-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Υ.γ.1 Το aircodition στο 22 ηταν το χτύπημα κάτω απο την μέση. Σας πληρώνουμε τώρα και τη δροσιά!!!!
Χαχα lap κλαιω αληθεια. Πολυ καλο
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@gtsartsal said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Λαπ θα σου πω μια ιστορία για το πως ησύχασα από έναν φίλο με ντιζελ που συνεχώς μου έλεγε να πάρω ντιζελ..
2017 καλοκαίρι και πηγαίνουμε για μπάνιο Χαλκιδικη.
Γεμίζουμε και οι δυο τα αυτοκίνητα μας , c4 2013 diesel 1.6 αυτός, corolla 1.4 2005 εγώ.230 χλμ πήγαινε - έλα , φυσιολογικές ταχύτητες και κινηση. γυρίζουμε και ξαναφουλαρουμε.
2.5 λίτρα διαφορά.
μου λέει: τζάμπα βγήκε η μπυριτσα στο μπιτσ μπαρ... και βάζει μπρος
και του λέω : έτσι κάνει πάντα σαν τράτα ή μόνο όταν το φουλαρεις?Χλωμό.
Ειδικά το 4 αυτής της εποχής χτύπαγε κάτι 1300 χλμ αυτονομία.
Μάλιστα ένας που του αρέσουν τα παλιά αμάξια και βρέθηκε στις διακοπές με τέτοιο εντυπωσιάστηκε.Λοιπόν από στο ανέβασμα από Καλαμάτα είχα 130 μωτ, από την ώρα που μπήκα στον περιφερειακό, μέχρι την έξοδο της Αττικής οδού και από την αρχή του ταξιδιού που ήταν 10 χλμ προς την Μάνη και 3 χλμ από την Αττική οδό, είχα 115,4, καθότι οι αστικές διαδρομές ήταν πολύ αργές. Μαζί με τα διόδια, όπου έχω μηχανάκι.
Στο κατέβασμα που έκανα παράκαμψη για ένα ορεινό χωριό 70 χλμ (35+35) η μωτ κατέβηκε στα 103 και η κατανάλωση στα 4,7.
Δεν πήγαινα καθόλου αργά.
Σε επαρχιακό με στροφές και ανηφόρες στην Εύβοια έγραψε 3,9.
πως το λενε στους διαγωνισμους που διαφημιζουν με δωρο ενα αμαξι?
οι εργαζομενοι στη στελλαντις και τα μελη της οικογενειας τους εξαιρουνται της συμμετοχης. -
Δεν συμμετέχουν καθότι είναι εξ ορισμού εκτός του ανταγωνισμού, των άλλων που ψάχνονται...
-
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@gtsartsal said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Λαπ θα σου πω μια ιστορία για το πως ησύχασα από έναν φίλο με ντιζελ που συνεχώς μου έλεγε να πάρω ντιζελ..
2017 καλοκαίρι και πηγαίνουμε για μπάνιο Χαλκιδικη.
Γεμίζουμε και οι δυο τα αυτοκίνητα μας , c4 2013 diesel 1.6 αυτός, corolla 1.4 2005 εγώ.230 χλμ πήγαινε - έλα , φυσιολογικές ταχύτητες και κινηση. γυρίζουμε και ξαναφουλαρουμε.
2.5 λίτρα διαφορά.
μου λέει: τζάμπα βγήκε η μπυριτσα στο μπιτσ μπαρ... και βάζει μπρος
και του λέω : έτσι κάνει πάντα σαν τράτα ή μόνο όταν το φουλαρεις?Χλωμό.
Ειδικά το 4 αυτής της εποχής χτύπαγε κάτι 1300 χλμ αυτονομία.
Μάλιστα ένας που του αρέσουν τα παλιά αμάξια και βρέθηκε στις διακοπές με τέτοιο εντυπωσιάστηκε.Λοιπόν από στο ανέβασμα από Καλαμάτα είχα 130 μωτ, από την ώρα που μπήκα στον περιφερειακό, μέχρι την έξοδο της Αττικής οδού και από την αρχή του ταξιδιού που ήταν 10 χλμ προς την Μάνη και 3 χλμ από την Αττική οδό, είχα 115,4, καθότι οι αστικές διαδρομές ήταν πολύ αργές. Μαζί με τα διόδια, όπου έχω μηχανάκι.
Στο κατέβασμα που έκανα παράκαμψη για ένα ορεινό χωριό 70 χλμ (35+35) η μωτ κατέβηκε στα 103 και η κατανάλωση στα 4,7.
