-
Απλά αστείοι.
Αυτό που λέγαμε παλιά, για τα πανηγύρια. -
Μέσο ατομικό εισόδημα σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ένα πράγμα το έχει πιάσει πάντως σωστά ο Κρίτωνας και το Μέρα25. Ότι δεν μπορείς να απαλλαγείς από τους ιδιώτες παραγωγούς ΦΑ γιατί θα μείνεις χωρίς ρεύμα (δεν είναι φράουλες που μας έλεγε το άλλο γραφικό link που είχε παρατεθεί παραπάνω και τα έλεγε "απλά", χωρίς φράουλες ζεις, χωρίς ρεύμα δύσκολο).
Οπότε αν θέλεις να κάνεις δική σου πολιτική ως κράτος, πρέπει να τους εθνικοποιήσεις και να συνεχίσουν να παράγουν ρεύμα. Βεβαίως ο Κρίτων δεν μας λέει που θα βρεθούν τα λεφτά (αλλά άντε πες κάπως τριπλάρουμε την ΕΕ και βρισκουμε μια φόρμουλα αντί για επιδοτήσεις να τα δώσουμε εκεί) και κυρίως το τι θα τις κάνει μετά το κράτος ως κατεξοχήν ζημιογόνες (έχω μια υποψία ότι αν πήγαινε αυτή την στιγμή το κράτος να αγοράσει παραγωγούς ρεύματος που βασίζονται σε ΦΑ θα του έλεγαν κι ευχαριστώ μιας και το μέλλον τους είναι ολίγον αβέβαιο).@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ένα πράγμα το έχει πιάσει πάντως σωστά ο Κρίτωνας και το Μέρα25. Ότι δεν μπορείς να απαλλαγείς από τους ιδιώτες παραγωγούς ΦΑ γιατί θα μείνεις χωρίς ρεύμα (δεν είναι φράουλες που μας έλεγε το άλλο γραφικό link που είχε παρατεθεί παραπάνω και τα έλεγε "απλά", χωρίς φράουλες ζεις, χωρίς ρεύμα δύσκολο).
Οπότε αν θέλεις να κάνεις δική σου πολιτική ως κράτος, πρέπει να τους εθνικοποιήσεις και να συνεχίσουν να παράγουν ρεύμα. Βεβαίως ο Κρίτων δεν μας λέει που θα βρεθούν τα λεφτά (αλλά άντε πες κάπως τριπλάρουμε την ΕΕ και βρισκουμε μια φόρμουλα αντί για επιδοτήσεις να τα δώσουμε εκεί) και κυρίως το τι θα τις κάνει μετά το κράτος ως κατεξοχήν ζημιογόνες (έχω μια υποψία ότι αν πήγαινε αυτή την στιγμή το κράτος να αγοράσει παραγωγούς ρεύματος που βασίζονται σε ΦΑ θα του έλεγαν κι ευχαριστώ μιας και το μέλλον τους είναι ολίγον αβέβαιο).Τέτοιος παπαρατσένκο που είναι αυτός με το έντεχνο όνομα (χάθηκαν οι Γιώργηδες και οι Κωστάδες) δεν το σκέφτεται με τι λεφτά θα εθνικοποιηθουν οι μονάδες ΦΑ, όταν τους επιδοτουμε με 2 δισεκατομμύρια ευρώ το μήνα. Από που θα περισσεύουν, θα μαραθεί το λεφτόδεντρο.
Νομίζω είμαι σαφής, στο έγραψα ότι πιθανόν μπορεί να κάνεις τρίπλα και να τις αγοράσεις; Μετά παρακάτω;
Μετά θα κοστίζουν παραπάνω από 2 δισ το μηνα; Ή όποιο τμήμα αυτού του ποσού τους αντιστοιχεί; Δεν τον καταλαβαίνω τον προβληματισμό.
Αν κυβερνουσα εγώ, σε αυτή τη φάση όπως λες τις πληρώνει το κράτος για να μη χρεωκοπησουν, οπότε γιατί να μη του ανήκουν και να τις διαχειρίζεται όπως συμφέρει το δημόσιο ταμείο, αντί να επιδοτεί και τα διαφυγόντα κέρδη κατά πως τα κανονίζουν οι ρευματέμποροι.Το αφήγημα πως ρεύμα, νερό, επικοινωνίες είναι πιο "αποτελεσματικά" ως ιδιωτικές επιχειρήσεις, έχει καταρρεύσει παταγωδώς
στην πράξη ήδη από δεκαετίας. Ακόμη τα λόμπυ στην ΕΕ καταφέρνουν να απομυζουν δημόσιο χρήμα, ενω αναρωτιούνται όλοι για ποιους λόγους "ακατανόητους" στον μέσο Νεοδημοκράτη, πάει κατά διαόλου η ΕΕ...Μένουμε Ευρώπη (διατυμπάνιζαν οι ΚΟΥΛάτοι & μΠΑτΣΟΚινάλ) & τη θέλουμε
ό,τι σφαλιάρες & να μας δίνει τη θέλουμε κι ας μας άφησαν στα βράχια!
