-
Συνεχίζεις, οκ δεύτερη αναφορά προς τη διαχείριση, θα σε πάω συνέχεια με αναφορές μέχρι η διαχείριση να δει τον τρόπο που γράφεις, ειδάλλως να μας αφήσει το ελεύθερο να σου μιλήσουμε με τον ίδιο τρόπο.
Ποια αρχική άποψη και θέση και άλλες εμμονές με τα γενετικά όργανα;;; όταν έλεγα μηχανικούς είχα στο μυαλό μου τους εργολάβους μηχανικούς διότι με τέτοιους είχα και εγώ και ο περίγυρος μου επαφές, όταν έγινε η ενσταση στην συζήτηση έκανα μια καλύτερη διευκρίνιση του τι εννοώ στην σκέψη μου.
Οι συμπλεγματικοι άνθρωποι επιμένουν στο λάθος. Εγώ είδα ότι η αναφορά μου σε σκέτο μηχανικούς δεν νοείται από όλους ως εργολάβους μηχανικούς και έτσι το διόρθωσα.
Θα μας πεις πως να γράψουμε και τι θα σκεφτούμε; Ειλικρινά έτσι κανείς σε όλους; Τους λες πως να σκέφτοντια και τι και αν δεν συμφωνούν αυτα μαζί σου τους χαρακτηρίζεις απαξιωτικά;
Αν πληγώθηκαν τα αισθήματα σου και διακατεχεσαι από ένα αίσθημα προσβολής και απαξίωσης, σου ζητώ συγνώμη , κατά τα άλλα κρατά κατά νου πως δεν με ενδιαφέρει η άποψη σου.
Ρε συ ειλικρινά, είσαι καλά;
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
το επισης. το ματαξαναλεω. τοσα γιουρα δεν. ουτε ας πουμε για να παρω κατι στα παιδια μου. δεν εχω αφου. απορω πως. ειπαμε στο 1% ανηκωμεν.
Στο 1% των δηλωμένων. Υπάρχουν και τα αδήλωτα που είπαμε είναι 50% (τουλάχιστον) του ΑΕΠ και ανήκουν πάρα πολλοί από το 90% που δηλώνουν κάτω από €10.000/έτος. Αλλά για τέτοια σπίτια έχουν φράγκα! Σε φίλη μου, της πήρε ο πατέρας της διαμέρισμα στην Γλυφάδα €750.000. Δηλώνει αρκετά, αλλά έχει πολλά περισότερα....ναυτιλία γαρ (δεν είναι εφοπλιστής, υπάλληλος). Γνωστό ότι στις ναυτιλιακές τα μάυρα είναι πολλαπλάσια του μισθού.
-
Γύρε, δε θα ασχοληθώ για πολύ ακόμη μαζί σου, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να έχεις το θάρρος της γνώμης σου και να μην κάνεις κωλοτούμπες.
Επί μέρες μας έλεγες όλους τους μηχανικούς λαμόγια. Και δεν το έλεγες κατά τύχη ή εκ παραδρομής εννοώντας κάτι άλλο, γιατί αναφερόσουν και σε μένα (που δεν είμαι κατασκευαστής) λέγοντας ότι "σας ξέρει όλη η αγορά τι λαμόγια είστε". Τα σχετικά ποστ που έκανες πριν από 7-8 μέρες είναι όλα εκεί, αδιάψευστοι μάρτυρες των προθέσεων σου.
Κάποια στιγμή, υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής, αποφάσισες να κάνεις την κωλοτούμπα σου και να "διευκρινίσεις" ότι αναφέρεσαι στους εργολάβους μηχανικούς μόνο. Edit {Mod} Γιατί θες μεν να κάνεις την κωλοτούμπα, αλλά θες και να συνεχίσεις να μας τη λες. Γι' αυτό κολλάς και το μηχανικός στο εργολάβος. Ο εργολάβος είναι εργολάβος πρώτιστα και όλα τα άλλα πολύ πιο μετά. Μπορεί να είναι μηχανικός, αλλά μπορεί και όχι. Μπορεί να είναι αγράμματος, σοβατζής, υδραυλικός, γιατρός ή οτιδήποτε άλλο. Όλες τις αποφάσεις του όμως, θα τις πάρει ως εργολάβος, με γνώμονα το επιχειρηματικό του κέρδος! Η οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα του, απλώς καθίσταται irrelevant.
Εσύ βέβαια θέλεις να κολλήσεις το μηχανιλίκι, από κόμπλεξ και ελπίζοντας να με/μας πικάρεις. Ε λοιπόν, η λάσπη σου δεν κολλάει και όσα έσπειρες, αυτά ακριβώς θα θερίσεις!
-
Εμ τώρα εξηγούνται όλα, είπα και εγώ...
Όχι φυσικά και δεν εννοώ εσένα ούτε εσύ είσαι στο μυαλό μου, βασικά πετάγεσαι σε κάθε θέμα νομίζοντας ότι μιλάνε για εσένα αλλά οκ...Όταν έγραφα για τα λαμόγια εννοούσα τους εργολάβους μηχανικούς, όχι εσένα όπως ειπα, βασικά δεν θυμόμουν καν ότι είσαι μηχανικός, μου το θύμισες εσύ στη συζήτηση.
Οι δηλώσεις έγιναν γιατί έχω προσωπικες εμπειρίες μάλιστα ανέφερα μια περίπτωση σε άτομο εδώ μέσα και σύμφωνα με αυτά που έχω ακούσει απο το περιβάλλον μου.Αν εσύ θίχτηκες και υπερασπίστηκες τα λαμόγια τότε σε πήρε η μπάλα και εσένα κατά την ανταλλαγή απόψεων. Όπως θα έπαιρνε και κάθε άλλον που θα παρουσίαζε αυτό που ζήσαμε από μαύρο σε άσπρο. Δεν απευθύνομαι σε εσένα ούτε στον ταξιδευτή. Δεν σας ξέρω άλλωστε. Αναφέρω την εμπειρία τη δική μου και του περιβάλλοντος μου. Πόσες φορές πρέπει επιτέλους να το πούμε; Μπορούμε να πούμε επιτέλους την άποψη μας σε αυτό το forum;
Εγώ απηντησα για ποιον λόγο ο χαρακτηρισμός αφορούσε συγκεκριμένους εργολάβους, και όχι όλους, διότι στα δικα τους σπίτια ζω και μένω και ξέρω τι έκαναν και τι δεν έκαναν.
Μάλιστα η ταμπέλα του μηχανικού εργολάβου ήταν το τυράκι για να τσιμπήσουν πολλοί πελάτες τους καθώς ήλπιζαν πως οι κατασκευές θα είναι σωστές και κατάλληλα μελετημένες, τελικά ήταν χειρότερες από άλλες χωρίς μηχανικούς εργολάβους κτλ κτλ .Τώρα τι κατάλαβες και τι δεν κατάλαβες εσύ και ποιον έχω εγώ στο μυαλό μου, δεν με πολυενδιαφερει να σου πω την αλήθεια. Είπα την άποψη μου, δεν την δέχεσαι πες την αντίρρηση σου χωρίς χαρακτηρισμούς και πάμε παρακάτω.
Δεν θα μου αλλάξεις άποψη από ένα forum.
Ξανά ρωτώ τη Διαχείριση είναι επιτρεπτό να αναφέρεται κάποιος στον συνομιλητή του ως "συμπλεγματικος και μικρός" "ανθρωπάκι" "λες χαζομάρες" κτλ αν δεν μου απαντήσετε θα το χρησιμοποιώ παντού και συνέχεια.
Υ.γ εγώ μια χαρά συνεννοούμαι με τον ταξιδευτή. Ανταλλάξαμε τις απόψεις μας και συνεχίζουμε την συζήτηση μας. Μάλιστα μπορεί να αντιληφθεί ποτέ τον πειράζουν και πειράζει και αυτός. Εσυ όμως πραγματικά χάνεις την υπομονή σου.
-
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
το επισης. το ματαξαναλεω. τοσα γιουρα δεν. ουτε ας πουμε για να παρω κατι στα παιδια μου. δεν εχω αφου. απορω πως. ειπαμε στο 1% ανηκωμεν.
