-
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@driver-m Λαϊκιζεις κατά την άποψη μου.
Όλοι οι τομείς θα συμβάλουν με τον τρόπο τους με σκοπό την μείωση της ρύπανσης του πλανήτη από την ανθρώπινη δραστηριότητα ως μια ολιστική προσέγγιση.
Για παράδειγμα στα ιχ αυτοκίνητα μια λύση όπως μας λένε είναι τα ηλεκτρικά, ή τα βιοκαύσιμα. Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει ποια μπαταρία θα είναι αυτή που θα κυριαρχήσει στο μελλον ή αν θα επιτρέψουν τελικά και τα βιοκαύσιμα. Οπότε ακόμα ως ανθρωπότητα είμαστε στο στάδιο εξέλιξης. Το ίδιο και στα αεροπλάνα όπου στο μέλλον ίσως καταναλώνουν βιοκαύσιμα ή και τα εμπορικά πλοία καταναλώνουν υδρογόνο ή τβιοκαύσιμα. Αν όντως πάμε σε εποχές με βιοκαύσιμα με μηδενικό co2 αποτύπωμα τότε δεν θα μπορούμε να έχουμε και κτηνοτροφία στα τεράστια μεγέθη που έχουμε σήμερα. Οπότε, η λύση στο κρέας εργαστηριου ίσως μας δώσει αυτήν την άνεση χωρίς να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες.
Δηλαδή βλέπεις πως όλα θα μπουν σε μια σειρά σε κάθε κλαδο και όλα θα εξελιχθούν έτσι ώστε να υπηρετούν το όραμα που λέει πως πρέπει να μειώσουμε τους ρύπους.
Εδώ κάποια ωραία στατιστικά στοιχεία.

Εσυ κατσε να μετρας τους ρυπους και να νομιζεις οτι ολα θα μπουν σε ταξη ενω πλεον κατι ρημαδια με τελικη 40χλμ την ωρα κοστιζουν 15 χιλιαρικα και δεν εχουν καν παραθυρα.
Ταυτοχρονα αυτοι που σου πασαρουν τις παπατζες αυτες σαν λυση στα προβληματα του πλανητη εχουν απο καμια 50αρια supercars ο καθενας.
Η δίλιτρη BMW σου που αγόρασες ως πράξη λαϊκής αντίστασης στο σύστημα, της οποίας BMW ο Δ.Σ και τα στελέχη της ζουν σε φτωχικά διαμερίσματα, παράγει λιγότερα co2 και άλλους τοξικούς ρύπους από μια αντίστοιχη λαϊκή bmw του 60-70 διότι επιβλήθηκαν κανόνες ως προς την προστασία του περιβάλλοντος. Εάν μιλούσες με τον αντίστοιχο driverm του 60 θα σου έλεγε τα ίδια που λες εσύ τώρα.
Και κατσε εσυ να μου μιλας για εξελιξη με το να μην τρωμε κρεας, να κυκλοφορουμε με ηλεκτρικα πατινια, να πινουμε τον καφε με μακαρονι και σε λιγο θα μας.πειτε να ζουμε και σε καμια σπηλια που ειναι πιο "οικολογικη" απ'τις πολυκατοικιες. Ετσι κι αλλιως οταν πρεπει να δουλευεις 30 χρονια για να αγορασεις ενα ρημαδοδιαμερισμα, σε σπηλια θα καταντησεις να ζεις.
Χαζομαρουλες, δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό το επίπεδο. Για τα σπίτια συμφωνώ αλλά είναι άλλο θέμα και έχει να κάνει με συμφέροντα που δεν βάζουν στο σχέδιο πόλης περιοχές καθώς επίσης και του τρόπου κατασκευής τους.
Αλλα οταν καποιοι σαν εσενα την μιζερια και την ανεχεια που μας επιφυλασσουν για να τρωνε με χρυσα κουταλια στις πλατες μας την εχετε βαφτισει προοδο, τοτε τουλαχιστον θα μενετε στη σπηλια αλλα θα ειστε κανοποιημενοι γιατι θα νομιζετε οτι επιτελειτε καποιον ανωτερο σκοπο.
