-
Τώρα με covid δεν έχει χειραψίες!!
Στην Ασία ήταν υποχρεωτικό να είμαστε στα γραφεία χωρίς παπούτσια! Πήγαινα σε συναντήσεις με C Levels, με γραβάτα και κάλτσα!
Εμείς στην δικιά μου εργασία έχουμε μισό/μισό πλέον αλλά οι περισσότεροι είμαστε περισσότερο σπίτι και λιγότερο γραφείο. Πάντως 2 χρόνια μια χαρά πήγε με τηλεργασία, και οι πωλήσεις στα ίδια επίπεδα και οι παρουσιάσεις...χάθηκε όμως η ανθρώπινη επαφή, κυρίως με τους πελάτες. Πλέον έχουμε αρχίσει πάλι τα ταξίδια για δια ζώσης συναντήσεις.
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τα διαμερίσματα θα είναι στον πίσω δρόμο οπότε δεν θα έχεις τόση φασαρία
...εργαζομενος παρτ τάιμ και στον συνδεσμο εργολαβων? δεν πληρωνει καλα ο γαλλος εργοδοτης?
Σύμβουλος διοίκησης, εξ αποστάσεως...
-
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
δια ημας τους λαικους υπαρχουν και τα δυτικα προαστια. με 245000 σε καλη περιοχη πετρουπολη-χαιδαρι 1ο οροφο. https://www.spitogatos.gr/aggelia/1112376650
που και παλι πολλα ειναι μεν αλλα ειναι η τρομερη συντεχνια των εργολαβοι που φροντιζει για αυτο
τουλαχιστον παλευεται με ενα δανειο και αγωνα μιας ζωηςΨιτ, γατούλη επαναστάτη (μάι άς) ποπολάρε, συγκρίνεις κατασκευή του 2003 σε χειρότερη περιοχή, με καινούρια του 2022-23 σε σαφώς καλύτερη περιοχή...
Και η τιμή της πρώτης είναι 2550 Ευρώ/τ.μ., ενώ της δεύτερης 3750. Ασχέτως του τι σηκώνει η τσέπη καθενός, ΔΕΝ μου φαίνεται ότι τα λαϊκά παιδιά των τιμίων δυτικών προαστίων ασκούν φιλολαϊκή πολιτική με αυτές τις τιμές...
Πες του τα. Που συγκρίνει Αρη Πετρούπολης, με Αρη Θεσσαλονίκης...
Με γούστο πάντως οι δυτικοί....
-
Παιδιά αλλάζετε και καμιά ψηφιακή φανέλα μην αρπάξετε καμιά πούντα απ το εταιρικό ερκοντίσιο (τουλάχιστον για όσο καίει ακόμα).
Για κάθε 30 που "εργάζονται" για την πραγμάτωση του οράματος της εταιρείας ινχάουζ ή εξ αποστάσεως , υπάρχουν και καμιά δεκαριά στις βάρδιες που δουλεύουν.
Θα μου πείτε απο αυτους κάποιοι μπορεί να είναι και κομμουνισταί, οπότε ποιος τους λογαριάζει... -
Εξαιρετική η τηλεργασία λέει η σύζυγος -εγώ πάλι πρέπει να πηγαίνω να ομορφαίνω τον χώρο - , ούτε λεωφορεία ούτε βροχές και καταιγίδες - απεργίες και μποτιλιάρισμα τίποτα , ξυπνάς 1 ωρίτσα πριν ανάβεις pc φτιάχνεις καφέ και όλα κομπλέ .
Ο εργοδότης απο την άλλη που έχει σύστημα και μετράει την απόδοση όπως έκανε και στο γραφείο παραμένει ευχαριστημένος αφού έχει κόψει 50% απο τα έξοδα του γραφείου σε ρεύμα ακόμα και το νερό ήρθε λιγότερο .
Λιγότερο πονοκέφαλο έχουν και τα ceo και τα team leader που δεν έχουν απώλειες λόγο βροχής , ατυχήματος , απεργιών κτλ.
Πήρανε και επίδομα 25-30ε για έξοδα χρήσης του προσωπικού υπολογιστή , γλιτώνει και την κάρτα του μετρό ... Τι και αν δίνει 100ε παραπάνω στο ρεύμα ... λεφτά υπάρχουν !