για να μην νομίζετε μετά ότι είμαι ΚΚΕ που τα λέω.......αυτοί δεν λένε έξω από Ευρώπη & ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο;? ΑΛΛΑ έχουν ευρωβΟλευτές να τα τσεπώνουν & τίποτα καμία αντίδραση δεν ακούμε από αυτούς στο ευρωΚΥΝΟβούλιο!
μετά θα με ταμπελιάσετε ότι είμαι τΣΥΡΙΖΑ, που τσίριζα επιτέλους άμεση δημοκρατία να αποφασίσει ο ΛΑΟΣ για τις τύχες του με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ & έκανε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ παρά το "σκατ0" που φάγαμε έτσι κι αλλιώς δώσαμε κι άλλα μετά τα όσα είχαν παραδώσει GAP (κενόμυαλος ή προδότης) & σαμαρια-φελοιζέλοι......ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ αλλά τα ευρωΠΕΗ ηγέτες της κάνουν ότι τους υπαγορεύει το ΑμερικαΝΑΤΟ κι ας τραβάνε το ζόρι οι ευρωπαίοι πολίτες!!! στα τέτοια τους
ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ γιατί έτσι είμαστε ΚΟΥΛάτοι. βαλκάνια; μεσόγειος; δεν λέει!
κι εμένα μου άρεσε η ΙΔΕΑ του ΕΥΡΩ - ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.....να πηγαίνεις ανά την Ευρώπη (ελληνικό όνομα) & να χρησιμοποιείς το ίδιο νόμισμα με τη χώρα σου.......όμως δεν σου είπαν ότι ποτέ δεν θα έχει την ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ στην Ελλάδα γιατί αν με 1 ευρώ παίρνεις 1 κιλό ή λίτρο του τάδε εδώ πέρα σε αρκετές άλλες χώρες με το ΙΔΙΟ 1 ευρώ παίρνεις 1μιση ή 2 κιλά/λίτρα του ίδιου πράγματος εκεί!!!! ΑΠΛΟ
Ισπανια, Πορτογαλία, Σουηδία εξαιρέθηκαν από τα τωρινά μέτρα
η Ελλάδα περίμενε τι θα κάνει η Ευρώπη γιατί ανήκουμε & δεσμευόμαστε
ΓΕΡΜΑΝΙΑ όμως ήταν αυτή που έκλεινε ΜΟΝΗ ΤΗΣ συμφωνίες με εκτος Ε.Ε. χώρες χωρίς να περιμένει την Ευρώπη!
στο μεταναστευτικό ΑΥΣΤΡΙΕΣ ΠΟΛΩΝΙΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΕΣ κλπ δικαιούνται να κλείνουν τα σύνορά τους & να μην παιρνουν ούτε 1 μετανάστη, εκεί δεν συμπλέει επίσης η ΕΥΡΩΠΗ & εδώ πέρα κάθε φορά μας λένε ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ για το κάθετι από την Ε.Ε. & κουραφέξαλατώρα λένε η χουντική Λευκορωσία είναι ΚΑΚΗ & σύμμαχος της κακής Ρωσίας ok
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ανήκει στην Ε.Ε. & ΕΧΕΙ ΧΟΥΝΤΑ - ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑνα χαίρεστε την ΕΥΡΩΠΗ σας ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΙ όσοι είστε κι όσους έπεισαν με πλύση εγκεφάλου επειδή ήταν εύκολοι ή αδιάβαστοι ή ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΙ
μπορώ να γράφω ΣΕΛΙΔΕΣ με παραδείγματα που χώρες ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ το "γράμμα" της υπόλοιπης Ε.Ε. όπως αρκετές που δεν έχουν βάλει το ΕΥΡΩ (βλ. Σουηδία κι άλλες) ενώ εμείς ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ πιστά & κατά γράμμα ότι μας υπαγορεύσουν διατάξουν.
όπως επίσης θα μπορούσα να έγραφα πολλά για τη ΚΑΤΑΝΤΙΑ της & την ΕΛΛΕΙΨΗ ΗΓΕΤΩΝ με guts!!!!!!επίσης κατάφεραν να σε πείσουν ότι η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ είναι μια μικρή χώρα & δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα........αλλά είσαι στραβός ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΑ καταφέρνουν τα σκοπια εναντίον μας (ακόμα & με τις πλάτες άλλων) ;;;;??
εκτός αν δεν ξέρεις το μέγεθος & τον πληθυσμό της πόλης-κράτους ΣΚΟΠΙΑ!!!γύρνα επίσης να δεις ότι η ΤΟΥΡΚΙΑ ενώ είναι στο ΝΑΤΟ μαζί μας σύμμαχος μπρρρρ......& θέλει να μπει στην Ευρώπη παίζει 2πλό ταμπλό & με τους ΡΩΣΟΥΣ ενώ δίνει όπλα βοήθεια στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ ταυτοχρονα εεεεεεεε??;;;
αλλά εμείς ανήκουμε ΜΟΝΟ εις την ΔΥΣΗΝ
η ΤΟΥΡΚΙΑ έκανε το όνομά της πλέον TURKIYE αντί TURKEY (σαν γαλοπούλα στα αγγλικά) ενώ εμείς ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να το κάνουμε HELLAS !!!!!!