Έλα ντε, το να βλέπεις θετικά μια οικονομία που αλλάζει τους τρόπους παραγωγής και δραστηριότητα της σε πιο οικολογικούς δρόμους είναι αμάρτημα και δείγμα χαμηλής νοημοσύνης. Άλλωστε ο πλανήτης δημιουργήθηκε μονάχα για εμάς και μετά από εμάς το χάος
-
Η γυναίκα ενός φίλου την έστειλε προχθές η δουλειά στην Βιέννη. Ποια άλλη επιλογή έχει εκτός από το long haul flight; Πόσες ώρες θα κάνει το τρένο ή το λεωφορείο;
-
Εσύ γυναίκα έχεις;
Τα στατιστικά δίνονται για να κατανοήσουμε τα μεγέθη όχι για να λέμε χαζομαρουλες
-
Βάλε με σε παρακαλώ σε λίστα αγνοησης αφού δεν θες να διαβάζεις <<χαζομαρουλες>>.
-
Το post του driver-m στην τελευταία σελίδα πρέπει να καρφιτσωθεί ως παράδειγμα και δεν το λέω ειρωνικά. Αρκετά και με το virtue signalling, με τις πρασινοενοχές της εποχής και με όλα τα συμπλέγματα που κάποιοι προσπαθούν να μας δημιουργήσουν.
Αν κάποιος απο εδώ μέσα θέλει να χρησιμοποιεί μακαρόνια για τον καφέ όπως σωστά αναφέρθηκαν, ηλεκτρικά πατίνια, υπόθετα τύπου Ami, 4 φούτερ για να μην κάψει πετρέλαιο και κάθε λογής ενοχικές χιπστεριές, by all means do that. Οι υπόλοιποι έχουμε εξίσου δικαίωμα να ζήσουμε. Αν ο σκοπός είναι να επιστρέψουμε στην εποχή των σπηλαίων ή σε δυστοπικές και προφανώς ξενέρωτες καταστάσεις οπου θα απαγορεύεται η κατοχή ιδιωτικού αυτοκινήτου, η κατανάλωση κρέατος, αλκοόλ και εγώ δεν ξέρω τι άλλου για να "σώσουμε το περιβάλλον", count me out.
Το χρέος μου το κάνω με την ανακύκλωση και αρκετά. Να πάνε να ζητήσουν τα ρέστα από τους μεγιστάνες και τους ολιγάρχες.
-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Βάλε με σε παρακαλώ σε λίστα αγνοησης αφού δεν θες να διαβάζεις <<χαζομαρουλες>>.
Είπαμε τα στατιστικά τα ποσταρα για να έχουμε μια σχετική άποψη και κατανόηση των μεγεθών για αυτά που συζητούμε. Όχι για να λέμε χαζομαρουλες και να λαϊκιζουμε
-
@diego1960 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το post του driver-m στην τελευταία σελίδα πρέπει να καρφιτσωθεί ως παράδειγμα και δεν το λέω ειρωνικά. Αρκετά και με το virtue signalling, με τις πρασινοενοχές της εποχής και με όλα τα συμπλέγματα που κάποιοι προσπαθούν να μας δημιουργήσουν.
Αν κάποιος απο εδώ μέσα θέλει να χρησιμοποιεί μακαρόνια για τον καφέ όπως σωστά αναφέρθηκαν, ηλεκτρικά πατίνια, υπόθετα τύπου Ami, 4 φούτερ για να μην κάψει πετρέλαιο και κάθε λογής ενοχικές χιπστεριές, by all means do that. Οι υπόλοιποι έχουμε εξίσου δικαίωμα να ζήσουμε. Αν ο σκοπός είναι να επιστρέψουμε στην εποχή των σπηλαίων ή σε δυστοπικές και προφανώς ξενέρωτες καταστάσεις οπου θα απαγορεύεται η κατοχή ιδιωτικού αυτοκινήτου, η κατανάλωση κρέατος, αλκοόλ και εγώ δεν ξέρω τι άλλου για να "σώσουμε το περιβάλλον", count me out.