Meeting κτλ απο το pc γίνονται μια χαρά , ακόμα και η εκπαίδευση που κάνουν στους νέους συναδέλφους γίνονται μέσω teams και αν χρειαστεί ίσως πάει για 2-3 μέρες μέχρι την εταιρία κάθε 3-4 μήνες .
Τί να την κάνεις την προσωπική επαφή? Μια φορά να πάω στην δουλειά και να μην ακούσω απο συνάδελφο:-
Σάλια
-
Κλάμα για το αμόρε
-
Μιζέρια για τα λεφτά
-
Πόσο χάλια είναι η ψυχολογία του
Στο mute όλοι
-
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
400.000 ευρώ ένα διαμέρισμα 100 τμ μικτά!!!!
Όχι, εγώ τουλάχιστον σήμερα δεν μπορώ να δώσω τόσα ούτε θα τα έδινα και να μπορούσα.Είναι πέρα από κάθε φαντασία για τον μέσο Έλληνα
Με 400.000 αγοράζεις μεζονέτα και την κάνεις και ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση
Δίνεις 400 χιλιάρικα γιατί πληρώνεις και άλλα πράγματα.
π.χ. σχεδόν δίπλα έχει νηπιαγωγείο, δημοτικό, λύκειο. Είσαι στην κορυφή του κέντρου Χαλανδρίου και η στάση του μετρό είναι στα 500 μέτρα. Επίσης είσαι δίπλα στην Αττική οδό και βγαίνεις αμέσως σε δύο κεντρικές οδικές αρτηρίες (Λ.Κηφισίας και Λ.Μεσογείων). Στην ουσία μπορείς να τα κάνεις όλα με τα πόδια.Αυτά χρεώνονται.
-
-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
400.000 ευρώ ένα διαμέρισμα 100 τμ μικτά!!!!
Όχι, εγώ τουλάχιστον σήμερα δεν μπορώ να δώσω τόσα ούτε θα τα έδινα και να μπορούσα.Είναι πέρα από κάθε φαντασία για τον μέσο Έλληνα
Με 400.000 αγοράζεις μεζονέτα και την κάνεις και ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση
Δίνεις 400 χιλιάρικα γιατί πληρώνεις και άλλα πράγματα.
π.χ. σχεδόν δίπλα έχει νηπιαγωγείο, δημοτικό, λύκειο. Είσαι στην κορυφή του κέντρου Χαλανδρίου και η στάση του μετρό είναι στα 500 μέτρα. Επίσης είσαι δίπλα στην Αττική οδό και βγαίνεις αμέσως σε δύο κεντρικές οδικές αρτηρίες (Λ.Κηφισίας και Λ.Μεσογείων). Στην ουσία μπορείς να τα κάνεις όλα με τα πόδια.Αυτά χρεώνονται.
Εχεις τον χαμηλότερο ΣΔ από τα κοντινά προάστεια, 0,80, έχεις καλό κλίμα. Ποδηλατόδρομους, αγορά που έχει τα πάντα, μπαρ, ταβέρνες, καφέ άπειρα, πράσινο και τέλος...
εμένα και τον Στόρμ, να μένουμε στον ίδιο Δήμο...
-
Με τους μεσίτες δεν τα πάω καλά.
Δεν έχουν επιτυχίες και με μένα, όλα αυτά τα 30+ χρόνια.
Εχω μία αγγελία και με παίρνουν τηλέφωνο για συνεργασία.
Είπα άντε πάλι να δοκιμάσουμε.
Το ακίνητο εγώ δεν το τελειώνω. Το φτάνω στα δάπεδα, ώστε ό,τι φαίνεται, δάπεδα, εσωτερικές πόρτες, ντουλάπες, κουζίνα και είδη υγιεινής, να μπορεί να τα διαλέξει αυτός που θα το πάρει.Προφανώς το ατέλειωτο σπίτι να το φωτογραφίσεις, δεν λέει κάτι.
Το συγκεκριμένο, όμως έχει την θάλασσα πιάτο από μέσα από το σπίτι, όπως και από τα μπαλκόνια.Πάνε και μου βάζουν φωτό του εσωτερικού και μάλιστα κύρια φωτό.
Τα κοιτάω και βλέπω 8 κλίκ ο ένας, 30 ο άλλος, 200 εγώ που έχω μόνο την θέα.
Σκέφτομαι να τους πάρω να τους πω να πάψουν να ασχολούνται με το επάγγελμα αφού είναι ανόητοι και άσχετοι. Από την άλλη λέω τους πετάει η αγορά έξω.
