-
Απίστευτη κουτοπονηρια! Το καλοκαίρι ο κολλητός το πήρε 17.600 με αρκετά δωράκια, οπότε πήρε ακριβώς 1.000€ πάνω (με κλειδί, γιατί τα 18.440 είμαι σίγουρος ότι τα έχουν υπολογίσει με τα ελάχιστα έξοδα να πάει ακριβώς 18.600, ξέρουν τι κάνουν, από την επαφή μου, δεν κατεβαίνες από τα 17.600, ή δεν έπαιρνες παραπάνω δώρα με ΤΙΠΟΤΑ, Citroen/Peugeot μπορούσες να πιεσεις - όχι εγώ, δεν μου αρέσει να γίνομαι πιεστικός!) μέσα σε ένα εξάμηνο, ένα αυτοκίνητο, κυριολεκτικά, του 2015!
-
@dublin said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Απίστευτη κουτοπονηρια! Το καλοκαίρι ο κολλητός το πήρε 17.600 με αρκετά δωράκια, οπότε πήρε ακριβώς 1.000€ πάνω (με κλειδί, γιατί τα 18.440 είμαι σίγουρος ότι τα έχουν υπολογίσει με τα ελάχιστα έξοδα να πάει ακριβώς 18.600, ξέρουν τι κάνουν, από την επαφή μου, δεν κατεβαίνες από τα 17.600, ή δεν έπαιρνες παραπάνω δώρα με ΤΙΠΟΤΑ, Citroen/Peugeot μπορούσες να πιεσεις - όχι εγώ, δεν μου αρέσει να γίνομαι πιεστικός!) μέσα σε ένα εξάμηνο, ένα αυτοκίνητο, κυριολεκτικά, του 2015!
Οι τιμές της Suzu είναι στάνταρ + μεταλλικό και PDI (αναλόγως μοντέλου πες 1100-1200 έξτρα στην ΑΛΤΠ). Θα μπορούσε να τα έχει στην τελική τιμή του site συμφωνώ.
Σε δώρα σε όσες αντιπροσωπείες ρώτησα τον τελευταίο μήνα πήρα @@ (άντε συναγερμός στα high τους).
Μόνη εξαίρεση ένας πωλητής Toyota που έβαλε αρκετά μέσα (o οποίος βέβαια ήταν γνωστός, οπότε δεν το μετράω). -
Πριν μία εβδομάδα 26.580 το 4Χ4 χωρίς μεταλλικό. Αν πάρει κανείς άλλη τιμή ας μας ενημερώσει.
Άλλες αντιπροσωπείες είναι πολύ πιο ελαστικές.
Μπροστά μας τα ίδια Vit τα έσπρωχναν 17.800 πάντως..και εμάς για εκεί μας πήγαιναν από την αρχή, και όταν παιξαμε το παιχνίδι "μας το έχουν αφήσει 17.600 σε άλλη αντιπροσωπεία" ανέλαβε ο προϊστάμενος σε φάση "δείξτε μου την προσφορά και πες τε μου το όνομα του υπαλλήλου", αλλά εντάξει ήταν, δεν το πίεσε πολύ εντέλει. Απλώς με ΤΙΠΟΤΑ δεν μας έδωσε τελικά ρεζέρβα..(είμαστε old school παρέα, manual με ρεζέρβα, αλλιώς παίρνω και scooter..)
-
Φταίνε αυτοί που αγοράζουν αυτοκίνητο αυτή την εποχή. Το χρειάζεσαι και προχωράς στην αγορά; με ποιο σκεπτικό; αφού πριν τον χρόνο δε θα το έχεις. Μπορεί στο χρόνο πάνω να έχει αποκατασταθεί η προσφορά και να το πάρεις πιο γρήγορα και φθηνότερα.
-
@georgemit said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Φταίνε αυτοί που αγοράζουν αυτοκίνητο αυτή την εποχή. Το χρειάζεσαι και προχωράς στην αγορά; με ποιο σκεπτικό; αφού πριν τον χρόνο δε θα το έχεις. Μπορεί στο χρόνο πάνω να έχει αποκατασταθεί η προσφορά και να το πάρεις πιο γρήγορα και φθηνότερα.
Θα σου πω τη δικιά μου λογική αγοράς.
Αυτή τη στιγμή, παραδίδονται αυτοκίνητα που έγιναν παραγγελία πριν από 6μηνο. Αν παραγγείλεις τώρα, παίρνεις εκτίμηση παράδοσης 6μηνο. Άρα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι τιμές δεν θα πέσουν για τους επόμενους 6 μήνες. (και να μην παραγγείλεις εσύ, κάποιος άλλος θα πάρει με την ίδια αναμονή).
Θεωρώ ότι οι τιμές δεν πρόκειται να πέσουν, μέχρι να αρχίσουν πάλι οι αντιπροσωπείες να έχουν έτοιμα προς εκτελωνισμό αυτοκίνητα να κάθονται. (και αυτό είναι με πολλές παραδοχές, ότι θα φθηνήνουν πρώτες ύλες/ενέργεια, ότι δε θα κάνει ντου στην Ουκρανία ο Τσάρος κλπ κλπ κλπ.)Ναι αν σταματήσουν όλοι να παραγγέλνουν αυτοκίνητα, ίσως κάτι γίνει, αλλά καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι την αγορά την κάνουμε από ανάγκη και όχι από παύλα.
-
@antonakis said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Θεωρώ ότι οι τιμές δεν πρόκειται να πέσουν, μέχρι να αρχίσουν πάλι οι αντιπροσωπείες να έχουν έτοιμα προς εκτελωνισμό αυτοκίνητα να κάθονται.
εγω θεωρώ ότι οι τιμές δεν θα ξαναπέσουν .