Το χρέος μου το κάνω με την ανακύκλωση και αρκετά. Να πάνε να ζητήσουν τα ρέστα από τους μεγιστάνες και τους ολιγάρχες.
Ρε συ γιατί παίρνεις ακραίες περιπτώσεις και τις βάζεις ως τον κανόνα.
Δεν θα καις πετρέλαιο αλλά θα καις αντλία θερμότητας ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Δεν θα είσαι με 4 φούτερ.
Γνωρίζεις ας πούμε τι σημαίνει παθητικό σπίτι ή net zero. Έχεις ψάξει; Θα μείνεις άναυδος αν μάθεις για αυτά. Ακόμα και το οικονομικό όφελος από ένα τέτοιο σπίτι είναι τεράστιο. Δηλαδή πολλές οικολγικοτερες προτάσεις σε πολλές περιπτώσεις προσφέρουν μεγάλο οικονομικό όφελος.Ούτε θα κυκλοφορείς μονάχα με αμι. Πιο πιθανόν να έχουμε αυτοκίνητα σαν διαστημόπλοια, με επιδόσεις θερμικών σουπερκαρ.
Όπως έχω πει όλα θα έρθουν σε μια ισορροπία. Απλώς θα έχει αλλάξει το μίγμα ενέργειας για τον πολιτισμό μας και κάποιοι τρόποι παραγωγής αυτών που καταναλώνουμε.
-
Αν πιστεύεις οτι ο κόσμος θα γίνει καλύτερος αντί για περισσότερο δυστοπικός τότε βλέπουμε εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.
Η ηλεκτροκίνηση για παράδειγμα, για να μην είμαστε off topic θα δέσει με την αυτόνομη οδήγηση όταν το επιτρέψει η τεχνολογία. Εσύ μπορεί να το βρίσκεις πρόοδο αυτό, εγώ το βρίσκω φυλακή. Παίρνουν με τη βία τους κινητήρες, παίρνουν τα κιβώτια, στο τέλος θα πάρουν και το τιμόνι. Δε θα υπάρξουν "αυτοκίνητα-διαστημόπλοια" δυστυχώς αλλά τάμπλετ με ρόδες που θα υπακούουν μόνα τους τα σήματα και τα όρια ταχύτητας και εσύ θα είσαι απλά επιβάτης. Πρώτο βήμα ο περιοριστής ταχύτητας για νέα οχήματα από το 2024. Να συνηθίζουμε τον έλεγχο παντού σιγά σιγά. Για το καλό μας φυσικά, μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό.
Στο θέμα των σπιτιών δε θα είχα κανένα πρόβλημα να αλλάξω συνήθειες θέρμανσης και να φύγω από το πετρέλαιο αρκεί το κράτος να επωμιστεί 100% το όποιο κόστος μετάβασης και φυσικά να μη δυσκολέψει η ζωή μου καθόλου. Δε θα βάλω ούτε ευρώ όμως από την τσέπη μου. Δεν το βλέπω να γίνεται έτσι, ίσως το πάνε με την κλασική ύπουλη μέθοδο αύξησης τιμών πετρελαίου θέρμανσης ή οτιδήποτε ωστε να το καταστήσουν ασύμφορο για το μέσο κακομοίρη υπαλληλάκο των 800ων ευρώ. There ain't no such thing as a free lunch όπως λένε οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι.
Η μόνη ισορροπία που βλέπω γενικά στην οποία θα φτάσουμε σύντομα δεν είναι η ενεργειακή μετάβαση, αλλά το γεγονός οτι οι νέες γενιές θα μάθουν ακόμα περισσότερο να ζουν μέσα από μια οθόνη. Οθόνη στο κινητό, το αμάξι, τηλεοράσεις για τα πάντα, Νετφλιξάκι, ακόμα και για τα κωλο-αιρκοντίσιον θα γίνονται όλα μέσω application. Βγαίνεις έξω βράδια στο κέντρο και βλέπεις παρέες να κοιτάζουν οι μισοί τις οθόνες στα μπαρ, μιλάμε για δυστοπία τύπου Black Mirror. Και εννοείται φλερτ πουθενά, μόνο Τίντερ. Τι το κάναμε;
-
@diego1960 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αν πιστεύεις οτι ο κόσμος θα γίνει καλύτερος αντί για περισσότερο δυστοπικός τότε βλέπουμε εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.
Ειδικά για λαούς όπως ο Έλληνας, που θεωρεί το αυτοκίνητο ως επέκταση του εγώ του, το μέλλον δεν θα είναι ευχάριστο.
Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά ότι οι πόροι αυτού του πλανήτη είναι περιορισμένοι. Δεν μπορούμε να τρώμε ορυκτά καύσιμα για πάντα. Διάολε αυτή τη στιγμή καθόμαστε και στίβουμε (κυριολεκτικά) πέτρες, επειδή περιέχουν πετρέλαιο.
Ίσως βρούμε κάποια άλλη πηγή καυσίμου για ΜΕΚ (πες από βιοκαύσιμα), αλλά και οι αγροτικές καλλιέργιες πάλι περιορισμένες είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να επιλέξουμε αν θα τρώμε ή αν θα έχουμε καλλιέργιες βιομηχανικού τύπου.
Όλο αυτό κάποια στιγμή θα πονέσει. Ίσως η γενιά μας απλά να πληρώνει σε χρήμα τις ελλείψεις, αλλά μακροχρόνια δεν ξέρω τι θα γίνει.
Αν μπορούσαμε να έχουμε φθηνή κεντρική παραγωγή ενέργειας, πέστο ανανεώσιμες, πέστο σύντηξη, πέστο ότι βρούμε, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι η καλύτερη λύση. -
Για την κοινωνία και όσα αναφέρεις θεωρώ πως όλα θα έρθουν σε μια ισορροπία που θα ικανοποιούν τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν άπειρες φορές.
Δες τις εποχές των χίπις. Ήταν μια άποψη και τρόπος ζωής που ήταν εκδιαμετρου αντίθετη με αυτήν στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Σήμερα υπάρχει αυτός ο τρόπος ζωής; Όχι. Ούτε όμως ο προηγούμενος που είχαν οι νέοι πριν τους χίπις. Δηλαδή επήλθε μια ισορροπία σε ενα άλλο επίπεδο υιοθετώντας όσα στοιχεία είχαν σημασία για τους ανθρώπους από τους δύο τρόπους ζωής και πήγαμε παρακάτω.
Σήμερα είναι γεγονός πως όλοι είναι με μια οθόνη στο χέρι. Κάποτε θα περιοριστεί και αυτό. Ήδη σε πολλές παρέες ακούω πως όταν βγαίνουν έξω θεωρείται ως αγένεια το να κοιτάνε συνεχώς το κινητό τους. Και το έχω συζητήσει με άλλους και το ίδιο μου λένε και αυτοί. Δηλαδή βλέπεις πως δημιουργείται σταδιακά στις κοινωνίες των νέων ενας άγραφος κανόνας που λέει πως αν θες να είσαι αρεστός δεν πρέπει να κοιτάς συνεχώς το κινητό όταν είσαι σε παρέα. Όχι ότι δεν θα το κάνεις κάποια στιγμή αλλά γενικά ξεκινά ο κόσμος και το αναφέρει. Μάλιστα όταν κάποιος το κάνει συνεχώς του κάνουν παρατήρηση είτε τον διώχνουν από τις παρέες τους. Οπότε βλέπεις πως κάτι που ούτε που θα μας περνούσε από το μυαλό πριν 30 έτη, η κοινωνία το φτάνει στα άκρα της καθως το υιοθετεί και μετά βρίσκει μια νέα ισορροπία όπου θα συνδιάζει ότι πραγματικά την ενδιαφέρει.
Για τις πολιτικές της μετάβασης σε άλλες πιο οικολογικές τεχνολογίες θέρμανσης λογικά θα συμβεί ότι και στο παρελθόν. Θα υπάρχουν κάποια οικονομικά κινητρα ως ποσοστό του κόστους και παράλληλα νομοθεσία κατάργησης των ρυπογόνων τρόπων.