Δεν πήγαινα καθόλου αργά.
Σε επαρχιακό με στροφές και ανηφόρες στην Εύβοια έγραψε 3,9.
πως το λενε στους διαγωνισμους που διαφημιζουν με δωρο ενα αμαξι?
οι εργαζομενοι στη στελλαντις και τα μελη της οικογενειας τους εξαιρουνται της συμμετοχης......και λένε δόξα τω θεώ. Που να μπλέκουν....
Συμμετέχουν σε διαγωνισμούς με λάμα και διπλώματα παπιών -
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν μπορώ να αναλύω συνεχώς τα ίδια. Φωσκολικο σίριαλ κατάντησε η συζήτηση.
Δεν έχω κόμπλεξ με τις καταναλώσεις των άλλων. Δεν έχω κόμπλεξ με το καύσιμο τους. Μάλιστα μέχρι πρότινος συνεχώς πρότεινα τα lpg της Ρενώ για να έχουν οι άνθρωποι όσο δυνατόν χαμηλότερο κόστος. Δεν πρότεινα την δικη μου επιλογή σε καύσιμο, παρά μόνο αν είχαν συγκεκριμένα κριτήρια.
Το μένος το έχω με την προσπάθεια παρουσίασης της πραγματικότητας με πλάγιους τρόπους. Όταν αναλύεται το κόστος μετακίνησης σας ανέφερα πως είναι με επιδότηση. Άρα στην αξιολόγηση του κοστους πρέπει να αναφερθεί.
Υ.γ
Το μικρό ιαπωνικό δεν γράφει 5,8.....αλλά 4,8Εντάξει 5,5 κινούμενο γρήγορα. Τα 4,8 με acc και χαλαρά.
Υ.γ.1 Το aircodition στο 22 ηταν το χτύπημα κάτω απο την μέση. Σας πληρώνουμε τώρα και τη δροσιά!!!!
Στην ρευστή εποχή που ζούμε εμένα όταν με ρωτάνε τη γνώμη μου για αγορά αυτοκινήτου δεν λέω τίποτε. Ειδικά όταν αναφέρονται στο χαμηλότερο κόστος κίνησης. Έχω αναφέρει προσωπική αγορά με αυτό το σκεπτικό φυσικού αερίου και μέσα σε ένα χρόνο από 80 λεπτά πήγε στο 1.75 και βάλε. Έλεγε ο άλλος αν κάνεις κάτω από 15.000χλμ δεν συμφέρει το diesel. Ναι αλλά τώρα με βενζίνη από 2 ευρώ έως 2.80 που έφτασε τι να του πεις. Μην πας πουθενά κάτσε σπίτι στην βεράντα με το φως σβηστό και το ψυγείο άδειο. Δυστυχώς υπάρχουν αδικίες.
-
Λοιπόν, αυτό το θέμα με την επιδότηση στην αντλία έχει πια καταντήσει πολύ βαρετό. Ξεκίνησε στην 144 σελίδα, έχουμε φτάσει στην 162 και συνεχίζει. Ως πού;
Δηλαδή εγώ που σας διαβάζω καθημερινά, ειλικρινά θα σταματήσω. Σήμερα την τελευταία αυτή σελίδα την πέρασα "αέρα". Δεν βρίσκω πια κάποιο λόγο να τη διαβάσω. Και νομίζω ότι αυτές οι 18 τελευταίες σελίδες δεν έχουν σχέση και με τον τίτλο του θέματος "Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά".Λυπάμαι αλλά δεν θα μπορέσω άλλο. Φέρτε το πράγμα στα ίσα του.
-
Μα αυτό ακριβώς συγκρίνουμε, τα υπέρ και κατά κάθε καυσίμου.
Και φαίνεται το ντίζελ να έχει τη (διαχρονική) στήριξη της Κυβέρνησης τιμολογιακά. -
@lakisof said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Λοιπόν, αυτό το θέμα με την επιδότηση στην αντλία έχει πια καταντήσει πολύ βαρετό. Ξεκίνησε στην 144 σελίδα, έχουμε φτάσει στην 162 και συνεχίζει. Ως πού;
Δηλαδή εγώ που σας διαβάζω καθημερινά, ειλικρινά θα σταματήσω. Σήμερα την τελευταία αυτή σελίδα την πέρασα "αέρα". Δεν βρίσκω πια κάποιο λόγο να τη διαβάσω. Και νομίζω ότι αυτές οι 18 τελευταίες σελίδες δεν έχουν σχέση και με τον τίτλο του θέματος "Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά".Λυπάμαι αλλά δεν θα μπορέσω άλλο. Φέρτε το πράγμα στα ίσα του.
