει καμία στραβή εκεί θα σου καταστρέψει τις διακοπές.
-
@npapanik
καλημέρα,
έχεις κάποιες πρώτες εντυπώσεις από το αυτοκίνητο, να μας ενημερώσεις? -
@d_m said in Νεο Hyundai Tucson :
@npapanik
καλημέρα,
έχεις κάποιες πρώτες εντυπώσεις από το αυτοκίνητο, να μας ενημερώσεις?Καλή εβδομάδα,
Μιας και ακόμα το στρώνω, θα σχολιάσω για αυτά που μπορώ:
- Πολύ καλή ποιότητα κύλισης, άνεση και ηχομόνωση.
- Γενικώς η εικόνα του εσωτερικού (design) μου αρέσει πολύ και επίσης έχει εντυπωσιάσει όσους το έχουν δει. από κοντά. Όσον αφορά κάποια σκληρά πλαστικά, από την στιγμή που οπτικά δεν ενοχλούν, είμαι ΟΚ.
- Η γενικότερη εργονομία είναι πάρα πολύ καλή, συμπεριλαμβανομένου του infotainment (έχω την 8άρα οθόνη).
- Χώροι εξαιρετικοί αλλά θα ήθελα το πίσω κάθισμα να μετακινείται εμπρός-πίσω ώστε να αυξομειώνεται ο χώρος αποσκευών.
- Το Smart Cruise Control (SCC) δουλεύει εξαιρετικά και προσωπικά το θεωρώ απαραίτητο ειδικά ως ιδιαίτερα αγχολυτικό σε συνθήκες κίνησης.
- Φώτα πολύ καλά, αν και δεν έχω ακόμη ταξιδέψει σε επαρχιακό.
- Ο κινητήρας φαίνεται πολύ ροπάτος από πολύ χαμηλά, τo DCT πολύ ομαλό αν και όπως πρωτοείπα δεν έχει οδηγηθεί ακόμα γρήγορα.
- Με παραξενεύει λίγο η λειτουργία του Auto Hold η οποία πρέπει να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα και δεν είναι αυτόματα ενεργοποιημένη.
- Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί το χειρόφρενο δεν ενεργοποιείται πάντα όταν βάζεις το κιβώτιο σε Park αλλά μόνο όταν έχει κλίση ο δρόμος.
- Περίεργο που δεν εμφανίζεται το πόσο φορτισμένη είναι η μπαταρία του 48V, ειδικά αν αναλογιστείτε ότι στο διάγραμμα κατανομής του AWD δείχνει πόσο στριμένοι είναι οι τροχοί!
- Τώρα όσον αφορά την κατανάλωση, πλησιάζοντας τα 1.000km και έχοντας διαβάσει στο manual οτι θα στρώσει μέχρι τα 6.000km, είμαι αυτή την στιγμή ~12L/100 με χρήση πόλης και μόνο.
Γενικώς είμαι πολύ ευχαριστημένος και αν αποδειχθεί και αξιόπιστο νομίζω ότι αποτελεί λίρα εκατό.
-
Το χειρόφρενο ενεργοποιείται αυτόματα με το που σβήσει ο κινητήρας, σε περίπτωση που δεν ενεργοποιηθεί με το park.
Το autohold δεν συνιστάται σε καταστάσεις κίνησης, καθώς χρειάζεται να πατάς γκάζι για την εκκίνηση του οχήματος, ενώ απενεργοποιημένο αφήνεις απλά το φρένο και ρολαρει.
Το autohold βοηθάει 100% σε περίπτωση παρκαρίσματος σε κατηφορικό δρόμο. Και προσωπικά μόνο εκεί το χρησιμοποιώ.
-
@kapa-0 said in Νεο Hyundai Tucson :
Το autohold δεν συνιστάται σε καταστάσεις κίνησης, καθώς χρειάζεται να πατάς γκάζι για την εκκίνηση του οχήματος, ενώ απενεργοποιημένο αφήνεις απλά το φρένο και ρολαρει.
Διπλού συμπλέκτη αυτόματο δεν έχει το Tucson?
Άρα καλό να χρησιμοποιείς το auto hold,γιατί το συχνό ρολάρισμα στην κίνηση,απ'ότι έχω διαβάσει υπερθερμαίνει το κιβώτιο και μπορεί να δημιουργήσει μελλοντικά θέματα.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ.
-
@panormus772 said in Νεο Hyundai Tucson :
Διπλού συμπλέκτη αυτόματο δεν έχει το Tucson?
Άρα καλό να χρησιμοποιείς το auto hold,γιατί το συχνό ρολάρισμα στην κίνηση,απ'ότι έχω διαβάσει υπερθερμαίνει το κιβώτιο και μπορεί να δημιουργήσει μελλοντικά θέματα.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ.
Στα ουοφ ρόαντ οι διπλοσύμπλεκτοι το δουλεύουμε στο μάνουαλ για αυτό το λόγο όταν κινούμαστε πολύ αργά
-
@kapa-0 said in Νεο Hyundai Tucson :
Το χειρόφρενο ενεργοποιείται αυτόματα με το που σβήσει ο κινητήρας, σε περίπτωση που δεν ενεργοποιηθεί με το park.
Το autohold βοηθάει 100% σε περίπτωση παρκαρίσματος σε κατηφορικό δρόμο. Και προσωπικά μόνο εκεί το χρησιμοποιώ.
Το autohold με έχει φοβίσει κάποιες φορές. Ανηφοριτσα, φανάρι, με ενεργοποιημενο το autohold και θα περίμενα να μην "τσουλήσει" χιλιοστό πίσω... Αμ δε! Αφήνω το φρένο και πάει αργά πίσω κάποια εκατοστά τα οποία σε συνθήκες πόλης μπορεί να αγγίξουν το πίσω αυτοκίνητο και μετά σταματάει ... Ήρεμα ρωτάω, δεν θα έπρεπε να μην κινείται το αυτοκίνητο ΚΑΘΌΛΟΥ, ανεξάρτητα με την κλίση του οδοστρώματος με το autohold ενεργοποιημενο ?...
-
Εγω που εχω kia (λογικα το ιδιο ειναι)οταν το βαζω δεν κουνιεται καθολου
Μηπως μπορει να λεω και βλακεια να ειναι λογω βαρους να νοιωθεις (πως να το πω )να τεντωνουν τα αμορτισερ? -
@alex-mix said in Νεο Hyundai Tucson :
Εγω που εχω kia (λογικα το ιδιο ειναι)οταν το βαζω δεν κουνιεται καθολου
Όχι, κινείται προς τα πίσω το άτιμο!
Καλώς εχόντων 20/4 έρχεται το δεύτερο ετήσιο σέρβις. Θα το αναφέρω, να το ελέγξουν...
Hyundai Tucson NX4 (2020)