-
Ας δω λέω τηλεόραση. Και πέφτω στους Κανάκιδες που είχαν φορέσει μαύρες πλερέζες.
Πολύ κλάμα και μοιρολόι. Σκέφτηκα ότι προσπαθούν να δώσουν εξηγήσεις, κάτι να πουν, δεν ασχολήθηκα και πολύ.Τα έχωσαν στον Γεωργιάδη και καλά έκαναν.
Όμως με χάλασε η επιμονή να προσπαθούν να δικαιολογηθούν.Η επιμονή που ξεπέρασε το όριο. Άρχισε ο Κανάκης να λέει ότι αυτοί είναι οι κανονικοί άνθρωποι (όσοι βλέπουν τις εκπομπές του) και οι υπόλοιποι είναι ακραίοι, ψεκασμένοι κλπ... Ειδικά όσοι τον κρίνουν αρνητικά είναι στρατοί των ακραίων.
Και η "απολογία" έγινε επίθεση προς όσους δεν συντάσσονται μαζί του. Με τον Κανάκη βασικά γιατί οι άλλοι στο πάνελ απαγορεύεται να μιλούν.
Ένας κουραστικός μονόλογος.
Εγώ θα έλεγα ότι αν ο Κανάκης έχει τα κάκαλα ας κατέβει στον στίβο της πολιτικής, να μπει (εύκολα) στην βουλή και να φτιάξει όλα αυτά που τόσο εύκολα χθες κατάγγελλε.
Αμφισβητεί κανείς ότι δεν θα γίνει άμεσα βουλευτής;Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
-
Εχω χρονια που δε βλεπω καθολου τηλεοραση. Απο τις ειδησεις μαθαινω την καταληξη πολλων απο εκεινους που τα τελευταια 20 χρονια κατευθυναν το κοινο απο τη μια ή την αλλη πλευρα.
Συμπερασμα. Οτι λαμπει δεν ειναι χρυσος. -
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο πίλιου σας παρουσίασε κάποια στοιχεία για μια χώρα η οποια είναι μακράν καλύτερη σε αναλογία γιατρών ανά κατοίκους , σε αναλογία εκπαιδευτικού προσωπικού ανά κατοίκους , σε αναλογία θανάτων ανά κατοίκους και το αντιεπιχείρημά είναι ότι τουλάχιστον στην Ελλάδα έχουμε πιο ακριβές πόρνες.
Λές και είναι δύσκολο να βρεις πόρνη ελληνικής εθνικότητας σε αυτή τη χώρα, δε θέλω να σας το χαλάσω αλλά βρίθει ο τόπος . Κατα τα άλλα στη χώρα μας τα ποσοστά σεξουαλικής εκμετάλλευσης των γυναικών στην εργασία τους χτυπανε κόκκινο και παράλληλα καταγράφονται μεγάλα νούμερα γυναικοκτονιών, δεδομένα χειρότερα από την κατ΄επιλογή πορνεία. Να πω ότι είμαστε καμία Νορβηγία αναφορικά με τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία να το καταλάβω.
Από την άλλη βέβαια η κραυγή " ήρθε ο στόλος" έκτισε περιουσίες και συνέβαλλε στη σύσφιξη των σχέσεων με την σύμμαχο χώρα επί πολλών δεκαετιών.Με τις καλημέρες μου... Αυτή ακριβώς είναι η απορία. Αντί να βλέπουμε τα παραδειγματα του δυτικού κόσμου (Νορβηγία, Καναδάς, Ελβετία κοκ) και να ψάχνουμε τι έκαναν αυτοί καλύτερα, πάντα ακούμε μια παρόλα για το πόσο σούπερ είναι οι διάφορες σοβιετίες νυν και πρώην. Και με το ατράνταχτο επιχείρημα ότι και η ελλάδα ήταν τόπος σεξοτουρισμού γιατί στον πειραιά είχε το '60 "σπίτια" για τα ναυτάκια. Άρα δεν δικαιούμεθα να ομιλούμε για τον σημερινό κουβανό παράδεισο, "κι εμείς έτσι είμασταν".
