-
Κάνω πολλά χιλιόμετρα τις καθημερινές σε παραλιακή και ΑΟ, τα μισά ημιαστικά. Ε το μεγαλύτερο μου θέμα είναι οι στραχιδιστές.. εξηγούμαι.
Οχήματα ερείπια aka η κατώτερη μορφή κίνησης στην άσφαλτο, ασυντήρητα, με καμένες λάμπες στόπ και νεκρούς καταλύτες. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο οδηγός.. Είτε γέρος, είτε γυναίκα , είτε επαγγελματίας μάστορας είτε γύφθος είτε συνδυασμός των παραπάνω. Να κινούνται αργά και αριστέρα, φλας ούτε για αστείο, να κλείνεις παράθυρα να μη πεθάνεις από καρκίνο, να στρίβουν σε διαστάυρωση και να παίρνουν κλειστά τη στροφή δημιουργώντας μποτιλιάρισμα, να είναι πάλι σε διασταύρωση και να μη ξέρουν πότε να ξεκινήσουν και πότε να δώσουν προτεραιότητα και να κολλάει το σύμπαν. Στα φανάρια να τον παίζουν και να περνάει ένα αμάξι αντί για πέντε και άλλα πολλά. Σταματάω να σκέφτομαι τα υπόλοιπα που κάνουν γιατί φορτώνω και θα σταματήσω πάλι κανέναν από τους παραπάνω αύριο να του αφαιρέσω τα κλειδιά από τη μίζα και να τα πετάξω καμιά εκατοστή μέτρα μακριά (τρου στόρυ). Έτσι και τον πετύχεις σε συνθήκες που δε μπορείς να τον περάσεις την πάτησες.
Αυτοί δεν ενδιαφέρονται για τίποτα, ούτε για τον εαυτό τους ούτε για τους άλλους. Θα ήθελα ήμουν τροχαίος να βγαίνω για σαφάρι τέτοιων καραγκιόζηδων και στο τέλος της βάρδιας να οργώνω τα στενά για όσους βάζουν καρέκλες και λοιπά μπάζα για να καβατζώνουν θέση(ευχούλες). Κοινώς ευτυχώς που δεν είμαι γιατί θα είχαμε πολλούς παραπονούμενους γυφθέλληνες να τηλεφωνούν το μπαρμπαβύσμα να τους σβήσει την κλήση, ή που θα μου βγάζαν καμιά υπηρεσιακή ταυτότητα "συνάδελφοι"(ούστ) του στύλ "ξέρεις ποιός είμαι εγώ" που θα κατέληγε στην κωλοχαραμάδα τους σε στύλ ΑΤΜ. (τελικά φόρτωσα )
Ok υπάρχουν και οι "γρήγοροι" που κάνουν άλλου είδους μλκιες, όπως επικύνδυνες σφήνες, κλέβουν προτεραιότητα στα φανάρια ή παραβιάζουν τα κόκκινα αλλά είναι tier 2 κατηγορία μπροστά στο σύνολο των πρώτων που και πολλοί είναι και πολλά προβλήματα δημιουργούν. Εξοργίζομαι τελευταία που βλέπω ακατάλληλους υπερήλικες να εμπλέκονται σε θανατηφόρα τροχαία επειδή λέει οδηγούν ανάποδα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.. Thlipsis...
Ούτε έλεγχος στα ΚΤΕΟ γίνεται σοβαρός, ούτε για τα διπλώματα, ούτε κανείς τα κυνηγάει αυτά εκεί έξω σε πραγματικές συνθήκες. Μακάρι να αλλάξει αυτό κάποτε
-
@mastoras78 said in Toyota Yaris Cross:
Κάνω πολλά χιλιόμετρα τις καθημερινές σε παραλιακή και ΑΟ, τα μισά ημιαστικά. Ε το μεγαλύτερο μου θέμα είναι οι στραχιδιστές.. εξηγούμαι.
Οχήματα ερείπια aka η κατώτερη μορφή κίνησης στην άσφαλτο, ασυντήρητα, με καμένες λάμπες στόπ και νεκρούς καταλύτες. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο οδηγός.. Είτε γέρος, είτε γυναίκα , είτε επαγγελματίας μάστορας είτε γύφθος είτε συνδυασμός των παραπάνω. Να κινούνται αργά και αριστέρα, φλας ούτε για αστείο, να κλείνεις παράθυρα να μη πεθάνεις από καρκίνο, να στρίβουν σε διαστάυρωση και να παίρνουν κλειστά τη στροφή δημιουργώντας μποτιλιάρισμα, να είναι πάλι σε διασταύρωση και να μη ξέρουν πότε να ξεκινήσουν και πότε να δώσουν προτεραιότητα και να κολλάει το σύμπαν. Στα φανάρια να τον παίζουν και να περνάει ένα αμάξι αντί για πέντε και άλλα πολλά. Σταματάω να σκέφτομαι τα υπόλοιπα που κάνουν γιατί φορτώνω και θα σταματήσω πάλι κανέναν από τους παραπάνω αύριο να του αφαιρέσω τα κλειδιά από τη μίζα και να τα πετάξω καμιά εκατοστή μέτρα μακριά (τρου στόρυ). Έτσι και τον πετύχεις σε συνθήκες που δε μπορείς να τον περάσεις την πάτησες.
Αυτοί δεν ενδιαφέρονται για τίποτα, ούτε για τον εαυτό τους ούτε για τους άλλους. Θα ήθελα ήμουν τροχαίος να βγαίνω για σαφάρι τέτοιων καραγκιόζηδων και στο τέλος της βάρδιας να οργώνω τα στενά για όσους βάζουν καρέκλες και λοιπά μπάζα για να καβατζώνουν θέση(ευχούλες). Κοινώς ευτυχώς που δεν είμαι γιατί θα είχαμε πολλούς παραπονούμενους γυφθέλληνες να τηλεφωνούν το μπαρμπαβύσμα να τους σβήσει την κλήση, ή που θα μου βγάζαν καμιά υπηρεσιακή ταυτότητα "συνάδελφοι"(ούστ) του στύλ "ξέρεις ποιός είμαι εγώ" που θα κατέληγε στην κωλοχαραμάδα τους σε στύλ ΑΤΜ. (τελικά φόρτωσα )
Ok υπάρχουν και οι "γρήγοροι" που κάνουν άλλου είδους μλκιες, όπως επικύνδυνες σφήνες, κλέβουν προτεραιότητα στα φανάρια ή παραβιάζουν τα κόκκινα αλλά είναι tier 2 κατηγορία μπροστά στο σύνολο των πρώτων που και πολλοί είναι και πολλά προβλήματα δημιουργούν. Εξοργίζομαι τελευταία που βλέπω ακατάλληλους υπερήλικες να εμπλέκονται σε θανατηφόρα τροχαία επειδή λέει οδηγούν ανάποδα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.. Thlipsis...
Ούτε έλεγχος στα ΚΤΕΟ γίνεται σοβαρός, ούτε για τα διπλώματα, ούτε κανείς τα κυνηγάει αυτά εκεί έξω σε πραγματικές συνθήκες. Μακάρι να αλλάξει αυτό κάποτε
Μάστορα ορθώς ομιλείς αλλά έχω μια συμβουλή σαν... μεγαλύτερος (του 1972). Όταν οδηγούμε, έχοντας η όχι αντιμέτωπους ανθρώπους που ξέρουν η όχι να οδηγούν σωστά, δεν χρειάζεται να ανεβάζουμε ένταση εμείς. Εμείς πρέπει πάντα να είμαστε ήρεμοι, έχοντας περιφερειακή όραση, προβλέποντας και παρατηρούμε πάντα τι κάνει η όχι ο οδηγός του μπροστινού και του πίσω οχήματος. Δεν είμαι δάσκαλος οδήγησης αλλά οδηγώ χρόνια. Επίσης από εμπειρία μου, δεν κατεβαίνουμε ΠΟΤΕ από το αυτοκίνητο μας για να τσαμπουκαλευτουμε με κανέναν. Φταίει δεν φταίει δεν είσαι εσύ (γενικά μιλώντας), εκείνος που θα πρέπει να τον μάθεις τι εστί λωρίδα, φλας, κόρνα, στοπ, σφήνα. Οι εποχές είναι δύσκολες, άσχημες και από ότι διαβάζετε δεν υπάρχει σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή. Ο άλλος μπορεί να οπλοφορεί, να έχει πιστόλι, μαχαίρι, μπαστούνι του μπέιζμπολ, σίδερο. Και να μην έχει και του δώσεις μία και πέσει κάτω και σπάσει το κεφάλι του, πας εσύ μέσα, όχι άλλος.
Ηρεμία, σύνεση, σεβασμός για να οδηγήσουμε και την επόμενη ημέρα.