με τη τρέλλλλα που κουβαλάς, τι θα γίνει φίλε μου με ΜΑΣ;;;???γιατί είπαμε εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα γιατί είμαστε καλοί & σωστοί
αλλά όλοι οι άλλοι γύρω μας ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΜΑΣ
ΠΟΣΟ ΚΟΡΟΪΔΑ ΠΙΑκάθε τόσο (πχ τώρα με επίκαιρο τις υποκλοπές) βάζουν αποσπάσματα στις ειδήσεις με ενημέρωση από την ελληνική ΒΟΥΛΗ
από την ΕυρωΒΟΥΛΗ πότε άκουσες να σε ενημερώνουν εσένα & τον κάθε ευρωπαίο ΠΟΛΙΤΗ για το τι κάνουν ή ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ..........που τους πληρώνουμε ΟΛΟΙ;;;;???
καλό ύπνο σε όσους δεν γνωρίζουν ή δεν τα "πιάνουν" τα νοήματα
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μέσο ατομικό εισόδημα σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης
από το 2010 ξανά κάθοδο βλέπω.....
υπενθυμίζω ότι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ξεκίνησε από τις ΗΠΑ (2009 νομίζω) & μετακυλήθηκε φυσικά στην ΕΥΡΩΠΗ!!!
τώρα οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για να κάνουν του κεφαλιού τους ρίχνουν την ΕΥΡΩΠΗ στο "πάγο" με τα όσα ήθελαν να κάνουν πολεμικά στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ & κάνοντας έτσι να νιώσει απειλή η ΡΩΣΙΑ που έκανε τα γνωστά......
@lap δες που το € Γευρω € έπεσε έναντι του $ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ $
και ψάξε να μάθεις έχουν κανένα πρόβλημα τώρα οι πολίτες των ΗΠΑ ή του ΚΑΝΑΔΑ ας πούμε?;;;;
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν εντελει γουσταρετε αλλη μια βραδια με νταουλια οι εκλογες θα γινουν σε λιγους μηνες. Θα μπορειτε να ριξετε τους ολιγαρχες και να επαναφερετε το προηγουμενο καθεστως. Αυτο που θεωρησε μες την απελπισια της αυταπατης του οτι οι λαθρομεταναστες υπο μια εννοια μπορει να θεωρηθουν και επενδυτες.
Εδώ. Όποιος στο φόρουμ γουστάρει τζέρτζελο και "εμπρός λαέ μην σκύβεις την κεφάλα" να πάει στη Μαλαματίνα να βοηθήσει τα 30 φασιστικά συντρόφια να γίνουν 37. Θα πάει κανείς;
Να πάει όμως και κανείς σύντροφος εργοδότης να πλακωθεί στα μπουνίδια. Οk;Και όποιος πάει ας πλακωθεί στα χαστούκια και με τους εργαζομένους που δεν θέλουν να απεργήσουν.
-
Γουστάρω που στην Λάπεια αγιογραφία του Κινέζου, έκαναν λάικ οι πούροι αριστεροί της παρέας μας....
-
«Με ακεραιότητα, τίποτα άλλο δεν μετράει. Χωρίς ακεραιότητα, τίποτα άλλο δεν μετράει».
Το απόφθεγμα αυτό, που αποδίδεται στον Winston Churchill, από τις κορυφαίες προσωπικότητες του 20ου αιώνα και πατέρα της νίκης, συμπυκνώνει μέσα σε λίγες λέξεις μια μεγάλη αλήθεια: ότι το θεμελιώδες χαρακτηριστικό της προσωπικότητας και της διαδρομής κάθε ανθρώπου έχει να κάνει με το αν είναι καθαρή η ματιά και τα κίνητρά του, με το αν συναλλάσσεται με τους άλλους με ειλικρίνεια, με το αν η συμπεριφορά του είναι διαυγής και τα αισθήματά του ανυστερόβουλα. Αν τα έχει αυτά, έχει ήδη το μείζον. Αν δεν τα έχει τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει την έλλειψη. Αν τα έχει θα διαπρέψει και θα αφήσει θετικό αποτύπωμα. Αν όχι θα βλάψει και τους γύρω του και την κοινωνία γενικότερα.
Μια γενιά πολιτικών που διακρίνονταν για την ευπρέπεια, την εντιμότητα, την αγάπη για τη χώρα και τον λαό, την αίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής τους. Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Αβέρωφ, Γιάννης Αλευράς, Αναστάσιος Πεπονής, Παναγής Παπαληγούρας, Ηλίας Ηλιού και πολλοί άλλοι βεβαίως είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της σχολής . Προφανώς δεν ήταν όλα τέλεια, προφανώς δεν είναι όλα μαύρα σήμερα, η σύγκριση όμως δεν είναι ούτε χαρμόσυνη ούτε υποσχόμενη για το μέλλον.
Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! 'Απλετο φως!
Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοί και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοί και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών.