Όπως έγινε και με τα καταλυτικά αυτοκίνητα. Δηλαδη καλό είναι μιας και το ξέρεις νωρίτερα πως σε κάποια έτη θα γίνει υποχρεωτική η αλλαγή και αν σου περισσεύουν κάποια χρήματα στο σήμερα να το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλό σου πως θα χρειαστεί να κάνεις την μετάβαση και να πληρώσεις κάτι.
-
@driver-m , @diego1960 και λοιποί haters
https://news.climate.columbia.edu/2019/06/20/climate-change-economy-impacts/
Για να μπορέσετε να δικαιολογήσετε όλη την προσπάθεια που βλέπετε γύρω σας, μέσω νομοθεσιών και διεθνών συνθηκών για το περιβάλλον, δηλαδή προς μια οικολογικοτερη ανθρώπινη δραστηριότητα, καταλήγετε σε δυστοπικα σενάρια και σε συνωμοσιολογίες. Λες και αν συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο το μέλλον, σύμφωνα με μελέτες όπως αυτές του λινκ, δεν θα είναι δυστοπικό.
-
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μια χαρα μπορουμε να τ'αλλαξουμε ολα.
Μακάρι!! Αλλά δεν το βλέπω και αυτοί που τα επιβάλλουν είναι αρκετά έξυπνοι ώστε φροντίζουν να μην μαζεύετε η κρίσιμη μάζα που απαιτείται για αντίσταση/αλλαγή.
Ίσως κάποτε γίνει άλλη μια επανάσταση, αλλά προσωπικά το βλέπω πολύ δύσκολο και αρκετά μακρινό (μάλλον δεν θα ζω).
-
Μιλάτε για κοινωνικές αντιστάσεις και αλλαγές και φοβάστε μηπως η λιμουζίνα σας δεν θα μπορεί γρήγορα να αποκτήσει 500-600 χλμ αυτονομιας όταν πάτε ένα ταξίδι στο εξοχικό σας για να κάνετε τις βόλτες σας στις ταβέρνες της περιοχής. Φοβάστε μήπως θα κοστίσει η μετατροπή του λέβητα πετρελαίου σε αντλία θερμότητας στο ιδιόκτητο σπίτι σας.
Μιλάτε για αντιστάσεις, επαναστάσεις και αλλαγες και φοβάστε αν σας πουν να τρώτε λιγότερο κρέας ή αν φάτε κρέας εργαστηρίου. Και το σημαντικότερο όλων αν τα καλαμάκια είναι χάρτινα ή μακαρόνια.
First world problems που λένε.
Αυτοί που υποφέρουν και είναι δικαιολογημένοι να ζητούν κοινωνικές και οικονομικές αλλαγες είναι όσοι δεν έχουν καν δικό τους σπίτι, όσοι έχουν μικρούς μισθούς και δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα. Όχι αυτοί που θα αντικαταστήσουν την bmw τους με ένα tesla και οι καημένοι θα πρέπει να περιμένουν να φορτίσει κάνα 6ωρο. ( Η οποία tesla ανακοίνωσε μπαταρία με πρακτικά απεριόριστο κύκλο φορτίσεων και 700-800 χλμ αυτονομίας, στο ίδιο μέγεθος με τις σημερινές)
-
Οι κακοί μεγιστάνες καπιταλισταί με τα ελικοδρόμια τα Λαμποργκίνι και τα Tesla εθίσανε το πόπολο στις ΜΕΚ και τη χαλαρή αστυνόμευση, την φθηνή ορμονούχα πρωτείνη, την τσάμπα ρυπογόνα ζέστα αλλά τώρα που φθάνει το πλήρωμα του χρόνου και οι πόροι λιγοστεύουν το περιβάλλον υποφέρει και μπορούμε σιγά σιγά να μετακινούμαστε με λιγότερο ρίσκο, ετοιμάζεται το καημένο να τον πιεί (με καλαμάκι χάρτινο)
Όχι απλά θα στερηθεί τις παραπάνω (myass) "ελευθερίες" που είναι δέσμιο από επιλογή, αλλά θα πλερώσει και από πάνω την μετάβαση σε έναν ασφαλέστερο και οικολογικότερο νέο κόσμο . Η πράσινη ανάπτυξη απέναντι στον επαναστάτη με την Πασόκια νοοτροπία που έχει την αφέλεια να απαιτεί να τα πλερώσει ο επόμενος ή ο "μπλούσιος" ή το "κράτος" (κάποιος άλλος τέλος πάντων). Οκ όλα για την κονόμα γίνονται άλλα το λές και win win όταν συνδυάζεται με Θεία δίκη.

