-
@andreas72 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στην Ελλάδα, 4+1(ΔΕΗ) νταβατζηδες, καθορίζουν την τιμη της ηλεκτρικής ενέργειας. Αν η ΔΕΗ δεν ήταν ιδιωτική θα μπορούσε να κρατήσει τις τιμές χαμηλότερα (όχι φυσικά χαμηλότερα του κόστους).
Αυξήσεις με ΑΥΞΗΣΕΙΣ έχουν διαφορά.Αυτό πες το δέχομαι. Αλλά όχι ότι αν ήταν κρατική η ΔΕΗ δεν θα είχαμε αυξήσεις όπως υπονοείται εδώ μέσα... Και πόσο θα ήταν αυτό το "χαμηλότερα"; 20% πάνω από το '21, 30, 40, πόσος Επ αυτού κανείς δεν μιλάει, απλά θα είχαμε φθηνό ρεύμα. Πόσο "φθηνό";
-
Αν ήταν μόνο η ΔΕΗ θα είχαμε υδροηλεκτρικα και ΑΠΕ, μάλιστα συνεχώς αυξάνουν το ποσοστό τους. Οπότε θα μας επηρέαζε το φα αλλά όχι τόσο πολύ
Έτσι όπως τα περιγράφεις αυτό το συμπέρασμα βγάζω. -
Μια ιδέα για τις τιμές χονδρικής της επόμενης μέρας εδώ.
-
Όχι δεν είναι έτσι, η ΔΕΗ έχει επίσης παραγωγή απο φα και βέβαια και από λιγνίτες με τεραστιο πλέον κόστος ρύπων.
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν ήταν μόνο η ΔΕΗ θα είχαμε υδροηλεκτρικα και ΑΠΕ, μάλιστα συνεχώς αυξάνουν το ποσοστό τους. Οπότε θα μας επηρέαζε το φα αλλά όχι τόσο πολύ
Έτσι όπως τα περιγράφεις αυτό το συμπέρασμα βγάζω.Θα μπορούσε βέβαια η ΔΕΗ να προσφέρει μια φτηνότερη τιμή.Αλλα τότε δεν ξέρω πως θα κάλυπτε την αναπόφευκτη μείωση παραγωγής των άλλων.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πόσα σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεια κλπ μας στοίχισαν η Ολυμπιακή, η αγροτική, οι κρατικοί δρόμοι (έτσι για να θέσω κι εγώ το διαχρονικό αριστερό ερώτημα).Κατακριτέα όλα αυτά. Αλλά να τα θέσουμε στη σωστή τους βάση. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρησιμοποίησαν αγροτική, ολυμπιακή κτλ για να εξυπηρετήσουν τα πελατακια τους. Για να μετακινουν τους κομματικούς στρατούς τους για να τους ψηφίσουν. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο.
Τα υπερχρεη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πώς έγιναν; Πόσα σχολεία γίνονται με τα 800εκ που χρωστάνε αθροιστικά;
Και κάτι ακομα. Οι ανακεφαλαιοποιησεις τον τραπεζών ποσα δις ευρώ κόστισαν; Πόσα σχολεία γίνονταν με τα χρήματα του ελληνικου λαού που τα έφαγαν οι τραπεζίτες χέρι χέρι με ...
Αυτά γιατί δεν ενοχλουν κανέναν; -
-
ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ!
-
Πόσα σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεια κλπ μας στοίχισαν η Ολυμπιακή, η αγροτική, οι κρατικοί δρόμοι (έτσι για να θέσω κι εγώ το διαχρονικό αριστερό ερώτημα).Κατακριτέα όλα αυτά. Αλλά να τα θέσουμε στη σωστή τους βάση. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρησιμοποίησαν αγροτική, ολυμπιακή κτλ για να εξυπηρετήσουν τα πελατακια τους. Για να μετακινουν τους κομματικούς στρατούς τους για να τους ψηφίσουν. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο.
