Jan 18, 2023, 12:54 PM

@dublin said in TESLA FORUM:

@george1977 said in TESLA FORUM:

@dublin said in TESLA FORUM:

@argyn said in TESLA FORUM:

@xenos said in TESLA FORUM:

Μάλλον θα πρέπει να κάνουμε ότι έπρεπε να έχει κάνει μια χώρα με πολύ ήλιο και αέρα. Περεταίρω ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Εντάξει, οι πολέμιοι θα σου πουν για διαλείπουσα & αποκεντρωμένη παραγωγή, εποχικότητα, οπτική όχληση, οικολογικές επιπτώσεις κτλ κτλ οπότε η κουβέντα πάει μακριά.

Επειδή ασχολούμαι χομπιστικά με φωτογραφία και βιντεοσκόπηση και γράφω πολλά χλμ σε χωματόδρομους και δασικούς δρόμους, έχοντας γυρίσει πρακτικά σχεδόν όλα τα μεγάλα ελληνικά βουνά, μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση το εξής:

Δεν έχω βρεθεί ούτε σε μια περιοχή που να μην έχω δει γραμμένο με σπρέι σε τοίχο, βράχο ή πανο το "όχι ανεμογεννήτριες στα βουνά μας" και τα συναφή.

Δεν ξέρω αν πρόκειται για αυθεντική αντίδραση των "τοπικών κοινωνιών", έλλειψη ενημέρωσης και αντίσταση στην αλλαγή, ή απλά για υποκινούμενες κομματικά εκφράσεις των μικροσυμφερόντων και ιδεοληψίων δραστήριων μειοψηφιών ...

Ωραία τα λες, σε έχω κάνει upvote σχεδόν σε όλα σου τα σχόλια.

τα έχουμε συζητήσει διεξοδικά στα άλλα νήματα για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης, για απέχθεια προς την ηλεκτροκίνηση, το μέλλον της φόρτισης, νομίζω αυτά τα βασικά 3 νήματα..

Τεράστιο θέμα είναι η ανακύκλωσή τους, ήδη διαβάζω ότι οι πρώτες που μπήκαν Ελλάδα έπρεπε ήδη να έχουν αλλάξει, ευτυχώς είναι ΔΕΗ και θα επιληφθούν (αν ήταν ιδιώτες δεν είμαι τόσο σίγουρος), επίσης δεν είναι 100% ανακυκλουμενες, γενικά είναι πολύ πολύπλοκο το θέμα, δεν την παίρνεις και την πετάς στον μπλέ κάδο!

Σήμερα βγήκαν οι τιμές για το νέο Avenger, μου αρέσει ότι αυτοκίνητο, συζητάω με την γυναίκα μου είτε να δώσουμε το 2008 diesel αν το έχουμε για πρώτο, είτε κάποια από τα άλλα αυτοκίνητά μας (π.χ ένα Saxo για απόσυρση, ένα C3 diesel για πώληση) για να το έχουμε για 2ο.. μόλις με αρχίζει τις ερωτήσεις ("που θα το φορτίζουμε", "πόσα πάει τελική", "θα μπορούμε να πηγαίνουμε επαρχία"=πηγαίνουμε πολύ συχνά) τότε συνειδητοποίησα (για πολλοστή φορά τον τελευταίο χρόνο!) Ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να αγοράσουμε, ούτε καν Ami, ούτε καν στα επόμενα λίγα χρόνια. Δηλαδή και 20.000 να το δώσουν το Avenger, κυριολεκτικά δεν έχω τι να το κάνω! Μόνο αν το χάριζαν θα έκανα ότι μπορούσα για να το κρατήσω για 2ο-3ο, αλλά μόνο με τέτοιες οικονομικές συνθήκες, ή 10-15.000 το πολύ, αλλιώς πέταμα χρημάτων..

Με τι τραβάς;! Sony/DJI να υποθέσω.. άντε και καμιά GoPro;

Εμένα η γυναίκα κυκλοφορεί σχεδόν αποκλειστικά με το e-2008. Eίχε πάρει μια μέρα την gla και την γυρισε πίσω και πήρε το Picanto γιατί δεν την βόλευε.

Τα έχω σκεφτεί.. γενικά επειδή έχω και το 2008 και το λατρεύουμε (φανατικοί i-cockπαδες!), σκέφτηκα πολύ e-208/2008, ειδικά με τα νέα καινούργια συστήματα κινητήρων/μπαταρίας είναι πολύ ενδιαφέρον, απλά δεν υπάρχει καμία επιλογή φόρτισης σε μία αρκετά μεγάλη ακτίνα γύρω γύρω.. μάλλον θα περιμένω και εγώ όπως οι περισσότεροι μερικά χρόνια ακόμη..

που μένεις;

Ακόμη και σε δύσκολες περιοχές έχει ταχυφορτιστές Avin ή eco Πλεον. Για να μην μιλήσουμε για τους level2 στα σουπερμαρκετ.