-
@criuser said in
3500 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σε μεσοαστική περιοχή της Αθήνας.
Είναι σε περιοχές που έχουν αμάξια των 30-50000 αρκετοί.Μεσοαστική περιοχή, είναι η Καισαριανή, ο Βύρωνας, ο Υμηττός , η Δάφνη, ο Αγιος Δημήτριος, η Καλλιθέα, ο Ταύρος, το Μοσχάτο και τα δυτικά προάστια από Μεταμόρφωση μέχρι Αιγάλεω δυτικά του ποταμιού.
Εκεί οι τιμές ήταν 1800-2500 και τώρα τους τελευταίους μήνες αποκλειστικά λόγω της αύξησης του κόστους, έχουν πάει 2200-3000.
το 3,000/τμ για χαμηλο οροφο στην Καλλιθεα παει να γινει ειναι ταριφα για νεοδμητα.
Ο μεσοαστος δλδ θελει 60κ προκαταβολη και 1200 ευρω δοση για 30 χρονια.βλεπω τα ενοικια να κρασαρουν πρωτα και μετα να παιρνει η μπαλα και τις τιμες ακινητων. θα αργησει καπως αλλα για στις "μεσοαστικες" περιοχες θα γινει...
-
Σε καμιά περίπτωση δεν έχει μεγαλοαστούς το Περιστέρι.
Όσοι πήγαν να ξεμυτίσουν τα καλά τα χρόνια προς καλές περιοχές Βόρεια και νοτιανατολικά , βρέθηκαν αλυσοδεμένοι με δάνεια που θα τους κυνηγάνε όλοι τους την ζωή.Στο μοντέρνο Περιστέρι εξωθείτε η νοικοκυρεμένη μεσαία τάξη που σταδιακά φτωχοποιείτε και αυτή και το καταλαβαίνει και το επιλέγει για χρηστικούς λόγους ή ανερχόμενοι του τεχνολογικού τομέα για να μην επενδύσουν βαρυά στην χειμερινή κατοικία.Έχει γίνει χρηστική περιοχή με σταθμούς μετρό, αθλητικές εγκαταστάσεις και γρήγορη απόδραση μέσω των οδικών αξόνων από την φυλακή της Αθήνας. Μια βαθυα κομμουνιστική στην νοοτροπία περιοχή είχε την τύχη να διοικηθεί από ένα δεξιό άνθρωπο που την αγαπούσε και την έχει κάνει λειτουργική και χρηστική. Δεν υπάρχουν πληθώρα φθηνών κατοικίων στην παλε πότε εργατούπολη. Οι μετανάστες μένουν ρεφενέ για να βγαίνουν.
Υπάρχει η βιτρίνα και υπάρχουν και οι γειτονιές που θα υποδεχθούν τους Πακιστανούς, Ινδούς και ότι αλλο έρθει να αναπληρώσει την υπογεννητικότητα.
-
κάποια περιστατικά :
- πριν κάποιους μήνες , σε συνεργείο για 2 αμορτισερ εμπρός κομπλέ και ένα μπιλιοφόρο , ζήτησα να πληρώσω με κάρτα <=> 'Εγκλημα . Πατέρας και γιός - μάστορες - στο γραφείο ...Επικοινωνίες τους με λογιστή, πώς θα κοπεί η απόδειξη μία ,τόσο μεγάλο ποσό ;; ή σε δύο ή σε τρεις ; 590 πλήρωσα με 2 φορές το ΦΠΑ εκ παραδρομής.... δικής τους. (Όλα τα ανταλλακτικά ιμιτασιόν και αμάξι πριν του 2010 - κ όχι Tesla)
- προχθές σάββατο σε φανοποιο για επισκευή, αξίας 80 Ευρώ, δεν είχαμε πει τρόπο πληρωμής.. Δε βρήκα ειλικρινά(!) μετρητά στο ATM ήμουν ε τα πόδια και πήγα έτσι ...και βγάζω κάρτα ...Μου λέει δεν ξέρω να χρησιμοποιώ το μηχάνημα POS ...η τιμή που σου είπα είναι άριστη....και αν μπορείς πήγαινε σήκωσε από αλλού λεφτά και εγώ θα είμαι εδώ και αύριο...(Κυριακή) . Βαριέμαι του λέω, ξέρω εγώ να το χρησιμοποιώ , αρκεί να είναι ανοικτό, τι το θελα .... Βάζω pin δε βγάζει απόκομμα. Παρατηρώ καλύτερα το χαρτάκι ήταν μαγκωμένο - το τραβάω λιγάκι και ξαναβάζω κάρτα . ¨Εβγαλε και του προηγούμενου πελάτη το χαρτάκι και μία από τις δικές μου 2 πληρωμές. Η ημερομηνία του προηγούμενου αποκόμματος Νοέμβριος του 21. Του λέω, δες στο λογαριασμό σου τη διπλή πληρωμή και ξαναμιλάμε. Θα το δούν οι κόρες μου, μου λέει στο i bank.
Ερώτημα : Θα ρωτήσει αυτός, πόσο κάνουν τα διαμερίσματα για τις κόρες του; H' ο πρώτος για το γιό του ;; Δεν τους χρειάζεται να ρωτήσουν. Και θα αγοράσουν από τα θεμέλια. Αυτοί μπορούν να συλλάβουν πως θα είναι το σπίτι, όταν χτιστεί Εσείς και εγώ όχι.
Ερώτημα: Που διαφέρει το 80% των εργολάβων με τους παραπάνω ; Δουλεύουν απείρως λιγότερο και μόνο από το τηλέφωνο. Γιατί να (ξανα)χτίσουν αφού υπάρχουν οι παραπάνω ιδανικοί αγοραστές ;
Βεβαίως... έχουν αυξηθεί τα κόστη κατασκευής και τα οικόπεδα...
Δε λέμε για κανα αμαξάκι καλύτερα; -
@roulis21 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@criuser said in
Είναι σε περιοχές που έχουν αμάξια των 30-50000 αρκετοί.Μεσοαστική περιοχή, είναι η Καισαριανή, ο Βύρωνας, ο Υμηττός , η Δάφνη, ο Αγιος Δημήτριος, η Καλλιθέα, ο Ταύρος, το Μοσχάτο και τα δυτικά προάστια από Μεταμόρφωση μέχρι Αιγάλεω δυτικά του ποταμιού.
Εκεί οι τιμές ήταν 1800-2500 και τώρα τους τελευταίους μήνες αποκλειστικά λόγω της αύξησης του κόστους, έχουν πάει 2200-3000.
το 3,000/τμ για χαμηλο οροφο στην Καλλιθεα παει να γινει ειναι ταριφα για νεοδμητα.
Ο μεσοαστος δλδ θελει 60κ προκαταβολη και 1200 ευρω δοση για 30 χρονια.βλεπω τα ενοικια να κρασαρουν πρωτα και μετα να παιρνει η μπαλα και τις τιμες ακινητων. θα αργησει καπως αλλα για στις "μεσοαστικες" περιοχες θα γινει...
Αυτή την εποχή μελετάμε για πελάτες μας επενδυτές, δύο οικοδομές στην Καλλιθέα.
Η μία δίπλα στον Νιάρχο, η άλλη στου Χαροκόπου.Στην πρώτη οι τιμές θα πάνε πάνω από 3000 για τους χαμηλούς ορόφους. Στην δεύτερη, ίσως ακουμπήσουν τις 3000 στους ψηλούς.
Αρα υπάρχουν για όλα τα βαλάντια.
Βέβαια πριν την αύξηση των τιμών, ο υπολογισμός των τιμών για του Χαροκόπου, ξεκίναγε από1800-2000. Τώρα γύρω στα 2300.Οσο για τις τιμές, ξαναδιάβασε τι έχω γράψει σε αυτό το θέμα από τότε που ξεκίνησε.
Κάντο, τζάμπα τα έχω, δεν τα χρεώνω, ενώ ίσως θα έπρεπε, μια και έχω δικαιωθεί απόλυτα.
Οσο για το μέλλον των τιμών, να σας πω κάτι.
Αυτοί που χτίζουν σήμερα, έχουν τα φράγκα να στείλουν το παιδί που φέρνει τους καφέδες, πηγαίνοντας να αγοράσει μία συστημική τράπεζα και επιστρέφοντας, να αγοράσει και μία δεύτερη.
Αλλά είναι λίγοι και χτίζουν επιλεκτικά.
Οι υπόλοιποι που ξέρατε πριν την κρίση, δεν ασχολούνται με το άθλημα πλέον, λόγω ηλικίας ή και οικονομικών προβλημάτων.
Το άθλημα έχει πάει σε λίγα χέρια, θα πάει σε ακόμα λιγότερα και το μέλλον λέει ένα πράγμα για καινούργιο σπίτι : ΑΚΡΙΒΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ.
Το ίδιο θα γίνει και στα ενοίκια.
Γιατί κάποιοι ανόητοι χαίρονταν σε αυτό το νήμα που η κρίση , διέλυσε τον ανταγωνισμό και σε αυτό τον χώρο.
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@criuser said in
Η μία δίπλα στον Νιάρχο, η άλλη στου Χαροκόπου.Στην πρώτη οι τιμές θα πάνε πάνω από 3000 για τους χαμηλούς ορόφους. Στην δεύτερη, ίσως ακουμπήσουν τις 3000 στους ψηλούς.
Βέβαια πριν την αύξηση των τιμών, ο υπολογισμός των τιμών για του Χαροκόπου, ξεκίναγε από1800-2000. Τώρα γύρω στα 2300.Οσο για τις τιμές, ξαναδιάβασε τι έχω γράψει σε αυτό το θέμα από τότε που ξεκίνησε.
Κάντο, τζάμπα τα έχω, δεν τα χρεώνω, ενώ ίσως θα έπρεπε, μια και έχω δικαιωθεί απόλυτα.
Αυτοί που χτίζουν σήμερα, έχουν τα φράγκα να στείλουν το παιδί που φέρνει τους καφέδες, πηγαίνοντας να αγοράσει μία συστημική τράπεζα και επιστρέφοντας, να αγοράσει και μία δεύτερη.
Οι υπόλοιποι που ξέρατε πριν την κρίση, δεν ασχολούνται με το άθλημα πλέον, λόγω ηλικίας ή και οικονομικών προβλημάτων.
Το άθλημα έχει πάει σε λίγα χέρια, θα πάει σε ακόμα λιγότερα και το μέλλον λέει ένα πράγμα για καινούργιο σπίτι : ΑΚΡΙΒΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ.
Γιατί κάποιοι ανόητοι χαίρονταν σε αυτό το νήμα που η κρίση , διέλυσε τον ανταγωνισμό και σε αυτό τον χώρο.
Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Απλοϊκά εντελώς αλλά ισχύουν τα παρακάτω.
όταν κάποιος σηκώνει οικοδομή θέλει να βγάλει αυτά που έχει δώσει
και να περάσει και 3 χρόνια άνετα με τα επιπλέον που θα έχει βγάλει.παράδειγμα
πριν μια δεκαπενταετία (εκεί περίπου είχαν σταματήσει οι ανεγέρσεις) κάποιος που ήθελε να ζήσει άνετα την οικογένεια του ήθελε 3000 ευρώ το μήνα δλδ 36χιλ το χρονο 100χιλ την τριετία.
σήμερα έχει κάνει τους υπολογισμούς του και θέλει 5000 το μήνα 180χιλ την τριετία...έτσι εκτοξεύονται οι τιμές
υ.γ. τα ποσά μπορεί να παίζουν αρκετά σχετικά με τι εννοεί ο καθένας άνετα
-
Έχω φάει το Αιγάλεω με το κουτάλι δεν πειράζει που δεν έχει όνομα και είναι low , έχει μια περιοχή Κάτω απο το μπαρουτάδικο - Μεγάλου Αλεξάνδρου - αριστερά απο την θηβών (όπως ανεβαίνεις) και μέχρι Αγία Βαρβάρα που είναι σχεδόν μόνο μονοκατοικίες ή διπλοκατοικίες με κήπους και πρασιές , ένα τέτοιο το αγόραζα και του έκανα ανακαίνιση πουλώντας το δικό μου , αλλά να τα δώσω για διαμέρισμα με πιάνει τρόμος.
-
Λιγο που κοιταξα μπορει να εχει δομηση σε χαμηλο υψος αλλα ολα ειναι ενωμενα το ενα με το αλλο. Δεν αφηνουν καθολου χωρο οικοπεδου για πρασινο και ολα ειναι 2 μετρα απο τον δρομο. Χαλια ειναι. Καλυτερα μικρες πολυκατοικιες με αρκετο οικοπεδο σαν κηπος που εχουμε στα βορεια και νότια προαστεια.
-
@wantone said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Λιγο που κοιταξα μπορει να εχει δομηση σε χαμηλο υψος αλλα ολα ειναι ενωμενα το ενα με το αλλο. Δεν αφηνουν καθολου χωρο οικοπεδου για πρασινο και ολα ειναι 2 μετρα απο τον δρομο. Χαλια ειναι. Καλυτερα μικρες πολυκατοικιες με αρκετο οικοπεδο σαν κηπος που εχουμε στα βορεια και νότια προαστεια.
Έχουν χαμηλό συντελεστή λόγω των Πυλώνων της ΔΕΗ , στα μέσα στενά έχει πάρα πολλά διαμαντάκια . Αν είχαν και φαρδιά πεζοδρόμια και άπλετο κήπο θα μιλάγαμε για διπλό-τριπλό κόστος .
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Έχουν χαμηλό συντελεστή λόγω των Πυλώνων της ΔΕΗ , στα μέσα στενά έχει πάρα πολλά διαμαντάκια . Αν είχαν και φαρδιά πεζοδρόμια και άπλετο κήπο θα μιλάγαμε για διπλό-τριπλό κόστος .
γιεμ ειναι αστοι αυτοι, δεν καταλαβαινουν το καμαρουλα μια σταλια. ημεις των δυτικων ξερουμε τι σημαινει σπιτακι με αυλιτσα με μαντρα χαμηλη να δινεις το χερι στον γειτονα για καλημερα.
ειχε παλια τα καλυτερα ουζερια δυτικα στη μεγαλου αλεξανδρου -
Απόστολος ο καβουροχειρουργός , ο Αράπης , Ο Νίκος ( αυτός έχει μείνει μόνος του τώρα ), και άλλα πολλά !
Τώρα έχει στην Αγίας Λαύρας τσιπουράδικα -ρακάδικα -
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
γιεμ ειναι αστοι αυτοι, δεν καταλαβαινουν το καμαρουλα μια σταλια. ημεις των δυτικων ξερουμε τι σημαινει σπιτακι με αυλιτσα με μαντρα χαμηλη να δινεις το χερι στον γειτονα για καλημερα.
ειχε παλια τα καλυτερα ουζερια δυτικα στη μεγαλου αλεξανδρουκαι μιλωντας για δυτικα, το δασος εχει τα πρωτεια, ειναι για μεγαλοαστους κριου εκει, τριτη γενια απο το μποχωρι αιτωλοακαρνανιας, μετα ειναι η κλασσικη πετρουπολη δηλαδη χωρις τα χαμηλα προς τα λιοσια που μπηκανε μετα, κορυδαλλος, αιγαλεω κεντρο, μπουρναζι παλια πλατεια, ατταλος, ραδιοφωνια ιλιου. νησιδες μονο, τα υπολοιπα πλεμπα για τους πλουσιοι.
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
ειχε παλια τα καλυτερα ουζερια δυτικα στη μεγαλου αλεξανδρου+να μην έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου, ούτε κάτω από το κεφάλι σου
+να μπαινοβγαίνεις σπίτι σου όποτε γουστάρεις χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν
+να κάνεις ότι θέλεις στην δική σου αυλίτσα, εγώ π.χ. θα έπλενα το σκουτεράκι μου και θα παίρναγα δύο ωρίτσες όμορφες τις Κυριακές τα πρωϊνά
+θα έλεγα και καλημέρα και καληνύχτα στο γείτονα και δεν θα παίζαμε μπουνιές για πετρέλαια, θερμομονώσεις, κοινόχρηστα, καζανάκια, βάνες, κεραίες
+θα έβαζα και ένα ηλιακό ακριβώς από πάνω και δεν θα ήμουν με τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα
+θα έλεγα και σε φίλους να έρθουν σπίτι να φάμε ένα Σαββάτο
+θα έβγαινα στην αυλίτσα να πιω και ένα καφέ
+θα είχα και ένα συρματόσχοινο στην αυλή να στεγνώνω ρούχα
+και εγώ προσωπικά δεν θα είχα αποκτήσει όλα αυτά τα προβλήματα υγείας που μου έχουν προκύψει από το κοινόβιο.Να γράψω και άλλα;;;;;;
Άστο καλύτερα γιατί αρχίζω και φορτώνω επικίνδυνα και αυτές τις ημέρες είμαι και φυλακισμένος.Βόρεια Προάστια και μπούρδες εντελώς.
-
Περί ορέξεως...
Τις γυναίκες σας τις ρωτήσατε εσείς που θέλετε μονοκατοικία; Οι περισσότερες ούτε να τις ακούσουν θέλουν. Σου λένε, πολυκατοικία και σε ψηλό όροφο...!
Πάντως παλιές μικρές μονοκατοικίες με αυλίτσα και κηπάριο βρίσκει κανείς και στα βορειανατολικά και σε καλές τιμές. Το Χαλάνδρι storm είναι γεμάτο με αυτές... -
@gtsartsal said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@criuser said in
Δεν είναι ακριβώς έτσι.
πριν μια δεκαπενταετία (εκεί περίπου είχαν σταματήσει οι ανεγέρσεις) κάποιος που ήθελε να ζήσει άνετα την οικογένεια του ήθελε 3000 ευρώ το μήνα δλδ 36χιλ το χρονο 100χιλ την τριετία.
σήμερα έχει κάνει τους υπολογισμούς του και θέλει 5000 το μήνα 180χιλ την τριετία...έτσι εκτοξεύονται οι τιμές
Καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Το προσδοκόμενο κέρδος ήταν γύρω στο 15-20 % και δεν έκανες 3 χρόνια να χτίσεις την οικοδομή.
Γύρω στα 2 χρόνια.
Προφανώς ήταν πάνω από 3000 σε μια μεγάλη οικοδομή, του 1 εκ κόστους, αφού μιλάμε για 150-200000, αλλά εκεί το κέρδος θα ερχόταν όταν είχε πουληθεί το τελευταίο διαμέρισμα, οπότε μπορεί να πέρναγε και τα 3 χρόνια , από την ημέρα που έγινε το εργολαβικό, ή αγοράστηκε το οικόπεδο.
Για συνήθεις δουλειές των 500000, πράγματι το κέρδος ήταν γύρω στα 70-100000.
Τα ποσά αυτά ήταν μικρότερα ας πούμε από τους μισθούς των υψηλών στελεχών των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, για το ίδιο χρονικό διάστημα και πολύ μικρότερο των διευθυντικών στελεχών που είχαν 6ψήφιους ετήσιους καθαρούς μισθούς και είχα αρκετούς φίλους τέτοιους.
Για αυτό ο χώρος της οικοδομής, είχε πολλούς μικρούς κατασκευαστές. Ούτε το 5 % από αυτούς δεν ήταν μηχανικοί. Οι περισσότεροι, πρώην μαστόροι, που με σκληρή δουλειά και μεγάλη οικονομία, συνήθως είχαν παντρευτεί στα 18-25 τους και οι γυναίκες τους , τα κράτησαν τα λεφτα, γιατί όσοι ήταν ξέμπαρκοι, τα έτρωγαν στο μ...ι και στο μπαρμπούτι..
Μιλάμε ότι την δεκαετία του 50 και του 60, έπαιζε μία χρυσή λίρα, (σήμερα έχει 420 €), μεροκάματο.
Αντίστοιχα μετά το 90, πολλοί Αλβανοί και Βορειοηπειρώτες, με τον ίδιο τρόπο, έχουν γίνει σήμερα κατασκευαστές.
Η σημερινή αύξηση, είναι καθαρά θέμα υλικών. Δεν συμφέρει τον κατασκευαστή ή αύξηση των υλικών, γιατί αναγκάζεται να πουλάει ακριβότερα και έτσι μειώνει τον αριθμό των υποψηφίων πελατών.
Από την άλλη, επειδή και οι επενδυτές που έχω και εγώ ως πελάτες, είναι είτε ξένοι, είτε Ελληνες του εξωτερικού, αυτοί επενδύουν, γιατί οι τιμές στην Ελλάδα είναι παντού τσάμπα, σε σχέση με αντίστοιχες τοποθεσίες στην υπόλοιπη ΕΕ, πάντα σε συνδυασμό με το κλίμα.
-
@lapin said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Περί ορέξεως...
Τις γυναίκες σας τις ρωτήσατε εσείς που θέλετε μονοκατοικία; Οι περισσότερες ούτε να τις ακούσουν θέλουν. Σου λένε, πολυκατοικία και σε ψηλό όροφο...!Εμένα το ανάποδο!! Μόνο ισόγειο και κατά προτίμηση μονοκατοικία...αχαχα!! Εμένα μου αρέσουν τα αψηλά, αλλά δεν τα θέλει με τίποτα!
-
Τα δυτικά προάστια τα ξέρω πολύ λίγο. Σχεδόν καθόλου.
Αλλά υπάρχει κόσμος που θέλει να μένει εκεί, γιατί εκεί μεγάλωσε, έχει συγγενείς, βοήθεια για τα παιδιά και γενικά ο κόσμος επιλέγει να μείνει, με πολλά και διαφορετικά κριτήρια.Με κόστος όμως σήμερα για φτηνές κατασκευές στα 1500, μην ξεχνάτε ότι πλέον είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, η Α κατηγορία στους ρύπους, που σημαίνει 10άρες μονώσεις, θερμοδιακοπή στα αλουμίνια και ενεργειακά τζάμια, αντλία θερμότητας, δηλαδή πλέον μιλάμε για κλιματισμό, ηλιακό και διάφορα άλλα, συν τα βασικά, εκεί που μπορείς να κάνεις φτηνότερη δουλειά είναι σε αυτά που φαίνονται. Δάπεδα, είδη υγιεινής, ντουλάπια κουζίνας και ντουλάπες. Η να πας σε μικρότερα τμ.
Επειδή πλέον οι περισσότεροι κάνουν ένα παιδί, βλέπω να κατεβαίνουμε σε τριάρια 65-70 τμ. και τα τρία υπνοδωμάτια στα 90 τμ.
Οπως τα δείχνει το ΙΚΕΑ, που λέει εδώ και δεκαετίες, μένουμε σε 16 τμ ή και σε 9.
-
@gtsartsal said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@criuser said in
Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Το προσδοκόμενο κέρδος ήταν γύρω στο 15-20 % και δεν έκανες 3 χρόνια να χτίσεις την οικοδομή.
Γύρω στα 2 χρόνια.
Προφανώς ήταν πάνω από 3000 σε μια μεγάλη οικοδομή, του 1 εκ κόστους, αφού μιλάμε για 150-200000, αλλά εκεί το κέρδος θα ερχόταν όταν είχε πουληθεί το τελευταίο διαμέρισμα, οπότε μπορεί να πέρναγε και τα 3 χρόνια , από την ημέρα που έγινε το εργολαβικό, ή αγοράστηκε το οικόπεδο.
Για συνήθεις δουλειές των 500000, πράγματι το κέρδος ήταν γύρω στα 70-100000.
Τα ποσά αυτά ήταν μικρότερα ας πούμε από τους μισθούς των υψηλών στελεχών των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, για το ίδιο χρονικό διάστημα και πολύ μικρότερο των διευθυντικών στελεχών που είχαν 6ψήφιους ετήσιους καθαρούς μισθούς και είχα αρκετούς φίλους τέτοιους.
Για αυτό ο χώρος της οικοδομής, είχε πολλούς μικρούς κατασκευαστές. Ούτε το 5 % από αυτούς δεν ήταν μηχανικοί. Οι περισσότεροι, πρώην μαστόροι, που με σκληρή δουλειά και μεγάλη οικονομία, συνήθως είχαν παντρευτεί στα 18-25 τους και οι γυναίκες τους , τα κράτησαν τα λεφτα, γιατί όσοι ήταν ξέμπαρκοι, τα έτρωγαν στο μ...ι και στο μπαρμπούτι..
Μιλάμε ότι την δεκαετία του 50 και του 60, έπαιζε μία χρυσή λίρα, (σήμερα έχει 420 €), μεροκάματο.
Αντίστοιχα μετά το 90, πολλοί Αλβανοί και Βορειοηπειρώτες, με τον ίδιο τρόπο, έχουν γίνει σήμερα κατασκευαστές.
Η σημερινή αύξηση, είναι καθαρά θέμα υλικών. Δεν συμφέρει τον κατασκευαστή ή αύξηση των υλικών, γιατί αναγκάζεται να πουλάει ακριβότερα και έτσι μειώνει τον αριθμό των υποψηφίων πελατών.
Από την άλλη, επειδή και οι επενδυτές που έχω και εγώ ως πελάτες, είναι είτε ξένοι, είτε Ελληνες του εξωτερικού, αυτοί επενδύουν, γιατί οι τιμές στην Ελλάδα είναι παντού τσάμπα, σε σχέση με αντίστοιχες τοποθεσίες στην υπόλοιπη ΕΕ, πάντα σε συνδυασμό με το κλίμα.
δεν κατάλαβες αυτά που γράφω...
είπα ότι κάνει κάποιος τρία χρόνια να χτίσει οικοδομή;
εγώ είπα ότι από μια οικοδομή μπορούσε να ζήσει άνετα τρία χρόνια....
αυτό θέλει και τώρα... μόνο που πλέον χρειάζεται σχεδόν τα διπλάσια -
Συνέλθετε εσείς οι μηχανικοί με τα τ.μ γιατί μας φτιάχνετε άθλια σπίτια. Ανοίγεις την πόρτα και πέφτεις στον καναπέ. Που είμαστε ρε σε τσαντίρι;
80-90 τμ είναι για ένα παιδι. 110 για δύο. Τέλος.Άσε το ΙΚΕΑ. Εκεί οι τοίχοι είναι λεπτοί και απλά θαυμάζεις την χωροταξία των επίπλων. Δεν ζεις σε 16 τμ.
-
Με κόστος όμως σήμερα για φτηνές κατασκευές στα 1500, μην ξεχνάτε ότι πλέον είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, η Α κατηγορία στους ρύπους, που σημαίνει 10άρες μονώσεις, θερμοδιακοπή στα αλουμίνια και ενεργειακά τζάμια, αντλία θερμότητας, δηλαδή πλέον μιλάμε για κλιματισμό, ηλιακό και διάφορα άλλα, συν τα βασικά, εκεί που μπορείς να κάνεις φτηνότερη δουλειά είναι σε αυτά που φαίνονται.
Cruiser να σε ρωτήσω κάτι. Η σημερινή 10άρα θερμοπρόσοψη που βάζουν οι κατασκευαστές είναι η λευκή, δηλαδή, η φθηνή σωστά;
Εμείς έχουμε τη μαύρη στα 7 εκατοστά. Ποια θεωρείται ανώτερη; 7άρα σκούρα ή 10άρα λευκή; -
Παντού βλέπω τη μαύρη πλεον. Και από μέσα ανάμεσα στα πατώματα την πράσινη.
Αυτές τις λευκές τις τρώνε τα έντομα;Τα κοιτάω και εγώ και ονειρεύομαι..
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!