Τέλος πάντων για την Κούβα τα έγραψα και στο νήμα των ιατρικών. Πέρα από το αδιαμφισβήτητα καλό σύστημα υγείας που έχει (που δεν είναι όμως για όλο τον λαό ίδιο, ψάξτε το λίγο) για μένα το θέμα με τον κορονοιό είναι απλό. Κλείνεις την οικονομία και τα σύνορα, πας καλά. τα ανοίγεις πας χάλια ακόμη και αν έχεις ζηλευτό σύστημα υγείας (Β. Ιταλία, Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία κλπ). Δεν είναι μόνο η Κούβα, δείτε π.χ. και το Βιετνάμ που είχε παρόμοια πολιτική κλειστών συνόρων, μια χαρά ήταν (μέχρι να τα ανοίξει). Το θέμα βέβαια είναι σε αυτή την αντιμετώπιση ότι εδώ είναι μια ιστορία που θα τραβήξει και όχι κάτι που λανθασμένα εκτιμήθηκε ως υπόθεση 1-1.5 έτους. Ήδη πάμε για τρίτο καλοκαίρι. Και πολλοί λιγοι θα έχουν την δυνατότητα να "κρατήσουν την αναπνοή τους" π.χ. για 5+ χρόνια χωρίς οικονομική δραστηριότητα και περιορισμούς στα σύνορα. Να δούμε αν θα είναι οι Κουβανοί αυτοί και μπράβο τους αν το καταφέρουν. Άλλωστε όπως έγραψα κι εκεί, έχουν μάθει να ζουν με τα λίγα και ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται.
-
Γράφει Φεμινιστική Ιστορία...
Στο σπιτάκι τους μέσα... -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ θα έλεγα ότι αν ο Κανάκης έχει τα κάκαλα ας κατέβει στον στίβο της πολιτικής, να μπει (εύκολα) στην βουλή και να φτιάξει όλα αυτά που τόσο εύκολα χθες κατάγγελλε.
Αμφισβητεί κανείς ότι δεν θα γίνει άμεσα βουλευτής;Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
Σιγά μην κατέβει (εννοείται θα εκλεχθεί άμεσα)....για ποιο λόγο. Βγάζει ένα σκασμό λεφτά (μαύρα) τώρα και μπορεί να λέει ό,τι θέλει χωρίς συνέπειες και χωρίς να πρέπει να αποδείξει κάτι, ενώ εαν εκλεχθεί θα πρέπει να προσπαθήσει να διορθώσει όσα καυτηριάζει.
-
Κανάκηδες, Λαζόπουλοι, Κωστόπουλοι, είναι η ελπίδα και η χαρά των ανόητων...
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν ασυλία.
Στην πυρά λοιπόν και οι κανάκηδες , όπως και οι προηγούμενοι....
Στα περί Κούβας και άλλων ολοκληρωτικών και απάνθρωπων καθεστώτων, να θυμίσω εκείνο τον κινέζο γιατρουδάκο που μας ειδοποιούσε για τον ιό και το καθεστώς τον έκραζε, μέχρι που πέθανε από τον ιό.
Ευχαριστούμε .
Δεν θα πάρουμε ούτε φασισμό , ούτε κομμουνισμό, ούτε άλλο ολοκληρωτισμό...
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Με τις καλημέρες μου... Αυτή ακριβώς είναι η απορία. Αντί να βλέπουμε τα παραδειγματα του δυτικού κόσμου (Νορβηγία, Καναδάς, Ελβετία κοκ) και να ψάχνουμε τι έκαναν αυτοί καλύτερα, πάντα ακούμε μια παρόλα για το πόσο σούπερ είναι οι διάφορες σοβιετίες νυν και πρώην. Και με το ατράνταχτο επιχείρημα ότι και η ελλάδα ήταν τόπος σεξοτουρισμού γιατί στον πειραιά είχε το '60 "σπίτια" για τα ναυτάκια. Άρα δεν δικαιούμεθα να ομιλούμε για τον σημερινό κουβανό παράδεισο, "κι εμείς έτσι είμασταν".
Η παρόλα μου στέκεται στο ότι δε δικαιούμαστε να ομιλούμε γιατί σύμφωνα με έρευνες π.χ. https://www.ethnos.gr/greece/article/134533/ereynato8525tongynaikonsthnelladaexeiyposteisexoyalikhparenoxlhshsthnergasia οι γυναίκες μας ( σύζυγοι , κόρες κ.λπ. ) ζούνε συνεχώς σε μια εργασιακή ζούγκλα την οποία και φοβούνται και να καταγγείλουν μη τυχόν και χάσουν τον επιούσιο. Αναφέρθηκα και στα τεράστια προβλήματα βίας εναντίον των γυναικών και στην αντιμετώπιση αυτών , να θυμίσω π.χ. ότι η κοπελίτσα στη Ρόδο είχε προσέλθει να καταγγείλει σε Α.Τ. της περιοχής και στο παρελθόν την σεξουαλική παρενόχληση αλλά την έγραψαν εκεί που δεν πιάνει. Ναι για τέτοιους λόγους δεν δικαιούμαστε δια να ομιλούμε ( τρόπος του λέγειν , μην παρεξηγηθώ, ας γράφουμε ότι θέλουμε). Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε την ηθική μας κατά πως μας συμφέρει.
