-
Σημασία έχει να πέφτει αιώνια μόνο απ τη μία μεριά το νόμισμα, για να κυλάει προς τις ίδιες τσέπες, γιατί άμα πέσει απ την άλλη, ζητώ που καήκανε...
Οι "κομμουνισταί" είναι οντως ανακολουθοι και θα πρεπε να ντρέπονται, επειδή επιτρέπουν σε λίγους να σφετερίζονται την εξουσία προς όφελος τους σε μια δήθεν "Δημοκρατία"
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η διαφωνία μου είναι ότι δεν μπορείς να πρεσβεύεις μια Α ιδεολογία (όποια και εαν ειναι αυτή) αλλά να ζεις σύμφωνα με μια Β ιδεολογία (όποια και εαν είναι αυτή), την οποία επιπλέον κράζεις και καταριέσαι όλη μέρα!! Απλά είναι υποκριτικό....πόσο πιο απλά να το πώ??
Άιντε και να δεχθώ ότι κάποιος με γεμάτη πορτοφόλα γουστάρει μία ιδεολογία και ένα κόμμα. Ok. Κανένα πρόβλημα και ας πουλάει παπάτζα. Τσάμπα είναι.
Αλλά όταν διαβάζω για "αγωνιστική νεολαία" τους αφισοκολλητές και σημαιοφόρους στρατιώτες ενός καθεστωτικού κόμματος που πηγαίνουν σαν τα πρόβατα σε μουσικά πανηγύρια, εγώ εξοργίζομαι.
-
Και έτσι ξαφνικά, οι "αγωνιστές" αύριο Τετάρτη, αποφάσισαν απεργία σε όλες τις ΔΕΚΟ και στα ΜΜΜ της Αττικής...γιατί θυμήθηκαν τα δικαιώματα των κρατικοδίαιτων συντεχνιών τους.
Φοβερός "αγώνας".Ευτυχώς που έχω δίκυκλο.
-
Σας είναι δύσκολο να καταλάβετε πως κάποιος που δεν πεινάει ή έχει γεμάτη τσέπη σκέφτεται και τους άλλους εκτός απ τον εαυτό του και λέει αυτά που λένε οι κομμουνισταί, αλλά πως ο κάθε πειναλεων γουαναμπις, δια βιου καρπαζοεισπράκτωρ, σουλατσάρει ως (α)δεξιος καπιταλιστης σας είναι φυσικό και ηλίου φαεινότερο, έτσι;
-
Κάτι άκουσα και τα δίκυκλα θα κάνουν απεργία λόγω των τετρακυκλων που δεν θέλουν δίπλωμα
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κάτι άκουσα και τα δίκυκλα θα κάνουν απεργία λόγω των τετρακυκλων που δεν θέλουν δίπλωμα
Άστα αυτά εσύ, έχεις σκεφτεί πως κάποιοι έπαιρναν κουπόνι για βενζίνα και το ξοδευαν σε Υγραέριο;
-
Σατανικό! Δεν το είχα σκεφτεί!
Δεν τους πιάνεις από πουθενά. -
Είμαι βαμμένος κόκκινος, είμαι γαύρος, έχω διαρκείας...αλλά ψωνίζω από τις μπουτίκ της Λεωφόρου...γιατί μου πάνε περισσότερο τα πράσινα...
Σαράντα τ’ άλογο κι εξήντα το σαμάρι.
-
Να μην ανοίξουμε τώρα περαιτέρω συζήτηση περί του ΚΚΕ, γιατί μεγάλη σημασία του δίνουμε. Ένας ζωντανός-νεκρός πολιτικός σχηματισμός είναι. Το ότι υπάρχει ακόμα πολύ του πέφτει.
Μια όμως και έχουν αναφερθεί επανειλλημένως τα χρέη της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, θα θέσω το εξής ερώτημα στους αγαπητούς ΚΚΕ-συμφορουμίτες, μια και όσες φορές έχω ρωτήσει άλλα συντρόφια δεν έχω πάρει ικανοποιητική απάντηση.
Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αρνείται έλεγχο στα οικονομικά του, παραβιάζοντας τον νόμο και αυτό γίνεται ανεκτό από όλες τις κυβερνήσεις?
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σας είναι δύσκολο να καταλάβετε πως κάποιος που δεν πεινάει ή έχει γεμάτη τσέπη σκέφτεται και τους άλλους εκτός απ τον εαυτό του και λέει αυτά που λένε οι κομμουνισταί,
Τα λέει από την άνεση του καναπέ με χορτάτη την κοιλιά γιατί απλά δεν του κοστίζει τίποτα!! Όταν καλείται να τα κάνει πράξη, σφυρίζει κλέφτικα! Μια χαρά το καταλαβαίνω....όπως είπα την υποκρισία δεν μπορώ!!