Βιρνα πρεπει να σταματησει αυτη η κοντρα
Οχι Γιαγκο θα την συνεχισω την κοντρα
Βιρνα σε παρακαλω σταματα αυτην την κοντρα
Γιαγκο μην με πιεζεις δεν την σταματω αυτην την κοντρα
Βιρνα αν δεν σταματησεις αυτηνβτην κοντρα η GIANT δεν εχει diesel για τα οχηματα της και τον καυστηρα
Χεστηκα Γιαγκο δεν θα ανεχτω αλλο να παιρνεις επιδοτηση... ΕΣΥ... στην αντλια... Παρε ηλεκτρικα οχηματα -
-Δηλαδή Βίρνα θέλεις να πεις πως δίνουν επίδομα στην αντλία;
-Ναι Γιάγκο δίνουν επίδομα στην αντλία.
-Στο diesel που έχει μικροτερο φορο στο λιτρο;
-Ναι Γιάγκο σε αυτό που έχει μικρότερο φορο
-Και στην βενζίνη δεν δίνουν επίδομα στην αντλία;
-Οχι Γιάγκο δεν δίνουν επίδομα στην αντλία.
-Βίρνα πες μου καθαρά, που δίνουν επίδομα;
-Στην αντλία Γιάγκο
-Στην βενζίνη, Βίρνα;
-Στο diesel Γιάγκο δίνουν επίδομα στην αντλία. -
-
Έτσι, βαθιές ανάσες να νιώσουμε την φθηνή μετακίνηση στα πνευμόνια μας.
-
@johnny-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δράττομαι της πάσας για να σας πω για το δικό μας opel cdti το οποίο απο τα 70 άλογα ο κουνιάδος είχε την φαεινή ιδέα να αφήσει τον ''μάστορα" να το παει στα 90.
Αποτέλεσμα
παει τον κ@λο του τέτοια απόκριση στο γκάζι δεν εχει ουτε ατμοσφαιρικό
αλλα καπνίζει όπως το ταξί στο βίντεο
το check engine είναι μόνιμα αναμμένο
δεν βλέπω να φτάνουμε τα 400.000 χλμ ,έμειναν μόνο αλλα 6000 και ήθελα να πάρω βίντεο την ώρα που θα αλλαζε η εκατοντάδα -
Τώρα στις εξορμήσεις σε παραλίες μπροστά μου μικρά diesel. Euro6. Με βλέπουν στον καθρέφτη τους ωραίο και σπορτίφ αν και φθηνό και ταπεινό και λενε να μου κάνουν επιδειξη.
Πατάνε το πεντάλ στο πάτωμα και παρόλο το euro6, δεν βγαίνει τόσο μαυρίλα αλλά βγαίνει μια μυρωδιά που την ρουφάει το κλίμα και σε πνίγει. Μιλάμε για πολύ μποχα.
-
Δηλαδή αν κάποιος βρει μια αυγουλιερα που έχει αφαιρέσει τον καταλύτη, είναι επιχείρημα υπέρ της υπερφορολόγησης βενζινης;
Αυτή η προκατάληψη για κάθε καύσιμο δεν έχει νόημα ή λογική.
Ακόμη και για τα ηλεκτρικά ή φεβ.
Ακόμη και για τα φουλ υβριδικά, που κάνουν οικονομία μεν, αλλά κανείς δεν έχει υπολογίσει τον πλήρη κύκλο εκπομπών και ρύπων περιλαμβάνοντας την παραγωγή και απόρριψη των μπαταριών τους. -
Φαντάζομαι αναγνωρίζετε ότι αυτό που βλέπετε είναι Vectra 15-20 ετών, με καναδυό εκατομμύρια χιλιόμετρα και Euro 4 στην καλύτερη.
Όσο για τις χαζομάρες που λέει ο γύρος ότι του μύρισαν μπόχα τα καινούρια diesel Euro 6 που συνάντησε, θα του πω ότι όλοι ενίοτε λέμε και καμία μ@λ@κία για να περάσει η ώρα, αλλά δεν το κάνουμε συστηματικά...
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μα αυτό ακριβώς συγκρίνουμε, τα υπέρ και κατά κάθε καυσίμου.
Και φαίνεται το ντίζελ να έχει τη (διαχρονική) στήριξη της Κυβέρνησης τιμολογιακά.Δεν ξέρω τι ίσχυε παλιότερα μα τώρα παρόλο που το πετρέλαιο το στήριξαν με <έκπτωση> δεν παύει να ήταν πολύ ψηλά σχεδόν όσο η βενζίνη.
Ενώ αυτό που βλέπω να στηρίζουν τελευταία είναι το LPG που είναι Liquefied Petroleum Gas για όσους δεν γνωρίζουν επακριβώς. Παλαιότερα έβλεπα ότι ξεπερνούσε η τιμή του τα μισά της Αμόλυβδης, αλλά τα τελευταία έτη βλέπω είναι συνεχώς λιγότερο από τα μισά της και όταν γύρω στο 2012 είχε γύρω στα 0.95€ με ελάχιστα πρατήρια ανά την επικράτεια, τώρα με πάμπολλα πρατήρια & κάλυψη το βρίσκεις Αθήνα περί τα 0.80€ με 0.90€
Σίγουρα βέβαια το LPG δεν είναι μόνο του ως ανεξάρτητο καύσιμο όπως είναι η βενζίνη ή το πετρέλαιο, άρα η σύγκριση μου ίσως να είναι εκτός πλαισίου. -
@harisma23 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Φαντάζομαι αναγνωρίζετε ότι αυτό που βλέπετε είναι Vectra 15-20 ετών, με καναδυό εκατομμύρια χιλιόμετρα και Euro 4 στην καλύτερη.
Όσο για τις χαζομάρες που λέει ο γύρος ότι του μύρισαν μπόχα τα καινούρια diesel Euro 6 που συνάντησε, θα του πω ότι όλοι ενίοτε λέμε και καμία μ@λ@κία για να περάσει η ώρα, αλλά δεν το κάνουμε συστηματικά...
Μια ερώτηση αφού είσαι γνώστης παρακαλώ. Ανεξαρτήτως κινητήρα euro τα taxi ας πούμε στην Αθήνα που είμαι εγώ όταν βγάζουν τα άντερα τους στη κάπνα είναι επειδή είναι ασυντήρητα; Και αν ναι ξέρεις μήπως αν φταίει ο καθαρισμός του dpf; Από περιέργεια ρωτάω.
-
Το ότι έχει εκπεσει ο θεσμός των κτεο σε επίσημο χρηματισμό, όπως ΚΑΙ η κάρτα καυσαεριων, είναι άλλο ζήτημα.
Δηλαδή δεν έχετε δει ταξί και ΙΧ που καίνε περισσότερο λάδι απ ότι βενζίνη;
Ή δεν έχετε μυρίσει πετρογκάζ;
Δεν φταίει το καύσιμο για τα ασυντηρητα και χαλασμένα ή 30 ετών οχήματα. -
@mazda2yaris said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@harisma23 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μια ερώτηση αφού είσαι γνώστης παρακαλώ. Ανεξαρτήτως κινητήρα euro τα taxi ας πούμε στην Αθήνα που είμαι εγώ όταν βγάζουν τα άντερα τους στη κάπνα είναι επειδή είναι ασυντήρητα; Και αν ναι ξέρεις μήπως αν φταίει ο καθαρισμός του dpf; Από περιέργεια ρωτάω.
Τα πάντα φταίνε στο αμάξι στο βίντεο. DPF δεν έχει πάντως.
-
Εγώ μύρισα πίσω από καινούργιο diesel και όχι μόνο μια και δυο φορές μια μυρωδιά μεταξύ κάρβουνο που μόλις του βάζεις φωτιά και έχει αυτήν την έντονη πικρή μυρωδιά και αμμωνίας σαν αυτήν που βάζουμε για το τσίμπημα των κουνουπιών.
Τώρα που το θυμάμαι σε διόδια, τουρίστας με καλή Μερσεντές δύο ετών (τι αμαξαρες έχουν όλοι τους ) diesel πολλών κυβικών, παίρνει την απόδειξη και φεύγει με το πόδι στο πάτωμα. Πάλι η ίδια μυρωδιά και μάλιστα εντονη. Μποχα κανονική, με ελαχιστο καπνό μεν αλλά μποχα. Μάλιστα όπως έχω ξαναγραψει η μυρωδιά αυτή τσιμπάει τα ρουθούνια σου.Το τι λέει ο Χάρης, είναι γνωστό...Χάρης είναι....δεν δίνουμε και πολύ σημασία.
Ερώτηση πόσοι έχετε μυρίσει τέτοιες μυρωδιές πίσω από ένα σύγχρονο diesel.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά