-
Νέες "φρέσκιες" τιμές για κατανάλωση για τους φίλους που ενδιαφέρονται.
Θεσσαλονίκη - Ποτίδαια Χαλκιδικής, κίνηση κατά 95% σε Εθνική οδό με ανώτατο όριο 90χλμ/ω.
Πήγαινε:
71,5χλμ σε 60λ με κατανάλωση (trip computer) 6.1λ/100χλμ.
Μέση ταχύτητα 71,5χλμ/ω (προφανώς), είχε ένα σχετικό σταμάτα-ξεκίνα για 5χλμ περίπου και το υπόλοιπο κομμάτι είχε αυξημένη-καλή ροή.. μέγιστες ταχύτητες στα 100-110χλμ/ω σε μεγάλα διαστήματα.Επιστροφή:
72,2χλμ σε 52λ με κατανάλωση (trip computer) 6.6λ/100χλμ.
Μέση ταχύτητα 83.3χλμ/ω, είχε σαφώς καλύτερη ροή η επιστροφή, έσφιξε η κίνηση σε κάποια σημεία αλλά όχι να σταματήσουμε.. μέγιστες ταχύτητες 110-120χλμ/ω για αρκετό διάστημα2 ενήλικοι 2 παιδάκια και λίγες αποσκευές, με air condition συνέχεια.
Manual, FWD, MHEV, 180PS.
-
@interpan said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλησπέρα στην παρέα.
Έχει βάλει κάποιος μεμβράνες αντηλιακές; Αν ναι του έβγαλαν τις ταπετσαρίες;.
Πήγα σήμερα ψηλά στην Ηρακλείου να βάλω μεμβράνες αλλά ήθελε να ξεκουμπώσει τις πόρτες και σηκώθηκα και έφυγα. Φοβάμαι σε καινούριο αυτοκίνητο με τόσα μπλιμπλίκια να ξεκουμπώσω τις πόρτες. Κάθε πληροφορία δεκτή.Ευχαριστώ.
Έβαλα αμέσως όταν το πήρα. Δεν ξεκούμπωσαν τίποτα. Κάποιοι ξεκουμπώνουν και κάποιοι όχι. Μπορείς να ψάξεις αλλού.
-
Καλησπέρα στην παρέα.
Πήγα σήμερα ψηλά στην Ηρακλείου να βάλω μεμβράνες αλλά ήθελε να ξεκουμπώσει τις πόρτες και σηκώθηκα και έφυγα. Φοβάμαι σε καινούριο αυτοκίνητο με τόσα μπλιμπλίκια να ξεκουμπώσω τις πόρτες. Κάθε πληροφορία δεκτή.Ευχαριστώ.
Εχω βάλει της XPEL ULTIMATE που προσωπικά τις θεωρώ κορυφαίες και δεν έβγαλε ταπετσαρίες
-
@cirus said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλησπέρα στην παρέα.
Εχω βάλει της XPEL ULTIMATE που προσωπικά τις θεωρώ κορυφαίες και δεν έβγαλε ταπετσαρίες
Παρέλαβα και εγώ σήμερα παίδες!(distinctive,180hp,4WD,7DCT). Ο πωλητής μιλούσε για μισή ώρα μέσα στον ήλιο για εκατοντάδες πράγματα κ λειτουργίες του αυτοκινήτου αλλά δε θυμάμαι τίποτα, το manual μου θυμίζει κάτι βιβλία Φυσιολογίας που διάβαζα πριν από 25χρόνια! Πάντως στην επιστροφή Θεσσαλονίκη-Κατερίνη (“παρθενική” κατανάλωση 7.7lt)πήγαινα σαν την κότα με 90-110km/h, βλέπε έως 3000rpm για 1000km «συνέστησαν». Μια απορία όμως: για να κινηθείς με/έως 3Κ rpm σίγουρα θα εχει ανεβάσει πιο πολλές στροφές μέχρι την αλλαγή, οπότε; Θα ήθελα την άποψη σας...
-
Μήπως να έχεις μόνιμα το eco για να μην ανεβάζει τις στροφές πάνω από εκεί που θες; Ή ίσως ανεξαρτήτως προγράμματος να παρεμβαίνεις με τα paddles για να κρατάς τις αλλαγές σχέσεων σε χαμηλές στροφές; Ίσως αμφότερα.
Καλορίζικο καλοτάξιδο να είναι πάνω από όλα!
-
@cardio1972 said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλησπέρα στην παρέα.
Παρέλαβα και εγώ σήμερα παίδες!(distinctive,180hp,4WD,7DCT). Ο πωλητής μιλούσε για μισή ώρα μέσα στον ήλιο για εκατοντάδες πράγματα κ λειτουργίες του αυτοκινήτου αλλά δε θυμάμαι τίποτα, το manual μου θυμίζει κάτι βιβλία Φυσιολογίας που διάβαζα πριν από 25χρόνια! Πάντως στην επιστροφή Θεσσαλονίκη-Κατερίνη (“παρθενική” κατανάλωση 7.7lt)πήγαινα σαν την κότα με 90-110km/h, βλέπε έως 3000rpm για 1000km «συνέστησαν». Μια απορία όμως: για να κινηθείς με/έως 3Κ rpm σίγουρα θα εχει ανεβάσει πιο πολλές στροφές μέχρι την αλλαγή, οπότε; Θα ήθελα την άποψη σας...
Καλορίζικο! Κατά την γνώμη μου, κράτα το στο normal και απέφυγε όσο το δυνατόν ταξίδια σε ΕΟ με σταθερές ταχύτητες. Ιδανικά ένας επαρχιακός ή και πόλη στα πρώτα 1000km είναι το ιδανικό στρώσιμο (χωρίς ιδιαίτερο φορτίο). Το DCT έτσι και αλλιώς δεν θα αλλάζει σε υψηλές στροφές στο normal.
-
Καλησπέρα στην παρέα.
Καλορίζικο με καλά και ασφαλή χιλιόμετρα.
Θέλει κόπο στο eco να καταφέρεις να ανεβάσεις στροφές. To manual λέει για 1500 χιλιόμετρα 2000 με 4000 στροφές και προτρέπει να μην το πηγαίνεις με σταθερό στροφόμετρο, θέλει δηλαδή συνεχή αυξομείωση στροφών. Όπως αναφέρει μέσα, με τον τρόπο αυτό στρώνει και το κιβώτιο ταχυτήτων.
Εγώ το πήγα βόλτα σε επαρχιακό δίκτυο πιο πολύ για να παίζει το στροφόμετρο. Σε Εθνική που το έβαλα πήγα μέχρι 140 Km και τα έβγαλε στις 3 με 3,1 στροφές. Με νορμάλ οδήγηση στο Eco δεν ανεβαίνουν οι στροφές πάνω απο 2,5K 3,0K όσο και να προσπάθησα. Δεν εννοώ βέβαια να πατήσεις τέρμα το γκάζι να γεμίσει τις ταχύτητες, με απλή ήρεμη οδήγηση δεν..
Για να το φέρω με νορμαλ οδήγηση κοντά στις 4k στροφές ανέβηκα πάρνηθα με sport, εκεί άνετα έπαιζε ανάμεσα σε 3k με 4k.
Πιο πολύ προσπαθώ να βρώ τρόπο με Eco kai normal να ανεβάσω στροφές παρά να τις κρατάω χαμηλά.
Μέχρι τώρα έχω 700 χιλιόμετρα αλλά στην άδεια που έρχεται για δύο εβδομάδες θα οργώσω την Κρήτη για το υπόλοιπο στρώσιμο.
Μέχρι τώρα στην ένδειξη κάτω δεξιά στον πίνακα οργάνων γράφει κατανάλωση για τα 700Km 9,3 lt/100. Νομίζω είναι η συνολική κατανάλωση, δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ. -
Δεν γίνεται να ανεβάσεις πάνω από 3κ στροφές σε eco/normal αν το πόδι σου είναι μαλακό. Μόνο σε sport κρατάει ανάμεσα σε 3κ και 4κ τις στροφές.
Υπάρχουν 3 ενδείξεις για την κατανάλωση. Στο κέντρο χαμηλά δείχνει αυτή που έχεις επιλέξει να δείχνει.
Μπορείς να τις δεις όλες με το πρώτο κουμπί στα δεξιά του τιμονιού που αλλάζει τα tab. Σου δείχνει κατανάλωση από τότε που αγόρασες το αμάξι, σου δείχνει κατανάλωση από τότε που έβαλες βενζίνη και σου δείχνει κατανάλωση κάθε φορά που ξεκινάς το αμάξι και πας κάπου.
Άρα συνολική, ανεφοδιασμού και σύντομου ταξιδιού.
-
@kapa-0 said in Νεο Hyundai Tucson :
Δεν γίνεται να ανεβάσεις πάνω από 3κ στροφές σε eco/normal αν το πόδι σου είναι μαλακό. Μόνο σε sport κρατάει ανάμεσα σε 3κ και 4κ τις στροφές.
Υπάρχουν 3 ενδείξεις για την κατανάλωση. Στο κέντρο χαμηλά δείχνει αυτή που έχεις επιλέξει να δείχνει.
Μπορείς να τις δεις όλες με το πρώτο κουμπί στα δεξιά του τιμονιού που αλλάζει τα tab. Σου δείχνει κατανάλωση από τότε που αγόρασες το αμάξι, σου δείχνει κατανάλωση από τότε που έβαλες βενζίνη και σου δείχνει κατανάλωση κάθε φορά που ξεκινάς το αμάξι και πας κάπου.
Άρα συνολική, ανεφοδιασμού και σύντομου ταξιδιού.
Τότε είναι του σύντομου ταξιδιού. Θα το δώ το απόγευμα που θα φύγω από την δουλειά να δω πόσο είναι το συνολικό.
-
Καλησπέρα στην παρέα.
Καλές και απροβληματιστες διαδρομές γιατρέ.
-
Καλοτάξιδο και πολλά,καλά χλμ., συνάδελφε και συνειδικευμένε! (κι ίσως και συνομήλικε;)
-
@panormus772 said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλοτάξιδο και πολλά,καλά χλμ., συνάδελφε και συνειδικευμένε! (κι ίσως και συνομήλικε;)
Καλή χρονιά το 1972..
-
@groover1972 said in Νεο Hyundai Tucson :
@panormus772 said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλή χρονιά το 1972..
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές παιδιά και εύχομαι για το καλό όλων μας να είναι αξιόπιστο, χωρίς απρόσμενα προβλήματα! Ναι το ´72 και σε λίγες ημέρες έρχονται και γενέθλια (συμπλήρωση μισού αιώνα, αν είναι δυνατόν!)
-
το στρώσιμο έχει περισσότερο την έννοια της ομαλής λειτουργίας για το πρώτο μικρό διάστημα, παρά του αυστηρού εύρους λειτουργίας στροφών, είδος δρόμου κλπ.
Σε αυτόματο απλά μην οδηγείς ακραία για το πρώτο διάστημα. Όχι πως θα πάθει και κάτι δηλαδή... -
@piliourits said in Νεο Hyundai Tucson :
το στρώσιμο έχει περισσότερο την έννοια της ομαλής λειτουργίας για το πρώτο μικρό διάστημα, παρά του αυστηρού εύρους λειτουργίας στροφών, είδος δρόμου κλπ.
Σε αυτόματο απλά μην οδηγείς ακραία για το πρώτο διάστημα. Όχι πως θα πάθει και κάτι δηλαδή...Μάλλον έχεις δίκιο, κάπως έτσι το έχω στο μυαλό μου αλλά ακόμα με κυνηγάει το παλιό RTFM.
-
Καλημέρα σας
Έκανα παραγγελία το Tucson 150 αυτόματο distinctive
Επειδή δεν έχω στην κατοχή μου άλλο αυτόματο ( μόνο περιστασιακά έχω οδηγήσει ) θα ήθελα να μου πείτε τι να προσέξω.
Γενικά σε όλο το αυτοκίνητο τι να προσέξω όχι μόνο για το αυτόματο
Σας ευχαριστώ -
@dimrob13 said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλημέρα σας
Έκανα παραγγελία το Tucson 150 αυτόματο distinctive
Επειδή δεν έχω στην κατοχή μου άλλο αυτόματο ( μόνο περιστασιακά έχω οδηγήσει ) θα ήθελα να μου πείτε τι να προσέξω.
Γενικά σε όλο το αυτοκίνητο τι να προσέξω όχι μόνο για το αυτόματο
Σας ευχαριστώΚαλό στρώσιμο, όπως αναφέρεται στα παραπάνω posts, και αρχικά καλό θα είναι να έχεις το αριστερό σου πόδι πίσω από το δεξιό μην τυχόν και πατήσεις κατά λάθος το φρένο με το αριστερό. Με το καλό να το παραλάβεις.
-
Δεν χρειάζεται να προσέξεις τπτ φιλος. Το αμάξι τα κάνει μόνο του. Μπαίνεις, πας, γυρνάς και όταν κλειδώνεις γυρνάς να ρίξεις μια ματιά στη μάσκα και να πας σπίτι σου με χαμόγελο.
-
@kapa-0 said in Νεο Hyundai Tucson :
Δεν χρειάζεται να προσέξεις τπτ φιλος. Το αμάξι τα κάνει μόνο του. Μπαίνεις, πας, γυρνάς και όταν κλειδώνεις γυρνάς να ρίξεις μια ματιά στη μάσκα και να πας σπίτι σου με χαμόγελο.
.....Διότι διαπίστωσες πως οδήγησες κατά λάθος το vitara του γείτονα.
-
Να προσέχεις τις λακκούβες!
Απλά να εξοικειωθείς λίγο με το μοχλό του αυτόματου.
Το αφήνουμε στο D στο φανάρι ή οποιαδήποτε προσωρινή στάση πατώντας φρένο.
Το βάζουμε στο P όταν παρκάρουμε, αλλά να κρατάει το βάρος του οχήματος το χειρόφρενο (μάλλον έχει ηλεκτρικό το δικό σου και δεν σε νοιάζει).
Πλήρης ακινητοποιηση πριν βάλουμε όπισθεν.Με το καλό οι βόλτες.
Hyundai Tucson NX4 (2020)