-
This post is deleted! -
@fanis75 said in Peugeot 3008 2016:
Οπότε θα έχουμε συνδυασμό βλαβών του Puretech με τον διπλοσύμπλεκτο....καλά θα περάσουν οι ιδιοκτήτες!!
Για τον puretech δεν το ξέρουμε, είναι εξέλιξη των προηγούμενων και σε διαφορετικό κύκλο καύσης. Λογικά ως εξέλιξη έχουν εντοπίσει λάθη και τα έχουν διορθώσει.
Εάν δεις την ιστορία της psa πάντα τα πρώτα μοτέρ μιας σειράς ήταν αναξιόπιστα και μετά από χρόνια τα έκανε όντως σκυλιά.Στο κιβώτιο τώρα, το θετικό του είναι πως ξεκινά πάντα από σταση με ηλεκτρισμό. Το ίδιο και στο creeping στο παρκάρισμα. Αυτό στην ουσία αποκλείει τους συμπλέκτες από την φθορά της εκκίνησης που είναι ο βασικός λόγος υπερθέρμανσης των κιβωτίων αυτών.
Έχω ελπίδες πως μπορεί να είναι η χρυσή τομή ανάμεσα σε αξιοπιστία και οδηγική αίσθηση.
-
Stellantis..
-
Έχω μία υποψία ότι πρώτο από όλα τα μοντέλα το σύστημα το φόρεσε η fiat στο 500x, οπότε δεν είναι πρωτοπορία της Alfa. Λεπτομέρειες σε ένα όμιλο, αλλά κρίμα και εδώ η φιατ να είναι στη σκιά των πιο πριμιουμ του ομίλου.
Σε άλλα νέα, το μοντέλο αποδεικνύει πόσο καλό ήταν όταν πρωτοπαρουσιάστηκε αφού κλείνει έξι χρόνια στην αγορά και ακόμα στέκεται σχετικά ικανοποιητικά. πισωγυρισμα το διπλόσυμπλέκτο, κρίμα....
Ο προγραμματισμός τι λέει; Πότε είναι η ώρα για καινούργιο τελείως μοντέλο; Έχει διαρρεύσει τίποτα, εκτός των γνωστών αμφιβόλου αξιοπιστίας σχεδίων;
-
Και όμως το διπλοσύμπλεκτο παίζει τον ρόλο του στην συνολική οικονομία, μιας και έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Και ο όμιλος Hyundai/Kia έχει παρόμοια φιλοσοφία για τα υβριδικά της.
-
@dublin said in Peugeot 3008 2016:
Είσαι πολύ κακός άνθρωπος τελικά! Από τότε που πήρες Toyota άλλαξε η ψυχοσύνθεσή σου!
Αχαχαχα!! Μπα δεν φταίει η κατάντια της Τογιότα....αμάξια μόνο το BMW (και κάνα Πορσικό, Range, Jag), ολα τα άλλα είναι για εμάς που δεν έχουμε.
-
-
Σημερινή λειτουργία toyota cc..
-
Επειδή μιλούσατε για υβριδικό psa
-
Έπεσες σε διαμαρτυρία πουθενά και έφαγες μεσημεριανό στο αυτοκίνητο;
-
Όχι κανονική κίνηση σε sport mode Ευελπίδων μέχρι Βουλιαγμένη
-
https://punchpowertrain.com/wp-content/uploads/2022/10/Tech_sheet_DT2.pdf
Κατασκευαστής του κιβωτίου είναι ν Punch Powertrains. Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές φαίνεται για υγρού τύπου συμπλέκτη. Θεωρητικά θετικό και αυτό μαζι με τα σχόλια για ηλεκτρική εκκίνηση που έγραψε ο Lap για την μακροζωία των συμπλεκτών.
-
@katafractos17 said in Peugeot 3008 2016:
Σε ότι αφορά την μπαταρία, η Peugeot αναφέρει ότι η μικτή χωρητικότητά της είναι 898 W/h και η ωφέλιμη 432 W/h.
Αυτό πάντως μου κάνει εντύπωση... Πολύ safe περιθώριο.
-
@celebrimor said in Peugeot 3008 2016:
https://punchpowertrain.com/wp-content/uploads/2022/10/Tech_sheet_DT2.pdf
Κατασκευαστής του κιβωτίου είναι ν Punch Powertrains. Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές φαίνεται για υγρού τύπου συμπλέκτη. Θεωρητικά θετικό και αυτό μαζι με τα σχόλια για ηλεκτρική εκκίνηση που έγραψε ο Lap για την μακροζωία των συμπλεκτών.
Πολύ ενδιαφέρον ότι το ίδιο κιβώτιο παίρνει mild hybrid και phev ηλεκτρική υποβοήθηση χωρίς μηχανικές αλλαγές.
-
Ολόκληρη ιστορία για να κερδίσεις 1 λίτρο βενζίνης, δηλαδή 1,80 στα 100 χλμ.
Το ντίζελ είναι 2 λίτρα κάτω από το παλιό και 1 από το καινούργιο και με τιμή στο 1,60 έχεις κέρδος 4,80 από το παλιό, που έκανε 1000 ευρώ λιγότερο σαν αγορά και 3 από το καινούργιο, που προφανώς θα ανεβάσει τιμές.
Από την άλλη είναι ωραίο να πηγαίνεις 140 με 8η στις 2000 σαλ...
Οπως έχω γράψει, αυτοκίνητα μετά τα μέσα Μαρτίου δεν φαίνονταν στο σύστημα. Προφανώς θα έχουμε τα υβριδικά βενζίνης, μάλλον σε λίγο ψηλότερες τιμές και ίσως τέλος τα ντίζελ, μια και το νέο μοντέλο που θα έλθει του χρόνου, σίγουρα δεν θα έχει ντίζελ.
Οσοι προλάβαμε λοιπόν και όσοι θέλουν να προλάβουν ακόμα...
-
Νομίζω το χειρότερο είναι η κατάργηση του eat8.
Οι τιμές έτσι κι αλλιώς θα ανέβαιναν. -
-
Ξέρω ότι σου λείπει το ντίζελ με το τρόλει που έχεις....
-
@criuser said in Peugeot 3008 2016:
Ξέρω ότι σου λείπει το ντίζελ με το τρόλει που έχεις....
Να φύγει ο καρκίνος από τις πόλεις και ας έχω τρόλεϋ εγώ!! Αυτή η βρώμα των Ντήζελ κάθε πρωί δεν παλεύεται με τίποτα....
-
@fanis75 said in Peugeot 3008 2016:
@criuser said in Peugeot 3008 2016:
ίσως τέλος τα ντίζελ
AMHN και πότε!!!
+1
Το ντιζελ δεν επρεπε να επιτραπει ποτε σε Αθηνα -Θεσσαλονικη. Οχι σε μια χωρα που δεν ελεγχει τιποτα.
Αλλα τωρα θα αργησει να απαγορευτει, δεν μπορεις να απαξιωσεις τοσο συντομα αυτοκινητα που εσυ τους επετρεψες αν αγορασουν.
Peugeot 3008 2016