-
Λαπ πραγματικα αδιαφορω για το τι γραφεις. Το ομολογω. Δινω πολυ σημασια στην αντιθετη αποψη αρκετων εδω μεσα. Εσενα δε σε διαβαζω καν. Ουτε το συνολο του κειμενου που μου εγραψες. Απλα ειδα στην αρχη πως απευθυνεσαι σε μενα για αυτο και στο λεω.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Με τούτα και με κεινα, ποια η γνώμη της ομήγυρης για την παρέμβαση του (αγαπημενου-αδικημενου-bomb pass) μπλε Ανδρέα;
Που 'σαι Σπύρο, έναν 30αρη μη τον λες κακομοίρη γιατί στην πλειοψηφία τους δεν το επιλέξανε. Φθηνό κρεατακι προκομενων 50ρηδων είναι...όπως και εσύ δεν είσαι νεόπλουτος βεβαια. Οι νεόπλουτοι απλά δεν ασχολούνται με κομματικά μαδουμουνι@, έχουν κάτι παρατράγουδα τύπου Ρωμανού κτλ γι'αυτό. Βέβαια μόλις επιστρέψουν οι μαδουροι θα ξαναβγούν στα κάγκελα...
Στο χερι του καθενα ειναι να διαλεξει αν θα ναι κρεας, οπαδος ή οτι αλλο. Φυσικα και δεν ειμαι ουτε πλουσιος ουτε νεοπλουτος. Εχω διαλεξει απο πολυ νωρις να μην εμπιστευομαι αυτους που ξερουν τι ειναι καλυτερο για μενα, χωρις εμενα. Το αστειο ειναι πως πολλοι βρίιζουν τη γεννια μου ως να ηταν εκεινη που εζησε με πολυτελεια δανειζομενη απο το μελλον των επομενων.
Δεν ειναι πάντοτε στο χέρι κάποιου να κάνει ότι θέλει. Αυτά είναι τσιτατα καφενείων και ημερολογίων. Οι άνθρωποι έχουν μια πορεία. Σε άλλους είναι εύκολη , σε άλλους πιο δυσκολη. Ακόμα και το timming,οι συνθήκες η εποχή, η οικονομία, παίζει ρόλο όπως και η τύχη κατά πάρα πολύ.
Για κάθε έναν που πετυχαίνει κάτι ελάχιστο ή μέγιστο στη ζωή κάνοντας ανατροπές υπάρχουν άλλοι 100 που αποτυγχάνουν οικτρά και με πόνο. Ξέρεις πόσοι πίστευαν αυτά που πιστεύεις και το αποτέλεσμα είναι να είναι μεγάλοι λουζερς; Έφταιγαν; Όχι πάντα. Ήταν πιο καλοί από εσένα; .....ναι μπορεί να ήταν καλύτεροι.
Ο ένας όμως πάντα θα βλέπει τις συνθήκες παντού ίδιες διότι πέτυχε. Αυτό σου εξηγούμε τόσα ποστς. Βγες από τα δικά σου παπούτσια και μπες και στα παπούτσια άλλων και αν είναι δύσκολο να το κάνεις (φυσικό είναι αυτό κανείς δεν μπορεί να νιώσει στην πραγματικότητα τον άλλον παρά να προσπαθεί) άσε μια αμφιβολία.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Με τούτα και με κεινα, ποια η γνώμη της ομήγυρης για την παρέμβαση του (αγαπημενου-αδικημενου-bomb pass) μπλε Ανδρέα;
Δε στα χει πει ο Άντυ εσένα;
Εσωκομματικές Δημοκρατικές διαδικασίες.Εσωκομματικές είναι οι διεργασίες, οπότε μη χαίρεστε ότι κι αν ανακαλύψει η ΕΦΣΥΝ. Όχι, δε ρίχνει ο απόγονος του εθνάρχη τον απόγονο του αποστάτη. Απλώς υπενθυμίζει το ηθικό πλεονέκτημα που έχει το δικό του σόι, απέναντι στο άλλο.. 10 πόιντς λοιπόν στο Καραμανλέικο...
Επίσης είναι και δημοκρατικές οι διεργασίες. Γιατί όλα λέγονται δημοσίως, όχι απλή εφαρμογή ειλημμένων αποφάσεων που οδηγούν σε εκλογές του ενός υποψηφίου, όπως στην αριστερά. Άρα, άλλα 10 πόιντς στη ΝΔ.