-
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
Μάστορα ορθώς ομιλείς αλλά έχω μια συμβουλή σαν... μεγαλύτερος (του 1972). Όταν οδηγούμε, έχοντας η όχι αντιμέτωπους ανθρώπους που ξέρουν η όχι να οδηγούν σωστά, δεν χρειάζεται να ανεβάζουμε ένταση εμείς. Εμείς πρέπει πάντα να είμαστε ήρεμοι, έχοντας περιφερειακή όραση, προβλέποντας και παρατηρούμε πάντα τι κάνει η όχι ο οδηγός του μπροστινού και του πίσω οχήματος. Δεν είμαι δάσκαλος οδήγησης αλλά οδηγώ χρόνια. Επίσης από εμπειρία μου, δεν κατεβαίνουμε ΠΟΤΕ από το αυτοκίνητο μας για να τσαμπουκαλευτουμε με κανέναν. Φταίει δεν φταίει δεν είσαι εσύ (γενικά μιλώντας), εκείνος που θα πρέπει να τον μάθεις τι εστί λωρίδα, φλας, κόρνα, στοπ, σφήνα. Οι εποχές είναι δύσκολες, άσχημες και από ότι διαβάζετε δεν υπάρχει σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή. Ο άλλος μπορεί να οπλοφορεί, να έχει πιστόλι, μαχαίρι, μπαστούνι του μπέιζμπολ, σίδερο. Και να μην έχει και του δώσεις μία και πέσει κάτω και σπάσει το κεφάλι του, πας εσύ μέσα, όχι άλλος.
Ηρεμία, σύνεση, σεβασμός για να οδηγήσουμε και την επόμενη ημέρα.
Σοφά ομιλείς @groover1972 γέροντα.. πίστευσε με το "δουλεύω" να μην συφυλιάζομαι και να αποφεύγω τις κακοτοπιές. Η παρατηρικότητα μου είναι αυτή που με προστατεύει από τις παραπάνω οδηγικές συμπεριφορές και άισχη εξάλλου. Δίπλωμα έχω από τον πρώτο μήνα της ενηλικίωσης μου και για τα κάμποσα χιλιόμετρα που έχω γράψει τα περιστατικά να διαπληκτιστώ με άλλο οδηγό είναι απειροελάχιστα. Μπινελίκια όμως ρίχνω γιατί ο αδαής που είναι επικύνδυνος για τους άλλους αλλά και τον εαυτό του, πρέπει να ξέρει τι είναι και κάποια στιγμή να καταλάβει ότι στραβά αρμενίζει. Καταλαβαίνω πάντως τι λές και συμφωνώ, χρήστες του δρόμου είμαστε και όχι law enforcers
-
Φωτογραφία του YC στο βουνό που ανέβηκα σήμερα
Το χρώμα γίνεται χακί στην συννεφιά
Μετά έπιασε καταρρακτώδη βροχή ευκαιρία να ελεγχθεί η στεγανότητα , όλα καλά -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Μετά έπιασε καταρρακτώδη βροχή ευκαιρία να ελεγχθεί η στεγανότητα , όλα καλάΩραίος
Επί τη ευκαιρία βλέπω τα πίσω piano black φανάρια και προβληματίζομαι , πιστεύω χρειάζονται μεμβράνες, για το δικό μου παράγγειλα αλλά δε ξέρω πως να τις βάλω -
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Μετά έπιασε καταρρακτώδη βροχή ευκαιρία να ελεγχθεί η στεγανότητα , όλα καλάΩραίος
Επί τη ευκαιρία βλέπω τα πίσω piano black φανάρια και προβληματίζομαι , πιστεύω χρειάζονται μεμβράνες, για το δικό μου παράγγειλα αλλά δε ξέρω πως να τις βάλωΠανευκολα μπαίνουν...
Καλό καθάρισμα, καλό ψεκασμα με σαπουνονερο και την μεμβράνη και το φανάρι και μετά με μια κάρτα απαλά διώχνεις το νερό από το κέντρο προς τις άκρες. -
@gtsartsal said in Toyota Yaris Cross:
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Επί τη ευκαιρία βλέπω τα πίσω piano black φανάρια και προβληματίζομαι , πιστεύω χρειάζονται μεμβράνες, για το δικό μου παράγγειλα αλλά δε ξέρω πως να τις βάλωΠανευκολα μπαίνουν...
Καλό καθάρισμα, καλό ψεκασμα με σαπουνονερο και την μεμβράνη και το φανάρι και μετά με μια κάρτα απαλά διώχνεις το νερό από το κέντρο προς τις άκρες.Ευχαριστώ
Είναι ένα θέμα το piano black γιατί κάνει αράχνη με το που το βλέπεις μόνο, να φανταστείς έκανε νερολεκέ με το πλυστικό υγρό και αποφάσισα να βάλω αντιχαρακτικές μεμβράνες. -
Αυτή η οριζόντια επιφάνεια πάνω απο τα πίσω φανάρια όντως θέλει προστασία...θα έχει θέμα και με τον ήλιο μετά από μερικά χρόνια...
-
Τελικά με τα C-hr Yaris Cross η ΤΟΥΟΤΑ άλλαξε επίπεδο στο ντιζάϊν και πλέον δε φτιάχνει μόνο αξιόπιστα αυτοκίνητα αλλά και από τα ομορφότερα.
Καλή συνέχεια λοιπόν. Ηταν η καλύτερη απάντηση στο ομολογουμένως πανέμορφο 2008. Αντίθετα οι γερμανικές προτάσεις της κατηγορίας στον τομέα αυτό δεν έχουν να δείξουν κάτι πραγματικά φρέσκο. Θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν μέρος της πίτας μα για άλλους λόγους. Ο Αντια μπορεί να τους εξηγήσει καλύτερα -
Μετά έπιασε καταρρακτώδη βροχή ευκαιρία να ελεγχθεί η στεγανότητα , όλα καλάΕίναι πανέμορφο, να το χαίρεσαι!
-
Γεια σας!
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το εν λόγω αυτοκίνητο σε hybrid.
Μάζεψα τα λεφτά, πήρα έγκριση από το Στρατηγό (σύζυγο) και θέλω να παραγγείλω.
Τι διαφορά παίζει από έμπορο σε έμπορο?
Υπάρχει περίπτωση να πετύχω κλειδωμένη τιμή, αφού προβλέπεται να έρθει καλό 2024?
Τι έξτρα θεωρείτε χρήσιμα να προσθέσω στη βασική έκδοση?
Κάτι άλλο να προσέξω? -
@orekourk said in Toyota Yaris Cross:
Υπάρχει περίπτωση να πετύχω κλειδωμένη τιμή, αφού προβλέπεται να έρθει καλό 2024?
Τι έξτρα θεωρείτε χρήσιμα να προσθέσω στη βασική έκδοση?- Δεν υπάρχει διαφορά, παρά μόνο σε κάποια έκπτωση ή δωράκι. Μην περιμένεις και πολλά όμως ή πολλές διαφορές.
- Κλειδωμένη τιμή δεν υπάρχει, πουθενά.
- Δεν μπορείς να προσθέσεις έξτρα στην βασική έκδοση - εκτός εαν εννοείς τις βλακείες που βάζουν εδώ.
-
Σήμερα μπορώ να πω με σιγουριά πως κάτι μυστήριο , μακάρι να είναι της φωτεινής πλευράς , συμβαίνει στο υβριδικό σύστημα της ΤΟΥΟΤΑ .
100 χλμ σχεδόν ,επαρχιακός δρόμος / πόλη με καταρρακτώδη βροχή / αριστερά στην Μουδανιών με 125 , μόνο κινητό εμπόδιο δεν ήμουν όλοι πηγαίναν πιο αργά .
5,3 μέση κατανάλωση στον πηγαιμό (ανηφορική διαδρομή )
2,8 !!!! στην επιστροφή (η αντίστροφη διαδρομή κατηφόρα)
στα επίπεδα σημεία μέχρι τα 78 χλμ/ώρα πήγαινε EV , μετά έμπαινε ο θερμικός ! ... 60% της απόστασης έγινε ηλεκτρικά ...... και η εφαρμογή να μου λέει έχεις περιθώρια βελτίωσης ...
δηλ αν στρώσει (400 χλμ εχει κάνει μόνο) και το μάθω πόσο θα καίει;
Από YC AWD φίλου Θεσσαλονικιού, που του το είχα προτείνει... Κίνηση στο κέντρο Θεσσαλονίκης (δες Μ.Ο.).
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Τι έξτρα θεωρείτε χρήσιμα να προσθέσω στη βασική έκδοση?- Δεν υπάρχει διαφορά, παρά μόνο σε κάποια έκπτωση ή δωράκι. Μην περιμένεις και πολλά όμως ή πολλές διαφορές.
- Κλειδωμένη τιμή δεν υπάρχει, πουθενά.
- Δεν μπορείς να προσθέσεις έξτρα στην βασική έκδοση - εκτός εαν εννοείς τις βλακείες που βάζουν εδώ.
Κατ'αρχάς, ευχαριστώ για την απάντηση.
Σε περίπτωση ολικής εξόφλησης με τη μια, υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση σε δωράκια ή/και έκπτωση?
Όσον αφορά τα έξτρα, θα χρειαστώ παρακτικά σχάρες οροφής για μια μπαγκαζιέρα, φιμέ τζάμια και ίσως μια ρεζέρβα. Κι αυτά, μόνο αν αξίζει να μη τα πάρω μετά την αγορά. -
@npapanik said in Toyota Yaris Cross:
Σήμερα μπορώ να πω με σιγουριά πως κάτι μυστήριο , μακάρι να είναι της φωτεινής πλευράς , συμβαίνει στο υβριδικό σύστημα της ΤΟΥΟΤΑ .
100 χλμ σχεδόν ,επαρχιακός δρόμος / πόλη με καταρρακτώδη βροχή / αριστερά στην Μουδανιών με 125 , μόνο κινητό εμπόδιο δεν ήμουν όλοι πηγαίναν πιο αργά .
5,3 μέση κατανάλωση στον πηγαιμό (ανηφορική διαδρομή )
2,8 !!!! στην επιστροφή (η αντίστροφη διαδρομή κατηφόρα)
στα επίπεδα σημεία μέχρι τα 78 χλμ/ώρα πήγαινε EV , μετά έμπαινε ο θερμικός ! ... 60% της απόστασης έγινε ηλεκτρικά ...... και η εφαρμογή να μου λέει έχεις περιθώρια βελτίωσης ...
δηλ αν στρώσει (400 χλμ εχει κάνει μόνο) και το μάθω πόσο θα καίει;
Από YC AWD φίλου Θεσσαλονικιού, που του το είχα προτείνει... Κίνηση στο κέντρο Θεσσαλονίκης (δες Μ.Ο.).
Το παπάκι μου καίει τόσο.....
-
@npapanik said in [Toyota Yaris
Επειδή καλό είναι να πληροφορούμε τους υποψήφιους αγοραστές σωστά, τέτοιες καταναλώσεις γίνονται σε ειδικές συνθήκες (ακόμα και χαμηλότερες). Στη πράξη σε αστικό περιβάλλον, σε κυκλική διαδρομή, βγαίνει μέσος όρος 4 με 4.5 (για να μην βρίζουν και οι από πίσω...), νούμερο πάλι εντυπωσιακό. Απλά μην υπερβάλλουμε γιατί μπορούμε να πάρουμε κόσμο στο λαιμό μας.
Κάτοχος yaris hybrid -
Σωστή παρατήρηση γι' αυτό στην αναφορά μου προηγουμένως έβαλα και το πήγαινε και το έλα που βγαίνει μέσος όρος 4,1 λιτ/100χλμ ... ανέλπιστα καλά γιατί δεν αποτελούσα κινητό εμπόδιο.
-
Σωστή παρατήρηση γι' αυτό στην αναφορά μου προηγουμένως έβαλα και το πήγαινε και το έλα που βγαίνει μέσος όρος 4,1 λιτ/100χλμ ... ανέλπιστα καλά γιατί δεν αποτελούσα κινητό εμπόδιο.
Για να ευθυμησουμε και λιγο
https://ibb.co/XzwFQqs -
Λίγο που έπεσα σε μποτιλιάρισμα έχει μεγάλη άνεση το αμάξι σε βαθμό που δεν κυνήγαγα να περάσω με βαθιά πορτοκαλιά και λοιπές χαζομάρες . Όταν δεν σπαταλάς βενζίνη ένα άγχος λιγότερο ... δεν πειράζει το λεπτό που θα χάσεις .
-
Σε περίπτωση ολικής εξόφλησης με τη μια, υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση σε δωράκια ή/και έκπτωση?
Όσον αφορά τα έξτρα, θα χρειαστώ παρακτικά σχάρες οροφής για μια μπαγκαζιέρα, φιμέ τζάμια και ίσως μια ρεζέρβα. Κι αυτά, μόνο αν αξίζει να μη τα πάρω μετά την αγορά.Όχι, δεν έχει διαφορά για τον έμπορο εαν θα πληρώσεις μετρητά ή με δάνειο, αυτός τα ίδια χρήματα θα λάβει. Απλά είναι θέμα πόσο καλός είναι στο "παζάρι".
Αυτά τα έξτρα που λές, μπαίνουν εδώ, οπότε μπορείς να τα παζαρέψεις ώς δώρα ή ως έκπτωση στην τιμή τους.
Γενικά πηγαινε σε 3-4 εμπόρους να δεις τι προσφέρουν και πόσο δεκτικοί ειναι σε παζάρι.
Toyota Yaris Cross