-
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω ειλικρινά είναι το τι σημαίνει έκτακτο φαινόμενο. Ποιος θα ενημερώνει; Το μνμ; οι ειδήσεις; Θα βγαίνει ανακοίνωση ότι αναμένεται χιονόπτωση; (αυτό να το καταλάβω), οπότε πάρτε αλυσίδες; Και σήμερα, βγαίνει ανακοίνωση ότι από εκεί ως εκεί επιτρέπεται η κίνηση μόνο με αλυσίδες κ.λπ. Και σήμερα κλείνουν δρόμοι προληπτικά. Και σήμερα κάνει έλεγχο η τροχαία αν έχεις αλυσίδες , αλλιώς σε γυρνάει πίσω. Και σήμερα η Εγναντία και η Ιόνια εφαρμόζει περιορισμούς και τέτοια μέτρα π.χ. Τώρα τι θα γίνεται; Τι αλλάζει;
Επίσης πάρα πολλοί Δήμοι τη χιονόπτωση ΔΕΝ την έχουν για ακραίο φαινόμενο. Εκεί πάλι τι; Δεν έχει ισχύ η οδηγία;
Για να μη μακρηγορώ, μου μοιάζει η οδηγία (νόμος;) να φτιάχθηκε μόνο και μόνο για να προλάβει νέες αποζημιώσεις. Το θέμα δεν είναι πολιτικό , στη φάση ότι κάθε κυβέρνηση στη χώρα ανέκαθεν εξέδιδε ηλίθιες οδηγίες και νόμους , το να προσπαθεί κάποιος να το δικαιολογήσει , είναι ανούσιο.
Αν ήταν να έχουμε πάντα αλυσίδες ή ότι άλλο θέλεις ( δε διαφωνώ με αυτό ) , άλλαξε το από 1ης Οκτωβρίου.....
-
@gtsartsal said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Ρε παιδιά, συγγνώμη κιόλας , αλλά με τον καιρό να είναι πλέον περίεργος και τα ακραία φαινόμενα (για τον κρατικό μηχανισμό μπορεί το ακραίο να είναι και κάτι λιγότερο) να συμβαίνουν όλο και πιο συχνά, είναι κακό που ένας νόμος προβλέπει να έχουμε αλυσίδες στα οχήματα μας;
Πραγματικά μου είναι αδιάφορο ποιος κυβερνάει όταν κάτι που ψηφίζεται είναι προς την σωστή κατεύθυνση.
Όχι δεν είναι καθόλου κακό. Τουναντίον! Όμως με τους συγκεκριμένους 300 κόπρους,ξέρω ότι πλέον για όλα θα φταίω εγώ και μόνο εγώ. Επίσης δεν γίνεται να βγάζεις οριζόντιο φιρμάνι για όλη την επικράτεια απο 1/10!!!!!!
Εύχομαι να ρίξει για μια 1 ώρα, μισό 1/2 μέτρο χιόνι και είμαι σίγουρος ότι θα βγουν τα πορνοκαναλα να αναθεματίζουν τη πλέμπα που έχει το θράσος να κυκλοφορεί,είτε με είτε χωρίς αλυσίδες. Μάλλον θα φταίνε περισσότερο αυτοί που έχουν χιονοκουβερτες αντί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις ερπύστριες......... -
Κι εγώ έχω πάντα τις χιονοκουβέρτες στο μεγάλο, αλλά μου φαίνεται κουφό να έχω στο μικρό που κινείται μόνο μέσα στον Βόλο, αφού άμα χιονίσει απλά δεν θα το κινήσω.
-
Λέτε να βάζουν και στα δημοσιογραφικά μοντέλα;
-
@tgd said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Κι εγώ έχω πάντα τις χιονοκουβέρτες στο μεγάλο, αλλά μου φαίνεται κουφό να έχω στο μικρό που κινείται μόνο μέσα στον Βόλο, αφού άμα χιονίσει απλά δεν θα το κινήσω.
Έτσι θα είναι πλέον. Θα παίρνουμε το αυτοκίνητο να πάμε στο ΣΜ ένα ηλιόλουστο πρωινό του Δεκέμβρη και θα μας σταματάνε για τυπικό έλεγχο. Αν δεν έχουμε μαζί τα πανιά ή τις αλυσίδες,πάρε το χαράτσι.
-
Οι Έλληνες μπορούν όταν οδηγούν να μιλάνε στο κινητό, να καπνίζουν με τα παιδιά τους μέσα, να μη φοράνε ζώνη γιατί τους πιέζει την κοιλούμπα, να έχουν ανασφάλιστα οχήματα και χωρίς ΚΤΕΟ και να τρέχουν όσο θέλουν (οκ, αυτό καλώς παραβλέπεται,,,)
Μεταξύ όλων αυτών των θαυμαστών βέβαια και να κυκλοφορούν με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες χωρίς αλυσίδες.Φυσικά μέσα σ' αυτό το μπάχαλο ενοχλεί όταν το Ελληνικό κράτος μετατρέπει ενίοτε το Ελληνικό στρίβειν δια του αρραβώνος σε σκίζειν δια του νόμου. Όπως σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.
Σιγά μην ακολουθήσουμε την πεπατημένη των Κουτόφραγγων εμείς.
Εξάλλου αυτοί δεν είχαν πολιτικά κόμματα για να τους μάθουν τα κόλπα, όπως τα δικά μας. Τόσα χρόνια εκπαίδευση χρειαστήκαμε από το Μέγα Δάσκαλο ΑΠ και τους μετέπειτα, τόση προσπάθεια κάναμε, να τα αφήσουμε τώρα να πάνε όλα αυτά χαμένα? Κρίμα απ' το Θεό... -
Ρε παιδιά, συγγνώμη κιόλας , αλλά με τον καιρό να είναι πλέον περίεργος και τα ακραία φαινόμενα (για τον κρατικό μηχανισμό μπορεί το ακραίο να είναι και κάτι λιγότερο) να συμβαίνουν όλο και πιο συχνά, είναι κακό που ένας νόμος προβλέπει να έχουμε αλυσίδες στα οχήματα μας;
Πραγματικά μου είναι αδιάφορο ποιος κυβερνάει όταν κάτι που ψηφίζεται είναι προς την σωστή κατεύθυνση.
Τοτε φιλε να κουβαλας και κανα φουσκωτο μαζι γιατι με την πρωτη πλημμυρα η μιση αττικη εχει βουλιαξει γιατι τα φρεατια ειναι ολα βουλωμενα, τα δαση κατακαμμενα και τα αντιπλημμυρικα εργα ανυπαρκτα. Φυσικα μην αναρωτηθεις ποτε γιατι τα παντα πλημμυριζουν για πλακα ή γιατι με 2 ωρες χιονι αποκλειστηκε ολη η Αθηνα κι αναζητησεις ευθυνες στο κρατος, να τα βαζεις με τον συμπολιτη που δεν κουβαλουσε αλυσιδες στη Συγγρου και την αττικη οδο που εκλεισαν με 3 εκατοστα χιονι για το ολο χαλι. Ειπαμε, ατομικη ευθυνη, σανο κι αγιος ο Θεος.
-
@driver-m said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Τοτε φιλε να κουβαλας και κανα φουσκωτο μαζι γιατι με την πρωτη πλημμυρα η μιση αττικη εχει βουλιαξει γιατι τα φρεατια ειναι ολα βουλωμενα, τα δαση κατακαμμενα και τα αντιπλημμυρικα εργα ανυπαρκτα. Φυσικα μην αναρωτηθεις ποτε γιατι τα παντα πλημμυριζουν για πλακα ή γιατι με 2 ωρες χιονι αποκλειστηκε ολη η Αθηνα κι αναζητησεις ευθυνες στο κρατος, να τα βαζεις με τον συμπολιτη που δεν κουβαλουσε αλυσιδες στη Συγγρου και την αττικη οδο που εκλεισαν με 3 εκατοστα χιονι για το ολο χαλι. Ειπαμε, ατομικη ευθυνη, σανο κι αγιος ο Θεος.
Ευτυχώς δεν μένω Αττική και μπορεί να με καλύπτουν μόνο βατραχοπέδιλα.
Το φρεάτιο μπροστά από την οικοδομή που μένω το έχω καθαρίσει δύο φορές τα τελευταία χρόνια.
Για τις δικές σου διατροφικές συνήθειες δεν μου πέφτει λόγος, εγώ πάντως τρώω πολύ κρέας κάθε μέρα. -
Χαζεύω αγγελίες στο car.gr και σε πολλές αγγελίες διαβάζω το "μόνο σοβαρές προτάσεις".
Τι στην ευχή είναι αυτή η ατάκα;
Αυτοκίνητα 20 ετών και αναφέρουν στο τέλος της αγγελίας "μόνο σοβαρές προτάσεις".
Δηλ. θα πάρει κάποιος τηλέφωνο και θα κάνει μία σοβαρή πρόταση για αυτοκίνητο 20 ετών;
Και τι στην ευχή σοβαρή πρόταση θα είναι αυτή;
Πρόταση γάμου;
Πρόταση "στρίβειν δια του αρραβώνος";
Πρόταση για επαγγελματική συνεργασία;Δεν πάνε καλά οι ιδιώτες πωλητές. Έχουν ξεφύγει εντελώς.
-
@storm said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Χαζεύω αγγελίες στο car.gr και σε πολλές αγγελίες διαβάζω το "μόνο σοβαρές προτάσεις".
Αυτοκίνητα 20 ετών και αναφέρουν στο τέλος της αγγελίας "μόνο σοβαρές προτάσεις".
Δηλ. θα πάρει κάποιος τηλέφωνο και θα κάνει μία σοβαρή πρόταση για αυτοκίνητο 20 ετών;
Πρόταση γάμου;
Πρόταση για επαγγελματική συνεργασία;Δεν πάνε καλά οι ιδιώτες πωλητές. Έχουν ξεφύγει εντελώς.
Εννοουν μην με παιρνετε τηλ επειδη δεν εχετε τι να κανετε. Κοινως μη με ζαλιζετε . Αν θελετε σοβαρα το αμαξι παρτε, αυτο εννοουν
-
Κοινώς "μη μας ζαλίζετε τον έρωτα"! Πάρτε αλλού!!
Εγώ πάντως έχω βρει μία αγγελία και θέλω να κάνω μία πολύ σοβαρή πρόταση... Τόσο σοβαρή που δεν λέγεται από το τηλέφωνο. Μπορεί να μας καταγράφει ο Κούλης...
-
-
-
Όταν έδινα το Passat 2.0tfsi μοντέλο του 06,είχα φτιάξει την αγγελία σωστή όπως πρέπει.
Φωτογραφίες γύρω γύρω,τα σημεία που ήθελαν επιδιόρθωση,το βιβλίο σέρβις,τα πάντα όλα και πλήρη αναγραφή του ιστορικου του οχήματος.
Στο τέλος δε, αναγραφόταν η επιθυμία μου περί ΜΗ ανταλλαγής και σοβαρών προτάσεων.....
Με καλούσαν και μου πρότειναν ανταλλαγή με παπί και να περιμένω να μου δώσουν τα υπόλοιπα χρήματα σε βααααααθος χρόνου,ο άλλος μου πρότεινε ανταλλαγή με bmw 316 του 93.....
Στο τέλος έκανα μια τροποποίηση της αγγελίας σε λίγο ποιο "επιθετική " και κόψαν οι πολλές μαλακιουλες.
-
Πρόταση γάμου;
Δηλαδη οποιος πουλαει αυτοκινητο καποιων ετων πρεπει να τον παιρνει ο καθε πικραμενος αργοσχολος τηλεφωνο να του κανει παζαρια στα μισα λεφτα, να του προτεινει ανταλλαγες με ο,τι του φανει κλπ κλπ?
Τι σχεση εχει η ηλικια του αυτοκινητου με το να ζηταει καποιος σοβαροτητα στην αγγελια του? Επισης τι παει να πει 20 ετων αμαξι ετσι γενικα κι αοριστα? Υπαρχουν αυτοκινητα 20ετιας και πολυ παραπανω που κοστιζουν αρκετα λεφτα, προς τι η γενικευση?
Τελος, το "μονο σοβαρες προτασεις" γραφεται σε παμπολλες αγγελιες ανεξαρτητως χρονολογιας αυτοκινητου. Δηλαδη αν καποιος πουλαει αμαξι 5ετιας και ζηταει μονο σοβαρες προτασεις ειναι νορμαλ, αν καποιος πουλαει 20ετιας και το γραφει εχει ξεφυγει οπως λες?Aκυρο το ποστ σου, χωρις παρεξηγηση.
-
Ρωτάς εμένα αν πρέπει να παίρνει τηλέφωνο ο κάθε πικραμένος αργόσχολος κάποιον ή κάποια που έχει αγγελία για πώληση αυτοκινήτου; Πλάκα μου κάνεις;
Ο πωλητής από την στιγμή που δημοσιοποιεί τον τηλεφωνικό του αριθμό αμέσως μπορεί να τον πάρει τηλέφωνο ο οποιοσδήποτε. Ακόμη και από τηλεμάρκετινγκ ή και για φάρσες.
Δεν κατανοώ πως η έκφραση "μόνο σοβαρές προτάσεις" σε μία αγγελία αποτρέπει κάποιον να πάρει τηλέφωνο.
Εγώ δεν κατανοώ την έκφραση "μόνο σοβαρές προτάσεις" για μεταχειρισμένα προϊόντα που ο υποψήφιος αγοραστής τα βλέπει μόνο σε μία αγγελία στο ίντερνετ. Και όσο ποιο παλιά είναι αυτά τα προϊόντα τόσο ποιο πολύ αστεία μου φαίνεται η έκφραση αυτή.
Θεωρώ ότι η σοβαρή πρόταση (ειδικά στα αυτοκίνητα) θα έρθει μετά από έλεγχο του αυτοκινήτου σε συνεργείο. Ποιο πριν τι σοβαρή πρόταση μπορεί να κάνει κάποιος;
Αυτή είναι η άποψή μου. Τι να κάνουμε τώρα; Να την αλλάξω επειδή πιθανά χρησιμοποιείτε αυτή την έκφραση στις αγγελίες σας; Δεν νομίζω.
-
Ρωτάς εμένα αν πρέπει να παίρνει τηλέφωνο ο κάθε πικραμένος αργόσχολος κάποιον ή κάποια που έχει αγγελία για πώληση αυτοκινήτου; Πλάκα μου κάνεις;
Ο πωλητής από την στιγμή που δημοσιοποιεί τον τηλεφωνικό του αριθμό αμέσως μπορεί να τον πάρει τηλέφωνο ο οποιοσδήποτε. Ακόμη και από τηλεμάρκετινγκ ή και για φάρσες.
Δεν κατανοώ πως η έκφραση "μόνο σοβαρές προτάσεις" σε μία αγγελία αποτρέπει κάποιον να πάρει τηλέφωνο.
Εγώ δεν κατανοώ την έκφραση "μόνο σοβαρές προτάσεις" για μεταχειρισμένα προϊόντα που ο υποψήφιος αγοραστής τα βλέπει μόνο σε μία αγγελία στο ίντερνετ. Και όσο ποιο παλιά είναι αυτά τα προϊόντα τόσο ποιο πολύ αστεία μου φαίνεται η έκφραση αυτή.
Θεωρώ ότι η σοβαρή πρόταση (ειδικά στα αυτοκίνητα) θα έρθει μετά από έλεγχο του αυτοκινήτου σε συνεργείο. Ποιο πριν τι σοβαρή πρόταση μπορεί να κάνει κάποιος;
Αυτή είναι η άποψή μου. Τι να κάνουμε τώρα; Να την αλλάξω επειδή πιθανά χρησιμοποιείτε αυτή την έκφραση στις αγγελίες σας; Δεν νομίζω.
συνηθως η φραση αυτη συνοδευει υπερκοστολογημενα που ο κατοχος θεωρει τον επομενο αγοραστη ευλογημενο μια που αγοραζει απο τον ιδιο.
-
Και πράγματι έτσι είναι, αν κρίνω από αγγελίες που βλέπω για αυτοκίνητα της εποχής του 2000-2010 και βάζουν μέσα αυτή την έκφραση.
-
Εγώ προσωπικά, γράφω τι επιθυμώ από τον υποψήφιο αγοραστή , άσχετα του αποτελέσματος.
Δηλαδή θα ήταν προτιμότερο να ξεκινούσε μια αγγελία με χριστοπαναγιες και πουστριλικια ;
-
Εγώ αναφέρθηκα στην συγκεκριμένη έκφραση. Δεν αναφέρθηκα στο περιεχόμενο μίας αγγελίας.
Θεωρώ ότι μία αγγελία είναι προτιμότερο να απαντά σε πιθανά ερωτήματα που μπορεί να έχει ένας υποψήφιος αγοραστής, ώστε να μην γίνονται τηλεφωνήματα (που μπορεί να είναι και ενοχλητικά) για απαντήσεις σε ουσιαστικά ερωτήματα.
π.χ. εγώ περισσότερη προσοχή δίνω σε μία αγγελία αν γράφει πότε πέρασε ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο ή από πόσους ιδιοκτήτες έχει περάσει ή αν είναι Ελληνικό ή εισαγωγής ...κλπ...κλπ...
Δυστυχώς όμως οι περισσότερες αγγελίες ούτε τα βασικά δεν αναφέρουν.
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!