-
Είναι το δεύτερο καλύτερο Β-hatch. Πρώτο το Clio λόγω χώρων και γενικότερης συμπεριφοράς ανάρτησης που θυμίζει C-hatch.
-
@clockwork82 said in Peugeot 208:
Είναι το δεύτερο καλύτερο Β-hatch. Πρώτο το Clio λόγω χώρων και γενικότερης συμπεριφοράς ανάρτησης που θυμίζει C-hatch.
Χμ, γκουχ, Fiesta...
-
@realzeus said in Peugeot 208:
Χμ, γκουχ, Fiesta...
Μπλιαχ σορρυ κιόλας
-
Ασχέτως αν αρέσει ή όχι το σχήμα, αντικειμενικά είναι κορυφαίο (επιδόσεις, συμπεριφορά κλπ).
-
Ασχέτως αν αρέσει ή όχι το σχήμα, αντικειμενικά είναι κορυφαίο (επιδόσεις, συμπεριφορά κλπ).
Συμφωνώ Δία αλλά από αξιοπιστία?
-
Στα ίδια με όλα τα Ευρωπαϊκά πάνω-κάτω.
-
Καλησπέρα
Ενδιαφέρομαι για αγορά του 208 1.5 Bluehdi diesel
ή 1.2 βενζίνης καινούργιο. Δεν έχω αποφασίσει τι κινητήρα ακόμα αλλά μιας και κάνω λίγα χιλιόμετρα το χρόνο (11κ) μάλλον το 1.2 puretech . Το μόνο που με φοβίζει είναι η φήμη που έχουν τα Peugeot.Είναι αξιόπιστο το συγκεκριμένο μοντέλο;
Βγαίνει στα 22 χιλιάδες περίπου που είναι αρκετά κατά την γνώμη μου αλλά είναι πολύ όμορφο.
-
Το έγραψες και αλλού και σου απαντήσαμε.
Να ακούσεις την φήμη.
Και διάβασε στο ίντερνετ τι τρέχει με το όνομα Στελλάντις...
Θα δεις ότι οι φήμες είναι δεκαετίες πίσω από μαστόρια που έχουν πεθάνει από γηρατειά εδώ και χρόνια ...
Αλλωστε υπάρχουν και άλλα που έχουν καλή φήμη, καλά συνεργεία και είναι κακάσχημα. Μπορεί να σε βολέψουν...
-
Καλό αυτοκίνητο. Αν μπορείς πάρτο με το eat8 σε βενζίνη.
Αν κάνεις ταξίδια πάρε το diesel -
Μία απορία αν και θα πάρω και την εταιρεία leasing σήμερα τηλέφωνο. Κατά την παράδοση του αυτοκινήτου μου είπαν σέρβις μια φορά τον χρόνο ή στα 20Κ χιλιόμετρα. Μιας και είναι καινούριος ο κινητήρας δεν χρειάζεται αλλαγή λαδιών στα 1000 χιλιόμετρα; Μέχρι και στην Yamaha του 2015 που πήρα καινούρια στα 1000 χλμ αλλάξαμε λάδια. Στα αυτοκίνητα πλέον δεν χρειάζεται; Η απλά στην leasing το κάνουν γαργάρα;
Για τον φίλο που το σκέφτεται, εμένα οι έως τώρα εντυπώσεις μου είναι θετικότατες, για αξιοπιστία δεν μπορώ να πω βέβαια τίποτε. Στα 11Κ τον χρόνο πόσο % είναι ταξίδια και πόσο πόλη/αστικό δίκτυο;
-
@babisstinson said in Peugeot 208:
Μία απορία αν και θα πάρω και την εταιρεία leasing σήμερα τηλέφωνο. Κατά την παράδοση του αυτοκινήτου μου είπαν σέρβις μια φορά τον χρόνο ή στα 20Κ χιλιόμετρα. Μιας και είναι καινούριος ο κινητήρας δεν χρειάζεται αλλαγή λαδιών στα 1000 χιλιόμετρα; Μέχρι και στην Yamaha του 2015 που πήρα καινούρια στα 1000 χλμ αλλάξαμε λάδια. Στα αυτοκίνητα πλέον δεν χρειάζεται; Η απλά στην leasing το κάνουν γαργάρα;
Για τον φίλο που το σκέφτεται, εμένα οι έως τώρα εντυπώσεις μου είναι θετικότατες, για αξιοπιστία δεν μπορώ να πω βέβαια τίποτε. Στα 11Κ τον χρόνο πόσο % είναι ταξίδια και πόσο πόλη/αστικό δίκτυο;
Τα πρώτα λάδια έχουν μέσα εξτρα συνθετικά για να μαζέψουν και καλά τυχόν "γρέζια" κτλ (δεν ξέρω αν το λέω σωστά έτσι μου είπαν)
Εμένα που δεν είναι leasing τα άλλαξα στα 3000 χλμ τα πρώτα ανεξαρτήτως του service.
Δεν είναι υποχρεωτικό, ούτε χρειάζεται.
Επίσης δεν ακολουθω το κάθε 15000 χλμ αλλαγή λαδιών του κατασκευαστή και τα αλλάζω στα 10000.
Κακό δεν κάνω, τώρα αν χρειάζεται είναι αλλου παπα ευαγγελιο. Η εγγυηση ισχύει και να τα αλλάζεις στα χλμ που σου λέει ο κατασκευαστής.
-
@groover1972 said in Peugeot 208:
Συμφωνώ Δία αλλά από αξιοπιστία?
8 χρόνια εγγύηση
-
@babisstinson said in Peugeot 208:
Μιας και είναι καινούριος ο κινητήρας δεν χρειάζεται αλλαγή λαδιών στα 1000 χιλιόμετρα;
Οχι δεν χρειάζεται. Εαν θες να το κάνεις μπορείς.
-
Χμ, γκουχ, Fiesta...
Μπλιαχ σορρυ κιόλας
Η εμφάνιση είναι υποκειμενική. Ομορφο το βρίσκω και το fiesta
αλλά συμφωνώ το 208 είναι πιο όμορφο.
Σε οδηγική συμπεριφορά όμως δεν συγκρίνεται είναι πολύ καλύτερο το ford
-
@cirus said in Peugeot 208:
Χμ, γκουχ, Fiesta...
Μπλιαχ σορρυ κιόλας
Δεν εχει την ποιότητα κύλισης ενός Clio, τα έχω οδηγήσει και τα δυο.
Είμαι στα 40, δεν ψάχνω κοφτερά τιμόνια κι στριφτερά πατώματα, θέλω άνεση και ποιότητα κύλισης. Και το Ford δεν έχει αυτό που θα ήθελα. Το 208 ειναι καπου ανάμεσα σε Clio και Fiesta σε οδηγικά χαρακτηριστικά και εμφανισιακά είναι πιο ενδιαφέρον από το Fiesta. -
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, ξεκάθαροι..!
Το 208 είναι το πιο όμορφο με διαφορά παιδιά. Για πιο sport πάει κανείς στο Fiesta. Για υγραέριο/άνεση στο Clio..
-
@cirus said in Peugeot 208:
Χμ, γκουχ, Fiesta...
Μπλιαχ σορρυ κιόλας
Δεν εχει την ποιότητα κύλισης ενός Clio, τα έχω οδηγήσει και τα δυο.
Είμαι στα 40, δεν ψάχνω κοφτερά τιμόνια κι στριφτερά πατώματα, θέλω άνεση και ποιότητα κύλισης. Και το Ford δεν έχει αυτό που θα ήθελα. Το 208 ειναι καπου ανάμεσα σε Clio και Fiesta σε οδηγικά χαρακτηριστικά και εμφανισιακά είναι πιο ενδιαφέρον από το Fiesta.Φιλε ο καθένας είναι διαφορετικός και θέλει αλλά πράγματα. Απλά συζητάμε. Ολα είναι σεβαστα.
Υπέροχο το 208 με το καλό. Ξεκαθαρα για μενα το πιο όμορφο στην κατηγορία ασχετα αν θα επελεγα εγώ το fiesta.
το 208 εχει αυτό το icocktpit με το μικρό τιμονάκι και δεν με βολευε καθόλου που εκατσα. (αλλους τους βολεύει) μεσα εξω όμως είναι σχεδιαστικά υπέροχο
-
Τελικά προχώρησα σε παραγγελία του 208 1.2 100ps pure tech. Πανέμορφο και από τα λίγα αυτοκίνητα που είναι σχεδόν ετοιμοπαραδοτα (1μιση μήνα) σε σχέση με τους 8 της toyota για το yaris. Το μόνο που με έχει δονήσεις είναι η αξιοπιστία του. Με το που είπα σε κάτι γνωστούς ότι το πήρα ξινισαν ακούγοντας μάρκα και κυβικά. Θα δούμε τώρα.
-
Συμβουλη. Μη δινεις σημασια. Μια χαρα επιλογη εκανες. Καλοταξιδο.
-
@sotirisdi said in Peugeot 208:
Τελικά προχώρησα σε παραγγελία του 208 1.2 100ps pure tech. Πανέμορφο και από τα λίγα αυτοκίνητα που είναι σχεδόν ετοιμοπαραδοτα (1μιση μήνα) σε σχέση με τους 8 της toyota για το yaris. Το μόνο που με έχει δονήσεις είναι η αξιοπιστία του. Με το που είπα σε κάτι γνωστούς ότι το πήρα ξινισαν ακούγοντας μάρκα και κυβικά. Θα δούμε τώρα.
https://www.carandmotor.gr/nea/proto-aytokinito-se-poliseis-stin-eyropi-peugeot-208
Επειδή έχουμε Saxo/206 μέχρι 2008 (2020) στην κατοχή μας, δεν θα ανησυχούσα καθόλου. Εκτός ότι τα αρχαία PSA δεν μας έβγαλαν ποτέ τίποτα (τότε που δεν ήταν και τέρατα αξιοπιστίας..), το καινούργιο 208(και Corsa) είναι τεράστια άλματα μπροστά σε αξιοπιστία, αλλά και ποιότητα κύλισης..για μένα η Χρυσή τομή πλέον μεταξύ υπερβολικής άνεσης των Citroen ή τιμονιού των Ford (Focus I/B Max) που συνήθως έπαιρνα.
Πραγματικά τα εμπορικά αυτοκίνητα 20 χρόνια πριν ήταν απλά κουβαδάκια.. οδήγησα και τα 2 αρχαία PSA πρόσφατα στις διακοπές στις επαρχιακές πόλεις όπου τα έχουμε, με ενδιάμεσα το C3 του 2012 και το B Max του 2015, και τα ταξίδια κυρίως με το 2008, και οι διαφορές είναι διακριτές σε όλες τις κατηγορίες και χρονολογίες.
Το πιο κουραστικό φυσικά είναι το B Max, το "κοφτερό" τιμόνι των Ford δεν το αντέχω πια..αν δεν ήταν κορυφαίο μικρό πολυμορφικό που χρησιμοποιούμε σε δουλειές θα το είχαμε στείλει πρώτο.. αλλά το τι έχω κουβαλήσει με αυτό δεν θα το πιστέψετε (πέφτει ακόμη και το κάθισμα του συνοδηγού, συρωμενες πόρτες, καλό για μεταχειρισμένο για μικρές οικογένειες/"επαγγελματικό").
Ποια έκδοση πήρες;
Peugeot 208