Να παρακαλάει μόνο να μη του κόψουν και το καμάκι μέσω των σόσιαλ χλαmedia γιατί (έτσι που έχει καταντήσει) ούτε αυτά δε θα μπορεί να κολλήσει..
-
@lap θαυμάζω την υπομονή σου αλλα απευθύνεσαι σε ανθρώπους που την καλλίτερη εποχή να ζεις πάνω στην γη την μεταφράζουν σε δυστοπία.
Βρέχει χρήμα σε επιδοτήσεις (και θα βρέξει πιο πολλά ακόμη) για να φτιάξεις το σπίτι σου να βάλεις φωτοβολταικά να πάρεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο μηχανάκι πατίνι κλπ και αυτοί θα πηγαίνουν νύκτα στο βουνό να μαζεύουν ξύλα και θα διαμαρτύρονται και θα βλέπουν συνωμοσίες αστυνομικό κράτος κλπ γιατί υπάρχουν δασοφύλακες

-
Αν ζει κάποιος σε ΣΟΑ και παίρνει άτοκα δάνεια ενστόλων ισχύουν αυτά, για τους πολλούς ανθρώπους που δουλεύουν όμως ούτε επιδόματα παίζουν, ούτε άτοκα δάνεια, παλιά δυάρια στα 500€ με θέρμανση ερκοντίσιο και μεταχειρισμένο μίνι χατσμπακ που παρκάρει όπου βρει στη γειτονιά, αυτή είναι η πραγματικότητα των πολλών στην Ελλάδα.
-
Καταρχήν, είναι ωραίο να έχουμε διαλόγους και ας μην συμφωνούμε. Περνάει η ώρα μιλώντας για αυτοκίνητα και μέσα από τις αντιθέσεις κάτι μας μένει ως απόψεις άσχετα αν δεν φαίνεται σε πρώτη φάση. Απλά ξεφεύγει η κουβέντα όταν αρχίζουμε τις κρίσεις της νοητικής επάρκειας του αντιλογου.
Ναι ισχύει ότι οι περισσότεροι στην Ελλάδα δεν είναι σε φάση για ηλεκτρικο όπως είναι σήμερα η τεχνολογία τους. Δεν υπάρχει κάποιος που να λέει το αντίθετο. Να πω πως σε χώρες σαν εμας εάν δεν αλλάξει η τεχνολογία των μπαταριών μέχρι την υιοθέτηση από την Ευρώπη θα έπρεπε να γίνει μια παράταση του χρόνου για την υιοθέτηση της. Άλλωστε είμαστε το 2% της Ευρώπης.
Εγώ στην συζήτηση μας σχολιάζω το γεγονός πως ακόμα που και αυτοί που έχουν και σήμερα τις προϋποθέσεις για την ηλεκτροκίνηση περιγράφουν μια καταστροφή του κόσμου κυρίως λόγω του χρόνου φόρτισης τους. Που οκ είναι σημαντικός παράγοντας, κακά τα ψέματα, αλλά πιάνονται από αυτό ως αφορμή και αρχίζουν και ακυρώνουν τόσες προσπαθείς τόσων εθνών εδώ και μισό αιώνα να έρθουν σε μια βασική συννενόηση για ολιστικές λύσεις μήπως και σώσουμε τον πολιτισμό μας. Όποια αλλαγή αποφασιστεί υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος την εντάσσουν σε ένα δυστοπικό πλαίσιο. Διότι η γη δεν θα πάθει απολύτως τίποτα. Αδιάφορο της είναι. Εμείς όμως αν κάθε χρόνο έχουμε φυσικές καταστροφές σε πολλούς κλάδους, θα γονατίσουμε. Εμείς ιδιαιτερα, από μεσογειακό κλίμα αν αλλάξει η μέση θερμοκρασία κατά 3-4 βαθμούς θα αποκτήσουμε τροπικό κλίμα. Εκεί να δείτε τι γκρίνια θα υπάρχει.