Στο 1% των δηλωμένων. Υπάρχουν και τα αδήλωτα που είπαμε είναι 50% (τουλάχιστον) του ΑΕΠ και ανήκουν πάρα πολλοί από το 90% που δηλώνουν κάτω από €10.000/έτος. Αλλά για τέτοια σπίτια έχουν φράγκα! Σε φίλη μου, της πήρε ο πατέρας της διαμέρισμα στην Γλυφάδα €750.000. Δηλώνει αρκετά, αλλά έχει πολλά περισότερα....ναυτιλία γαρ (δεν είναι εφοπλιστής, υπάλληλος). Γνωστό ότι στις ναυτιλιακές τα μάυρα είναι πολλαπλάσια του μισθού.
Ναι αλλά κάποιος πρέπει να του μιλήσει του κυρίου αυτού για τους εφοπλιστές που έχουν όλο το χρήμα έξω και δεν έχουν ελληνικά πληρώματα... Άσε που η κόρη του κάποια στιγμή θα πεινάσει γιατί θα παίρνει βασικό 700 ευρώ (αν πουλήσει αυτό το σπίτι θα παρεθ μαζεμένα όσα δεν έχω παρει εγώ σε δύο ζωες ...). Και το αμιμητο, "μα πόσοι είναι σαν κι αυτόν, ξέρετε πόσοι πεινανε;". Ξέρω, αλλά ξέρω και πόσοι ΔΕΝ και είναι πάρα πολλοί, πολλοί περισσότεροι απ' όσους λέει η ελστατ.
Αυξάνει η κυβέρνηση τους συντελεστές στο εισόδημα και κλαίω μόνο εγώ κι ο gatoz, εννέα στους δέκα τα ξύνουν λέγοντας "τι λες βρε παιδί μου".... Μπήκε ο ΕΝΦΙΑ και έπεσε η κυβέρνηση από αυτούς που γκωσανε να μετατρέπουν την φοροδιαφυγή σε τούβλα...Κατά πως έγραψε ο criu παραπάνω, τα σπίτια απέναντι στον φίλο μου στον Άλιμο θα πιάνουν κάνα 450ρι έκαστο. Και όμως, εν μέσω πανδημίας, ρεύματος, πεινάμε, κλπ, κλπ είναι ζήτημα αν αυτή την στιγμή είναι κάποιο απουλητο. Ποιοι μωρέ, ποιοι; Θα ρωτήσω από περιέργεια!
-
@fiverg said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Άσε που η κόρη του κάποια στιγμή θα πεινάσει γιατί θα παίρνει βασικό 700 ευρώ (αν πουλήσει αυτό το σπίτι θα παρεθ μαζεμένα όσα δεν έχω παρει εγώ σε δύο ζωες ...).
Ασε περίπτωση....δεν έχει ανάγκη η συγκεκριμένη, έχει αρκετά μύρια πίσω της για να μην ξαναδουλέψει.
Κατά πως έγραψε ο criu παραπάνω, τα σπίτια απέναντι στον φίλο μου στον Άλιμο θα πιάνουν κάνα 450ρι έκαστο. Και όμως, εν μέσω πανδημίας, ρεύματος, πεινάμε, κλπ, κλπ είναι ζήτημα αν αυτή την στιγμή είναι κάποιο απουλητο. Ποιοι μωρέ, ποιοι; Θα ρωτήσω από περιέργεια!
Είπαμε ποιοι!! Μεγαλοστελέχη (ακόμα υπάρχουν 10δες Γεν. Δντες με μισθούς 200+ χιλ/έτος + μπόνους), μαύρα και στρώματα.
-
Υπάρχουν επαγγέλματα που καθαρίζουν 10k το μήνα. Μην απορείτε. Γιατροί, στελέχη πολυεθνικών, εργολάβοι, κάποιοι επιχειρηματίες, μικροβιοτέχνες. Και μπορούν να πάρουν τέτοια σπίτια.
Μην απορείτε. Απλώς δεν έτυχε να πέσουν στο δρόμο σας... -
Άσε που η κόρη του κάποια στιγμή θα πεινάσει γιατί θα παίρνει βασικό 700 ευρώ (αν πουλήσει αυτό το σπίτι θα παρεθ μαζεμένα όσα δεν έχω παρει εγώ σε δύο ζωες ...).
Ασε περίπτωση....δεν έχει ανάγκη η συγκεκριμένη, έχει αρκετά μύρια πίσω της για να μην ξαναδουλέψει.
Κατά πως έγραψε ο criu παραπάνω, τα σπίτια απέναντι στον φίλο μου στον Άλιμο θα πιάνουν κάνα 450ρι έκαστο. Και όμως, εν μέσω πανδημίας, ρεύματος, πεινάμε, κλπ, κλπ είναι ζήτημα αν αυτή την στιγμή είναι κάποιο απουλητο. Ποιοι μωρέ, ποιοι; Θα ρωτήσω από περιέργεια!
Είπαμε ποιοι!! Μεγαλοστελέχη (ακόμα υπάρχουν 10δες Γεν. Δντες με μισθούς 200+ χιλ/έτος + μπόνους), μαύρα και στρώματα.
Φανη, οκ, υπάρχουν μεν αλλά το μεγαλοστελεχος των 10κ τον μήνα δεν το κόβω για Άλιμο. Το κόβω για Ελληνικό, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Καβούρι κλπ. Ο Άλιμος όπως και να το κάνεις είναι πιο "μπας κλας" συγκρινόμενος με αυτά, πιο "λαϊκός". Τα 750 στην Γλυφάδα τα καταλαβαίνω, τα 450 στον Άλιμο όχι. Μόνο μαύρα και στρώματα με λίρες το εξηγούν.
-
@andya3 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Υπάρχουν επαγγέλματα που καθαρίζουν 10k το μήνα. Μην απορείτε. Γιατροί, στελέχη πολυεθνικών, εργολάβοι, κάποιοι επιχειρηματίες, μικροβιοτέχνες. Και μπορούν να πάρουν τέτοια σπίτια.
Μην απορείτε. Απλώς δεν έτυχε να πέσουν στο δρόμο σας...Κάποιοι γιατροί,κάποια στελέχη,κάποιοι εργολάβοι,κάποιοι μικροβιοτέχνες...
-
@andya3 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Υπάρχουν επαγγέλματα που καθαρίζουν 10k το μήνα.
Και 10 και 15 και 20.000/μήνα. Ειδικά ορισμένοι γιατροί καθαρίζουν αρκετά πάνω από €20.000/μήνα. Όπως και δικηγόροι.
-
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Γύρε, δε θα ασχοληθώ για πολύ ακόμη μαζί σου, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να έχεις το θάρρος της γνώμης σου και να μην κάνεις κωλοτούμπες.
Επί μέρες μας έλεγες όλους τους μηχανικούς λαμόγια. Και δεν το έλεγες κατά τύχη ή εκ παραδρομής εννοώντας κάτι άλλο, γιατί αναφερόσουν και σε μένα (που δεν είμαι κατασκευαστής) λέγοντας ότι "σας ξέρει όλη η αγορά τι λαμόγια είστε". Τα σχετικά ποστ που έκανες πριν από 7-8 μέρες είναι όλα εκεί, αδιάψευστοι μάρτυρες των προθέσεων σου.
Κάποια στιγμή, υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής, αποφάσισες να κάνεις την κωλοτούμπα σου και να "διευκρινίσεις" ότι αναφέρεσαι στους εργολάβους μηχανικούς μόνο. Ακόμη κι εκεί όμως έδειξες πόσο προβληματικά συμπλεγματικός και μικρός είσαι. Γιατί θες μεν να κάνεις την κωλοτούμπα, αλλά θες και να συνεχίσεις να μας τη λες. Γι' αυτό κολλάς και το μηχανικός στο εργολάβος. Ο εργολάβος είναι εργολάβος πρώτιστα και όλα τα άλλα πολύ πιο μετά. Μπορεί να είναι μηχανικός, αλλά μπορεί και όχι. Μπορεί να είναι αγράμματος, σοβατζής, υδραυλικός, γιατρός ή οτιδήποτε άλλο. Όλες τις αποφάσεις του όμως, θα τις πάρει ως εργολάβος, με γνώμονα το επιχειρηματικό του κέρδος! Η οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα του, απλώς καθίσταται irrelevant.
Εσύ βέβαια θέλεις να κολλήσεις το μηχανιλίκι, από κόμπλεξ και ελπίζοντας να με/μας πικάρεις. Ε λοιπόν, η λάσπη σου δεν κολλάει και όσα έσπειρες, αυτά ακριβώς θα θερίσεις!
Με όλο το θάρρος εκτός κι αν κάτι μου διαφεύγει και δεν το ξέρω καλά.
οι μηχανικοί όταν παίρνετε πτυχίο, δεν ορκιζεστε;
Η όποιοι γίνονται εργολάβοι εξαιρούνται; -
Φανη, οκ, υπάρχουν μεν αλλά το μεγαλοστελεχος των 10κ τον μήνα δεν το κόβω για Άλιμο. Το κόβω για Ελληνικό, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Καβούρι κλπ. Ο Άλιμος όπως και να το κάνεις είναι πιο "μπας κλας" συγκρινόμενος με αυτά, πιο "λαϊκός". Τα 750 στην Γλυφάδα τα καταλαβαίνω, τα 450 στον Άλιμο όχι. Μόνο μαύρα και στρώματα με λίρες το εξηγούν.
ωπα, ωπα...
ουτε με 10 το μηνα φτανουν για τετοια ποσα. αν εχεις υποχρεωσεις. ουτε και με περισσοτερα απο αυτα....
γιατι τοσα τα παιρνεις μονο για ενα συγκεκριμενο χρονικο διαστημα στην επαγγελματικη σου ζωη.
τεινω μονο να πιστευω οτι γινεται της λαμογιας και το μαυρο παει συννεφο. -
Edit {Mod} Τέτοιοι χαρακτηρισμοί προς άλλα μέλη δεν είναι ανεκτοί. Αν δεν θέλετε να υπάρξουν ποινές θα σταματήσει η αντιπαράθεση εδώ.
-
Παντού λαμογιες και αρπαχτες.
Για να μην γίνει παραξεγηση γιατί τώρα το είδα ......
το μνμ μου ήταν για του γάτου.
όχι για του Χάρισμα.
-
ωπα, ωπα...
ουτε με 10 το μηνα φτανουν για τετοια ποσα. αν εχεις υποχρεωσεις. ουτε και με περισσοτερα απο αυτα....
γιατι τοα τα παιρνεις μονο για ενα συγκεκριμενο χρονικο διαστημα στην επαγγελματικη σου ζωη.
τεινω μονο να πιστευω οτι γινεται της λαμογιας και το μαυρο παει συννεφο.Φτάνουν. Γιατί εαν έχεις €120.000/χρόνο σε 10 χρόνια έχεις μαζέψει μισό μύριο εαν θές, πολύ άνετα. Επίσης, όπως είπα μιλάμε και για 40-50-60Κ/μήνα. Ξέρω γιατρούς που είναι στο 100ικο, φυσικά μαύρα κατά 80-90%. Ειχα πελάτη γιατρό (άλλο παράδειγμα) με δόση στεγαστικού 48.000/μήνα (!!!!). Φαντάζεσαι πόσα δήλωνε και πόσα πραγματικά έβγαζε. Άλλος γνωστός γιατρός, φίλος του Π/Θ με σκάφος Bertram των 2 μυρίων...άνετα!
Και επίσης ναι φυσικά και το μαύρο πάει σύννεφο σε πάρα πολλά επαγγέλματα.
-
@gtsartsal said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Παντού λαμογιες και αρπαχτες.
Για να μην γίνει παραξεγηση γιατί τώρα το είδα ......
το μνμ μου ήταν για του γάτου.
όχι για του Χάρισμα.
Γενικά η λαμογιά είναι στο αίμα μας, ως φυλή. Επίσης το κράτος μας είναι στημένο κατ' αυτόν τον τρόπο. Απλώς υπάρχουν διαβαθμίσεις, ανάλογα με το επάγγελμα, την περιοχή κτλ...
-
Edit {Mod}
-
Πείτε απλά "το νόμιμο είναι και ηθικό" και κλείστε το θέμα.
Τα λαμόγια είναι στη φυλακή, οι έξω είμαστε όλοι καθαροί. -
@gtsartsal said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
οι μηχανικοί όταν παίρνετε πτυχίο, δεν ορκιζεστε;
Εγώ πάντως ορκίστηκα στην τελετή παράδοσης των διπλωμάτων.
-
Διαβάζω για την τοποθέτηση αντλία θερμότητας ότι μπορούμε να κρατήσουμε τα παλιά Θερμαντικά σώματα τύπου panels
και να μην τα αντικαταστήσουμε με fan coils ,-
Yπάρχει η δυνατότητα αυτά να συνδυαστούν ?
-
Είναι προτιμότερη η split unit ή η monoblock ?
-
Παράγει ΖΝΧ ή μόνο βοηθά τον ηλιακό ?
-
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!