Σήμερα με πήρε άλλος μεσίτης τηλέφωνο για συνεργασία...
Του είπα άσε, εδώκαμε... -
εμένα και τον Στόρμ, να μένουμε στον ίδιο Δήμο...
Μόνο αυτό, ανεβάζει κατακόρυφα την αξία...!...
-
Με τους μεσίτες δεν τα πάω καλά.
Δεν έχουν επιτυχίες και με μένα, όλα αυτά τα 30+ χρόνια.
Εχω μία αγγελία και με παίρνουν τηλέφωνο για συνεργασία.
Είπα άντε πάλι να δοκιμάσουμε.
Το ακίνητο εγώ δεν το τελειώνω. Το φτάνω στα δάπεδα, ώστε ό,τι φαίνεται, δάπεδα, εσωτερικές πόρτες, ντουλάπες, κουζίνα και είδη υγιεινής, να μπορεί να τα διαλέξει αυτός που θα το πάρει.Προφανώς το ατέλειωτο σπίτι να το φωτογραφίσεις, δεν λέει κάτι.
Το συγκεκριμένο, όμως έχει την θάλασσα πιάτο από μέσα από το σπίτι, όπως και από τα μπαλκόνια.Πάνε και μου βάζουν φωτό του εσωτερικού και μάλιστα κύρια φωτό.
Τα κοιτάω και βλέπω 8 κλίκ ο ένας, 30 ο άλλος, 200 εγώ που έχω μόνο την θέα.
Σκέφτομαι να τους πάρω να τους πω να πάψουν να ασχολούνται με το επάγγελμα αφού είναι ανόητοι και άσχετοι. Από την άλλη λέω τους πετάει η αγορά έξω.
Σήμερα με πήρε άλλος μεσίτης τηλέφωνο για συνεργασία...
Του είπα άσε, εδώκαμε...Δεν έχεις δει φωτό από κατοικούμενο ακίνητο και να έχει τραβήξει ο μεσίτης της πυρκαγιάς την απλώστρα με τα ρούχα,τη σιδερώστρα με τα ασιδέρωτα, τα άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη και το πιγκάλ στο μπάνιο….
Είχα πελάτισσα που δεν ήθελε να φαίνεται το εσωτερικό του σπιτιού και τα έπιπλα της….έτσι έβγαλα μόνο τα μπαλκόνια και την θέα. Το είχαν 2 άλλοι συνάδελφοι χωρίς καθόλου φωτογραφίες σχεδόν 2 χρόνια….εμένα μου πήρε 20 μέρες…θέλει και λίγο μυαλό,έτσι?
Μην ανησυχείς για τους άλλους μεσίτες, σύντομα θα είναι παρελθόν….το έχω δει πολλάκις όταν είναι απαράδεκτοι πρώτα σαν άνθρωποι και μετά σαν μεσίτες μετά από λίγο απλά εξαφανίζονται. -
Το ακίνητο εγώ δεν το τελειώνω. Το φτάνω στα δάπεδα, ώστε ό,τι φαίνεται, δάπεδα, εσωτερικές πόρτες, ντουλάπες, κουζίνα και είδη υγιεινής, να μπορεί να τα διαλέξει αυτός που θα το πάρει.
Βασίλη, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αυτή είναι η σωστή εμπορική πολιτική, για διάφορους λόγους:
α) Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είτε δε θέλουν είτε δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με τα "φινιρίσματα" του σπιτιού.
β) Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να φανταστούν το τελειωμένο προϊόν, χωρίς όλα αυτά που αναφέρεις.
γ) Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που τους δημιουργεί ανασφάλεια η εκτέλεση των υπολοίπων εργασιών.
δ) Υπάρχουν αρκετοί καχύποπτοι που θα σκεφτούν ότι κάτι κρύβει η μη ολοκλήρωση της κατασκευής (π.χ. οικονομική αδυναμία ή και χρεωκοπία του κατασκευαστή).
ε) Τα ημιτελή διαμερίσματα δεν "γράφουν" καλά στο φακό για τις αγγελίες, όπως ξέρεις.
στ) Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βάλεις ένα μπελά στο κεφάλι σου με τον κάθε περίεργο αγοραστή και τις απαιτήσεις που έχει για την ολοκλήρωση της κατασκευής.
ζ) Και τελικά θεωρώ ότι είναι πολύ λιγότεροι αυτοί που θα εκτιμήσουν τη δυνατότητα επιλογών που τους αφήνεις, σε σχέση με όλους αυτούς που υπάγονται στις παραπάνω περιπτώσεις.Τέλος πάντων, αυτά είναι θέματα που μπορούμε να τα συζητήσουμε και από κοντά...
-
Όπως τα έγραψε ο harisma, φίλος οδοντίατρος δεν είχε το χρόνο για έρευνα αγοράς ή ΑΜ/ΠΜ μηχανικό εμπιστοσύνης να αναλάβει τον συντονισμό- επίβλεψη των συνεργείων για τα τελειώματα αλλά είχε τα λεφτά (πολλά μαύρα) και αγόρασε με το κλειδί στο χέρι. Βέβαια υπάρχει και η άλλη κατηγορία υποψήφιων αγοραστών άσχετοι που το παίζουν σχετικοί και τους κάνουν κουμάντο οι γυναίκες τους ή διακοσμητές και το Maison Decoration
-
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Το ακίνητο εγώ δεν το τελειώνω. Το φτάνω στα δάπεδα, ώστε ό,τι φαίνεται, δάπεδα, εσωτερικές πόρτες, ντουλάπες, κουζίνα και είδη υγιεινής, να μπορεί να τα διαλέξει αυτός που θα το πάρει.
Βασίλη, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αυτή είναι η σωστή εμπορική πολιτική, για διάφορους λόγους:
α) Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είτε δε θέλουν είτε δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με τα "φινιρίσματα" του σπιτιού.
β) Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να φανταστούν το τελειωμένο προϊόν, χωρίς όλα αυτά που αναφέρεις.
γ) Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που τους δημιουργεί ανασφάλεια η εκτέλεση των υπολοίπων εργασιών.
δ) Υπάρχουν αρκετοί καχύποπτοι που θα σκεφτούν ότι κάτι κρύβει η μη ολοκλήρωση της κατασκευής (π.χ. οικονομική αδυναμία ή και χρεωκοπία του κατασκευαστή).
ε) Τα ημιτελή διαμερίσματα δεν "γράφουν" καλά στο φακό για τις αγγελίες, όπως ξέρεις.
στ) Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βάλεις ένα μπελά στο κεφάλι σου με τον κάθε περίεργο αγοραστή και τις απαιτήσεις που έχει για την ολοκλήρωση της κατασκευής.
ζ) Και τελικά θεωρώ ότι είναι πολύ λιγότεροι αυτοί που θα εκτιμήσουν τη δυνατότητα επιλογών που τους αφήνεις, σε σχέση με όλους αυτούς που υπάγονται στις παραπάνω περιπτώσεις.Τέλος πάντων, αυτά είναι θέματα που μπορούμε να τα συζητήσουμε και από κοντά...
προφανως, τι να αγορασεις, τσιμεντα και τουβλα?
ουτε για αστειο. ουτε καν δωρεαν. το θεμα ειναι να μπλεξεις με οσο το λιγοτερο εργολαβους και οικοδομοτρεχαμενους. αν γινοταν να μην μπλεξεις και με τον εργολαβο που πουλαει, ακομη καλυτερα. -
Πίστευα ότι είναι καλύτερο να το φτιάξεις εσύ το σπίτι διότι θα σου βγει φθηνότερα. Τόσο δύσκολο είναι να βάλεις ηλεκτρολόγο, υδραυλικό και πατωματζη;
-
Αυτή η εμπορική πολιτική, ακολουθείται πετυχημένα πάνω από 30 χρόνια.
Τις δικαιολογίες που αναφέρει ο Χάρης, στην πράξη τις λένε αυτοί που δεν έχουν τα λεφτά να αγοράσουν.
Από την άλλη σε περιπτώσεις που προχωρούσα στην τοποθέτηση των δαπέδων άκουγα σχόλια από υποψήφιους, ότι θα ήθελαν άλλο υλικό, δηλαδή αντί για πλακάκι που είχε μπεί, πάτωμα ή και το αντίθετο, ότι τους ενοχλεί ένα σώμα καλοριφέρ, ενώ αν δεν είχε μπει το δάπεδο, θα μπορούσε να πάει 1 μ. πιο δίπλα για να μπει το έπιπλο που έχουν, άλλος σε σαλόνι που ήταν ενιαίο με την κουζίνα, έλεγε ότι άμα μπει η κουζίνα θα μικρύνει το σαλόνι και όταν μου την έδωσε και την έβαλα, μου είπε ότι έβαλα πολύ μεγάλη και αυτός ήθελε μικρότερη.