Το διεθνές σκηνικό έχει εισέλθει σε φάση αβεβαιότητας και αποσταθεροποίησης. Η απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η παράταση του πολέμου εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη διεθνή ειρήνη και ευταξία. Ήδη είναι παραπάνω από εμφανής η πιθανότητα εντάσεων, ίσως και αναφλέξεων και σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως η Νοτιοανατολική Ασία, λόγω Ταϊβάν, αλλά και στα γειτονικά μας Βαλκάνια. Και όλα αυτά εν μέσω ενεργειακής, επισιτιστικής και οικονομικής κρίσης που επιβαρύνει δυσβάσταχτα τις ευρωπαϊκές χώρες, πρωτίστως βέβαια τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Η δε εικόνα της Δύσης, μπροστά στο καινοφανές σκηνικό και τις προκλήσεις των αναθεωρητικών δυνάμεων, είναι αποκαρδιωτική. Εμφανές έλλειμμα ηγεσίας, αδύναμες ή υπό κατάρρευση κυβερνήσεις, αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και απαξίωση των πολιτικών συστημάτων. Ειδικά μάλιστα στην Ευρώπη, που προφανώς μας αφορά και πιο άμεσα. Είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη η Ευρώπη να αφυπνιστεί, να πάρει πρωτοβουλίες, να αντιδράσει συντονισμένα και τολμηρά. Διαφορετικά μας περιμένουν δυσάρεστες εξελίξεις.
Για τη χώρα μας η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο γιατί αντιμετωπίζει επιπρόσθετα την κλιμάκωση της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα, από την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο και τη Θράκη. Αψηφώντας κάθε έννοια σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών, επιχειρεί να ανατρέψει το υφιστάμενο status quo και να επιβάλλει την ηγεμονία της, δυστυχώς άλλοτε με την σύμπραξη και άλλοτε με την ανοχή ή επιτήδεια ουδετερότητα των βασικών πρωταγωνιστών της διεθνούς ζωής. Είναι μέσα στο ζοφερό αυτό σκηνικό που καλείται η χώρα μας να αναδείξει τον καλύτερό της εαυτό, διευρύνοντας τα διεθνή της ερείσματα, βελτιώνοντας διαρκώς την αμυντική και αποτρεπτική της ικανότητα και κυρίως, πάνω απ΄ όλα, διαφυλάσσοντας και σφυρηλατώντας την εθνική ομοψυχία και την αποφασιστικότητα του συνόλου του Ελληνισμού να αποκρούσει παντοιοτρόπως κάθε απόπειρα σφετερισμού των δικαίων του.
-
Τα χιυυμε πει χίλιες φορές.
Για φουγάρο δες την ελβαλ-χαλκορ κλπ. Δεν είναι μια, είναι πολλές, περισσότερες απ' όσες νομίζεις.
Για την Ολυμπιακή φαντάζομαι ότι θα ένιωθες πολύ άνετα να πληρώνεις ΚΑΙ τα "συνήθη" ελλειματα "ΚΑΙ" αυτά που προέκυψαν λόγω covid (φαντάζομαι αυτά είναι για τον ιδιώτη που λες).
Για τα τραίνα, ναι, δεν φαίνεται προς το παρόν επιτυχημένη, μπορείς βέβαια να ανατρέξεις σε αυτούς που την έκαναν να σου πουν με το όρους την έκαναν.
Για την ΑΟ το ίδιο παραμύθι, την χρησιμοποιεί κανείς από όσους κριτικαρουν; Έγραφα πριν την τηλεργασια 16000 χλμ τον χρόνο πάνω της με απόλυτη ασφάλεια. Όποιος πιστεύει ότι δεν είναι καλός δρόμος, μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπέροχη κρατική δωρεάν Λαυρίου. Α, πρόσφατα έκανα και μπόλικα χλμ στον ΒΟΑΚ της Κρήτης, υπέροχος δρόμος σε ότι αφορά το κόστος του (τσάμπα λέμε) αλλά με ολίγον αυξημένη θνησιμότητα (αλλά who cares, τσάμπα να ναι κι ότι να ναι).
Όρεξη να χεις να γράφεις για το μεγαλείο του ελληνικού δημοσιου. Ειδικά αν σκεφτείς στο πόσα έφτασε να χρωστάει κάνοντας τον bussinessman επί παντός επιστητού.Για επενδύσεις ας μην περιμένουμε πχ μια αυτοκινητοβιομηχανία να ανοίξει εδώ εργοστάσιο. Ας ξεκινήσουμε από πιο απλά πράγματα. Μπορούμε για παράδειγμα αντί να αγοράζουμε συσκευασμένο θαλασσινό νερό από την Γαλλία για να ξεβουλωνουμε τις μύτες μας να το συσκευάζουμε εμείς. Η χώρα με 15000 χλμ ακτογραμμής.
Και όμως έφτασα να πληρώνω και το δημόσιο και τον ιδιώτη. Για δες πχ τι
πληρώνουμε στην ΕΡΤ και τι στα υπόλοιπα κανάλια. Ιδανικά θα ήταν να μην πλήρωνα τίποτα.
Για την ΑΟ φαντάζομαι οποίος μένει στο λεκανοπέδιο την έχει χρησιμοποιήσει έστω και περιστασιακά. Κανένας δεν λέει ότι δεν είναι ασφαλής δρόμος , ωστόσο την κρίσιμη στιγμή ήταν κατώτερη των περιστάσεων και βασικά δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε φορά που βγαίνω από το σπίτι θα πρέπει να έχω χρήματα που είτε θα τα δώσω στον περαματαρη (χάρο) να με περάσει απέναντι είτε στον εργολάβο. Καθώς κάνω χιλιόμετρα στην Ευρώπη όντως οι εθνικές οδοί πλέον είναι αντάξιοι των υπολοίπων χωρών σε κάποιες περιπτώσεις και καλύτεροι. Ωστόσο το κόστος τους είναι αυξημένο. Ασφαλείς είναι και οι γερμανικοί δρόμοι και τζάμπα.
Εννοείτε ότι το δημόσιο δεν κάνει για τα πάντα αλλά και όσοι ιδιώτες έρχονται και καλά να επενδύσουν παίζουν στα σίγουρα. Αύριο πχ μπορεί να επενδύσουν στο νερό θα πρέπει δηλαδή να τρελαθώ από την χαρά. -
Ευτυχως που απαλλαχτηκαμε απο την Ολυμπιακη. Με τα ρουσφετια ολων πλην ΚΚΕ ειχε μπει τοσο μεσα που ακομη και να ριχναμε τα αεροπλανα της με s300 παιζει παλι να κερδιζαμε. Το ελληνικο θα δωσει πολλες δουλειες και μεγαλη αξια στην ευρυτερη περιοχη. Πριν ακομη και σαν πεδιο βολης ειχε απομεινει για να εβγαζε ενα καποιο κερδος. Τα swap του Σιμητη και τα μαμησιατικα του Ανδρεα, αν τα ψαξεις θα τα βρεις μεσα στα 300 .
Τα κολλεγια μονο κερδος θα εφερναν αν ηταν στα προτυπα εστω της Κυπρου. Εκει να δεις ποσοι πανε. Κοινως αφηστε μερικοι τις σαχλαμαρες γιατι απο το 80 και μετα πορευτηκαμε με δαυτες και μονο στους εξωγηινους δε χρωσταμε. Ισως γιατι δεν τους βρηκαμε για να στειλουμε τον Λαφαζανη για δανεικα...
Αν εντελει γουσταρετε αλλη μια βραδια με νταουλια οι εκλογες θα γινουν σε λιγους μηνες. Θα μπορειτε να ριξετε τους ολιγαρχες και να επαναφερετε το προηγουμενο καθεστως. Αυτο που θεωρησε μες την απελπισια της αυταπατης του οτι οι λαθρομεταναστες υπο μια εννοια μπορει να θεωρηθουν και επενδυτες.Μην τα βλέπεις όλα με βάση το κόμμα. Ας βγει όποιος θέλει. Πόσως με ενδιαφέρει. Τα βιοποριστικά μου τα έχω λύσει εδώ και χρόνια, ούτε και περιμένω να με διορίσουν στα 51 μου χρόνια.
-
@racefun1971 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα χιυυμε πει χίλιες φορές.
Για φουγάρο δες την ελβαλ-χαλκορ κλπ. Δεν είναι μια, είναι πολλές, περισσότερες απ' όσες νομίζεις.
Για την Ολυμπιακή φαντάζομαι ότι θα ένιωθες πολύ άνετα να πληρώνεις ΚΑΙ τα "συνήθη" ελλειματα "ΚΑΙ" αυτά που προέκυψαν λόγω covid (φαντάζομαι αυτά είναι για τον ιδιώτη που λες).
Για τα τραίνα, ναι, δεν φαίνεται προς το παρόν επιτυχημένη, μπορείς βέβαια να ανατρέξεις σε αυτούς που την έκαναν να σου πουν με το όρους την έκαναν.
Για την ΑΟ το ίδιο παραμύθι, την χρησιμοποιεί κανείς από όσους κριτικαρουν; Έγραφα πριν την τηλεργασια 16000 χλμ τον χρόνο πάνω της με απόλυτη ασφάλεια. Όποιος πιστεύει ότι δεν είναι καλός δρόμος, μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπέροχη κρατική δωρεάν Λαυρίου. Α, πρόσφατα έκανα και μπόλικα χλμ στον ΒΟΑΚ της Κρήτης, υπέροχος δρόμος σε ότι αφορά το κόστος του (τσάμπα λέμε) αλλά με ολίγον αυξημένη θνησιμότητα (αλλά who cares, τσάμπα να ναι κι ότι να ναι).