-
-
@cirus said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Δεν είπα ότι είναι σίγουρο ότι θα πέσουν. Αν αρχίσουμε να υπολογίζουμε ότι από το '23 τα νέα μοντέλα θα έχουν υποχρεωτικό επιπλέον εξοπλισμό ασφαλείας και κάπου εκεί μακριά αχνοφαίνεται και το euro 7 ... το ενδεχόμενο μειώσεων απομακρύνεται.
-
@antonakis said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Δεν είπα ότι είναι σίγουρο ότι θα πέσουν. Αν αρχίσουμε να υπολογίζουμε ότι από το '23 τα νέα μοντέλα θα έχουν υποχρεωτικό επιπλέον εξοπλισμό ασφαλείας και κάπου εκεί μακριά αχνοφαίνεται και το euro 7 ... το ενδεχόμενο μειώσεων απομακρύνεται.
βρε μια χαρά τα έγραψες απλά άφησες ενα μικρό ενδεχόμενο να ξαναπέσουν.
Εγω απλά δεν βλέπω κανενα τετοιο ενδεχόμενο
-
https://www.gocar.gr/news/feed/38788,Suzuki_Vitara_Nees_times_me_ekptwsh_ews_.html
Οι "προσφορές" στο Vitara αφορούν συγκεκριμένες δικίνητες και full hybrid εκδόσεις...
-
Πω πω έφτασε 30.000 ευρώ το υβριδικό glx 4wd
Ε όχι!!!
Ότι οικονομία και αν κάνεις την έχεις προπληρώσει. -
Και το duster πήρε 800€, το 1.0 lpg prestige έφτασε πλέον τα 20k.
Να δεις που το συγκεκριμένο όσο ακριβαινει αυξάνεται και το κύρος του, κάποιοι θα το εκτιμήσουν περισσότερο αν είναι να το πληρώσουν ακριβά. -
@fanis75 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Συμφωνώ 100%!!
..και επ' αυξάνω!
Μόνο αφελείς πιστεύουν ότι ο κόσμος θα γυρίσει πίσω.
Η δικιά μου εκτίμηση είναι ότι τα αυτοκίνητα (και όλα τα έξοδα γύρω γύρω) θα αυξάνονται συνέχεια, και κάποια στιγμή δεν θα συμφέρει πολύ η κατοχή τους όπως κάνουμε τώρα.
Σε φάση τα παιδιά μας δεν θα μπορούν/θέλουν να αγοράσουν, και θα έχουν τα θερμικά μας σαν χόμπυ!
-
Αυτό που όλοι θεωρείτε όλους τους άλλους αφελεις ενώ τον εαυτό σας τετραπέρατους στηριζόμενοι απλά σε εικασίες....με διασκεδάζει.
-
@lap said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Αυτό που όλοι θεωρείτε όλους τους άλλους αφελεις ενώ τον εαυτό σας τετραπέρατους στηριζόμενοι απλά σε εικασίες....με διασκεδάζει.
Εσύ πιστεύεις ότι θα πέσουν οι τιμές;
-
Όταν όλη η εφοδιαστική αλυσίδα έχει πληθωριστει και λειτουργεί αφυσικα, όταν θα επέλθει μια ισορροπία θα επηρεάσει και τις τιμές. Το αν θα πέσει στα ίδια επίπεδα με πριν όντως είναι μια σπαζοκεφαλιά το ότι θα επέλθει μια πιο ισορροπημένη κατάσταση είναι το φυσικό αναμενόμενο.
Η ανθρωπότητα ξαναπερασε ενεργειακές κρίσεις που επηρεάζουν την εφοδιαστική αλυσίδα. Δεν είναι κάτι το καινουργιο. Και τότε υπήρχαν Κασσάνδρες που προεξοφλουσαν την αιώνια καταστροφή -
Μα δεν μιλάει κανείς για αιώνια καταστροφή!
Μιλάμε για συνεχή φτωχοποίηση του πληθυσμού και διατήρηση υψηλών τιμών όπου το σπόρ "κατοχή νέου αυτοκινητου" θα αφορά όλο και λιγότερους. -
Θα παρει καιρό να επέλθει μια σχετική ισορροπία εισοδημάτων και κοστους. Σε αυτό συμφωνώ. Ότι δεν θα υπαρχει ξανά αγορά αυτοκινήτου μου φαίνεται ακραίο σενάριο και δεν έχει επιβεβαιώθει όσες κρίσεις και αν έχουν υπάρξει ανά δεκαετίες. Γιατί λοιπόν σήμερα να διαφερει η εξέλιξη των πραγματων;
-
Αγορά καινούριου αυτοκινήτου θα συνεχίσει να υπάρχει.
Όμως οι πόροι συνεχώς μειώνονται (άρα η προσφορά περιορίζεται και τα κόστη αυξάνονται), η ελίτ παραμένει εξίσου άπληστη και αχόρταγη, οπότε η αγορά δεν θα απευθύνεται στον Μπάμπη από τη Νίκαια, αλλά μόνο στον Χρήστο από Φιλοθέη. -
@polistas said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Αγορά καινούριου αυτοκινήτου θα συνεχίσει να υπάρχει.
Όμως οι πόροι συνεχώς μειώνονται (άρα η προσφορά περιορίζεται και τα κόστη αυξάνονται), η ελίτ παραμένει εξίσου άπληστη και αχόρταγη, οπότε η αγορά δεν θα απευθύνεται στον Μπάμπη από τη Νίκαια, αλλά μόνο στον Χρήστο από Φιλοθέη.Πολυ εξυπνη παρατηρηση. Τοσο ευστοχη που θα μπορουσε να μπει και στον αντιλογο!
SUZUKI SX4 SCROSS