Τα περί πορνείας κ.λπ. , να ήταν μόνο το 60 , θα ήταν καλά. Βέβαια ο σεξοτουρισμός στην Ελλάδα πιθανολογώ ότι απλά ανέβασε τιμές , τότε ήταν οι ναύτες , σήμερα είναι οι επενδυτές, αν και πάντα θα υπάρχει τιμή για κάθε βαλάντιο. Όπως και να έχει θυμίζει το ανέκδοτο "το τι είσαι το βρήκαμε , μένει να τα βρούμε και στη τιμή".
Ενδιαφέρον έχει πάντως να διαβάσει κάποιος κριτικές ξένων για ξενοδοχεία πέριξ του αμαρτωλού τριγώνου των Αθηνών ( ξέρω είχα παλιότερα άπλετο χρόνο). Ιδιαίτερα στα της τοποθεσίας και πως αυτοί βλέπουν και αν ξεχωρίζουν την εθνικότητα της πόρνης ( ναρκομανής ή μη) που συναντούν σε κάθε τους βήμα, live your myth in Greece.
Καλημέρα ! ( διαφωνούμε θεμιτό είναι, καλή καρδιά, είμαι εκτός θέματος και πάλι ....). -
Έβαλα να δω dw και μιλάει ο νέος καγκελάριος.
"Με εργαλείο τις ιδιωτικές εταιρίες και κεντρικό σχεδιασμό του κράτους ( τι σας έλεγα πιο πίσω για τον πολιτικό σχεδιασμό των σοσιαλδημοκρατών) θα γεμίσουμε λέει τη χώρα με φορτιστές ηλεκτρικών, κυριολεκτικά θα είναι σε κάθε σημείο και παντού στη χώρα.
Άρα αν ξεκινήσουν εκεί θα έρθει και σε εμάς.εντωμεταξυ σαν να ακούς υποσχέσεις που κάνουν και στην Ελλάδα. Λέει "ξέρουμε πως για τις επιχειρήσεις είναι σημαντικότατο η χρονική στιγμή και η ταχύτητα, και για αυτό θα κάνουμε ενέργειες να μειώσουμε στο μισό την ταχύτητα εφαρμογής επιχειρηματικών σχεδίων χωρίς χρονοβόρα κολλήματα"
Τα ίδια που λένε οι δικοί μας πολιτικοί.
-
Μαζί με το 12ευρω ωρομίσθιο θα έρθουν κι αυτά Λαπ.
Κρουζερ, εγώ έχω πει πως δεν είμαι κομμουνιστης και επίσης δεν γουστάρω τους ολοκληρωτισμούς.
Γι αυτό είμαι πλήρως αντίθετος στον Νεοφιλελευθερο Καπιταλισμό, κι αφού ερωτήθηκα απάντησα πως από τα δύο κακά επιλέγω το μικρότερο.
Αν ήμουν εφοπλιστής ή είχα τον μισό θεσσαλικό κάμπο δικό μου, θα το έβλεπα αλλιώς ίσως.Άλλωστε αφού στη χώρα μας ο Καπιταλισμός απέτυχε οικτρά, γιατί να μη δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Κι ο όποιος "κομμουνισμός" του 2050 δεν θα είναι το ίδιο πράγμα με τον κομμουνισμό του 1930. -
Έχει μουρλαθει με τα οικολογικά θέματα.
Πάλι για την αυτοκίνηση μιλάει.
Λέει σκοπός μας είναι να οργανώσουμε "τις επιχειρήσεις" ώστε να παραξουμε τις δικες μας μπαταρίες και να είναι οι πιο σύγχρονες για γρήγορη φόρτιση σε κάθε σημείο της χώρας. Τα plug in hybrids(phev) θα είναι τα βασικά οχήματα."
Δεν ξέρω τι λες αλλά αμέσως ανέβασε τον κατώτατο μισθό σε μια μέρα και μάλιστα αν διάβασα καλά υπάρχουν πολλά επίπεδα μετά αυτόν . Δεν μένεις εύκολα στον κατώτατο.