Τα υπερχρεη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πώς έγιναν; Πόσα σχολεία γίνονται με τα 800εκ που χρωστάνε αθροιστικά;
Και κάτι ακομα. Οι ανακεφαλαιοποιησεις τον τραπεζών ποσα δις ευρώ κόστισαν; Πόσα σχολεία γίνονταν με τα χρήματα του ελληνικου λαού που τα έφαγαν οι τραπεζίτες χέρι χέρι με ...
Αυτά γιατί δεν ενοχλουν κανέναν;Α ναι, κάπου υπάρχουν κρυμμένοι κάποιοι ααααααααλλοι Έλληνες που δεν ανήκουν στο εμποτισμένο με ΠΑΣΟΚ (μπλε και πράσινο και ροζ) 85% του ελληνικού λαού που θα έρθουν και θα κυβερνήσουν και θα είναι οι σούπερ διαχειριστές, χωρίς λαμογιες και ρουσφέτια. Εγώ την παραμυθα αυτή δεν την αγοράζω πλέον, λυπάμαι, αν είσαι νεότερος μπορείς να ελπίζεις ακόμη, σε καταλαβαίνω, έτσι ήμουνα κι εγώ πριν 15 χρόνια.
Όπως ο ελληνικός καπιταλισμός δεν είναι ίδιος με του Χονγκ Κονγκ και το ελληνικό δημόσιο δεν είναι σουηδικό.
Τώρα για το τι πειράζει και δεν πειράζει τον κάθε ένα στο που τα τρώει το κρατος, αν είναι να το ανοίξουμε και να συζητήσουμε επί παντός επιστητού, δεν τελειώνουμε ούτε αύριο το πρωί. -
Αυτή την στιγμή ο πρωθυπουργός περιμένει να δει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, για την πρόταση μομφής εναντίον του που του έκαναν οι βουλευτές του κόμματος του, γιατί δεν τήρησε τους όρους του λοκ-ντάουν και έκανε πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία...
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, έχει γίνει και με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς για τα ίδια πολύ σοβαρά θέματα...
Στην Αγγλία βέβαια.
Οπότε κόψτε την νδ-πασοκ-σύριζα προπαγάνδα και πληρώστε ή ξυπνήστε...
-
Όχι δεν είναι έτσι, η ΔΕΗ έχει επίσης παραγωγή απο φα και βέβαια και από λιγνίτες με τεραστιο πλέον κόστος ρύπων.
Έτσι όπως τα περιγράφεις αυτό το συμπέρασμα βγάζω.Θα μπορούσε βέβαια η ΔΕΗ να προσφέρει μια φτηνότερη τιμή.Αλλα τότε δεν ξέρω πως θα κάλυπτε την αναπόφευκτη μείωση παραγωγής των άλλων.
Ξέρουμε πόσο είναι η παραγωγή της ΔΕΗ από λιγνίτη; Το κόστος επιβάρυνσης αυτού με τα πρόστιμα;
-
Ξέρουμε πόσο είναι η παραγωγή της ΔΕΗ από λιγνίτη; Το κόστος επιβάρυνσης αυτού με τα πρόστιμα;
Βαριέσαι βρε να ψάξεις; Κοντά στο 14% (από 8;) και αναμένεται να αυξηθεί. Κόστος ρύπων αυτή την στιγμή στα 70 ευρώ, λένε ότι θα φτάσει τα 100, νομίζω ότι ήταν κάτω από δεκαρικο παλιά.
Μην το ψάχνεις. Μόνο αν ημασταν full από ΑΠΕ θα είχαμε σωθεί. Η αν δεν είχαμε ιδιωτικές μονάδες, ήταν τα φα κρατικά και έτρωγε το κόστος η ΔΕΗ (κι έχει ο θεος).
-
Αυτά γιατί δεν ενοχλουν κανέναν;Α ναι, κάπου υπάρχουν κρυμμένοι κάποιοι ααααααααλλοι Έλληνες που δεν ανήκουν στο εμποτισμένο με ΠΑΣΟΚ (μπλε και πράσινο και ροζ) 85% του ελληνικού λαού που θα έρθουν και θα κυβερνήσουν και θα είναι οι σούπερ διαχειριστές, χωρίς λαμογιες και ρουσφέτια. Εγώ την παραμυθα αυτή δεν την αγοράζω πλέον, λυπάμαι, αν είσαι νεότερος μπορείς να ελπίζεις ακόμη, σε καταλαβαίνω, έτσι ήμουνα κι εγώ πριν 15 χρόνια.
Όπως ο ελληνικός καπιταλισμός δεν είναι ίδιος με του Χονγκ Κονγκ και το ελληνικό δημόσιο δεν είναι σουηδικό.
Τώρα για το τι πειράζει και δεν πειράζει τον κάθε ένα στο που τα τρώει το κρατος, αν είναι να το ανοίξουμε και να συζητήσουμε επί παντός επιστητού, δεν τελειώνουμε ούτε αύριο το πρωί.Απλα εξαιρετικη απαντηση προς καθε κατευθυνση.
-
Η τιμή του ρεύματος διαμορφώνεται από την τελευταία ημερήσια προσφορά στο χρηματιστήριο ενέργειας. Η οποία είναι και η ακριβότερη, γιατί εννοείται ότι οι φθηνότερες προσφορές έχουν ήδη επιλεγεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Επειδή δεν επαρκούν οι ΑΠΕ, η τελευταία ή οι τελευταίες ημερήσιες προσφορές είναι πάντα από ΦΑ και πανάκριβες, οπότε η τιμή του ρεύματος εκτοξεύεται.
Άρα πρακτικά αν έχεις μόνο ενέργεια από ΑΠΕ έχεις φθηνό ρεύμα. Οι ΑΠΕ όμως δεν σου δίνουν πάντα την ισχύ που χρειάζεσαι. Αν δεν φυσάει καπούτ οι ανεμογεννήτριες.
Άρα θα πας αναγκαστικά στο ΦΑ για να βρεις ρεύμα. Το χρειάζεσαι κι αυτό. Πρέπει να το ταίζεις για να συμφέρει τον παραγωγό να το έχει σε λειτουργία και να αγοράζεις κι εσύ όποτε θέλεις.
Έχει μια πολυπλοκότητα η ιστορία.... Δεν είναι θέμα ιδιωτικής ή κρατικής ΔΕΗ... Μακάρι να ήταν, θα λύναμε και τα προβλήματά μας με μια αγοραπωλησία της ΔΕΗ πίσω στο κράτος. -
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί η τελευταία να επηρεάζει το σύνολο, αφού είναι τελευταία, άρα έχουν επιλεγεί κάποιες άλλες φθηνότερες νωρίτερα.
Οι πάροχοι με λίγες ΑΠΕ αναγκαστικά πάνε μόνο σε φα, σωστά;
-
Είναι από ΕΕ το σύστημα η τελευταία προσφορά να καθορίζει την τιμή. Το θέσπισαν (λένε) για να ενθαρύνουν την επέκταση των ΑΠΕ. Δεν καταλαβαίνω κι εγώ πως ακριβώς συνδέονται αυτά τα 2.
Επίσης είναι αυτό που ζήταγε ο Κούλης από την ΕΕ να καταργηθεί. Και σήκωσαν νομίζω μπαιράκι και οι Ισπανοί? Αλλά αρνήθηκαν οι Βόρειοι.
Γενικά ένα μπάχαλο η ΕΕ, ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντά του...
Η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι μάλλον Ελληνικό εφεύρημα και πάνε να τη μαζέψουν τώρα, απ' ότι διαβάζω. Θα δούμε. -
Φαντάζομαι αυτό δεν έχει κάποια σημασία για την τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα, μόνο η έλλειψη ΑΠΕ.
-
Τώρα για το τι πειράζει και δεν πειράζει τον κάθε ένα στο που τα τρώει το κρατος, αν είναι να το ανοίξουμε και να συζητήσουμε επί παντός επιστητού, δεν τελειώνουμε ούτε αύριο το πρωί.Νταξ. Όλοι είναι κακοί και κάνουν ρουσφέτια κτλ κτλ κτλ. Επειδή όμως την επομένη των εκλογών κάποιος πρέπει να κυβερνήσει, ας διαλέξουμε με την απαγωγη σε άτοπο τον λιγότερο κακό. Το να ισοπεδώνουμε τα πάντα δεν οδηγεί πουθενά. Δεν είναι όλοι ίδιοι.
Και όταν έρθει η κουβέντα στον λιγότερο "κακό" ένα είναι σιγουρο. Με τα μπάζα 40 χρόνων δεν χτίζεται καινούργια οικοδομή. -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κανείς ένα λάθος άντυα. Δεν εξετάσεις τον ύψος των εισοδημάτων και των φόρων. Και τι αγοραστική δύναμη έχουν οι πολίτες σε αυτές τις χώρες.
Μπορεί ο φόρος στην ενέργεια να είναι το 62% αλλά η απόλυτη τιμή του να είναι το 5% του μηνιαίου μισθού και εδώ να είναι το 35-40% του μηνιαίου μισθού με σκοπό να παρέχονται κοινωνικές πολιτικές.Οπότε έχουμε δυο δεδομένα.
Ειτε κάποιοι δεν πληρώνουν φόρους ή πληρώνουν λίγους.
Είτε οι φόροι στους μη έχοντες αναλογικά με το εισόδημα τους είναι υψηλοι.Άρα καλά κάνουν οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται. Δεν ζητούν ξένα λεφτά, ζητούν ίδια ποσόστωση βαρών με τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης
Όπως βλέπεις η ζωή δεν είναι τόσο απλη όσο καποιες απλουστευμένες υποθέσεις
Σας είχα βάλει παράδειγμα, dacia sandero με όλα τα έξτρα θέλει 10 κατώτατους μισθούς. Εδώ θελει 25.
Το να είναι σπάταλο και υπερμεγάλο το κράτος και ως εκ τούτου να τρώει τους φόρους μας στα "μπουζούκια" , δεν το σκέφτεσαι καν σαν σενάριο ε ?
Μόνο που αυτή είναι η αλήθεια...
Τεράστιοι φόροι ανύπαρκτες παροχές...
Σοβιετία που λέγαμε...
Η χαμηλή αγοραστική δύναμη είναι απότοκο κυρίως χαμηλών αμοιβών, όχι υψηλών φόρων. Στην ΕΣΣΔ οι φόροι ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι. Δεν ξέρω πως το έχετε στο μυαλό σας...
Επίσης το παραμυθάκι με την Δεξιά και τις δουλειές πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή. Ήρθε η Pfizer στην Θεσσαλονίκη... 900 Ευρώ καθαρά για στέλεχος με μεταπτυχιακά κλπ και μάλιστα ενοικιαζόμενος μέσω ICAP, Adecco κλπ. Θα ακούει ο άλλος ότι δουλεύεις στην Pfizer και θα νομίζει ότι είσαι και υψηλά αμειβόμενος... Χαχαχα...
-
Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύπλοκη. Υπάρχουν σταθμοί σε εφεδρεία, σταθμοι που αποζημιώνονται για να μένουν εκτος κτλ. Η τελική τιμή καθορίζεται με πολύ κουλό τρόπο που μου τον έχουν εξηγήσει 2-3 φορές αλλά δεν μπορώ να τον συγκρατήσω. Ο τρόπος αυτός αφήνει παράθυρα για συνεννοήσεις και δημιουργία υπερκερδων για τους παρόχους.
Νομίζω ότι η υποχρέωση της χώρας ήταν να δημιουργήσει το χρηματιστήριο ενέργειας αλλά δεν ήταν υποχρεωτικό να περνάει το 100% της ενέργειας από αυτό. Εδώ όμως η πώληση του 100% της ΗΕ μέσω του χρηματιστηρίου, οδηγεί στις στρεβλώσεις που βιώνουμε. -
Ρε παιδιά δεν έχετε καταλάβει ότι είμαστε ένα τεράστιο τσίρκο ως χώρα και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο πλέον και για πολλά χρόνια.
Έχουμε από το ακριβότερο ρεύμα και καύσιμα στην Ευρώπη , πλέον και ενοίκια και τιμές ακινήτων με μισθούς και αγοραστική δύναμη πολύ χαμηλή επίσης σε σχέση με την Ευρώπη.
Έχουμε πλέον και τεράστιο πληθωρισμό σε σχέση με τους άλλους!!!!!
Πληθωρισμός που δεν ήρθε λόγω ανάπτυξης ή οικονομικής μεγέθυνσης αλλά λόγω της γενικότερης παγκόσμιας κατάστασης στις αγορές πρώτων υλών αλλά με μεγαλύτερο ποσοστό από τους κουτοφραγκους όπως είπα και πιο πάνω.
Εκρηκτικό μίγμα για το οποίο δεν υπάρχει καμία σωστή λύση! Ο Κούλης αύξησε τον βασικό μισθό λες και έχουμε οικονομική άνοδο !!!! σε πληθωριστικό περιβάλλον !!! και κατηγορούν τις επιχειρήσεις για αισχροκέρδεια όταν εκτός από την αύξηση των α υλών και ενέργειας πρέπει σε ένα πρωινό να πληρώσουν και 10% μεγαλύτερους μισθούς και εισφορές!
Που τελικά αν κάποιος μικρομεσαίος κάνει το λάθος να αυξήσει τιμές προϊόντων και υπηρεσιών η πελατεία του θα πάει σε μεγάλες αλυσίδες.
Παράνοια απόλυτη.
Μαθαίνω πως οι πρώτοι που το αντιλήφθηκαν είναι οι μετανάστες εργάτες γης που έχουν εξαφανιστεί από την Ελλάδα και δεν βρίσκουν οι αγρότες ανθρώπους για τις εργασίες τους εκτός από όσους πληρώνουν πραγματικά καλά. Οι Αλβανοί ακόμη και με περιουσίες στην Ελλάδα πλέον πάνε Ιταλία , Αγγλία , και κυρίως Γαλλία , δουλεύουν εξι μήνες και έξι μήνες παίρνουν μεγάλο επίδομα ανεργίας. Ρουμάνοι το ίδιο. Μόνο τα καημένα τα Πακιστανακια στηρίζουν την οικονομία μας αλλά πόσο θα αντέξουν και αυτοί.
PS : η εγκατάλειψη της χώρας από τους Αλβανούς είναι κατά την άποψη μου μεγάλο σημάδι οικονομικής παρακμής , ακόμη και συμβολικά έχει την σημασία του , αυτοί που έχτισαν όλες τις κρίσιμες υποδομές της χώρας μας (λιμάνια , δρόμους , γέφυρες , αεροδρόμια ) , έχτισαν χιλιάδες κατοικίες , μεταμόρφωσαν όλα τα χωριά της χώρας με το χτίσιμο παραδοσιακών πέτρινων και μη κατοικιών και ξενοδοχείων τα τελευταία 20 χρόνια , εγκαταλείπουν το καράβι μαζικά.
Πραγματικά δεν ξέρω αν ήταν ο Αντρέας που σιχαίνεστε τόσο που είπε πως θα καταντήσουμε τα γκαρσονια της Ευρώπης , αλλά το μόνο μέλλον που προβλέπω για τη χώρα μου είναι η Ταϊλάνδοποιηση της.
Διώξτε έξω τα παιδιά σας όσοι μπορείτε χωρίς δεύτερες σκέψεις!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2