Όρεξη να χεις να γράφεις για το μεγαλείο του ελληνικού δημοσιου. Ειδικά αν σκεφτείς στο πόσα έφτασε να χρωστάει κάνοντας τον bussinessman επί παντός επιστητού.Για επενδύσεις ας μην περιμένουμε πχ μια αυτοκινητοβιομηχανία να ανοίξει εδώ εργοστάσιο. Ας ξεκινήσουμε από πιο απλά πράγματα. Μπορούμε για παράδειγμα αντί να αγοράζουμε συσκευασμένο θαλασσινό νερό από την Γαλλία για να ξεβουλωνουμε τις μύτες μας να το συσκευάζουμε εμείς. Η χώρα με 15000 χλμ ακτογραμμής.
Και όμως έφτασα να πληρώνω και το δημόσιο και τον ιδιώτη. Για δες πχ τι
πληρώνουμε στην ΕΡΤ και τι στα υπόλοιπα κανάλια. Ιδανικά θα ήταν να μην πλήρωνα τίποτα.
Για την ΑΟ φαντάζομαι οποίος μένει στο λεκανοπέδιο την έχει χρησιμοποιήσει έστω και περιστασιακά. Κανένας δεν λέει ότι δεν είναι ασφαλής δρόμος , ωστόσο την κρίσιμη στιγμή ήταν κατώτερη των περιστάσεων και βασικά δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε φορά που βγαίνω από το σπίτι θα πρέπει να έχω χρήματα που είτε θα τα δώσω στον περαματαρη (χάρο) να με περάσει απέναντι είτε στον εργολάβο. Καθώς κάνω χιλιόμετρα στην Ευρώπη όντως οι εθνικές οδοί πλέον είναι αντάξιοι των υπολοίπων χωρών σε κάποιες περιπτώσεις και καλύτεροι. Ωστόσο το κόστος τους είναι αυξημένο. Ασφαλείς είναι και οι γερμανικοί δρόμοι και τζάμπα.
Εννοείτε ότι το δημόσιο δεν κάνει για τα πάντα αλλά και όσοι ιδιώτες έρχονται και καλά να επενδύσουν παίζουν στα σίγουρα. Αύριο πχ μπορεί να επενδύσουν στο νερό θα πρέπει δηλαδή να τρελαθώ από την χαρά.Οι γερμανικοί δρόμοι είναι ασφαλείς και τσάμπα γιατί το εκεί δημόσιο δεν προσποιούνταν ότι φτιάχνει δρόμους 40 χρόνια με κόστος διπλάσσιο και βάλε του νορμάλ ώστε μετά να βαρέσει πτώχευση.
Εννοείται ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό αδιαπραγμάτευτα. Δεν είμαι κανένας τυφλός liberal να τα θέλει όλα ιδιωτικά και δεν έχω πρόβλημα με το δημόσιο, έχω πρόβλημα με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ δημόσιο ειδικά όταν πληρώνω χρυσούς φόρους κάθε μήνα (εν ολίγης παίρνω στην τσέπη ΛΙΓΟΤΕΡΑ από τα μισά απ όσα δαπανά για μένα ο εργοδότης μου). Έξω από το σπίτι μου όπως και σε όλο τον Πειραιά έκαναν αντιπλημμυρικά πριν ένα μήνα. Και τώρα ξανασκάβουν ποιος ξέρει γιατί... Όξω ρεεεεεε... -
.
Οι γερμανικοί δρόμοι είναι ασφαλείς και τσάμπα γιατί το εκεί δημόσιο δεν προσποιούνταν ότι φτιάχνει δρόμους 40 χρόνια με κόστος διπλάσσιο και βάλε του νορμάλ ώστε μετά να βαρέσει πτώχευση.
Εννοείται ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό αδιαπραγμάτευτα. Δεν είμαι κανένας τυφλός liberal να τα θέλει όλα ιδιωτικά και δεν έχω πρόβλημα με το δημόσιο, έχω πρόβλημα με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ δημόσιο ειδικά όταν πληρώνω χρυσούς φόρους κάθε μήνα (εν ολίγης παίρνω στην τσέπη ΛΙΓΟΤΕΡΑ από τα μισά απ όσα δαπανά για μένα ο εργοδότης μου). Έξω από το σπίτι μου όπως και σε όλο τον Πειραιά έκαναν αντιπλημμυρικά πριν ένα μήνα. Και τώρα ξανασκάβουν ποιος ξέρει γιατί... Όξω ρεεεεεε...Να δεις που με το νερό τα ίδια θα γίνουν. Θα αρχίσουν από τα κανάλια να μας λένε ότι άμα το πάρει ιδιώτης από τη ζέστη παροχή της βρύσης θα τρέχει νερό Λουτρακίου και από την κρύα Περιε. Στο τέλος θα καταλήξουμε "τι θέλετε να πλένεστε κάθε μερα" όπως λέει τώρα ο άλλος. "Δεν θα πάθετε τίποτε άμα τρώτε μακαρόνια επτά μέρες την εβδομάδα για τα επόμενα 10 χρόνια."
Για τα υπόλοιπα δεν διαφωνώ. -
Μας το έχει πει ήδη ο Μπάμπης πως το νερό είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΦΘΗΝΟ, και γι αυτό τον βγάλανε Βουλευτή οι συνέλληνες που ούτε φανατικοί Νεοδημοκράτες είναι, ούτε λυσσαλέοι νεοφιλελεύθεροι.