Δεν είμαι θιασώτης μιας μίζερης ζωής χωρίς απολαύσεις όπως με κατηγορούν όσοι διαφωνούν με τις προβολές μου στο μέλλον. Είμαι όμως θιασώτης των έξυπνων λύσεων. Για παράδειγμα να έχεις θέρμανση στο σπίτι σου και 25 βαθμούς κελσίου το χειμώνα αλλά η ενέργεια που χρειάζεται για να συμβεί αυτό να είναι από ΑΠΕ ή τουλάχιστον φ.α για τις πρώτες δεκαετίες.
Εάν βγουν μελέτες που θα μας πουν ότι είναι θετικό που αυξάνοντια τα αέρια του θερμοκηπίου, τότε κανένα πρόβλημα από εμένα στο να μην γίνουν σημαντικές αλλαγές.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγώ στην συζήτηση μας σχολιάζω το γεγονός πως ακόμα που και αυτοί που έχουν και σήμερα τις προϋποθέσεις για την ηλεκτροκίνηση περιγράφουν μια καταστροφή του κόσμου κυρίως λόγω του χρόνου φόρτισης τους.
Εντωμεταξύ, φέτο τα χριστούγεννα σε μέρες εξόδου, λόγω ταξιδιού με μπέμπη, αναγκαστικά έκανα μισάωρες στάσεις ανά 3ωρο περίπου.
Επίτηδες, έριχνα μια ματιά στους φορτιστές στα ΣΕΑ σταματώντας. Σε ένα ΣΕΑ κιόλας, ενώ γινόταν χαμός από θερμικά (είχαν παρκάρει μέχρι και στο βενζινάδικο μέσα), οι 4 θέσεις φόρτισης ήταν άδειες!
Τέσπα, αν είχα δικό μου σπίτι με φυλαγμένη θέση φόρτισης, θα το σκεφτόμουν. Με τρομάζει αυτή τη στιγμή η υποδομή φόρτισης στον έξω κόσμο για την καθημερινότητα. Ας περιμένουμε το ηλεκτρικό a-suv της Suzuki το'24 μπας και χωράει στην τσέπη. -
Τεραστιο σημείο καμπής θα είναι το γεγονός αν υιοθετήσουν μπαταρίες όπως εκείνες με ηλεκτρολύτες που φουλαρουν όπως τα σημερινά θερμικά.
Θα λυθούν όλα τα προβλήματα, και η υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης θα γίνει άμεση από όλους.
-
Πραγματικά μερικές φορές αναρωτιέμαι γιατί γίνεται συζήτηση για τα αυτονόητα. Δεν καταλαβαίνουν κάποιοι τι γίνεται γύρω τους?
Ο ηλεκτρισμός είναι η νέα πηγή ενέργειας για τα πάντα. Όχι μόνο για τα αυτοκίνητα. Στη Γερμανία ψηφίστηκε νέος νόμος. Τέρμα το πετρέλαιο και το ΦΑ για τις νέες οικοδομές. Πλήρη και δια νόμου απαγόρευση.
Μόνο αντλίες θερμότητας πια. Με ρεύμα φυσικά. Και παραγόμενο από ΑΠΕ λογικά.Δεν μπορεί να σταματήσει ο κόσμος να εξελίσεται επειδή η Ελλάδα είναι φτωχή. Προχωράει μπροστά. Και όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να ακολουθήσει μένει ή απ' έξω ή στο περιθώριο.
Ας κατηγορεί τους πλούσιους, τους ολιγάρχες, τα συμφέροντα, τον καπιταλισμό, την κακιά του τη μοίρα. Τίποτα δε σταματάει την εξέλιξη, με τη γκρίνια θα μείνει.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά