-
Αρχίσαμε πάλι να διαβάζουμε διάφορα...
Η ουσία είναι ότι όσοι τα κάναμε τα εμβόλια και το περάσαμε, το περάσαμε στην πλάκα, ενώ κάτι φίλοι και γνωστοί, που άλλοι δεν πρόλαβαν, άλλοι δεν ήθελαν, πέρασαν δύσκολα στα νοσοκομεία και σε κάποιους άφησε και κουσούρια..
-
@criuser said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Η ουσία είναι ότι όσοι τα κάναμε τα εμβόλια και το περάσαμε, το περάσαμε στην πλάκα, ενώ κάτι φίλοι και γνωστοί, που άλλοι δεν πρόλαβαν, άλλοι δεν ήθελαν, πέρασαν δύσκολα στα νοσοκομεία και σε κάποιους άφησε και κουσούρια..
Και ορισμένοι απεβίωσαν, όπως ο πατέρας της κουμπάρας μου, χωρίς πρόβλημα υγείας, ετών 72. Ο πατέρας μου 78 και καπνιστής το πέρασε πολυ ηπια.
-
-
-
Δε ξέρω αν εχει περισσότερο πάτο.Ουτε τη δεκαετία του 50 τετοιο χάλι.Σε λίγο θα βάλουν και τη κυραμας τη Μαμη να εφημερευει για χειρουργικό τομέα...
https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/poedin-i-egkyklios-tis-k-gkagka-gyrizei-piso-olotaxos-ta-nosokomeia-stin-paroxi-ypiresion-ygeias/ -
@kostis20 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Δε ξέρω αν εχει περισσότερο πάτο.Ουτε τη δεκαετία του 50 τετοιο χάλι.Σε λίγο θα βάλουν και τη κυραμας τη Μαμη να εφημερευει για χειρουργικό τομέα...
https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/poedin-i-egkyklios-tis-k-gkagka-gyrizei-piso-olotaxos-ta-nosokomeia-stin-paroxi-ypiresion-ygeias/Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πλέον πως γίνεται συνειδητή προσπάθεια πλήρους απαξίωσης σε ότι έχει απομείνει από τη Δημόσια Υγεία και δεν πρόκειται απλά για ανικανότητα συγκεκριμένων προσώπων αλλά για εκτέλεση σχεδίου.
-
https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/poedin-i-egkyklios-tis-k-gkagka-gyrizei-piso-olotaxos-ta-nosokomeia-stin-paroxi-ypiresion-ygeias/Ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από αυτή την απόφαση, γιατί δεν μπορεί, κάπως θα το έχουν αιτιολογησει θετικά, δεν μπορεί να είναι τόσο κάφροι.
Θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πλέον διαθεσιμότητα ιατρών και θα βγαίνουν ευκολότερα στο οργανόγραμμα καθε νοσοκομείου περισσότερες εφημερίες ;
-
Ισχύει ότι δεν έγινε ούτε ένας διορισμός μόνιμων γιατρών;
Το αναφέρουν συνδικαλιστές. Τι προσλήψεις έγιναν δηλαδή;
Ορισμένου χρόνου; -
Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές θέσεις κενές στο ΕΣΥ και δε βγαίνουν πλέον ούτε οι εφημερίες ετοιμότητας.Πριφανως και δεν έκαναν προσλήψεις ,προφανώς δε θα πάνε οι γιατροί να δουλέψουν υπό άθλιες συνθήκες και με μισθούς πείνας ενώ σε μερικά νοσοκομεία εξαναγκάζονται σε καθημερινές εφημερίες επί ένα μήνα συνέχεια!
Η λύση που είχε βρει η κυβέρνηση ήταν να τους αφήσει να.κανουν.καινελευθερο επάγγελμα.. -
Άσχετο με τα ιατρικά αλλά ενδεικτικό της πολιτικής που έχει ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια (όχι μόνο από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση) είναι αυτό που μου ανέφερε χτες καθηγητής πανεπιστημίου σε σχολή που δε θα ήθελα να κατονομάσω. Από 128 καθηγητές το 2011, σήμερα είναι 50κάτι, ούτε μισοί δηλαδή αλλά βγάζουν την ίδια δουλειά.
-
@dimsabas said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Άσχετο με τα ιατρικά αλλά ενδεικτικό της πολιτικής που έχει ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια (όχι μόνο από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση) είναι αυτό που μου ανέφερε χτες καθηγητής πανεπιστημίου σε σχολή που δε θα ήθελα να κατονομάσω. Από 128 καθηγητές το 2011, σήμερα είναι 50κάτι, ούτε μισοί δηλαδή αλλά βγάζουν την ίδια δουλειά.
Δίκιο μεν, αν κρίνω από τους καθηγητές που θυμάμαι, αλλά άλλο πανεπιστήμιο και άλλο νοσοκομείο με βάρδιες, εφημερίες κλπ... Μην ξεχνάς ουκ ολίγα παραδείγματα νέων και σύγχρονων νοσοκομείων στην περιφέρεια που έφαγαν πόρους για την κατασκευή, αλλά δεν βρέθηκε προσωπικό να γεμίσει τις θέσεις.
**off topic... και το Twitter π.χ. πήγε από 8 σε 2 χιλιάδες υπαλλήλους και ακόμα δουλεύει.
-
@vagkirk said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/poedin-i-egkyklios-tis-k-gkagka-gyrizei-piso-olotaxos-ta-nosokomeia-stin-paroxi-ypiresion-ygeias/Ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από αυτή την απόφαση, γιατί δεν μπορεί, κάπως θα το έχουν αιτιολογησει θετικά, δεν μπορεί να είναι τόσο κάφροι.
Το σκεπτικό είναι και Α και ΟΥ και ΔΑΠΝΔΦΚ, γουστάρουνε να γίνουν ιδιωτικές επιχειρήσεις αισχροκέρδειας τα πάντα όλα, κι αφού δεν τους παίρνει να τα καταργήσουν όλα με ένα νόμο κι ένα άρθρο, θα τα ακυρώσουν σιγά σιγά στη πράξη.
-
Βασικά καλησπέρα σας.
Μπορεί κάποιος από το φόρουμ να προτείνει ένα φαρμακείο για το αυτοκίνητο;Τι να περιέχει,ποσότητες κτλ...
Ευχαριστώ. -
Δες τα εφημερεύοντα στην περιοχή σου
-
Η λύση που είχε βρει η κυβέρνηση ήταν να τους αφήσει να.κανουν.καινελευθερο επάγγελμα..
Αυτό δεν δημιουργεί κίνητρο καθυστέρησης εξέτασης του ασθενή στο δημόσιο με διάφορες προφάσεις και εν τέλη οδήγηση του στο ιδιωτικό ιατρείο με πληρωμή για εξέταση από τον ίδιο γιατρό;
-
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Η λύση που είχε βρει η κυβέρνηση ήταν να τους αφήσει να.κανουν.καινελευθερο επάγγελμα..
Αυτό δεν δημιουργεί κίνητρο καθυστέρησης εξέτασης του ασθενή στο δημόσιο με διάφορες προφάσεις και εν τέλη οδήγηση του στο ιδιωτικό ιατρείο με πληρωμή για εξέταση από τον ίδιο γιατρό;
οχι - η εικονα που υπαρχει για τους γιατρους οτι ειναι ανοιωθα κορακια δεν ειναι η πραγματικη. γενικα κανουν το καλυτερο στη πλειοψηφια τους.
βεβαια η λυση ειναι μια, να σταματησουν οι τερατωδεις μιζες στις προμηθειες στην υγεια απο κολλητους, οι διορισμοι γραφειοκρατων αβερτα, να διοικηθουν οι μοναδες υγειας απο σχετικους και οχι κομματοσκυλα αλλα φυσικα και να προσφερθουν αξιολογες συνθηκες εργασιας στο πραγματικα νοσηλευτικο προσωπικο αντι για αμοιβες πεινας και συνθηκες ουζουγκουμπουρου. φθηνοτερα θα βγει στη πολιτεια.... -
Έχω υπόθεση στο περιβάλλον μου που συνέβη ακριβώς αυτό. Εξετάσεις σε γυναίκα σε λίστα για 4 μήνες στο δημόσιο και σε 3 ημέρες στον ίδιο γιατρό στο ιδιωτικό του ιατρείο με αμοιβή
-
Οι γιατροί είναι γιατροί που έχουν πάρει όρκο αλλά είναι και άνθρωποι, με τα καλά και κακά των ανθρώπων.
Επειδή είμαστε άνθρωποι, σε όλο τον πολιτισμένο πλανήτη, οι υπάλληλοι & συνεργάτες ενός οργανισμού ή επιχείρησης, υπογράφουν agreement ότι δεν θα κάνουν δραστηριότητες ανταγωνιστικες του εργοδότη τους. -
Ο κόσμος θεωρεί ότι οι γιατροί θεωρούν ότι ο κόσμος για κάποιον λόγο τους χρωστάει.
Πόσο μάλλον πολλοί από αυτούς τους γιατρούς οι οποίοι σπούδασαν σε δημόσια πανεπιστήμια.
-
@costasbab said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Βασικά καλησπέρα σας.
Μπορεί κάποιος από το φόρουμ να προτείνει ένα φαρμακείο για το αυτοκίνητο;Τι να περιέχει,ποσότητες κτλ...
Ευχαριστώ.Υποχρεωτικό φαρμακευτικό υλικό
Η Νομοθεσία ορίζει ότι στο κινητό φαρμακείο του αυτοκινήτου, πρέπει να περιλαμβάνονται τα παρακάτω:4 Κουτιά αποστειρωμένες γάζες
Ένα καρούλι (πηνίο) λευκοπλάστη
2 Αιμοστατικούς επιδέσμους
4 Ατομικούς επιδέσμους
1 Πακέτο βαμβάκι υδρόφιλο (από 100 gr)
1 φιαλίδιο οινόπνευμα (από 200 gr)
1 φιαλίδιο mercurochrome (από 50 gr)Προαιρετικό φαρμακευτικό υλικό
Πέρα από το υγειονομικό υλικό που ορίζει ο νόμος, υπάρχει προαιρετικός ιατρικός εξοπλισμός που μπορεί να χρειαστείς. Ανακάλυψε τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο του αυτοκινήτου σου στην λίστα που ακολουθεί.Θερμόμετρο
Χειρουργικά γάντια μιας χρήσης
Αλοιφές για τσιμπήματα ή εγκαύματα
Ψαλίδι
Οξυζενέ
Αμπούλες φυσιολογικού ορού
Παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιφλεγμονώδη
Αντιισταμινικά
Κορτιζονούχα αλοιφή για αλλεργίες
Τοπικό Αντισηπτικό για την απολύμανση τραυμάτων
Ψυκτικό σπρέι
Θερμαντική αλοιφή
Δραμαμίνες, Αντιεμετικά, αντιδιαρροϊκά
Τραυμαπλάστ
Αυτοκόλλητα ράμματα
Φακός
Λαβίδα ή τσιμπιδάκι για αφαίρεση ξένων σωμάτων
Κουβέρτα αλουμινίουΜε το παραπάνω υλικό στο κιτ πρώτων βοηθειών του αυτοκινήτου, μπορείς να νιώθεις επιπλέον ασφάλεια στον δρόμο αλλά και όταν ταξιδεύεις. Ειδικά, τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να ελέγχεις ότι στο φαρμακείο του αυτοκινήτου έχεις τα απαραίτητα και ότι ο εξοπλισμός και τα φάρμακα δεν έχουν λήξει ή αλλοιωθεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.
(δυστυχώς ίσως, αυτή τη στιγμή δεν έχω στο αμάξι και δεν ξέρω αν ισχύει κι ελέγχεται αυτή η νομοθεσία)
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες