-
Καλη συνεχεια
-
Σπύρο με τον εαυτό σου μιλάς?
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μπας και έχετε μεινει στα συριζαιικα με το "ιβηρικο μοντέλο" που φέρνει φτηνές τιμές και "γιατί δεν το κάναμε όπως οι Ισπανοί;" (αν και αυτό το έχουν καταλάβει και το έχουν μαζέψει, δεν το λένε πια)
Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις...
Οι ζαιοι είπαν να ζητήσει η κυβέρνηση εξαίρεση του καθορισμού της τιμής της kwh από το χρηματιστήριο τιμής.
Το άρθρο που έβαλες αναφέρει πως οι τιμές είναι υψηλες, τον Ιανουάριο του 21, λόγω υψηλών φόρων της κυβέρνησης. Άλλο πράγμα οι φόροι άλλο πράγμα η διαμόρφωση τιμής στο χρηματιστήριο
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν ειχα παρεα οταν το εγραψα. Ποιους εννοεις εσεις;
Του δεξιούς ντε. Αφού ήταν και στην κάλπη μαζί σου όταν ψήφισες.
-
Τον Απρίλιο η Ισπανία είχε τιμή mwh στον καταναλωτη, κάπου 30% παραπάνω από την Ελλάδα.
Η συμφωνία βασίστηκε στο ότι έχει πολλές ανανεώσιμες (ελεύθερα βουνά από αιολικά κλπ) και στο ότι εισάγει φα από την Αλγερία.
Θα πάει πολύ καλά και αυτό, τα κορόιδα βλέπεις τελείωσαν παντού...
https://m.naftemporiki.gr/story/1872235/ispania-i-algeria-euthugrammizetai-stadiaka-me-ti-rosiaΠράγμα που δείχνει ότι αν δεν επιδοτηθεί ο καταναλωτής, φθηνό ρεύμα μην περιμένουμε.
-
Εχουμε μία ωραία και κυρίως ΕΝΩΜΕΝΗ Ευρώπη..
-
Κολλημένη ναι, ενωμένη όχι…
-
3 χρονακια "θριάμβων" σήμερα ή για να είμαστε πιο δίκαιοι 16 μήνες "άνεσης και ιδεολογικής καγκουριας" και 20 μήνες καταβαραθρωσης...ίσως αυτός να είναι ο τελευταίος εκκαθαριστικος λογαριασμός για το αγόρι, παρόλο που χθες επέμενε για εξάντληση
ολωντης τετραετίας.Το τελευταίο τετράμηνο ήταν αρκουντως πυκνό και κατέδειξε την ολική αποτυχία του. Εκδηλώθηκαν όλες οι ανατιμήσεις που ανατινασσουν τον προϋπολογισμό της πλειοψηφίας και βέβαια είχαμε και τις φοβερές επιτυχίες στα εξωτερικά/εθνικά θεματα. Ενώνουμε με την ξεφτίλα στο κομμάτι των ΜΜΕ (είπαμε, αφήνουμε τα δικαστικά στην άκρη) και έτοιμη η τοξικοπιτα για ψήσιμο.
Εν τω μεταξύ έχει χαζεψει και τους δικούς του με τα της εκλογολογιας, όπως και να έχει όμως όλα σε safe mode θα πηγαίνουν.
Ας ελπίσουμε τουλαχιστον σε λίγες πυρκαγιές και άλλα απρόβλεπτα γεγονότα. -
Να θυμάστε πως ο λόγος του Κυργιάκου είναι συμβόλαιο!
Δεν είναι κανένας κλόουν, σαν μερικούς μερικούς αντιπάλους του.- -
-
Άκουγα το πρωί τον Μαύρο της Marc που παρουσιάζει τις 6μηνιαίες δημοσκοπικές τάσεις και να δίνει παράσταση νίκης 7+% στον Κούλη. Καταλληλότερο τον Κούλη με +20% νομίζω και να παρουσιάζει την μεταβολή της παράστασης νίκης από το +20% μέχρι το 7+% σήμερα, όπου λίγο πολύ είπε ότι αν συνεχιστεί η τάση αυτή και οι εκλογές πάνε στο τέλος, μπορεί και να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην παράσταση νίκης. Αν ήταν πρωθυπουργός θα έκανε χθες τις εκλογές δήλωσε.
Αυτά προς συζήτηση... -
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άκουγα το πρωί τον Μαύρο της Marc που παρουσιάζει τις 6μηνιαίες δημοσκοπικές τάσεις και να δίνει παράσταση νίκης 7+% στον Κούλη. Καταλληλότερο τον Κούλη με +20% νομίζω και να παρουσιάζει την μεταβολή της παράστασης νίκης από το +20% μέχρι το 7+% σήμερα, όπου λίγο πολύ είπε ότι αν συνεχιστεί η τάση αυτή και οι εκλογές πάνε στο τέλος, μπορεί και να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην παράσταση νίκης. Αν ήταν πρωθυπουργός θα έκανε χθες τις εκλογές δήλωσε.
Αυτά προς συζήτηση...#aloimono_mas
-
Ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος λέει ελαιώνας των Βαλκανίων...
-
Πριν λίγο κατέβασα για εμένα και τη γυναίκα μου τα ποσά με τις επιστρεπτεες που πρέπει να επιστραφούν από 29/7 .
Νομίζω ότι αυτό ερμηνεύεται ως η πιο επίσημη και έγκυρη διάψευση των σεναρίων για εκλογές τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.
Θα το πάει όσο γίνεται περισσότερο , λογικά θα μοιράσει του κόσμου τα ψευτοεπιδοματα σε επίπεδο fuelpass ,powerpass , foodpass , kolohartopass , sexpass , κλπ με όλη τη χώρα να παραμιλαει και να ασχολείται με πλατφόρμες και προθεσμίες.PS. Είχα πει πως θα ψήφιζα Κούλη αν χάριζε τις επιστρεπτεες και θα έδινα μάχη να πείσω και τη γυναίκα μου για το ίδιο η οποία ανανταμ παπανταμ ψηφίζει ΝΔ αλλά μετά τη καταστροφική διαχείριση της πανδημίας και την διάλυση του λιανεμπορίου ορκίστηκε πως δεν θα ξαναψηφίσει το αγαπημένο κόμμα της.
Κρίμα Κυριάκο , ενώ η ΕΕ εδώ και κάμποσους μήνες έχει δώσει το πράσινο φως πως μπορεί η κάθε χώρα να επιλέξει αν θα επιστραφούν τα ποσά αυτά ή όχι από τους δικαιούχους, αντί να επιλέξεις για μικρες επιχειρήσεις την μη επιστροφή έως 15.000 (μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ) , εσύ επέλεξες να πετάξεις σε άχρηστη μικροκομματικη επιδοματικη πολιτικη μερικά δις . -
Μπράβο στην σύζυγο vagkirk που βλέπει την μεγάλη εικονα. Ας είμαστε ρεαλιστές, οι επιστρεπτεες γυρίζουν πίσω κατά το 1/3 αντί του 1/2 αρχικά. Το δικαιοτερο θα ήταν να φορολογηθουν ως εισόδημα στην κλίμακα αλλά μικρή η διαφορά. Επίσης με εως 96 άτοκες δόσεις, εντάξει ,"τι άλλο να κάνει πια αυτός ο Μητσοτάκης"...
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μπράβο στην σύζυγο vagkirk. Ας είμαστε ρεαλιστές, οι επιστρεπτεες γυρίζουν πίσω κατά το 1/3 αντί του 1/2 αρχικά. Το δικαιοτερο θα ήταν να φορολογηθουν ως εισόδημα στην κλίμακα αλλά μικρή η διαφορά. Επίσης με εως 96 άτοκες δόσεις, εντάξει ,"τι άλλο να κάνει πια αυτός ο Μητσοτάκης"...
οι επιστρεπτεες γυριζουν κατα 50% και σε καποιες περιπτωσεις λιγοτερο.
ΑΛΛΑ προφανως το μη επιστρεπτεο τμημα θα φορολογηθει κανονικοτατα. οπως και ειναι σωστο.
εδω να πουμε τα συν του koulis.
η φορολογια των επιχειρησεων ειναι ηδη για τα εισοδηματα του 2021 στο 22%, στο 70% η προκαταβολη και στο 5% τα μερισματα.
αν επεφτε λιγο ακομη, στα υποσχεμενα προεκλογικα, ο φορος και η προκαταβολη θα ηταν μια χαρα.
θυμιζω οτι οι ζαιοι πηγαν να κλεισουν καθε μικρομεσαια δραστηριοτητα σε βαρος των μονοπολιων με αποτελεσμα ο εκπροσωπος της δεξιας και της οπισθοδρομισης των λαικων οικογενειων να φαινεται καλυτερος. ηταν η κερκοπορτα για να εκτρεψει τη λαικη βουληση στις νεοφιλελευθερες πολιτικες. και τα εργατικα στο βαραθρο.
οπως ακριβως ΤΩΡΑ γινεται της λαμογιας και θα μας το ακουμπησουν οπως ακριβως το λενε, τοτε υπηρξε η μπακ ντορ να μας τον ακουμπησουν χωρις να το λεν.
και εχει ο αρης να μας λεει για την αριστερα.
την πχια?
απο πχιους?
....ζαιοι και ζεχνουν -
Καλά όχι ότι θέλω να πάρω το μέρος κάποιων αλλά μου φένεται σε άλλη χώρα ζούσατε. Πτωχεύσαμε εμείς εδώ στην Ελλάδα!!!! Είχαμε βαρεσει πτώχευση πληρωμών αν δεν μας έδιναν χρήματα. Τα δημόσια ταμεία μας ήταν άδεια!
Οι ζαιοι παρέλαβαν δημόσια ταμεία που έφταναν για λίγες ημέρες για τις βασικές ανάγκες του κράτους, ενώ είχαν να πληρώσουν δανειακές συμβάσεις των προηγούμενων μνημονίων κάπου στα 20+ δις ευρώ. Τουλάχιστον αυτό μας λένε οι ειδικοί.
Μπορεί εσείς να είχατε την καλύτερη λογιστική κατάσταση στην εταιρία σας, η χώρα όμως πτώχευσε. Πως να το πούμε στα ελληνικά;Τα οποια χρήματα πήραμε, μας τα έδωσαν με κάποια προαπαιτούμενα και αυτά ήταν προς το συμφέρον των ομίλων των χωρών που μας δάνεισαν.
Ποιοι ροζ δουριοι ίπποι και πράσινα άλογα. Πτωχεύσαμε.
Εκτός αν θέλατε να τα διαλύσουν όλα, αλλά μετά πως θα αγοράζατε τα φηβ σας ;;;
-
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτά προς συζήτηση...Πριν μερικές σελίδες είχα γράψει ότι ο Τσίπρας έκαψε το ενδεχόμενο των εκλογών τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο, ζητώντας επίμονα να κηρύξει από τώρα εκλογές ο Μητσοτάκης. Θα ήταν αντιφατικό να κηρύξει εκλογές επειδή το "ζήτησε" ο Τσίπρας.
Χθες ο Μητσοτάκης έπαιξε αντίστροφα. Εκλογές στο τέλος της 4ετίας.
Το εννοούσε ή απλά ήθελε να έχει αυτός το πάνω χέρι στο θέμα αυτό και ξαφνικά να κηρύξει εκλογές μετά τα "μπάνια του λαού" χωρίς να του το έχει πει ο Τσίπρας;Πάντως αν πράγματι πάει για εκλογές το 2023 μάλλον θα καταλήξει για Μάιο/Ιούνιο του 2023 γιατί Μάρτιο/Απρίλιο είναι φουλ από αργίες και με το ενδεχόμενο διπλών εκλογών δεν θα βγαίνουν οι ημερομηνίες.
Θεωρώ ότι οι εκλογές τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο θα είναι ποιο χαλαρές και θα έχουν χαρακτηριστικά του 2019. Εκλογές το 2023 θα είναι χάλι μαύρο γιατί πιθανά να μην προκύψει κυβέρνηση ούτε μετά την 2η εκλογική αναμέτρηση.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καλά όχι ότι θέλω να πάρω το μέρος κάποιων αλλά μου φένεται σε άλλη χώρα ζούσατε. Πτωχεύσαμε εμείς εδώ στην Ελλάδα!!!! Είχαμε βαρεσει πτώχευση πληρωμών αν δεν μας έδιναν χρήματα. Τα δημόσια ταμεία μας ήταν άδεια!
Μπορεί εσείς να είχατε την καλύτερη λογιστική κατάσταση στην εταιρία σας, η χώρα όμως πτώχευσε. Πως να το πούμε στα ελληνικά;Τα οποια χρήματα πήραμε, μας τα έδωσαν με κάποια προαπαιτούμενα και αυτά ήταν προς το συμφέρον των ομίλων των χωρών που μας δάνεισαν.
Ποιοι ροζ δουριοι ίπποι και πράσινα άλογα. Πτωχεύσαμε.
Εκτός αν θέλατε να τα διαλύσουν όλα, αλλά μετά πως θα αγοράζατε τα φηβ σας ;;;
Οι ζαιοι φορολογησαν παραλογα την μικρομεσαια επιχειρηση που δηλωνε εισοδηματα χωρις να φοροδιαφευγει και επιδοτησε την φοροδιαφυγη.
Πτωχευσαμε ακριβως για αυτο λογο και οι ζαιοι επιβραβευσαν αυτη ακριβως τη πρακτικη.
Ολα τα αλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε. -
Παιδιά χαλαρώστε με τις επιστρεπτέες. Υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που πήραν δεκάδες χιλιάδες € και καθόντουσαν σπίτι κι έπιναν καφέ. Ξέρω προσωπικά ΠΟΛΛΟΥΣ!!!
Χαρίζει λεφτά ο Κούλης και πολλά, πάρα πολλά, μην τρελαθούμε τώρα, μη λέει ο καθένας ότι θέλει...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2