Γενικά για όλους αυτούς δεν τους έφταναν τα λεφτά.
Υπήρξαν και περιπτώσεις που είχαν τοποθετηθεί τα πάντα και ο αγοραστής τα ξήλωσε και έβαλε άλλες πόρτες και άλλες ντουλάπες.Ο οδοντίατρος ήταν αδιάφορος στο τι σπίτι θα πάρει. Απλά ήθελε να ασπρίσει τα λεφτά του.
Υπάρχουν και άλλοι λόγοι, που βολεύει αυτή η πολιτική, αλλά είναι για την μεριά του πωλητή. Δεν θα τους πω. Μόνο έναν. Ψιθυριστά
~~Αν το σπίτι είναι τελειωμένο, τότε ο αγοραστής θέλει να μπει αμέσως μέσα. Αν έχει δάνειο, το οποίο θα κάνει από 3-6 μήνες να εκταμιευθεί, εφ΄ όσον το τρέξει ο δανειολήπτης και ο δικηγόρος του, αν έχει μπει μέσα που θα στο ζητήσει και θα σε πιέσει στην διαπραγμάτευση, τότε είναι πολύ πιθανό, να μην ενδιαφερθεί για την εκταμίευση του δανείου και να πας παρακάτω, στους 9 μήνες και να έχεις θέματα με επιταγές κλπ.
Ενώ αν είναι έξω θα τρέξει για να γλυτώσει το νοίκι.~~
-
Πίστευα ότι είναι καλύτερο να το φτιάξεις εσύ το σπίτι διότι θα σου βγει φθηνότερα. Τόσο δύσκολο είναι να βάλεις ηλεκτρολόγο, υδραυλικό και πατωματζη;
Θεωρώ ότι η επίβλεψη από μηχανικό είναι η καλύτερη λύση...
Αρκεί να μπορείς να επωμιστείς το κόστος...
Έχω την εντύπωση ότι η αμοιβή του επιβλέποντος ανέρχεται στο 10% του συνολικού προϋπολογισμού...
Ας με διορθώσουν οι μηχανικοί του φόρουμ αν κάνω λάθος...
-
Αυτή η εμπορική πολιτική, ακολουθείται πετυχημένα πάνω από 30 χρόνια.
Φαίνεται η εμπειρία σου....
Και εγώ χωρίς να έχω πολλά λεφτά αν έβλεπα ένα στα τσιμέντα και τους τοίχους, και το έβλεπα αρκετά φθηνότερο από τα άλλα, θα έλεγα πως μου αρέσει διότι θα το φτιάξω σιγά σιγά όπως θέλω... Μέσα σε ένα έτος θα το έφτιαχνα και θα έμπαινα. Δηλαδή μου κέντριζε το ενδιαφέρον. Αν ήμουν λεφτας, θα αγόραζα ένα από τα χαρτιά πριν ξεκινήσει.
-
Αν δώσεις 300-400K € είναι κρίμα να μην μπορείς να κανείς personalisation. Βέβαια αυτό απαιτεί αρκετά χρήματα σε interior design/υλικά και τη δυσκολία να βρεις και καλό επαγγελματία αλλά καλύτερα να μην σου αφαιρέσουν το δικαίωμα επιλογής.
-
Θεσσαλονίκη πολλοί κατασκευαστές οικοδομών κάνουν το εξής:
Αφήνουν δάπεδα, εσωτερικά κουφώματα, ντουλάπες, κουζίνα και είδη υγιεινής και στον αγοραστή αναφέρουν ότι εγώ συνεργάζομαι με αυτά τα μαγαζιά, πήγαινε δες τι επιλογές έχεις με τα ποσά που εγώ διαθέτω. Αν δεν σε καλύπτουν, προσθέτεις την διαφορά και αγοράζεις αυτά που θέλεις, από όπου θέλεις.Εγώ προτιμώ αυτό που κάνει ο κρου.
Κακά τα ψέμματα η ποιότητα των 'εργολαβικών' σπιτιών ειδικά οι κουζίνες είναι τραγικές.....
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!