Και τέλος, 2 γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Γιατί τις μετοχές της ΝΔ τις έχουν οι ψηφοφόροι. Και σόι-ξεσόι, Καραμανλέικο ή Μοτσοτακέικο, όποιος δοκιμάσει την τύχη του και δεν κερδίσει στις εκλογές πάει σπίτι του... Άρα, όλα τα πόιντς στους ψηφοφόρους της ΝΔ...
Αναρωτιέμαι, μπορούν να πουν κάτι αντίστοιχο και οι αριστεροί ψηφοφόροι? Δύσκολο, γιατί ως λάτρεις του Δημοσίου και της επετηρίδας, αλλάζουν αρχηγό όταν ο προηγούμενος πάρει σύνταξη.
Με αριστερού τύπου εσωκομματικές και δημοκρατικές διαδικασίες δηλαδή... -
Λαπ πραγματικα αδιαφορω για το τι γραφεις. Το ομολογω. Δινω πολυ σημασια στην αντιθετη αποψη αρκετων εδω μεσα. Εσενα δε σε διαβαζω καν. Ουτε το συνολο του κειμενου που μου εγραψες. Απλα ειδα στην αρχη πως απευθυνεσαι σε μενα για αυτο και στο λεω.
Δεν πειράζει είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σου και αυτό. Η απαξίωση. Συμπληρώνει τον ενδιαφέροντα ιντερνετικό χαρακτήρα σου. Να είσαι καλά. Είσαι παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς.
-
Η φάση όπως έγραψα αλλού είναι σαν τα τέλη με τα κυβικά. Παντα θα υπάρχουν παραπονούμενοι. Όμως οι τωρινοί νέοι εργαζόμενοι που παρέμειναν στη χώρα αν μη τι άλλο ας έχουν το σεβασμό/κατανόηση από τους λίγο ή αρκετά μεγαλύτερους, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν αρκετούς που ζοριζονται. Απλά οι νέοι είναι με χαντικαπ "με το καλημέρα" σε σχέση με τους 40-50 ετών που...κάτι μπορεί να πρόλαβαν.
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, στα παραπάνω που έγραψα για νέους/νέες αναφερόμουν στο δικό μου τομέα εργασίας που αν μη τι άλλο δεν είναι "εφορία". Δηλαδή ένα γραφείο, ένας υπολογιστής και ένα πληκτρολόγιο. Για αυτό άλλωστε οι αγγελίες που βάζουμε κάνουν αναφορά και στη χειρωνακτική εργασία ή/και στην διαχείριση υλικού.
Υπάρχει όμως εργασία στην Ελλάδα που είναι μόνο ένα γραφείο και ένα πληκτρολόγιο και ένα σταθερό ωράριο; Δεν ξέρω. Ακόμη και στο δημόσιο πολλές φορές οι υπάλληλοι είναι μέσα σε αποθήκες, μέσα στη χαρτούρα, κουβαλάνε κούτες κλπ...Το περίεργο; Πολλοί σε εμάς παραιτούνται μόλις διαπιστώνουν ότι η εργασία δεν είναι "κουστουμάτη" ή όταν τους πούνε να βγούνε στο πεδίο. Και προτιμούν να μείνουν άνεργοι. Περίεργα πράγματα.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν πειράζει είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σου και αυτό. Η απαξίωση. Συμπληρώνει τον ενδιαφέροντα ιντερνετικό χαρακτήρα σου. Να είσαι καλά. Είσαι παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς.
Επίδομα ηλεκτρικου πήρες;
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν υπάρχουν εργάτες γης. Ούτε η πρώτη γενιά ξένων πλέον (Αλβανοί και ανατολικοί σιγά σιγά θα αποσυρθούν) και πολύ περισσότερο έλληνες. Άλλο ένα μυστήριο στην Ελλάδα της ανεργίας των νέων.
Μιλάμε π.χ. για τεράστιες εκτάσεις ελαιοκαλλιέργειας που και "μισές-μισές" να τις καλλιεργούσε ένας νέος θα είχε ένα αξιοπρεπέστατο εισόδημα. Είναι βέβαια σκληρή δουλειά η αγροτική, δεν είναι για όλους.Μια και το αναφέρεις. Έχω ένα φίλο ορθοπαιδικό. Η γυναίκα του από Καλαμάτα. Μια χρονιά αποφάσισε να συμμετάσχει στις αγροτικές εργασίες του πεθερού του στις ελιές. Αποτέλεσμα, του άφησε προβλήματα μυοσκελετικά και μόνιμα μάλιστα. Έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου είπε.
Γενικά τα αγροτικά επαγγέλματα δεν είναι για τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων που ζουν στις πόλεις. Γι' αυτούς που ζουν στην επαρχία, είναι πιθανότατα αντικίνητρο η ποιότητα ζωής σε σχέση με τα εισοδήματα. Για να βγάλεις λεφτά από αγροτικά θες ή πολλά στρέμματα ή κάποια εξειδικευμένη καλλιέργεια.Μόνο αυτό το επάγγελμα;
Εγώ συμμετείχα και στο κτίσιμο μονοκατοικίας. Τρία πατώματα.Μου λένε για αρχή πάνε αυτές τις παλέτες με τούβλα από ημιυπόγειο στο πάνω πάτωμα, λίγα λίγα σε καθε πλευρά των τοίχων που θα χρειαστούν. Χαρά εγώ.... Βουρ στη δουλειά. Μου έφυγαν τα χέρια. Τις πήγα. Κάτι τόνους τούβλα. Δεν ένιωθα χέρια, πόδια, πλάτη. Μετα φερανετο τσιμέντο με την άμμο. Δεν ένιωθα τους ώμους μου. Φοβερή σωματική καταπόνηση και είχα δεκαετίες διαφορά από τους μάστορες
-
Η φάση όπως έγραψα αλλού είναι σαν τα τέλη με τα κυβικά. Παντα θα υπάρχουν παραπονούμενοι. Όμως οι τωρινοί νέοι εργαζόμενοι που παρέμειναν στη χώρα αν μη τι άλλο ας έχουν το σεβασμό/κατανόηση από τους λίγο ή αρκετά μεγαλύτερους, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν αρκετούς που ζοριζονται. Απλά οι νέοι είναι με χαντικαπ "με το καλημέρα" σε σχέση με τους 40-50 ετών που...κάτι μπορεί να πρόλαβαν.
Οι σημερινοί σαρανταρηδες δεν πρόλαβαν και τίποτε. κάτι οι σπουδές άντε και ο στρατός για τους άντρες βγήκαν στην αγορά εργασίας λίγο πριν έρθει η κρίση. Για τους πενήντα και πάνω τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Όσοι δεν είχανε σπουδάσει της ηλικίας μου βγήκαν στη δουλειά αρχές δεκαετίας 90. Απλά καμμία σχέση με σήμερα. Μέχρι το 2010 που ήρθε η κρίση και τα μνημόνια είχες είκοσι χρόνια μπροστά.
-
Είσαστε μακριά από τα δεδομένα της αγοράς εργασίας των τελευταίων 2 ετών. Υπάρχουν πολλές δουλειές και για ανειδίκευτους, σε πωλήσεις, τουρισμό, εστίαση κλπ. Αμοιβές ναι, ο βασικός οκ.
Για ειδικευμένους, μηχανικούς, τεχνικούς, πληροφορικάριους και άλλα επαγγέλματα που είχαν παραδοσιακά πέραση στην αγορά, η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά και οι αμοιβές είναι απόλυτα διαπραγματεύσιμες. Ένας εργαζόμενος μπορεί "να πουλήσει ακριβά το τομάρι του".
Για τους απόφοιτους των θεωρητικών επιστημών δεν έχω εικόνα τι επικρατεί στην αγορά εργασίας, αλλά δεν νομίζω ότι έχουν πολλές επιλογές. Μάλλον ποτέ δεν είχαν... -
Σε τι τομέα είσαι αν επιτρέπεται;
Η μόνη διαπραγμάτευση που υπάρχει στην σημερινή εποχή για νέους εργαζόμενους είναι της τάξης των 100-150 ευρώ. Μετά τα επιδόματα οικογένειας και τέκνων βελτιώνουν κάπως το εισόδημα.
Πρέπει να είναι τελείως ειδική περίπτωση κάποιος νεος που να ζητήσει 1000 ευρώ παραπάνω από το μέσο όρο της αγοράς και να τα δεχτεί ο εργοδότης. Έτσι μπορεί να πουλήσει ακριβά τις υπηρεσίες του ο εργαζόμενος. Ειδάλλως πως αλλιώς; Δεν υπάρχουν αυτά στον πραγματικό κόσμο. Αυτά είναι θεωρίες για να τα λέμε στα παιδιά πριν κοιμηθούν -
Σε τι τομέα είσαι αν επιτρέπεται;
Η μόνη διαπραγμάτευση που υπάρχει στην σημερινή εποχή για νέους εργαζόμενους είναι της τάξης των 100-150 ευρώ. Μετά τα επιδόματα οικογένειας και τέκνων βελτιώνουν κάπως το εισόδημα.
Πρέπει να είναι τελείως ειδική περίπτωση κάποιος νεος που να ζητήσει 1000 ευρώ παραπάνω και να τα δεχτεί ο εργοδότης. Έτσι μπορεί να πουλήσει ακριβά τις υπηρεσίες του ο εργαζόμενος. Δεν υπάρχουν αυτά στον πραγματικό κόσμο. Αυτά είναι θεωρίες για να τα λέμε στα παιδιά πριν κοιμηθούνΕίναι κάπως αντικρουόμενα αυτά που λες. Και πληθώρα εργαζομένων και παράλληλα να πουλήσει ο εργαζόμενος ακριβά τις υπηρεσίες του.
Το πρόβλημα υπάρχει από την κρίση και μετά όπου λιγόστεψαν αισθητά οι επιχειρήσεις. Είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από την αρχή της κρίσης αλλά έχουμε δρόμο ακόμα πιστεύω.
Δεν υπήρχαν δουλειές στην κρίση lap. Τώρα υπάρχουν. Στην κρίση το να βρει κάποιος δουλειά ήταν ευκαιρία. Δεν κοίταγε μισθό.
Τώρα οι ειδικότητες που ανέφερα ξεκινάνε από το 1K καθαρά. Με μία εργασιακή μετακίνηση χτυπάει κάποιος 1,5k καθαρά.
Ναι οι αμοιβές δεν είναι στα προ κρίσης επίπεδα. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην αγορά όμως. -
Α για 1000 ευρώ μιλάς. Όταν 600 έχει η γκαρσονιέρα. Οκ κατάλαβα τι εννοείς.
Αυτό έλειπε -
Στην Ελλάδα ζεις, πόσα θες να πάρεις. Για όποιον ξεφεύγει απ' το βασικό, οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές κυμαίνονται από 1-2k.
Κι αυτό όμως τα τελευταία 2 χρόνια. Μεγάλη πρόοδος σε σχέση με λίγα χρόνια πριν. Μην τα απαξιώνουμε αυτά.
-
Έτσι όπως είπες να πουλήσει ακριβά τις υπηρεσίες του φαντάστηκα ότι ζει άνετα μόνος και βγάζει και πριμιουμ γερμανικό.
Εσύ απλά εννοείς ότι νοικιάζει σπίτι μόνος του και μπορεί να πληρώσει θέρμανση, ρεύμα, νερό, τηλέφωνα, κοινόχρηστα, να φάει δύο πιάτα την ημέρα και έναν καφέ καθημερινά.
Πες απλά ότι επιβιώνει αν και σπουδαγμένος, όχι να πουλήσει ακριβά τις υπηρεσίες του. Αν δεν πεις νούμερα φαντάζεται ο άλλος κάτι το φοβερό.
Στους νέους που ακούω όταν αλλάζουν δουλειά αλλάζουν για 100-150 ευρώ παραπάνω. Κανείς από όσους ξέρω δεν άλλαξε εργασία με +500 καθαρά. Αλλά οκ δεν τους ξέρω και όλους. Το δεχομαι
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πως μπορεί κάποιος στα 51 να έχει εξασφαλίσει τα βιοποριστικά και μάλιστα εδώ και χρόνια;
Πείτε και σε μένα το μυστικό μπας και προλάβω και τα λύσω και εγώ με τον ίδιο τρόπο.
Αρχές δεκαετίας 90 που μιλάω για μένα τα μπουζουξιδικα δουλεύανε 6 :μέρες την εβδομάδα, μέσα καιγανε φιάλες σκωτσέζικου ουίσκι και απ' έξω υπήρχαν βουνά σπασμένα πιάτα που μετέφεραν με καρότσι της οικοδομής τα γκαρσονια. Αν και δεν παρακολουθώ ποδόσφαιρο θυμάμαι ο Κωσκωτας είχε φέρει τον Ντέταρι και πέσαν τα τσιμέντα.
Άμα θες παραδείγματα από το κοντινό περιβάλλον έχω να σου πω. -
@racefun1971 από το 2022 μεταφερθήκαμε στο 1990;
Ένας που είναι σήμερα 51 ετών το 1990 ήταν 19 χρονών.
Εγώ τότε ήμουν φοιτητής και σκεφτόμουν μόνο να τελειώσω να πάω στρατό.Και εγώ τα θυμάμαι όλα εκείνης της εποχής, εγώ όμως αναφερόμουν στους σημερινούς 50ρηδες.
-
Για τους απόφοιτους των θεωρητικών επιστημών δεν έχω εικόνα τι επικρατεί στην αγορά εργασίας, αλλά δεν νομίζω ότι έχουν πολλές επιλογές. Μάλλον ποτέ δεν είχαν...
Δηλαδή μόνο για το σινάφι σου μιλάς τόσον καιρό;
-
Έτσι όπως είπες να πουλήσει ακριβά τις υπηρεσίες του φαντάστηκα ότι ζει άνετα μόνος και βγάζει και πριμιουμ γερμανικό.
Εσύ απλά εννοείς ότι νοικιάζει σπίτι μόνος του και μπορεί να πληρώσει θέρμανση, ρεύμα, νερό, τηλέφωνα, κοινόχρηστα, να φάει δύο πιάτα την ημέρα και έναν καφέ καθημερινά.
Πες απλά ότι επιβιώνει αν και σπουδαγμένος, όχι να πουλήσει ακριβά τις υπηρεσίες του. Αν δεν πεις νούμερα φαντάζεται ο άλλος κάτι το φοβερό.
Στους νέους που ακούω όταν αλλάζουν δουλειά αλλάζουν για 100-150 ευρώ παραπάνω. Κανείς από όσους ξέρω δεν άλλαξε εργασία με +500 καθαρά. Αλλά οκ δεν τους ξέρω και όλους. Το δεχομαι
Σιγά μην δεν έκανε το προσκυνημένο το μαύρο άσπρο!
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για τους απόφοιτους των θεωρητικών επιστημών δεν έχω εικόνα τι επικρατεί στην αγορά εργασίας, αλλά δεν νομίζω ότι έχουν πολλές επιλογές. Μάλλον ποτέ δεν είχαν...
Δηλαδή μόνο για το σινάφι σου μιλάς τόσον καιρό;
Δεν είναι δικό μου συνάφι η αγορά εργασίας. Είναι συνάφι όλων.
Αν κάποιους εκπλήσσει η επανάληψη από μένα της διαπίστωσης ότι οι θεωρητικές επιστήμες όπως φιλόλογοι, αρχαιολόγοι, κοινωνιολόγοι κλπ δεν έχουν και δεν είχαν απορόφηση στην αγορά εργασίας, ας ξυπνήσουν κάποια στιγμή από το όνειρο που ζουν.
Να μην πω ότι φέρουν και μερίδιο ευθύνης για την την υπερπληθώρα ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Μετά κατηγορούν τους πολιτικούς, την χώρα που δεν έχει αριστερή κυβέρνηση για να διοριστούν όλοι αυτοί στο Δημόσιο κλπ.
Ξέρεις που δουλεύουν οι αρχαιολόγοι? Έχει βγει νόμος σε κάθε εργασία εκσκαφής να υπάρχει παρών αρχαιολόγος, μπας και βρεθούν τίποτα αρχαία. Αν σκάψει η ΕΥΔΑΠ για να διορθώσει το ρολόι του νερού στο πεζοδρόμιό σου, πρέπει να είναι παρών αρχαιολόγος. Σε τέτοια επίπεδα γελοιότητας έχουμε φτάσει για να έχουν δουλειά αυτοί οι άνθρωποι.
Μήπως είναι ώρα και οι Έλληνες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να τα ζητάνε όλα από το κράτος? Η νυχού και η κομμώτρια που πάει η γυναίκα μου έχουν πρίμιο και εξοχικό. Αυτή η απέχθεια προς τις τέχνες που εξασφαλίζουν επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι ευθύνη της δεξιάς ή του κακού κράτους. Είναι ευθύνη των κατοίκων της χώρας μας.
-
Έβγαινα ένα διάστημα με μία αρχαιολόγο. Την είχε φτιάξει άσχημα ο μπαμπάς. Την έβαλε στην Περιφέρεια κάπου στον Νότιο Τομέα Αττικής. Καθόταν σπίτι και περίμενε να χτυπήσει το τηλέφωνο για να πάει σε εκσκαφές μήπως και χτυπήσει η μπουλντόζα το χρυσό πιθάρι. Εκείνο το διάστημα πάλευε και για την μη αξιοποίηση του Ελληνικού. Γενικά ήταν κατά σε οποιαδήποτε ανέγερση.
Φυσικά κάθε μήνα πληρωνόταν κανονικά (Υπουργείο Πολιτισμού) και φυσικά είχε και τα τυχερά της.
Πλακωθήκαμε στις σφαλιάρες και έφαγε μία κλωτσά μετά από αυτά που μου έλεγε. Η θρασύτητα σε όλο το μεγαλείο της. Ρε ουστ! Κοπρόσκυλα και κοπροσκυλούδες!
υ.γ. έχω και άλλη τύπισσα. Σε ΜΚΟ που ασχολείται με Ρωσία. χε!χε! Άλλο φαγοπότι εκεί.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2