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σας είναι δύσκολο να καταλάβετε πως κάποιος που δεν πεινάει ή έχει γεμάτη τσέπη σκέφτεται και τους άλλους εκτός απ τον εαυτό του και λέει αυτά που λένε οι κομμουνισταί,
Τα λέει από την άνεση του καναπέ με χορτάτη την κοιλιά γιατί απλά δεν του κοστίζει τίποτα!! Όταν καλείται να τα κάνει πράξη, σφυρίζει κλέφτικα! Μια χαρά το καταλαβαίνω....όπως είπα την υποκρισία δεν μπορώ!!
κατα την αποψη καποιου με δεξια χΕΙρα παντα
και οχι, πραξη δεν ειναι σε καπιταλΗστικη οικονομια να μοιρασει καποιος οτι κατεκτησε με νομιμο τροπο στο συγκεκριμενο περιβαλλον.
το να κατσεις στον καναπε και να παρεις πριμιο και να βγαλεις το σκασμο αδιαφορωντας για τους αποδελοιπους δεν το λες και δυσκολο. -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
και οχι, πραξη δεν ειναι σε καπιταλΗστικη οικονομια να μοιρασει καποιος οτι κατεκτησε με νομιμο τροπο στο συγκεκριμενο περιβαλλον.
Διαφωνούμε!! Είναι σαν να λες εσύ ότι είσαι γαύρος αλλά επειδή θες να βλέπεις μόνο αγώνες που κερδίζει η ομάδα, πάς και υποστηρίζεις τον ΠΑΟ. ή είσαι γαύρος ή είσαι όπου φυσάει ο άνεμος. Όποιος δεν καταλαβαίνει την υποκρισία των κομμουνιστών που πλουτίζουν με τον καπιταλισμό, έχει θέμα αντίληψης! Εγώ μαζί τους είμαι βέβαια....αλλά τα παραμύθια δεν μπορώ!
-
Διαφωνούμε!! Είναι σαν να λες εσύ ότι είσαι γαύρος αλλά επειδή θες να βλέπεις μόνο αγώνες που κερδίζει η ομάδα, πάς και υποστηρίζεις τον ΠΑΟ. ή είσαι γαύρος ή είσαι όπου φυσάει ο άνεμος. Όποιος δεν καταλαβαίνει την υποκρισία των κομμουνιστών που πλουτίζουν με τον καπιταλισμό, έχει θέμα αντίληψης! Εγώ μαζί τους είμαι βέβαια....αλλά τα παραμύθια δεν μπορώ!
η δεξια χΕΙρα δεν βοηθαει καν στα επιχειρηματα, ασυνδετο.
στο περιβαλλον που ζεις μπορεις να επιτυχεις και να επιθυμεις και τη προοδο και της κοινωνιας. να πετυχουν ολοι. που μπορει να συμβει μονο με αλλους ορους.
σε αντιθεση με την κυριαρχη ηδονη του να εχεις πριμιο και ο γειτονας αμι -
στο περιβαλλον που ζεις μπορεις να επιτυχεις και να επιθυμεις και τη προοδο και της κοινωνιας. να πετυχουν ολοι. που μπορει να συμβει μονο με αλλους ορους.
σε αντιθεση με την κυριαρχη ηδονη του να εχεις πριμιο και ο γειτονας αμι-
Δεν θές να έχεις πρίμιο και ο γείτονας ΑΜΙ, θες και έχετε την δυνατότητα να αποκτήσετε και οι 2 πρίμιο, με την δουλειά όμως, όχι με επιδόματα, ξάπλα και την επιλογή του κομματάρχη.
-
Δεν μπορείς να θες να επιτύχεις με το Α σύστημα και να θες την πρόοδο με το Β, είναι ανακόλουθο. Θές ένα σύστημα που να επιτυγχάνει και τα 2....μάντεψε τι όμως? Δεν υπάρχει...ή τουλάχιστον αυτό που υπάρχει (καπιταλισμό) έχει θέματα. Αλλά το άλλο, απλά δεν επιτυγχάνει επιτυχία και πρόοδο, μόνο όλοι στην ίδια φτώχεια και οι κομματάρχες με το χαβιάρι.
-
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αρνείται έλεγχο στα οικονομικά του, παραβιάζοντας τον νόμο και αυτό γίνεται ανεκτό από όλες τις κυβερνήσεις?
Δεν είσαι σωστά ενημερωμένος. Κάθε κόμμα σε αυτή τη χώρα δέχεται ετήσιο έλεγχο των οικονομικών του από την οι επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων.
Το ΚΚΕ πληρώνει πρόστιμα γιατί αρνείται να δώσει στοιχεία για προσωποποιημένα κουπόνια κάτω των 200 ευρώ (νομίζω για το ποσό) όπως επιβάλλει ο νόμος, ο οποίος εφαρμόζεται, είπαμε τρώει πρόστιμα....
Με λίγο γκουγκλαρισμα όλα βρίσκονται και μέσα εκεί θα βρεις ότι το κόμμα της ΝΔ πχ τρώει πρόστιμα γιατί χρησιμοποιεί τις επιχορηγήσεις του κράτους για να αποπληρώσει τα χρέη του. Κοινώς λεφτά του ελληνικού λαού για αποπληρωμή άριστης διαχείρισης. Αλλά ο.κ. τα κουπόνια είναι το πρόβλημα....
-
σε αντιθεση με την κυριαρχη ηδονη του να εχεις πριμιο και ο γειτονας αμι-
Δεν θές να έχεις πρίμιο και ο γείτονας ΑΜΙ, θες και έχετε την δυνατότητα να αποκτήσετε και οι 2 πρίμιο, με την δουλειά όμως, όχι με επιδόματα, ξάπλα και την επιλογή του κομματάρχη.
-
Δεν μπορείς να θες να επιτύχεις με το Α σύστημα και να θες την πρόοδο με το Β, είναι ανακόλουθο. Θές ένα σύστημα που να επιτυγχάνει και τα 2....μάντεψε τι όμως? Δεν υπάρχει...ή τουλάχιστον αυτό που υπάρχει (καπιταλισμό) έχει θέματα. Αλλά το άλλο, απλά δεν επιτυγχάνει επιτυχία και πρόοδο, μόνο όλοι στην ίδια φτώχεια και οι κομματάρχες με το χαβιάρι.
παλι μπερδευεσαι. επιλογη ειναι η ανατροπη
για να φτασεις στην ανατροπη χρειαζεται να πολεμησεις το συστημα και να αποκτησεις εφοδια. και εκ των εσω προφανως.
ασε να κυβερνηθει οπως πρεπει και οταν πρεπει σωστα η κοινωνια και μετα κρισεις αντι για προωρα συμπερασματα απο ημιτελεις προσπαθειες που γινανε γλυφιτζουρι αντι να εστιαζεις στο υπαρχων αποτυχημενο μοντελο -
-
παλι μπερδευεσαι. επιλογη ειναι η ανατροπη
αντι να εστιαζεις στο υπαρχων αποτυχημενο μοντελοΜέχρι στιγμής δεν έχω δει ανατροπή....μόνο καναπέ και φασαρία. Πόσα χρόναι χρειάζεται για τα εφόδια της ανατροπής, 500?? Να φάνε πόσες γενιές?? Απλά ειναι ψέματα, δήθεν αποκτάμε εφόδια στην ουσία όμως μας βολεύει...και γιομάτη η τσέπη και αγωνιστές!
Το υπάρχον μοντέλο έχει όποια επιτυχία έχει, το πρόβλημα είναι ότι ολα τα υποδέλειπα έχουν αποτύχει οικτρά...άρα ακόμα περισσότερο αποτυχημένα. Όταν βγει κάτι καλύτερο (που δεν γίνεται νομοτελειακά) το συζητάμε. Μέχρι τότε, αγωνιστές από καναπέ, πισίνα, κολλέγιο και με μερικά πρόβατα να τρέχουν στους δρόμους.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν είσαι σωστά ενημερωμένος. Κάθε κόμμα σε αυτή τη χώρα δέχεται ετήσιο έλεγχο των οικονομικών του από την οι επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων.
Το ΚΚΕ πληρώνει πρόστιμα γιατί αρνείται να δώσει στοιχεία για προσωποποιημένα κουπόνια κάτω των 200 ευρώ (νομίζω για το ποσό) όπως επιβάλλει ο νόμος, ο οποίος εφαρμόζεται, είπαμε τρώει πρόστιμα....
Με λίγο γκουγκλαρισμα όλα βρίσκονται και μέσα εκεί θα βρεις ότι το κόμμα της ΝΔ πχ τρώει πρόστιμα γιατί χρησιμοποιεί τις επιχορηγήσεις του κράτους για να αποπληρώσει τα χρέη του. Κοινώς λεφτά του ελληνικού λαού για αποπληρωμή άριστης διαχείρισης. Αλλά ο.κ. τα κουπόνια είναι το πρόβλημα....
Ο νόμος για τα κουπόνια είναι του 14. Το ΚΚΕ αρνείται οικονομικό έλεγχο από πολύ νωρίτερα. Λογικό, για σκέψου να βγαινε πχ (λέμε τώρα...) στην φόρα ότι ο κρόκους ήτο(:) χρηματοδότης...
Το έχω ξαναγράψει, το ΚΚΕ μου θυμίζει πολύ την εκκλησία. Σε οργάνωση/ιεραρχια, εθιμοτυπικό (λιτανείες και εορτές η εκκλησία, πορείες σε συγκεκριμένες ημερομηνίες το ΚΚΕ) κλπ. Δεν είναι τυχαίο που και οι δύο απευθύνονται στους γηραιότερους και σιγά σιγά σβήνουν.
-
-
Στο σχέδιο βλέπουμε αριστερούς σε κρίση συνειδήσεως και αυτογνωσίας...
Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα που λένε...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2