Έτσι κι αλλιώς ιδιώτες την παίρνουν την εργολαβία σε κάθε Δήμο και σκάβουν όπου να ναι, γιατί να μην τα πάρει όλα μαζί κάποιος εθνικός ευεργέτης με μεγαλόσταυρους κλπ. "όλα σε ένα(ν) νοικοκυρεμένα" κι από 20-30€ να πληρώνουμε κι εκεί ένα κατοστάρικο, σιγά τα λεφτά, Έτσι κι αλλιώς εμφιαλωμένα και από φίλτρα θα πίνουμε... -
Αν κάποιος έρχονταν και μου έλεγε θα πληρώνεις νερό ένα 100ρικο αλλά θα έχεις μισούς φόρους τι λες να διάλεγα;
Προφανώς οι πολλοί από εσάς δεν έχετε καταλάβει το φοροκλέψιμο που πέφτει σε (πολλούς) μισθωτούς και την διαχρονική οργή που υπάρχει μιλάτε εκ τους ασφαλούς περί δημοσίων αγαθών που είναι "δωρεάν" (για τους ξύπνιους) και πανάκριβα για κάποιους. Να βρεθούμε κάποτε από κοντά για να καταλάβεις πόσο "δωρεάν" είναι για μένα τα "δωρεάν" δημόσια αγαθά.
Προχτές άκουγα ένα γείτονα ελ επαγγελμ να βρίζει για μια λακούβα στον δρόμο που δεν έχει φτιαχτεί. Κρατήθηκα πάρα πολύ για να μην του πω "ποτέ να μην φτιαχτεί και μακάρι να γίνει 10 μέτρα η λακούβα και να πέσεις κι εσύ μέσα μια μέρα μπας και βάλεις μυαλό και δηλωσεις κάποτε περισσότερα από 8 χιλιάρικα...".
Θα μου πεις είδες καμιά σοβαρή ελάφρυνση σε φόρους; Προφανώς η οργή στρέφεται και εναντίον της σημερινής κυβέρνησης η οποία έδωσε μια ανάσα μεν αλλά όχι όσα θα έπρεπε και συνεχίζει να μοιράζει "pass" στον κάθε πικραμένο.
-
Ευτυχως που απαλλαχτηκαμε απο την Ολυμπιακη. Με τα ρουσφετια ολων πλην ΚΚΕ ειχε μπει τοσο μεσα που ακομη και να ριχναμε τα αεροπλανα της με s300 παιζει παλι να κερδιζαμε. Το ελληνικο θα δωσει πολλες δουλειες και μεγαλη αξια στην ευρυτερη περιοχη. Πριν ακομη και σαν πεδιο βολης ειχε απομεινει για να εβγαζε ενα καποιο κερδος. Τα swap του Σιμητη και τα μαμησιατικα του Ανδρεα, αν τα ψαξεις θα τα βρεις μεσα στα 300 .
Τα κολλεγια μονο κερδος θα εφερναν αν ηταν στα προτυπα εστω της Κυπρου. Εκει να δεις ποσοι πανε. Κοινως αφηστε μερικοι τις σαχλαμαρες γιατι απο το 80 και μετα πορευτηκαμε με δαυτες και μονο στους εξωγηινους δε χρωσταμε. Ισως γιατι δεν τους βρηκαμε για να στειλουμε τον Λαφαζανη για δανεικα...
Αν εντελει γουσταρετε αλλη μια βραδια με νταουλια οι εκλογες θα γινουν σε λιγους μηνες. Θα μπορειτε να ριξετε τους ολιγαρχες και να επαναφερετε το προηγουμενο καθεστως. Αυτο που θεωρησε μες την απελπισια της αυταπατης του οτι οι λαθρομεταναστες υπο μια εννοια μπορει να θεωρηθουν και επενδυτες.Μην τα βλέπεις όλα με βάση το κόμμα. Ας βγει όποιος θέλει. Πόσως με ενδιαφέρει. Τα βιοποριστικά μου τα έχω λύσει εδώ και χρόνια, ούτε και περιμένω να με διορίσουν στα 51 μου χρόνια.
Δε ξερω ποιο κομμα εννοεις. Τα βιοποριστικα μου τα εχω λυσει επισης στα 51 μου και δεν περιμενω επισης διορισμο απο κανεναν. Ας βγει οποιος θελει αρκει να μη τα φερει εκει που εφτασαν το 19.
-
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γουστάρω που στην Λάπεια αγιογραφία του Κινέζου, έκαναν λάικ οι πούροι αριστεροί της παρέας μας....
Τι δηλαδή; θα διαβαζουμε όλους εσας τους σαλταρισμενους με τις συντηρητικές εμμονές σας;
@fiverg οι φόροι δεν είναι υψηλοί επειδή έχουμε 1000 εργάτες παραπάνω σε ένα αγαθό και οι οποίοι μπορεί να έχουν εισοδήματα όσο 3 γκλοντενμποις. Χωρίς να υπολογίζω τα μερίσματα μετοχών και τα κέρδη.
Οι φόροι είναι υψηλοί λόγω χρέους και αποπληρωμής του. Αυτά πληρώνουμε. Δεν μας έχει μείνει και κάτι δημόσιο πέρα από τα σχολεία, δήμους, νοσοκομεία ,δημόσιες υπηρεσίες άντε και το νερό.
Έχουμε πει είμαστε στο μέσο όρο της Ευρώπης.Για αυτό όσο και αν πονάει τους αριστερούς η συμφωνία του μνημονίου μπορεί να μας έβαλε σε έναν δύσκολο δρόμο μεν αλλά καθόρισε συγκεκριμένες δόσεις αποπληρωμής σε βάθος χρόνου δε, ενός χρέους που κάποιοι πολλαπλασίασαν ανεξέλεγκτα και τώρα δεν τρέχει και κάτι, συμβαίνουν αυτά ρε παιδιά. Οπου αν συνυπολογιστεί και ο απρόσμενος υψηλότερος πληθωρισμός για μια 5 ετία, όπως το πάμε τελικά, θα έχουμε ξεπληρώσει ένα μεγάλος μέρος τους, πανευκολα.
Βέβαια να το λέμε πως το χρέος του Ανδρέα ήταν όλο και όλο σε σημερινη ισοτιμία 25 δις. Για αυτά τα 25 δις μέσα σε δύο κυβερνητικές θητείες, με τα πολλά λάθη και κωλοτουμπες είναι η αλήθεια δεν θα υπάρξει πληθωρισμός ποτέ για να τα εξαφανίσει. Για πάντα εις τους αιώνες των αιώνων όλοι οι μπάρμπες που τα έζησαν στο πετσί τους θα μιλάνε και θα κουνάνε το δάχτυλο, κάνοντας γάργαρα τα 100 δις καπελάκι μέσα σε 2-3 έτη
Η μόνη εποχή στην νεότερη ιστορία που η χώρα ένιωσε σαν μια ευρωπαϊκή χώρα, με σωστη σε γενικές γραμμές οικονομία και υψηλή ανάπτυξη σε κάθε τομέα ήταν αυτή που είπα.
Τι έγραφα για τις εμμονές των ανθρώπων στην αρχή του ποστ, αυτό!
-
Πως μπορεί κάποιος στα 51 να έχει εξασφαλίσει τα βιοποριστικά και μάλιστα εδώ και χρόνια;
Πείτε και σε μένα το μυστικό μπας και προλάβω και τα λύσω και εγώ με τον ίδιο τρόπο.
-
Δεν υπάρχει καλό Δημόσιο και κακός ιδιώτης ή το αντίθετο.
Διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να διαχειριστεί εταιρίες. Πέρα από τα ελλείματα που πληρώνει συνεχώς ο Ελληνικός λαός, έρχεται και μια στιγμή που λέει το κράτος δεν έχω λεφτά για επενδύσεις εκσυγχρονισμού, αναβάθμισης και συντήρησης.
Και από πάνω έρχεται και η ΕΕ και ρίχνει και μιά φάπα, για παράνομες επιδοτήσεις, στρέβλωση της αγοράς, μονοπώλια και αθέμιτο ανταγωνισμό. Το έχουμε δει το έργο και στα ναυπηγεία και στη ΔΕΗ.
Άρα κάποια στιγμή το παραμύθι των αριστερών για το Δημόσιο πρέπει να σταματήσει. Αν δεν έχουν καταλάβει τόσες δεκαετίες την αλήθεια, δεν υπάρχει περίπτωση να την καταλάβουν τώρα. Αλλά ούτε θα μας βγάλουν και τρελούς δεξιούς και θα ζητάνε να πληρώνουμε για τη δική τους τρέλα.
Από την άλλη οι ιδιώτες δεν είναι σωτήρες και είναι φυσικό να κοιτάνε τα συμφέροντά τους. Σε έναν ιδιώτη δεν υπάρχει η αίσθηση της μονιμότητας, πάντα υπάρχουν επισφάλειες, δεν ξέρει αν θα υπάρχει και αύριο και προσπαθεί να εκμεταλευτεί τις ευκαιρίες για κονόμα όποτε παρουσιάζονται.
Τελικά επειδή ούτε το δημόσιο πρόκειται ν' αλλάξει ούτε οι ιδιώτες, μένουμε στο σωστό δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων. Και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συμβάσεις ή ότι άλλο μπορούμε, για να λειτουργεί ο ιδιώτης καλύτερα και να αποφεύγεται η αισχροκέρδεια. -
#xontros_vs_gantemi
τι εγινε ρε παιδια?
σε ποια μοιρασια δεν τα βρηκανε? -
Δε ξερω ποιο κομμα εννοεις. Τα βιοποριστικα μου τα εχω λυσει επισης στα 51 μου και δεν περιμενω επισης διορισμο απο κανεναν. Ας βγει οποιος θελει αρκει να μη τα φερει εκει που εφτασαν το 19.
Μπα; Δλδ εκεί που έφτασαν το '15 ήταν καλύτερα;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2