Ααα να τώρα το λέει. Πάνω στην ώρα. Ανεβάζει την βασική σύνταξη στο 48% ( έχουν μικτό σύστημα) και απελευθερώνει 10 δις για επενδύσεις που θα επενδύσουν στον τρίτο μαξιλάρι της σύνταξης.
-
Καλά δεν ανέφερα συγκεκριμένα κάποιον.
Αλλά δεν μπορούμε να δεχόμαστε αμάσητα στατιστικά δεδομένα ολοκληρωτικών χωρών..
Εδώ με τις στατιστικές παίζουν και οι μη ολοκληρωτικές χώρες...Και ένα παμπάλαιο χουντικό ανέκδοτο...
Ξέρετε η χούντα , αμερικανόφερτη μεν , αλλά είχε επαφές και με την ΕΣΣΔ , αλλά και με την Κίνα.Οταν είχε πάει ο Παπαδόπουλος ή ο Παττακός , δεν θυμάμαι ακριβώς ποιός, στην Κίνα , βγήκε το παρακάτω ανέκδοτο στην Αθήνα...
Ρωτάει ο δικός μας τον Κινέζο...
Καλά εσείς πως τα καταφέρνετε και είστε μονοκομματικοί ? Δεν έχετε αντιφρονούντες ?
Εχουμε του λέει ο Κινέζους. Γύρω στα 8 εκατομμύρια...
Σιγά και εμείς στην Ελλάδα τόσους αντιφρονούντες έχουμε , απάντησε ο δικός μας...
-
Ωχ ωχ λέει για συλλογικές συμβάσεις εργασίες και δυνατά συνδικάτα εργαζομένων στις εταιρίες..
Πρέπει να τα ενισχύσουμε λέει...
Θα καθιερώσουν και σύστημα με βαθμολογίες για τους μετανάστες. Όποιος έχει υψηλούς λογικά θα γίνεται δεκτός για μόνιμη εγκατάσταση.
Θα τους εκπαιδευει σύμφωνα με τα ταλέντα τους και μετά θα τους αξιολογεί.ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ, θα φτιάξουν λέει υπουργείο στέγασης για να σχεδιάσουν από κοινού με ιδιωτικές εταιρίες φθηνά και μοντέρνα σπίτια για τον πληθυσμό. Η στέγαση είναι βασικό δικαίωμα!. Οι νέοι πρέπει να έχουν φθηνά και μοντέρνα σπίτια για να ξεκινήσουν τη ζωή τους.
Αν γίνουν αυτά εκεί αργά ή γρήγορα θα δώσουν ιδεες και για εμάς.
-
Lap . αν πεί και κανένα "kalo kouragio Ellines" , πες το μας με τρόπο , γιατί τελειώνει και το δημοσιονομικό παράθυρο λόγω ιού και έλεγα να αγοράσω αυτοκίνητο , αν είναι να στοκάρω (επενδύσω) σε χαρτιά υγείας, ρύζι , όσπρια κ.λπ.!
-
-
Civil πολύ απλά να ΜΗΝ αγοράσεις καινουργιο αυτοκίνητο για τα επόμενα πολλα-πολλα χρόνια...
(όποιος και αν κυβερνά)Ατσα ο Όλαφ, 5% ανέβασε το ποσοστό συμμετοχής στις συντάξεις; Σας είχα ποσταρει πολυυυυ καιρό πριν το θεσμοθετημένο 43% έως το 2030 του Μερκελοσυνασπισμου.
Δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε Γυρε μου. Ακόμα και αν "πάθαινε Ανδρέα" ο Σολτς για μας δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα, έχει κριθεί αυτό. Ο,τι λέει ο γιατρός, στα εγγόνια μας και αν.
-
Lap, ή είσαι αθεράπευτα ονειροπόλος ή γράφεις ανέκδοτα για να γελάσουμε πρωϊνιάτικα!
Συγκρίνεις τις παροχές,τις δυνατότητες και τα κονδύλια που μπορεί να δώσει η κυβέρνηση μιας τεράστιας οικονομίας με το κωλοχανείο μιας αφρικανοβαλκανικής χώρας... Όσο και να μην τους πάω τους Γερμαναράδες,δεν αμφισβητείται ότι βιομηχανικά,αναπτυξιακά,οικονομικά είναι χαοτικά μπροστά όχι μόνο από εμάς,αλλά κι από άλλα μεγαλύτερα κράτη.
Αυτά που εξαγγέλει θα γίνουν -ΑΝ γίνουν- εδώ μετά από 30-40 χρόνια.Δηλ. στην καλύτερη τα παιδιά κι εγγόνια σου..
-
Περί Γερμανίας, επενδύσεις και αυτά που βλέπω στο βομβαρδισμένο Χαλάνδρι...έτσι όπως έχει καταντήσει από το χαμό που γίνεται σε όλο το οδικό του δίκτυο.
Έργα στο πόδι, ότι να'ναι και λεφτά να μπαίνουν σε τσέπες. Τρελό φαγοπότι. Οι ατάκες μου αρέσουν. Αυτός ο Μητσοτάκης περπατά καθόλου σε δρόμους της Αθήνας;
Επενδύσεις άνω των 3 δισ από ΟΤΕ και Deutsche Telekom – Η ατάκα από το Top Gun που θυμήθηκε ο πρωθυπουργός
Νέες μεγάλες επενδύσεις φέρνουν στην Ελλάδα Deutsche Telekom και ΟΤΕ. Στην συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με στελέχη των δυο εταιρειών ανακοινώθηκαν επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας, μεταξύ 2022 και 2027.Είναι, από τις μεγαλύτερες που έχει κάνει ποτέ ιδιωτική εταιρεία στον χώρο των τηλεπικοινωνιών.
Η εταιρεία θα υλοποιήσει το πρόγραμμα για το δίκτυο σταθερής και θα φέρει την οπτική ίνα σε 3 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις, θα αναβαθμίσει δωρεάν τις ταχύτητες του σταθερού ευρυζωνικού internet για τους συνδρομητές της αυξάνοντας κατά πολύ τη διείσδυση των υπερυψηλών ταχυτήτων.
https://www.newsit.gr/politikh/ependyseis-ano-ton-3-dis-apo-ote-kai-Deutsche-Telekom-i-ataka-apo-to-Top-Gun-pou-thymithike-o-prothypourgos/3429156/ -
Κάθε οικονομία έχει τον δικό της κλάδο που προσφέρει εισφορές και έσοδα στο κράτος.
Αυτοί έχουν την βιομηχανία (όντως είναι πολύ δυνατή, κορυφαία για την ακρίβεια με άφθονο εργατικό δυναμικό).
Εμείς έχουμε τις υπηρεσίες, πρωτογενή τομέα και τουρισμό και ελάχιστη βιοτεχνία-βιομηχανια.Το μίγμα των δραστηριοτήτων της οικονομίας είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα του ποσοστού εσόδων μετράει.
Υπάρχουν εργαλεία ενίσχυσης των κλάδων που εμείς είμαστε καλύτεροι. Για παράδειγμα ο πρωτογενής τομέας είναι πολύ ανοργάνωτος και πίσω τεχνολογικά συγκριτικά με άλλες κεντρικές ευρωπαϊκές χώρες που στηρίζονται και αυτοί στον πρωτογενή τομέα ( Ολλανδία, Βέλγιο κτλ)Αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι ότι όταν κάτι συμβαίνει στο κέντρο μιας "ομοσπονδίας" αργά ή γρήγορα γίνεται και στην περιφέρεια της. Αν οι πολιτικές έχουν αυτήν την κατεύθυνση θα διοχετευτει και στα υπόλοιπα μέλη της.
Αν δεν ονειρεύεσαι θα πέσεις σε κατάθλιψη. Στο λέω ως ιατρική συνταγή γιατρέ μου!
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι ότι όταν κάτι συμβαίνει στο κέντρο μιας "ομοσπονδίας" αργά ή γρήγορα γίνεται και στην περιφέρεια της. Αν οι πολιτικές έχουν αυτήν την κατεύθυνση θα διοχετευτει και στα υπόλοιπα μέλη της.
Αν δεν ονειρεύεσαι θα πέσεις σε κατάθλιψη. Στο λέω ως ιατρική συνταγή γιατρέ μου!
Αναλόγως τη δυναμική της.Για να φτάσεις με τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό την ανάπτυξη μιας τέτοιας εκβιομηχανοποιημένης οικονομίας, θες μισό αιώνα μίνιμουμ κι αν... Για εδώ αργά,πάρα πολύ αργά...
Να ονειρεύεσαι, αλλά και κάτι πιο πιθανό ή εφικτό. Π.χ. να βγει Swift full hybrid 1.5 με 150 hp και 3,5λτ/100 κατανάλωση, βελτιωμένη ηχομόνωση και 350-360λτ.πορτμπαγκάζ,multilink πίσω κ.τ.λ. και τιμή έκπληξη <20.000
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2